Connect with us

Λοιπά Έργα

Η ΘΕΣΗ ΜΟΥ: Τουριστική χώρα χωρίς τουριστικό προσανατολισμό

Δημοσιεύθηκε

στις

Αυτή η χώρα δεν θα σταματήσει ποτέ να με εντυπωσιάζει. Την τελευταία 15ετία θεωρούσαμε τόσο δεδομένο ότι ο τουρισμός αποτελεί σταθερό εισόδημα που ξεχάσαμε πως οι τουρίστες έρχονται αλλά αυτό δεν προεξοφλεί πως θα έρχονται για πάντα για τον ήλιο και τη θάλασσα.

Την ώρα που άλλες χώρες της Μεσογείου όπως η Τουρκία, η Κροατία και η Ισπανία αναπτύσονταν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς εμείς μείναμε με… τον ήλιο και τη θάλασσα. Παρ` ότι η Ελλάδα έχει το ισχυρότερο τουριστικό προϊόν σε όλη την Ευρώπη δεν φαίνεται ικανή να προσαρμοστεί εύκολα στο συνεχώς μεταλλασσόμενο περιβάλλον της τουριστικής βιομηχανίας.

Οι χώρες που προανέφερα δεν αναπτύχθηκαν τυχαία. Οι τουριστικές τους υποδομές έγιναν το βασικό εργαλείο για την έλευση εκατομμυρίων νέων επισκεπτών κάθε χρόνο την ώρα που η Ελλάδα δεν είχε σχεδόν τίποτα νέο να παρουσιάσει.

Αυτό φυσικά έχει το λόγο του. Ξεχάσαμε ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο και σχεδόν πιστέψαμε ότι κάναμε μεγάλη χάρη στους τουρίστες που έρχονταν στη χώρα μας ενώ ταυτόχρονα οι τιμές για τους Έλληνες άρχιζαν να αυξάνονται με ταχύτητα ..φωτός.

Με τη σφαλιάρα των δύο τελευταίων ετών φάνηκε πως μάλλον αρχίζουμε να ξυπνάμε από το λήθαργο των 10 ετών και βάλε. Μάλιστα το πήγαμε στο άλλο άκρο. Στο Ηράκλειο υποδέχθηκαν πριν από λίγο καιρό κρουαζιερόπλοιο με τοπικούς χορούς και γλέντια! Στην Θεσσαλονίκη η μεγαλύτερη είδηση είναι η άφιξη της Ryanair, το ίδιο και στο Βόλο.

Αν και παραδοσιακά τα γερά χαρτιά της Ελλάδας ήταν ανέκαθεν η Σαντορίνη, η Μύκονος, η Ρόδος και η Κρήτη ωστόσο οι υποδομές των νησιών αυτών σε πολλές περιπτώσεις είναι καθηλωμένες στην δεκαετία του 60`. Κακό οδικό δίκτυο, ελλιπής υπηρεσίες ενημέρωσης, και μόνο ένα μοντέλο τουρισμού είναι μόνο λίγα από τα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα εκεί.

Η Αθήνα που είναι μια από τις ιστορικότερες πρωτεύουσες της Ευρώπης δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι σαν πόλη- προορισμός (το ονομαζόμενο και city break) καθώς ενώ διαθέτει τις βασικές υποδομές, δεν έχει την κατάλληλη προώθηση και οι τουρίστες την χρησιμοποιούν ως τόπο μετεπιβίβασης για τα νησιά. Την ίδια ώρα πόλεις όπως η Βαρκελώνη βουλιάζουν από τον τουρισμό 12 μήνες το χρόνο κάνοντας απλά και σωστά βήματα για την προσέλκυση όλων των ειδών του τουριστικού προϊόντος.

Η Θεσσαλονίκη δε είναι σχεδόν για κλάματα. Μηδενική διαφήμιση μηδενικές υποδομές σε μια πόλη τόσο όμορφη μα τόσο αδικημένη. Ακόμα και για τους Έλληνες επισκέπτες της είναι ένας τόπος δύσκολος να τον γυρίσεις (αν και μικρή σε έκταση) με κανένα τουριστικό προσανατολισμό. Με τόσες χάρες μάλλον είναι άδικο να ακούγεται για τα τρίγωνα πανοράματος και για τα τσουρέκια της!

Και οι δύο πόλεις θα μπορούσαν να έχουν τουρισμό 12 μήνες τον χρόνο και να απολαμβάνουν τα οφέλη από αυτόν. Προσφέροντας μεγάλες αστικές υποδομές αλλά κοιτάζοντας λίγο και τον τρόπο που απογειώθηκαν άλλες πόλεις στην Ευρώπη με κοινά χαρακτηριστικά όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη. Το παράδειγμα της Βαρκελώνης είναι το πιο κοντινό καθώς η ισπανική πόλη προσελκύει ετησίως 7.000.000 τουρίστες!

Τώρα με τον Καλλικράτη ίσως λαμβάνοντας υπόψη τον κεντρικό σχεδιασμό να ήταν φρόνιμο να υπήρχε μεγαλύτερης έκτασης διαφήμιση για τις δύο μεγάλες πόλεις της Ελλάδας από τις Περιφέρειες. Το νησιωτικό σύμπλεγμα φυσικά παραμένει το δυνατό χαρτί της χώρας μας καθώς σε πολλές περιπτώσει αποτελεί προορισμό μοναδικής ομορφιάς.

Και πάλι οι υποδομές όμως έρχονται στο προσκήνιο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πλέον οι τουρίστες είναι πιο απαιτητικοί είναι πιο επικριτικοί και πιο έμπειροι καθώς τα τουριστικά ταξίδια σήμερα είναι πιο εύκολα από ποτέ. Η χώρα μας είναι μια κατ` εξοχήν τουριστική χώρα αλλά ο προσανατολισμός της παραδόξως δεν είναι τουριστικός. Πως γίνεται αυτό;

To κείμενο είναι από την ενότητα Η ΘΕΣΗ ΜΟΥ

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα