Connect with us

Ύδρευση - Αποχέτευση

Επί τάπητος το θέμα του πόσιμου νερού στο νησί της Σκιάθου

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Μία πρώτη διευθέτηση του προβλήματος της ποιότητας του πόσιμου νερού στο νησί της Σκιάθου θα δώσει η ολοκλήρωση του εν εξελίξει έργου, ενόψει της αδειοδότησης των νέων γεωτρήσεων που θα λύσουν οριστικά το ζήτημα. Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός μετά το πέρας της συνάντησης εργασίας που είχε με το δήμαρχο Σκιάθου κ. Δημήτρη Πρεβεζάνο.
 
 
Ο περιφερειάρχης στάθηκε επίσης στο σχεδιασμό του ΣΕΣ, μέσα από το οποίο η περιφέρεια σε συνεργασία με το δήμο θα επιδιώξει να θωρακίσει αντιπλημμυρικά την πόλη της Σκιάθου και τον Τρούλο, αλλά και να προχωρήσει το έργο του βιολογικού στις Κουκουναριές.
 
 
Μέσα από το ΕΣΠΑ στο δήμο Σκιάθου υλοποιήθηκαν ή βρίσκονται σε εξέλιξη 22 έργα συνολικού προϋπολογισμού 24.548.087,74 ευρώ.
 
 
Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Αγοραστός τόνισε τα εξής: «είχαμε μία πολύ καλή συνεργασία για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και πρέπει να ολοκληρωθούν μέσα στο 2015, για το νέο σχεδιασμό της επικείμενης προγραμματικής περιόδου για το ολοκληρωμένο σχέδιο στη Σκιάθο, αλλά ταυτόχρονα και για θέματα μείζονος ενδιαφέροντος όπως είναι το νερό. Για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει τόσα χρόνια η Σκιάθος με τον υδράργυρο, προσπαθούμε με ένα έργο που τελειώνει τώρα να έχουμε μία πρώτη διευθέτηση του, αλλά επιπρόσθετα περιμένουμε τις αδειδοτήσεις για τις νέες γεωτρήσεις για να μπορέσουμε να έχουμε και επιπλέον νερό ούτως ώστε να εξαλειφθεί αυτός ο κίνδυνος αλλά και η δυσφήμιση που γίνεται κατά περιόδους στο νησί. 
Επίσης, έχουμε τα προβλήματα των κατολισθήσεων και την ανάγκη της αντιπλημμυρικής θωράκισης. Αυτά θα τα δούμε στη νέα προγραμματική περίοδο. Ο δήμος Σκιάθου θα προετοιμάσει την μελέτη για την πόλη. Η άλλη μελέτη που αφορά τον Τρούλο «τρέχει» και πιστεύω να οδηγηθούμε σύντομα σε λύση. Οφείλουμε βέβαια να δούμε και το θέμα του βιολογικού στις κουκουναριές. 
Τα χρήματα είναι ελάχιστα και γι’ αυτό πρέπει να είμαστε έτοιμοι στην αφετηρία για να εντάξουμε έργα, να τρέξουν γρήγορα λύνοντας προβλήματα αλλά ρίχνοντας και χρήματα στην τοπική κοινωνία προσφέροντας θέσεις εργασίας».
 
 
Ο δήμαρχος Σκιάθου κ. Πρεβεζάνος σημείωσε τα εξής: «Ήταν απαραίτητη αυτή η συνάντηση και ευχαριστώ τον κ. Αγοραστό για την ευκαιρία που μου έδωσε να είμαι στη Λάρισα.
Ήταν μία ευκαιρία να δούμε που βρίσκονται τα έργα. Ήδη έχουν ξεκινήσει αρκετά από αυτά. Άλλα βρίσκονται πλέον στο τελικό στάδιο της ανάθεσης και πιστεύω ότι βάζοντας και καινούρια έργα στη νέα περίοδο, τα αντιπλημμυρικά της πόλης και του τρούλου καθώς και το θέμα που ταλανίζει από το 2008 το νησί με τον υδράργυρο, με τη συμβολή του περιφερειάρχη μας, θα έχουμε την καλύτερη δυνατή λύση σε σύντομο χρονικό διάστημα».
 
 
Αναλυτικά τα έργα που ολοκληρώθηκαν ή βρίσκονται σε φάση υλοποίησης μέσα από το ΕΣΠΑ και από εθνικούς πόρους για το δήμο Σκιάθου: 
ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΑΠΕΔΟΥ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΚΑΙ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΕΤΗΡΙΟΥ ΤΡΟΧΟΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΣΚΙΑΘΟΥ 16.130.002,03 €
Π.Σ. ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΟΧΕΤΩΝ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΣΚΙΑΘΟΥ-ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΕΣ 47.600,00 €
ΜΕΛΕΤΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΙΑΘΟΥ 136.600,00 €
ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΟΧΕΤΩΝ Ε.Ο. ΣΚΙΑΘΟΥ ΚΟΥΝΟΥΝΑΡΙΕΣ 60.000,00 €
ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΥΔΡΕΥΤΙΚΩΝ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ ΣΚΙΑΘΟΥ ΜΕ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΝΕΡΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ 329.783,71 €
ΑΝΟΡΥΞΗ – ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΥΔΡΕΥΤΙΚΩΝ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗ ΣΚΙΑΘΟ 143.037,07 €
3ο ΔΙΘΕΣΙΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΚΙΑΘΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΚΙΑΘΟΥ 852.000,00 €
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ 2/Θ ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΚΙΑΘΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΚΙΑΘΟΥ 19.766,40 €
Κατασκευή Νέου Κτιρίου για το Κέντρο Υγείας Σκιάθου 2.506.000,00 €
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΟΥΡΑΝΙΤΣΗΣ 5 ΣΤΗ ΣΚΙΑΘΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΕ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΧΩΡΟ 53.000,00 €
ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΞΑΝΕΜΟΣ (ΑΠΌ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΞΑΝΕΜΟΥ) 425.000,00 €
ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΡΟΥΛΟΣ (ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟ ΕΩΣ ΤΟΝ ΧΥΤΑ) 285.000,00 €
ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ ΔΗΜΟΥ ΣΚΙΑΘΟΥ 302.708,50 €
ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΣΚΙΑΘΟΥ 459.915,64 €
ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ της ΣΚΙΑΘΟΥ 2.100.000,00 €
ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΑΥΛΕΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΙΑΘΟΥ 80.000,00 €
Προμήθεια Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού Κέντρου Υγείας Σκιάθου 66.000,00 €
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΛΑΚΟΥ ΚΑΤΟΠΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΚΙΝΗΤΟΥ ΚΤΕΟ ΣΤΗ ΣΚΙΑΘΟ 24.100,00 €
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΓΗΠΕΔΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΚΙΑΘΟΥ 10.500,00 €
ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΣΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΕΡΓΩΝ
ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΕ ΧΕΙΜΑΡΡΟΥΣ ΤΗΣ
ΣΚΙΑΘΟΥ 396.938,42 €
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ & ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΣΑΤΑ Δ. ΣΚΙΑΘΟΥ 43.500,00 €
ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ (MASTER PLAN) ΛΙΜΕΝΑ  ΣΚΙΑΘΟΥ 76.635,97 €
 

image_pdfimage_print

Ύδρευση - Αποχέτευση

Ευρωπαϊκά κονδύλια 300 εκατ. ευρώ για αποχετευτικά έργα στην Ανατ. Αττική

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Τηλεδιάσκεψη δημάρχων της Αττικής με τον Γ. Πατούλη

Την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κονδυλίων ύψους περίπου 300 εκ. ευρώ για την υλοποίηση του μεγάλου έργου επεξεργασίας λυμάτων στις περιοχές Αρτέμιδας-Ραφήνας, ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε με τον υπ. Περιβάλλοντος Κ. Χατζηδάκη, με αντικείμενο την πορεία των αποχετευτικών έργων στην Ανατολική Αττική.

«Πρόκειται για το επιστέγασμα μίας διαρκούς και εποικοδομητικής συνεργασίας που είχε η Περιφέρεια Αττικής και η ΕΥΔΑΠ με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή» επισήμανε και εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίηση του, τονίζοντας ότι αποτελεί ένα σημαντικό χρηματοδοτικό εργαλείο που θα συμβάλει στη γρήγορη ολοκλήρωση των απαιτούμενων έργων στην περιοχή.

Στη σύσκεψη μετείχαν επίσης ο Γ. Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων Κ. Αραβώσης, τα μέλη της διοίκησης της ΕΥΔΑΠ Ν Χ. Σαχίνης και Α. Τόσιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής Θ. Αυγερινός, οι Δήμαρχοι Κρωπίας Δ. Κιούσης, Ραφήνας Ε. Μπουρνούς, Μαρκοπούλου-Μεσογαίας Κ. Αλαγιάννης, Μαραθώνα Σ. Τσίρκας και εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Ε. Κοσμίδη.

Ο κ. Πατούλης ενημέρωσε για την πορεία των σχετικών έργων στις περιοχές Μαρκοπούλου, Νέας Μάκρης, Κορωπίου και Αρτέμιδας-Ραφήνας, υπογραμμίζοντας πως η Περιφέρεια Αττικής, έχοντας την ευθύνη χρηματοδότησης, παρακολούθησης και διαχείρισης των έργων αυτών, τα παρακολουθεί επισταμένα και ενδελεχώς, με στόχο την έγκαιρη και αποτελεσματική ολοκλήρωση τους.

Όλα αυτά τα χρόνια η χώρα μας δεν είχε κάνει τα αυτονόητα και αυτό το πληρώνουμε ακριβά με πρόστιμα που αγγίζουν τα 3,5 εκ. ευρώ το εξάμηνο» σημείωσε και πρόσθεσε χαρακτηριστικά:

«Η Ελλάδα, η Αττική μας πρέπει να σταματήσει να είναι ουραγός σε αυτό το ζήτημα. Περνάμε σε μία νέα εποχή όπου τα περιβαλλοντικά ζητήματα και τα θέματα που σχετίζονται με την προάσπιση της δημόσιας υγείας, είναι στην κορυφή της ατζέντας μας. Η Περιφέρεια Αττικής θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια αξιοποιώντας, αποτελεσματικά, όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει στη διάθεση της, καθώς και διαδημοτικές συνεργασίες και συνέργειες, προς την κατεύθυνση αυτή».

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Ύδρευση - Αποχέτευση

Υπεγράφη μεγάλο έργο αποχέτευσης στην Ορεστιάδα

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Υπογράφηκε πριν από λίγες ημέρες το μεγάλο έργο αποχέτευσης που αφορά στην κατασκευή δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων, για τη Δημοτική Κοινότητα Νέας Βύσσας του Δήμου Ορεστιάδας. Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ορεστιάδας (Δ.Ε.Υ.Α.Ο.). Ανάδοχος του έργου είναι Η ΕΡΓΟΜΠΕΤΟΝ με έκπτωση 58,77%. 

Το κόστος του έργου είναι 12,63εκατ.ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, ποσό χωρίς ΦΠΑ 10,19εκατ.ευρώ). Η δημοπράτηση είχε πραγματοποιηθεί στις 2 Ιουνίου 2019 και η αποσφράγιση των προσφορών είχε γίνει στις 9 Ιουνίου 2019 με συνολικά 6 συμμετέχοντες. Η υπογραφή της σύμβασης πραγματοποιήθηκε στις 20 Μαϊου 2020. Η διάρκεια των έργων έχει οριστεί σε 30 μήνες. Αυτό σημαίνει πως εφόσον τα έργα δεν έχουν καθυστερήσεις, θα ολοκληρωθούν προς τα τέλη του 2022.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από Πιστώσεις του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, από το Ταμείο Συνοχής, από Ιδίους πόρους, είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» του (Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α).

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Αντικείμενο της παρούσας σύμβασης αποτελεί η κατασκευή δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων στη Δ.Κ. Ν. Βύσσας του Δήμου Ορεστιάδας. Περιλαμβάνει την κατασκευή εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων στον οικισμό της Νέας Βύσσας (δεν περιλαμβάνονται τα δίκτυα σε αδιάνοικτους δρόμους), αντλιοστάσια και καταθλιπτικούς αγωγούς στη χαμηλή περιοχή της Κάτω Βύσσας, κεντρικό αντλιοστάσιο Α και δίδυμο καταθλιπτικό, εξωτερικό αποχετευτικό αγωγό.

Θα κατασκευασθούν:

1) εσωτερικό αποχετευτικό δίκτυο ακαθάρτων Άνω Βύσσας, μήκους 10.295,00 μ.·

2) εσωτερικό αποχετευτικό δίκτυο ακαθάρτων Κάτω Βύσσας (περιοχή αντλιοστασίου Α και Α5) και εξωτερικός καταθλιπτικός αγωγός αποχέτευσης ακαθάρτων, μήκους 9.991,00 μ.·

3) εσωτερικό αποχετευτικό δίκτυο ακαθάρτων Κάτω Βύσσας (περιοχή αντλιοστασίου Α1 και Α2), μήκους 9.760,00 μ.·

4) εσωτερικό αποχετευτικό δίκτυο ακαθάρτων Κάτω Βύσσας (περιοχή αντλιοστασίου Α3), μήκους 9.010,00 μ.·

5) εσωτερικό αποχετευτικό δίκτυο ακαθάρτων Κάτω Βύσσας (περιοχή αντλιοστασίου Α4), μήκους 5.937,00 μ.·

6) θα κατασκευασθούν 6 αντλιοστάσια.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Ύδρευση - Αποχέτευση

Την αξιοποίηση του αρδευτικού έργου στον κάμπο Κουκλιών στο Πωγώνι ζητά ο Αμυράς

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Το αρδευτικό έργο που ρημάζει στον κάμπο Κουκλιών του Δήμου Πωγωνίου λόγω γραφειοκρατικών αγκυλώσεων χαρακτηρισμού της έκτασης ως δασική αναδεικνύει ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Γιώργος Αμυράς με Ερώτησή του στη Βουλή προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος Κωστή Χατζηδάκη και Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη.

Ο βουλευτής επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη περιοχή των 5.500 στρεμμάτων αποτελεί κληροτεμάχιο εκ των οποίων τα 1.500 στρέμματα αναγνωρίζονται ως γεωργικός κλήρος, ενώ τα υπόλοιπα είναι χαρακτηρισμένα ως δασική έκταση παρότι στο παρελθόν ήταν καλλιεργήσιμοι αγροί που εγκαταλείφθηκαν από τους ιδιοκτήτες τους λόγω των πολέμων ή λόγω μετανάστευσης.

Αποτέλεσμα αυτής της διαφοράς χρήσης των εκτάσεων της περιοχής, είναι το αρδευτικό έργο να έχει απαξιωθεί και να μη λειτουργεί, καθώς κρίνεται ασύμφορο για άρδευση μόνο 1.500 στρεμμάτων και ο μηχανολογικός εξοπλισμός και οι εγκαταστάσεις εμφανίζουν εικόνα εγκατάλειψης.

Ο Γιώργος Αμυράς ζητά τη συμβολή των αρμόδιων υπουργείων ώστε να αξιοποιηθούν οι υπάρχουσες δομές της περιοχής που προσφέρουν στην παραγωγική διαδικασία και ανασχέουν την πληθυσμιακή ερήμωση της υπαίθρου.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

Αθήνα, 27.05.2020

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ,
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΘΕΜΑ: «Σε αχρηστία αρδευτικό έργο στον Δήμο Πωγωνίου εξαιτίας χαρακτηρισμού καλλιεργήσιμης έκτασης ως δασική»

Στον κάμπο Κουκλιών του Δήμου Πωγωνίου, το 1995, έγινε η κατασκευή αρδευτικού δικτύου σε κληροτεμάχιο έκτασης 5.500 στρεμμάτων, εκ των οποίων τα 1.500 αναγνωρίζονται ως γεωργικός κλήρος, ενώ τα υπόλοιπα είναι χαρακτηρισμένα ως δασική έκταση.

Πολλές εκτάσεις στο παρελθόν ήταν καλλιεργήσιμοι αγροί που στη συνέχεια εγκαταλείφθηκαν από τους ιδιοκτήτες τους είτε λόγω των πολέμων, είτε λόγω μετανάστευσης. Με την πάροδο του χρόνου οι εκτάσεις χαρακτηρίστηκαν δασικές και τώρα είναι αδύνατη η εκ νέου καλλιέργειά τους.

Η συγκεκριμένη περιοχή, κατά τον χάρτη διανομής του 1934 ανήκε στην επαρχία Παραμυθιάς και ήταν καλλιεργήσιμη έκταση που είχε παραχωρηθεί ως κληροτεμάχια για την επιβίωση των κατοίκων μέσω της γεωργικής παραγωγής.

Σήμερα και αποτέλεσμα αυτής της διαφοράς χρήσης των εκτάσεων της περιοχής, είναι το αρδευτικό έργο να έχει απαξιωθεί και να μη λειτουργεί. Κρίνεται ασύμφορο για άρδευση μόνο 1.500 στρεμμάτων και ο μηχανολογικός εξοπλισμός και οι εγκαταστάσεις εμφανίζουν εικόνα εγκατάλειψης.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε:

1. Προτίθεστε να προβείτε στις κατάλληλες ενέργειες άρσης των όποιων γραφειοκρατικών αγκυλώσεων που κρατάνε πίσω την παραγωγική ανάπτυξη της περιοχής;

2. Θα προβείτε σε εκείνες τις ενέργειες που θα αξιοποιήσουν τις υπάρχουσες δομές της περιοχής που προσφέρουν στην παραγωγική διαδικασία και ανασχέουν την πληθυσμιακή ερήμωση της υπαίθρου;

Ο ερωτών βουλευτής

Γιώργος Αμυράς, βουλευτής Ιωαννίνων

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα