Connect with us

Επικαιρότητα

Η ατζέντα της εβδομάδας (11-17 Απριλίου)

Δημοσιεύθηκε

στις

Η εβδομάδα που τελειώνει δεν είχε σημαντικά πράγματα. Ακόμα και η αναμενόμενη συμφωνία για τους αυτοκινητόδρομους τελικά περιορίστηκε σε μια πρόταση και μας άφησε με την απορία για την συνέχεια. Κατά τα άλλα είχαμε νέα που κινούνται στα πλαίσια του κανονικού με τον ΗΣΑΠ να μπαίνει σε περιπέτειες..

Ας δούμε όμως τις εξελίξεις όπως τις κατέγραψε το ypodomes.com:

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ παρουσίασε σχέδιο για την επαναλειτουργία της γραμμής για Φλώρινα η οποία ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων για το κόψιμο των δρομολογίων. Η Ολυμπία Οδός με ανακοίνωση της εξήγησε τους λόγους για τους οποίους δεν μπορούν να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα που υπήρχαν στη σύμβαση παραχώρησης.

Το ΚΑΣ προχωρά την αναστήλωση του σημαντικού μνημείου της Στοάς του Ευμένους στην Ακρόπολη. Παρουσιάστηκε το Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Θεσσαλονίκης το οποίο έχει ως σχέδιο την αλλαγή της εικόνας της πόλης και την ανάδειξη του ιστορικού κέντρου. Την ίδια μέρα παρουσιάστηκε (και πάλι) το σχέδιο Μεταφορών και Υποδομών το οποίο όμως είναι γνωστό εδώ και καιρό.

Η ανάπλαση της Πανεπιστημίου μας απασχόλησε αρκετά αυτή την εβδομάδα καθώς συγκροτήθηκε 10μελής επιτροπή και αποφασίστηκε μνημόνιο μεταξύ των εμπλεκομένων προκειμένου μέχρι το 2014 να έχει γίνει πραγματικότητα το σημαντικό αυτό πλάνο.

Μια τεχνική βλάβη ανάγκασε σε κλείσιμο της γραμμής Αττική- ¶νω Πατήσια του ΗΣΑΠ για λίγες ώρες ενώ τα επεισόδια για την κατάχωση του αρχαίου μνημείου στο Μοναστηράκι ανάγκασε σε διακοπή των εργασιών μέχρι την εκδίκαση της απόφασης της προσφυγής ομάδας πολιτών. Μάλιστα είχαμε και την κατάληψη ..των γραμμών. Η ταλαιπωρία για τους επιβάτες συνεχίζεται με απρόβλεπτες εξελίξεις.

Εκεί που ο σιδηρόδρομος δείχνει να καταρρέει εντελώς ήρθε μια είδηση να μας θυμίσει ότι γίνονται μελλοντικά σχέδια. Έτσι εγκρίθηκε η ΜΠΕ για τη γραμμή Καλαμπάκα- Ηγουμενίτσα στο τμήμα Ηγουμενίτσα- Ιωάννινα. Στο έργο του Μαλιακού Στυλίδα- Ράχες η ανάδοχος εταιρεία φαίνεται να αποχωρεί ανοίγοντας το δρόμο για δημοπράτηση της ολοκλήρωσης του άξονα που θα ολοκληρώσει τον ΠΑΘΕ από την Αθήνα μέχρι τα Τέμπη.

Στο Μετρό της Αθήνας αποφασίστηκε η επέκταση για την μεταφορά ποδηλάτων στους συρμούς μετά την επιτυχία του πιλοτικού προγράμματος. Στο Μετρό Θεσσαλονίκης απομακρύνθηκε το πρώτο εργοτάξιο και η χαρά των καταστηματαρχών ήταν τέτοια που έστειλα ..ευχαριστήρια επιστολή.

Παρουσιάστηκε η πρόταση από την Κυβέρνηση για τους αυτοκινητόδρομους που έχουν μπλοκάρει. Το σχέδιο περιλαμβάνει μείωση μέχρι και 50% της τιμής των διοδίων. Την σκυτάλη παίρνουν οι εταιρείες παραχώρησης που αναμένεται να δούμε αν θα γνέψουν θετικά ή θα έχουμε συνέχεια στο θρίλερ.

Σύνταξη: ypodomes.com

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα