Νίκος
Καραγιάννης

Αναδείχτηκε ανάδοχος και προχωρούν οι  διαδικασίες  για την υπογραφή της σύμβασης των νέων αντιπλημμυρικών έργων, συνολικού προϋπολογισμού 4,35 εκατομμυρίων ευρώ που χρηματοδοτεί και κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας στους ποταμούς Ενιπέα και Πάμισο.

Πρόκειται για τα έργα:

-Αποκατάσταση βλαβών που προκλήθηκαν από τον Ιανό εντός της βαθείας κοίτης του Ενιπέα ποταμού, προϋπολογισμού 2 εκατομμυρίων ευρώ
-Αποκατάσταση βλαβών που προκλήθηκαν από τον Ιανό εντός της βαθείας και ευρείας κοίτης του Πάμισου ποταμού, προϋπολογισμού 2 εκατομμυρίων ευρώ και
-Αποκατάσταση βλαβών από τα καιρικά φαινόμενα του Ιανουαρίου 2021, στην περιοχή του Δήμου Μουζακίου, εντός της ευρείας κοίτης του Πάμισου Ποταμού, προϋπολογισμού 350.000 ευρώ.  «Σε συνεργασία με τις τεχνικές μας υπηρεσίες, με ολοκληρωμένο σχέδιο και προγραμματισμό,  προχωράμε τις διαδικασίες για την υπογραφή  τριών νέων συμβάσεων που οδηγούν σε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στον Ενιπέα και τον Πάμισο. Επενδύουμε  4,3 εκατομμύρια ευρώ  από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας για καθαρισμούς, ενισχύσεις πρανών και αποκαταστάσεις αναχωμάτων, με  σύμμαχο τη φύση. Δημιουργούμε  συνθήκες ασφάλειας για  ανθρώπους,  περιουσίες,  αγαθά και  δημόσιες  υποδομές, προστατεύουμε το περιβάλλον » δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Στους ποταμούς Ενιπέα και Πάμισο προβλέπεται: καθαρισμός κοίτης και των πρανών από φερτά υλικά, απορρίμματα, μπάζα και βλάστηση, συντήρηση των πρανών με την αποκατάσταση της κοιτόστρωσης και συντήρηση και αποκατάσταση των υφισταμένων αναχωμάτων. Στην περιοχή του Δήμου Μουζακίου προβλέπεται: καθαρισμός της κοίτης του Πάμισου σε σποραδικές θέσεις, αποκατάσταση και ενίσχυση των υφισταμένων αναχωμάτων και ενίσχυση και προστασία των πρανών με συρματοκιβώτια.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV