Connect with us

Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης

Ν. Παππάς: Μετά το 2025 η ολοκλήρωση του ΒΟΑΚ και με διόδια

Δημοσιεύθηκε

στις

Επίσκεψη στο Ρέθυμνο πραγματοποίησε ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Νότιου Τομέα Β’ Αθηνών, Νίκος Παππάς, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στην Κρήτη.

Σε σύσκεψη που έγινε με τη συμμετοχή της αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου, Μαίρης Λιόνη, δημάρχων της περιοχής και εκπροσώπων φορέων, συζητήθηκε η πορεία των έργων, τα οποία ξεκίνησαν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και ο σχεδιασμός της τοπικής αυτοδιοίκησης για το επόμενο διάστημα. Ο Νίκος Παππάς τόνισε την ανάγκη συνέχισης των μικρών και μεγάλων έργων στην περιοχή, με βάση τον σχεδιασμό τους, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις και να επιτευχθεί ο στόχος για βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, αύξηση της οδικής ασφάλειας και ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Ο κλάδος των υποδομών μπορεί, εν μέσω πανδημίας, να φρενάρει την καθίζηση της οικονομίας

Επέκρινε, επίσης, την πολιτική «παγώματος» των μεγάλων έργων υποδομής που εφαρμόζει η Ν.Δ., επισημαίνοντας ότι «ο κλάδος των υποδομών μπορεί, εν μέσω πανδημίας, να φρενάρει την καθίζηση της οικονομίας, να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και δημόσια έσοδα, να προσφέρει στη χώρα ένα βελτιωμένο απόθεμα υποδομών».

Η κυβέρνηση έχει χάσει πολύτιμο χρόνο για το ΒΟΑΚ

Σε ό,τι αφορά τον ΒΟΑΚ, είπε ότι «η κυβέρνηση έχει χάσει πολύτιμο χρόνο, αφού η διαδικασία της α’ φάσης του διαγωνισμού ολοκληρώθηκε από εμάς αλλά η β’ φάση, δυστυχώς, δεν προχωρά». Για να συμπληρώσει ότι «η Ν.Δ. παραδέχεται, ρητά ή άρρητα, ότι οικοδομεί και συνεχίζει πάνω στον σχεδιασμό που παρέλαβε. Αυτό θα μπορούσε να είχε γίνει με μια ειλικρινή τοποθέτηση του κ. Καραμανλή, από την πρώτη στιγμή της ανάληψης του υπουργείου Υποδομών. Αντί αυτού, προκρίθηκαν πολιτικές προτεραιότητες που ζημιώνουν τον λαό της Κρήτης, ο οποίος δεν θα δει το έργο να προχωράει.

Καλούμε τη ΝΔ, ακόμα και τώρα, να προχωρήσει τις διαδικασίες και να σταματήσει να εμπαίζει τους πολίτες. Το έργο θα έπρεπε να ολοκληρωθεί το 2025, με βάση τον δικό μας σχεδιασμό. Όχι στο απώτερο μέλλον και μάλιστα με διόδια»

Αμέσως μετά τη σύσκεψη στην αντιπεριφέρεια, ο τομεάρχης επισκέφτηκε τα έργα του κάθετου οδικού άξονα Ρεθύμνου και της γέφυρας Κοξαρέ Αγίου Βασιλείου, όπου συνάντησε και τον δήμαρχο Γιάννη Ταταράκη, έργα τα οποία ξεκίνησαν επί ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα σήμερα, πριν αναχωρήσει από το Ηράκλειο συναντήθηκε με τον δήμαρχο της πόλης, Βασίλη Λαμπρινό, με τον οποίο συζήτησαν για τοπικά θέματα και την ανάγκη δημιουργίας ενός μετώπου φορέων για τη διεκδίκηση της συνέχισης του ΒΟΑΚ, ενώ μαζί με τον δήμαρχο Μαλεβιζίου, Μενέλαο Μποκέα, επισκέφτηκαν τα έργα στους οδικούς κόμβους Αγίας Πελαγίας, έργο που αποτέλεσε αίτημα ετών για τους κατοίκους της περιοχής και ξεκίνησε επίσης επί ΣΥΡΙΖΑ.

Τον Νίκο Παππά συνόδευσαν στις συναντήσεις του στο Ρέθυμνο ο συντονιστή της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βλαστός, το μέλος της ΚΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Θοδωρής Δουλουμπέκης και ο συνεργάτης του τομεάρχη, Κώστας Αγόρης.

Advertisement

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα