Connect with us

Τραμ Αθήνας

Η ΘΕΣΗ ΜΟΥ: Το Τραμ καταδικασμένο να είναι κομπάρσος;

Δημοσιεύθηκε

στις

Με δεδομένη την καθυστέρηση που υπάρχει στη μοναδική δημοπράτηση για επέκταση του Τραμ της Αθήνας προς τον Πειραιά υπάρχει μία αίσθηση πως το δίκτυο του Τραμ δεν έχει και τόσο μεγάλη υποστήριξη τελικά.

Το ΥΠΕΚΑ αν και μέσα στις εξαγγελίες για το πρόγραμμα ΑΘΗΝΑ 2014 έχει το Τραμ μέσα στα έργα για την πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου ωστόσο οι ρυθμοί είναι τόσο απελπιστικά σε αργοί που κανείς δεν γνωρίζει εάν και εφόσον όλα αυτά που εξαγγέλθηκαν θα πραγματοποιηθούν ή θα πάνε και αυτά μαζί με δεκάδες άλλες εξαγγελίες για το Τραμ τα τελευταία χρόνια.

Ποιες είναι οι εξαγγελίες που έχουν γίνει την τελευταία δεκαετία; Πολλές και από διάφορους Υπουργούς. Εξήγγειλαν Τραμ για πολλές περιοχές του Πειραιά, επεκτάσεις προς πολλές περιοχές της Αθήνας όπως : ο σταθμός Λαρίσης, τα ¶νω Πατήσια, η πλατεία Αιγύπτου, η Πανεπιστημιούπολη, μια γραμμή από τον Πειραιά μέχρι το Μαρούσι μέσω ..Περιστερίου και άλλα πολλά.

Τι έχει γίνει από όλα αυτά; Τίποτα. Η βιαστική χάραξη που έγινε για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνα δεν άλλαξε παρά 700 μέτρα προς την περιοχή της Βούλα που όμως δεν είχε κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. ¶λλωστε η παρέμβαση ήταν πολύ μικρή.

Ακόμα και σήμερα που μιλάμε κανένα ολοκληρωμένο σχέδιο επέκτασης του Τραμ για την επόμενη δεκαπενταετία δεν υπάρχει. Εκτός από εδώ και εκεί εξαγγελίες δεν μπορεί κανείς να βρει ένα συγκεντρωμένο σοβαρό πλάνο για το δίκτυο του Τραμ μέχρι το 2025 ή το 2030. Γιατί ίσως το Τραμ δεν είναι τόσο «πιασάρικο» όσο το Μετρό.

Φυσικά και θα υπάρξουν αντιδράσεις για το Τραμ με την εικόνα που έχει σήμερα. Σε όλες τις μεγάλες Ευρωπαϊκές πόλεις το Τραμ έχει δίκτυο το οποίο δεν ακολουθείται και από δεκάδες γραμμές λεωφορείων. Εδώ όλο το δίκτυο του Τραμ στην χάραξη που έχει κυριαρχείται από τα λεωφορεία. Και λόγω του γεγονότος που κάποιοι επιμένουν να αφήνουν το Τραμ «κολοβό» δεν μπορεί προς το παρόν να τις διακόψει, όπως έγινε με τους σταθμούς του Μετρό.

Οι καταλήξεις του Τραμ σε Βούλα, Σύνταγμα και ΣΕΦ δεν επιτρέπουν στο Τραμ να γίνει κυρίαρχο μέσο σε καμία περιοχή της Αθήνας αλλά ούτε και να λειτουργήσει συμπληρωματικά. Έτσι γίνεται καθημερινά ο κομπάρσος των λεωφορείων και του Μετρό χάνοντας τον βασικό του ρόλο στις μητροπολιτικές συγκοινωνίες.

Γιατί κάποιος να πάρει το Τραμ για Πειραιά αφού θα χρειαστεί μετεπιβίβαση όταν μπορεί να το κάνει με την τοπική του λεωφορειακή γραμμή. Γιατί κάποιος να πάρει το Τραμ για Αθήνα όταν μπορεί να πάει με το Μετρό σε μερικά λεπτά. Γιατί κάποιος να πάρει το Τραμ για Βούλα όταν ο συνδυασμός Μετρό και λεωφορείου γίνεται σε μικρότερο χρόνο.

Το Τραμ για να γίνει ανταγωνιστικό και εμπορικά επιτυχημένο πρέπει να επεκταθεί οπωσδήποτε προς τις συνοικίες της Αθήνας όπως είναι τα Πατήσια, προς το Λιμάνι του Πειραιά με πολλές καταλήξεις και όχι μία μόνο προς το λιμάνι, να φτάσει μέχρι τη Αργυρούπολη και να μην σταματήσει στο σταθμό του Μετρό αλλά να πάει μέχρι την Αργυρουπόλεως και να επεκταθεί από τα ¶νω Πατήσια στα Βόρεια και Δυτικά Προάστια. Το σημαντικό είναι όπου καταλήγει να μην υπάρχει άλλο ανταγωνιστικό μεταφορικό μέσο

Έτσι θα κοπούν λεωφορειακές γραμμές, θα γίνει καλός τροφοδότης του Μετρό και θα είναι πετυχημένο εμπορικά , δικαιολογώντας τα εκατοντάδες εκατομμύρια για την κατασκευή του. Αυτό όμως ή άλλες αποφάσεις θα μπορούν να παρθούν όταν αποφασίσουν να ασχοληθούμε σοβαρά με την υπόθεση του Τραμ στην Αθήνα και όχι αποσπασματικά.

Αντί για αυτό σήμερα έχουμε ένα σκουριασμένο διαγωνισμό για την επέκταση του μέσου στον Πειραιά που σέρνεται 2 χρόνια και έχει ακόμα μέλλον. Προς το παρόν το Τραμ είναι καταδικασμένο σε οικονομικό μαρασμό και τα επόμενα χρόνια μέχρι επιτέλους να αποκτήσει μία κατάληξη και να γίνει εμπορικά αυτοδύναμο.

Μέχρι τότε ελπίζουμε ότι θα δούμε κάποιο πλάνο για ένα κανονικό δίκτυο Τραμ και όχι ένα Τραμ το οποίο θα «σκοντάφτει» πάνω στο Μετρό ή στα λεωφορεία.

Το κείμενο είναι από την ενότητα ‘Η ΘΕΣΗ ΜΟΥ΄

Advertisement href="https://tuvaustriahellas.gr/ypiresies/?service=ypodomon#service-container" target="_blank">

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα