Connect with us

Λοιποί Αυτοκινητόδρομοι

Η ΘΕΣΗ ΜΟΥ: Συλλογική επιτυχία η επανέναρξη των έργων στους αυτοκινητόδρομους

Δημοσιεύθηκε

στις

Όταν πριν από μερικά χρόνια έβλεπε κάποιος να ξεκινούν τα έργα κατασκευής τω 5 αυτοκινητόδρομων από άκρη σε άκρη στην Ελλάδα αποκόμιζε την εικόνα μιας χώρας που αναπτύσσεται και που σε μερικά χρόνια δεν θα είχε τίποτα να ζηλέψει από άλλες ανεπτυγμένες χώρες της Δυτικής Ευρώπης.

Λίγο μετά η κρίση πρόλαβε τις εξελίξεις στα περισσότερα από τα έργα με αποτέλεσμα 3 χρόνια μετά την έναρξη τους να μιλάμε για μικρή πρόοδο και για πολλά προβλήματα. Ενώ σύμφωνα με τα αρχικά χρονοδιαγράμματα το 2013 θα είχαν ολοκληρωθεί όλοι οι οδικοί άξονες πλέον τα πιο αισιόδοξα σενάρια μιλούν για 2015 και βλέπουμε..

Αυτό θα έχει σημαντικές συνέπειες στην συνολική προσπάθεια για ανάπτυξη. Στα επόμενα χρόνια θα υπάρξουν ανισότητες καθώς ένα τμήμα της Ηπειρωτικής Ελλάδας το ανατολικό και βόρειο- ανατολικό έχουν σχεδόν ολοκληρωμένες οδικές υποδομές. Εδώ μπορεί με την πρώτη ευκαιρία να «τρέξει» η ανάπτυξη.

Το προβληματικό κομμάτι είναι σαφώς το τμήμα της Δυτικής Θεσσαλίας (στον περίφημο Ε-65) και φυσικά η Ιόνια Οδός. Εκεί εφόσον τελεσφορήσουν οι διαπραγματεύσεις και αρχίσουν ξανά οι εργασίες δεν πρόκειται να δούμε φώς πριν το 2015. Μέχρι τότε οι τοπικές κοινωνίες θα είναι αναγκασμένες να περιμένουν να τελειώσουν αυτά τα μεγάλα έργα ανάπτυξης για να μπορέσουν να ξεφύγουν από τα εργοτάξια, τις παρακάμψεις, τα επικίνδυνα οδοστρώματα και όλα όσα έχει ένας υπό κατασκευή δρόμος.

Η ζημιά που έχει γίνει είναι σίγουρα μεγάλη. Από την άλλη ακόμα και έτσι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ελλάδα ζει τη χειρότερη οικονομική κρίση της τελευταίας 50ετίας. Και μάλιστα με ιδιαίτερα βάρβαρο τρόπο. Η αλλαγή της καθημερινότητας επηρεάζει συνήθειες ετών. Μία από τις πιο ισχυρές συνήθειες του Έλληνα ήταν το αυτοκίνητο.

Το πλήγμα από την κρίση είναι τρομερά μεγάλο τόσο στην καθημερινή μετακίνηση όσο και στην διάθεση για ταξίδια. Πόσοι από εμάς που κάποτε με ευκολία κάναμε ένα ταξίδι από το αστικό κέντρο προς ένα όμορφο επαρχιακό προορισμό; Πλέον η κάθε μετακίνηση είναι πολύ ακριβή. Δεν είναι μόνο τα διόδια, είναι και η πανάκριβη για το πορτοφόλι βενζίνη.

Αυτό είναι ένα μεγάλο και επιζήμιο γεγονός για τους ιδιωτικούς αυτοκινητόδρομους. Φυσικά και δεν είχε συνυπολογιστεί ως πιθανότητα όταν μελετούσαν την επένδυση αυτή οι μεγάλοι τεχνικοί όμιλοι. Σε πρόσφατο μου ταξίδι χρησιμοποιώντας 3 διαφορετικούς αυτοκινητόδρομους , η «μοναξιά» στον δρόμο (και μάλιστα ήταν Σάββατο) ήταν πραγματικά συγκλονιστική.

Μάλιστα σε κάθε σταθμό διοδίων που πλήρωνα, προλάβαινε κάποιος «δεν πληρώνω» και χωνόταν πίσω μου για να περάσει πριν πέσει η μπάρα. Αυτό επαναλήφθηκε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Το προσωπικό παράδειγμα το φέρνω για να γίνει αντιληπτό σε τι κατάσταση γίνεται αυτή η προσπάθεια. Ακόμα και αν αύριο οι εργασίες ξεκινήσουν ο τραυματισμός των έργων από την κρίση είναι πολύ μεγάλος. Από τη μία η χρηματοδότηση, η μη πληρωμή διοδίων η δυσοίωνη προοπτική.

Από την άλλη όμως ο ρόλος που καλούνται να παίξουν οι 5 αυτοκινητόδρομοι που κατασκευάζονται μαζί με την έτοιμη Εγνατία και τον μελλοντικό ΒΟΑΚ (το βόρειο άξονα της Κρήτης) είναι πολύ μεγάλος. Θα είναι πραγματικά δρόμοι ανάπτυξης καθώς θα μειώσουν αποστάσεις, θα βοηθήσουν το εμπόριο, τον τουρισμό, τον πολιτισμό.

Θα μετατρέψουν περιοχές αποκλεισμένες σε οδικούς κόμβους πανελλαδικής εμβέλειας (Γιάννινα, Γρεβενά) ενώ θα δημιουργήσουν νέα αστικά κέντρα και μακροπρόθεσμα θα δημιουργηθεί ένα δίκτυο μεταξύ των κύριων αξόνων και των κάθετων τους δημιουργώντας προϋποθέσεις για ισόρροπη ανάπτυξη.

Οι δρόμοι αυτοί πρέπει να ξανά- ξεκινήσουν και να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό. Όχι γιατί είναι ιδιωτικοί και κάποιοι θα «πλουτίσουν», ιδιωτικό είναι και το Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, η Αττική Οδός, το Ρίο- Αντίρριο.

Γιατί η περιφέρεια θα αναπτυχθεί όπως δεν έχει αναπτυχθεί ποτέ στο παρελθόν, δυνητικά θα δημιουργηθούν γύρω από αυτούς του δρόμους χιλιάδες θέσεις εργασίας και για πρώτη φορά το σύνολο της Ελληνικής Περιφέρειας θα μπορέσει να πιάσει ρυθμούς ανάπτυξης πραγματικά αξιόλογους.

Εύχομαι λοιπόν τα νέα τις επόμενες μέρες να είναι ευχάριστα για όλους.

Πηγή: ypodomes.com

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα