Connect with us

Επικαιρότητα

Η ΘΕΣΗ ΜΟΥ: Η ανάσα από την Ευρώπη μας δίνει πνοή για ανάπτυξη

Δημοσιεύθηκε

στις

Η ανάσα που δόθηκε στην Ελλάδα από την Ευρώπη πριν από μερικές ημέρες είναι μια πολιτικού περιεχομένου είδηση που λογικά δεν θα έπρεπε να απασχολεί την ιστοσελίδα. Η επιρροή όμως της απόφασης αυτής στην αναπτυξιακή πορεία και τις υποδομές στην χώρα μας θα είναι τεράστια.

Μετά το περσινό πάγωμα των έργων που ήταν σε κατασκευή αλλά και της παραγωγής νέων έργων λόγω της οικονομικής αβεβαιότητας της χώρας έφεραν μια τρομερή πτώση στο χώρο των κατασκευών αλλά και ένα μεγάλο πισωγύρισμα στην προσπάθεια της Ελλάδας για αναπτυξιακά έργα.

Η απόφαση που ανακοινώθηκε για την επιμήκυνση του χρέους κατά 7,5 χρόνια δίνει ένα μεγάλο όπλο στην Ελλάδα να προετοιμαστεί για την μελλοντική εκείνη περίοδο, να έχει διορθώσει τα οικονομικά της, να έχει περάσει σε θετικούς αναπτυξιακούς ρυθμούς και να έχει αλλάξει η γενικότερη φιλοσοφία αντιμετώπισης των πραγμάτων.

Τώρα πλέον έχουμε την μεγάλη ευκαιρία να προωθηθούν πολύ μεγάλα έργα τόσο σε δημόσια όσο και σε ιδιωτική βάση και με την ωρίμανση τους και την κατασκευή τους να δώσουν την κατάλληλη ώθηση (από τη δική τους πλευρά) στην Ελληνική Οικονομία. Είναι ώρα για να σκεφτούμε τι μπορούμε να κάνουμε, και η απάντηση είναι μόνο μία ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

Στα σκαριά υπάρχουν πολλά σχέδια κυρίως σε αστικό επίπεδο. Τα έργα που βρίσκονται σε κατασκευή αυτή την περίοδο, τα οδικά, θα συνεισφέρουν το μερίδιο τους όταν θα ξεκινήσουν την λειτουργία τους και με την πάροδο του χρόνου αυτή η συνεισφορά θα μεγαλώνει. Οι επόμενες κινήσεις όμως είναι αυτές που θα θωρακίσουν την Ελλάδα και θα της δώσουν όπλα ανάπτυξης.

Για την θηριώδη πρωτεύουσα η μεγάλη ανάπλαση στο Ελληνικό θα φέρει τα πάνω-κάτω και θα μοιράσει χιλιάδες θέσεις εργασίας. Οι επεκτάσεις των μέσων σταθερής τροχιάς και η ορθολογική χρήση του ι.χ θα αποτελέσει ισχυρό μέτρο. Οι αναπλάσεις, ποδηλατοδρόμοι και άλλες μεγάλες δράσεις που έχουν εξαγγελθεί από το ΥΠΕΚΑ θα προσπαθήσουν να κάνουν την Αθήνα πιο όμορφη , πιο λειτουργική.

Στη Θεσσαλονίκη η πόλη πρέπει να αρχίσει να προετοιμάζεται να μπει στο κλαμπ των μεγάλων Ευρωπαϊκών μεγαλουπόλεων με ισχυρές υποδομές που θα την κάνουν να μην έχει να ζηλέψει κάτι από αντίστοιχες πόλεις της Ευρώπης. Στην πόλη του Θερμαϊκού τα σχέδια είναι τόσα πολλά που προκαλούν δέος. Αυτοκινητόδρομοι, Μετρό, Τραμ αναβάθμιση του κέντρου, ανάπτυξη των συνοικιών, αναπλάσεις κ.α. Μιλάμε για μια εντελώς διαφορετική Θεσσαλονίκη από τη σημερινή.

Η Περιφέρεια με τις διοικητικές αλλαγές παίρνει μεγάλη δύναμη στα χέρια της που αν συνετά την χρησιμοποιήσει ή άσχημη πολλές φορές εικόνα της Ελληνικής Επαρχίας θα αλλάξει και με τις βασικές υποδομές ολοκληρωμένες θα μπορέσει να προωθήσει με δύναμη τα Ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες. Αυτά όταν Αυτοκινητόδρομοι, Λιμάνια, Αεροδρόμια θα είναι πλήρως λειτουργικά και διασυνδεδεμένα.

Η επόμενη περίοδος της Ελλάδας θα τολμούσα να έλεγα ότι είναι ιστορική για την χώρα μας. Με το μέλλον στα ίδια μας τα χέρια αρκούν οι σωστές αποφάσεις που θα δώσουν σε εμάς και τις επόμενες γενιές ένα καλύτερο περιβάλλον, καλύτερες πόλεις, μια χώρα με δυνατό προφίλ και πολύ καλύτερες προοπτικές.

Ο καθένας από εμάς μπορεί να συμφωνεί ή να διαφωνεί με πολιτικές και αποφάσεις αλλά το σίγουρο είναι ότι πρέπει τώρα να είμαστε ενωμένοι για τις προκλήσεις που έρχονται και με την δική μας συμβολή ατομικά και συλλογικά να αποδείξουμε ότι η Ελλάδα και θέλει και μπορεί να πάει μπροστά. Καλή σας εβδομάδα.

Το κείμενο είναι από την ενότητα ”Η ΘΕΣΗ ΜΟΥ”. Πατώντας εδώ μπορείτε να διαβάσετε το αρχείο με παλιότερες θέσεις.

Advertisement
ΑΚΤΩΡ - Εθνική Πινακοθήκη

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα