Connect with us

Αεροδρόμια

Σητεία: επιστολή στον Περιφερειάρχη για τα έργα στο Αεροδρόμιο Σητείας

Avatar

Δημοσιεύθηκε

στις

Επιστολή απέστειλε ο Δήμαρχος Σητείας στον Περιφερειάρχη Κρήτη σχετικά με την παύση των εργασιών στο αεροδρόμιο της Σητείας. Το πλήρες κείμενο λέει τα παρακάτω:

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα, επικρατεί έντονη αναστάτωση στην κοινή γνώμη της πόλης μας εξαιτίας του γεγονότος της παύσης των εργασιών αποπεράτωσης του Αεροδρομίου της Σητείας. Το κλίμα σύγχυσης και ανησυχίας που έχει δημιουργηθεί στους συμπολίτες μας οι οποίοι αδημονούν για την ολοκλήρωση του πολύ σημαντικού για την ανάπτυξη της περιοχή μας έργου, τροφοδοτήθηκε πρόσφατα από και από τις αλληλοαντικρουόμενες εισηγήσεις του αρμόδιου Συμβουλίου Δημοσίων Έργων προς τη Διευθύνουσα Υπηρεσία αναφορικά με την έκπτωση ή μη του αναδόχου.

Επειδή και η δική μας ενημέρωση σχετικά με το θέμα δεν είναι ξεκάθαρη, παρακαλούμε κύριε Περιφερειάρχη για την ανάληψη από την πλευρά σας σχετικής πρωτοβουλίας για την πραγματοποίηση σύσκεψης στην Αθήνα στα γραφεία της Διευθύνουσας Υπηρεσίας με τη συμμετοχή τη δική σας, καθώς και τη συμμετοχή του αρμόδιου Υπουργού, των Βουλευτών του Νομού Λασιθίου, του Δημάρχου Σητείας και των Υπηρεσιακών παραγόντων, προκειμένου να ενημερωθούμε για την τύχη του έργου και για τις ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν προς την κατεύθυνση της “κατά το δυνατόν” άμεσης ολοκλήρωσής του.

Με τη βεβαιότητα ότι θα καταβάλλετε κάθε δυνατή από την πλευρά σας προσπάθεια για την αποπεράτωση του σοβαρού αυτού αναπτυξιακού έργου για την περιοχή μας και για την Ανατολική Κρήτη γενικότερα, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε πρόσθετη διευκρίνιση ή συμπληρωματική πληροφορία».

Πηγή: sitia-news.blogspot.com

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη, πατώντας πάνω στην Περιφέρεια Κρήτης στο χάρτη που βρίσκεται στα δεξιά της σελίδας!


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

image_pdfimage_print

Αεροδρόμια

Μείωση 58% στην επιβατική κίνηση του αεροδρομίου Ελ.Βενιζέλος το πρώτο πεντάμηνο

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Πύργος ελέγχου Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος

Με πτώση της τάξεως του -58% έκλεισε το πρώτο πεντάμηνο του 2020 στην επιβατική κίνηση του αεροδρομίου Ελ.Βενιζέλος της Αθήνας. Τα στατιστικά τοου μεγαλύτερου αεροδρομίου της χώρας, παραμένουν ιδιαίτερα χαμηλά, όμως ο Μάιος ήταν ένας μήνας που στην πραγματικότητα οι πτήσες που εκτελούνταν ήταν ελάχιστες με κάποιες αεροπορικές εταιρείες να επανεκκινούν και πάλι ένα μικρό αριθμό δρομολογίων.

Στην πραγματικότητα δεν μπορεί να γίνει σύγκριση με το προηγούμενο έτος μιας και μιλάμε για δύο τελείως διαφορετικά περιβάλλοντα. Στην περίοδο από τα μέσα Μαρτίου και μετά που σταδιακά η χώρα έκλεισε τα σύνορα της, το αεροδρόμιο εισήλθε σε μία διαφορετική πραγματικότητα που δεν μπορεί να αποτελέσει μέτρο σύγκρισης, παρά μόνο όταν αποκατασταθεί το πτητικό πρόγραμμα των αεροπορικών εταιρειών.

Η εικόνα που περιμένουμε τον Ιούνιο θα είναι βελτιωμένη καθώς θα ανοίγουν αγορές, κυρίως από την Ευρώπη, χωρίς όμως και πάλι να μπορεί να συγκριθεί με το περυσινό έτος ρεκόρ. Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος εκτιμάται ότι θα είναι ακόμα πιο βελτιωμένοι καθώς θα είμαστε στην περίοδο που η χώρα θα ανοίξει τους “ουρανούς” της σε ακόμα περισσότερους προορισμούς αλλά είναι και οι παραδοσιακοί μήνες των διακοπών στην Ευρώπη.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Στα στατιστικά του αεροδρομίου τώρα, ο Μάιος ήταν ο δεύτερος στη σειρά μήνας κατά τον οποίο πραγματοποιήθηκαν ελάχιστες αεροπορικές πτήσεις λόγω της πανδημίας COVID19 και των επιπτώσεών της στο αεροπορικό ταξίδι. Ως αποτέλεσμα, η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου ήταν κατά -96,3% κάτω από τα αντίστοιχα επίπεδα του 2019, με μόλις 84.000 επιβάτες περίπου.

Οι επιβάτες, τόσο των πτήσεων εσωτερικού όσο και των διεθνών πτήσεων, κατέγραψαν μείωση της τάξης του 91,7% και 98,4% αντίστοιχα. Από το 1,58 εκατ. επιβάτες του Μαϊου του 2019, ο αντίστοιχος αριθμός φέτος ήταν λίγο πάνω από τις 25.700 όσον αφορά την κίνηση εξωτερικού, η οποία αφορούσε κατά κύριο λόγο επαναπατρισμούς, ενώ στην κίνηση εσωτερικού από τις 701.000 σχεδόν του περυσινού Μαϊου, φέτος, το νούμερο μόλις ξεπέρασε τις 58 χιλιάδες.

Λίγο καλύτερα ήταν τα επίπεδα της κίνησης εσωτερικού κατά το δεύτερο μισό του μήνα, λόγω της σταδιακής απελευθέρωσης των μετακινήσεων στο εσωτερικό της χώρας. Ο χειρότερος μήνας για το αεροδρόμιο ήταν ο Απρίλιος, όπου η πτώση της συνολικής κίνησης λόγω της καθήλωσης των αεροσκαφών άγγιξε το 99%.

Συνολικά κατά τους πρώτους πέντε μήνες του έτους, η κίνηση του αεροδρομίου ανήλθε στο επίπεδο των 3,6 εκατ. επιβατών, σημειώνοντας πτώση της τάξης του -58,5% σε σχέση με το 2019, λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας κατά την περίοδο Μαρτίου-Μαΐου.

Η διεθνής κίνηση μειώθηκε κατά -58,9% φθάνοντας τα 2,45 εκατ. επιβάτες, ενώ οι επιβάτες εσωτερικού παρουσίασαν πτώση της τάξης του 57,7% στο 1,13 εκατ. επιβάτες.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Αεροδρόμια

Νέα αεροπορικά δρομολόγια συνδέουν την Ελλάδα με μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Αεροδρόμιο Μακεδονία

Η ανταπόκριση των αεροπορικών εταιρειών στο άνοιγμα της τουριστικής αγοράς είναι άμεση γεγονός που αποδεικνύεται όχι μόνο από την σχεδιαζόμενη επανέναρξη των ήδη υπαρχουσών δρομολογίων από και προς τα περιφερειακά αεροδρόμια αλλά και από την ένταξη νέων στο πτητικό τους πρόγραμμα.

Σε αυτό το πλαίσιο, Volotea και Wizz Air ανακοίνωσαν νέες αεροπορικές συνδέσεις με τους πιο δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς.

Πιο αναλυτικά, η Volotea ανακοίνωσε τα εξής νέα δρομολόγια:

– Μύκονο – Ηράκλειο (2 φορές την εβδομάδα)

– Θεσσαλονίκη – Ηράκλειο (2 φορές την εβδομάδα)

– Θεσσαλονίκη – Μύκονο (2 φορές την εβδομάδα)

– Θεσσαλονίκη – Σαντορίνη (2 φορές την εβδομάδα)

– Κέρκυρα – Αθήνα (4 φορές την εβδομάδα έως τα τέλη Ιουλίου και 7 φορές την εβδομάδα για την υπόλοιπη καλοκαιρινή περίοδο)

Η Volotea συνεχίζει και φέτος τα ήδη καθιερωμένα δρομολόγια:

– Σαντορίνη – Αθήνα (31 πτήσεις την εβδομάδα)

– Μύκονο – Αθήνα (28 φορές την εβδομάδα)

– Ρόδο – Αθήνα (7 φορές την εβδομάδα)

Η Wizz Air ανακοίνωσε τα εξής νέα δρομολόγια:

– Κέρκυρα – Λούτον (2 φορές την εβδομάδα )

– Κέρκυρα – Βιέννη (2 φορές την εβδομάδα )

– Ρόδο – Λούτον (2 φορές την εβδομάδα )

– Ρόδο – Βιέννη (2 φορές την εβδομάδα )

– Ρόδο – Τίρανα (2 φορές την εβδομάδα)

– Ζάκυνθο – Λούτον (2 φορές την εβδομάδα )

– Ζάκυνθο – Βιέννη (2 φορές την εβδομάδα )

Επίσης, συνεχίζει τη δυναμική της παρουσία στην χώρα μας με τα δρομολόγια:

– Θεσσαλονίκη- Βουδαπέστη (2 φορές την εβδομάδα)

– Θεσσαλονίκη- Κίεβο (3 φορές την εβδομάδα)

– Θεσσαλονίκη- Κουτάϊσι (2 φορές την εβδομάδα)

– Θεσσαλονίκη- Λούτον (2 φορές την εβδομάδα)

– Θεσσαλονίκη- Βιέννη (4 φορές την εβδομάδα)

– Κέρκυρα- Βουδαπέστη (2 φορές την εβδομάδα)

– Κέρκυρα- Βαρσοβία (1 φορά την εβδομάδα)

– Ρόδο – Βουδαπέστη (2 φορές την εβδομάδα)

– Ζάκυνθο – Βουδαπέστη (1 φορά την εβδομάδα)

Διεθνείς πτήσεις από και προς το Αεροδρόμιο Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να ξεκινήσουν 15 Ιουνίου. Διεθνείς πτήσεις από και προς τα υπόλοιπα αεροδρόμια αναμένεται να ξεκινήσουν από 1η Ιουλίου.

Ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης της Fraport Greece Γιώργος Βήλος δήλωσε:

«Μας γεμίζει αισιοδοξία το γεγονός ότι οι αεροπορικές εταιρείες επέδειξαν γρήγορα αντανακλαστικά και έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική τουριστική αγορά και στα αεροδρόμιά μας τόσο με τη συνέχιση των ήδη προγραμματισμένων δρομολογίων όσο και με την ενίσχυση της παρουσίας τους με την προσθήκη πτήσεων σε νέους προορισμούς.

Από τη μεριά μας θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τις αεροπορικές εταιρίες, τις κρατικές αρχές και τους τοπικούς φορείς με στόχο μαζί να απογειώσουμε και πάλι τον τουρισμό στη χώρα μας».

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Αεροδρόμια

Ποια μέτρα εφαρμόζει πλέον η Aegean στις πτήσεις της

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Aegean A320neo

Η AEGEAN ανταποκρίνεται στα νέα ταξιδιωτικά δεδομένα, που διαμορφώνονται λόγω του COVID-19 και στις υποχρεώσεις τήρησης υγειονομικών πρωτοκόλλων για τις αεροπορικές μετακινήσεις που ανακοινώθηκαν, εφαρμόζοντας ήδη σε όλες τις πτήσεις του εσωτερικού και εξωτερικού δικτύου της, νέα ενισχυμένα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, σε κάθε στάδιο του ταξιδιού.

Με απόλυτη προτεραιότητα την υγεία και την ασφάλεια των επιβατών και των εργαζομένων και σε στενή συνεργασία με τις αρχές, έχουν ήδη αλλάξει οι διαδικασίες επιβίβασης, πρόσβασης, αλλά και εξυπηρέτησης στο αεροσκάφος, καθώς και οι διαδικασίες καθαρισμού και απολύμανσης των αεροσκαφών. Η χρήση μάσκας έχει ήδη γίνει υποχρεωτική τόσο για τους επιβάτες όσο και για τα πληρώματα της AEGEAN, ενώ στο εξής θα επιτρέπεται η μεταφορά στην καμπίνα μόνο μιας χειραποσκευής ή ενός προσωπικού αντικειμένου. Επίσης, θα διατηρούνται πλέον 3 σειρές καθισμάτων κενές για τη δυνατότητα απομόνωσης πιθανού συμπτωματικού επιβάτη.

Για την αποφυγή συνωστισμού και την ελαχιστοποίηση των επαφών, όπως προβλέπουν και τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα, έχουν ήδη τοποθετηθεί, σε εκδοτήρια και ελεγκτήρια εισιτηρίων ειδικά διαχωριστικά. Επιπλέον οι επιβάτες, κατά την επιβίβασή τους στο αεροσκάφος, η οποία θα πραγματοποιείται τμηματικά, θα επιδεικνύουν ανέπαφα τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, θα σαρώνουν μόνοι τους στους ειδικούς οπτικούς αναγνώστες την κάρτα επιβίβασης και ενθαρρύνονται να κάνουν χρήση των ηλεκτρονικών και ανέπαφων υπηρεσιών, πριν και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους.

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα καθαρισμού που εφαρμόζονται, σημειώνεται ότι ήδη από την έναρξη της πανδημίας έχουν ενισχυθεί οι τακτικοί καθαρισμοί των αεροσκαφών μεταξύ όλων των πτήσεων και έχουν εντατικοποιηθεί οι διαδικασίες απολύμανσης, ενώ το σύστημα ανακύκλωσης αέρα στα αεροσκάφη είναι εξοπλισμένο με φίλτρα HEPA (High Efficiency Particulate Air) και ο αέρας, ανανεώνεται διαρκώς, εφαρμόζοντας τα υψηλότερα πρότυπα. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τους κατασκευαστές, τα φίλτρα HEPA αιχμαλωτίζουν πάνω από το 99% των βακτηρίων και ιών.

Οι νέες αυτές διαδικασίες, σε συνδυασμό με τα μέτρα ατομικής προστασίας, καθίστανται αναγκαίες για να εξασφαλισθεί η προστασία επιβατών και πληρωμάτων, η επανεκκίνηση του αεροπορικού ταξιδιού, και η διασφάλιση της εθνικής προσπάθειας για τον περιορισμό της διασποράς της πανδημίας του COVID-19 στη χώρα.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, επισκεφτείτε την ειδικά διαμορφωμένη σελίδα “Together, with Care” στο www.aegeanair.com και στο www.olympicair.com, και δείτε εδώ τι ισχύει σε κάθε στάδιο του ταξιδιού.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα