Connect with us

Μετρό Αθήνας

ΗΣΑΠ: τα έργα ολοκληρώθηκαν αλλα οι συχνότητες παραμένουν και θυμίζουν Προαστιακό

Δημοσιεύθηκε

στις

Σχεδόν τέσσερα χρόνια απαιτήθηκαν για την ολοκλήρωση της ανακαίνισης της γραμμής των ΗΣΑΠ, με τα οφέλη του έργου να μην μπορούν να γίνουν πλήρως αντιληπτά στο επιβατικό κοινό λόγω ελλείψεων προσωπικού. Το έργο το οποίο θα άλλαζε την ποιότητα των μετακινήσεων με τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, παρέχοντας στον επιβάτη ένα ταξίδι αθόρυβο και ταχύτερο, ολοκληρώθηκε την περασμένη Δευτέρα ύστερα από σημαντικές καθυστερήσεις που απομάκρυναν τους παραδοσιακούς χρήστες του μέσου, στρέφοντάς τους σε άλλα μέσα, κυρίως λεωφορεία και Ι.Χ.

Το έργο ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2008 και έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί έναν χρόνο αργότερα. Καθυστερήσεις από τον ανάδοχο, αρχαιολογικά ευρήματα, δικαστικές διαμάχες, έλλειψη πόρων και κυρίως καμία διάθεση βιασύνης από πλευράς αρμοδίων υπέβαλαν τους επιβάτες των ΗΣΑΠ σε τρομακτική ταλαιπωρία, οι οποίοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με σταθμούς που άνοιγαν και έκλειναν επί τρία συνεχόμενα χρόνια.

Στόχος ήταν με την ολοκλήρωση των εργασιών, από τις γραμμές του ηλεκτρικού να διέρχονται συνολικά 30 συρμοί σε καθημερινή βάση. Ωστόσο, οι ελλείψεις που παρατηρούνται στην εταιρεία, ως αποτέλεσμα των αποχωρήσεων μέσω μετατάξεων, αλλά και του πρόσφατου κύματος συνταξιοδοτήσεων, επιτρέπουν την κυκλοφορία μόλις 20 συρμών ημερησίως. Οι εργαζόμενοι της εταιρείας ανέρχονται στους 750 περίπου σήμερα από 1.200 που ήταν το 2008, με τις μεγαλύτερες ελλείψεις να παρατηρούνται σε τεχνικό προσωπικό, οδηγούς, αλλά και εκδότες εισιτηρίων.

«Η επιβατική κίνηση σήμερα δεν είναι τόσο μεγάλη ώστε να απαιτούνται 30 συρμοί, καθώς την τελευταία τριετία παρατηρήθηκε μεγάλη μείωση των μετακινήσεων με τον ηλεκτρικό λόγω των έργων», εξηγεί στην «Κ» ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ Κωνσταντίνος Βασιλειάδης.

Ελλείψεις ορισμένων ειδικοτήτων παρατηρούνταν και στο παρελθόν, αλλά καλύπτονταν από υπερωριακή απασχόληση, στην οποία σήμερα υπάρχουν περιορισμοί. Σε περίπτωση που εφαρμοστεί η εφεδρεία και στους ΗΣΑΠ (εκτιμάται ότι θα υπαχθούν στο μέτρο περίπου 85 εργαζόμενοι, εκ των οποίων οι 60 τεχνικοί) τα προβλήματα αναμένεται να ενταθούν ακόμη περισσότερο, σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας.

Στόχος είναι το προσεχές διάστημα να ολοκληρωθούν τα νέα οργανογράμματα της εταιρείας ΣΤΑΣΥ (που περιλαμβάνει ΗΣΑΠ, ΜΕΤΡΟ και ΤΡΑΜ) ώστε να πραγματοποιηθούν μετακινήσεις προσωπικού μεταξύ των εταιρειών, αφού προηγηθούν οι απαιτούμενες εκπαιδεύσεις.

Οι αισιόδοξες εκτιμήσεις θέλουν να έχει ολοκληρωθεί η κατάρτιση των νέων κανονισμών προσωπικού έως το τέλος του έτους (με τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης), ώστε το πρώτο τρίμηνο του 2012 να ξεκινήσει η διαδικασία της εκπαίδευσης και μετακίνησης προσωπικού. Εως την άνοιξη υπολογίζεται ότι θα μπορεί να έχει στελεχωθεί πλήρως η εταιρεία των ΗΣΑΠ ώστε να δρομολογηθούν και οι 30 συρμοί.

 

Στο μεταξύ, η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά ότι θα ενισχυθεί και η επιβατική κίνηση, καθιστώντας επιτακτική τη δρομολόγηση επιπλέον συρμών. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2008 οι ΗΣΑΠ εξυπηρετούσαν καθημερινά 408.219 επιβάτες, έναντι 280.000 επιβατών το 2011. Στόχος είναι η επιβατική κίνηση να επανέλθει στα επίπεδα του 2008 και να ξεπεράσει και πάλι τους 400.000 επιβάτες ημερησίως.

Από την περασμένη Δευτέρα οι χρονοαποστάσεις μεταξύ συρμών διαμορφώνονται στα 5 λεπτά. Μετά τη δρομολόγηση των επιπλέον συρμών δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τα 3,5 έως 4 λεπτά.

Ομόνοια – Μοναστηράκι

Το κόστος του έργου ανακαίνισης της υποδομής – επιδομής των γραμμών των ΗΣΑΠ και ενίσχυσης της σήραγγας «Ομόνοια – Μοναστηράκι» ανήλθε σε 109,7 εκατ. ευρώ. Περιλάμβανε την εξυγίανση της υποδομής – επιδομής της γραμμής σε μήκος 15,5 χλμ., αντικατάσταση των σιδηροτροχιών και των ηλεκτροφόρων ράβδων, εγκατάσταση συστήματος παρακολούθησης και ρύθμισης κυκλοφορίας των συρμών και ενίσχυση της σήραγγας Ομόνοια – Μοναστηράκι. Ετσι, επιτυγχάνονται η μείωση των λειτουργικών εξόδων της εταιρείας λόγω του περιορισμένου κόστους συντήρησης και η αύξηση της μέσης ημερήσιας μεταφορικής ικανότητας.

Πηγή:kathimerini.gr

Advertisement href="https://tuvaustriahellas.gr/ypiresies/?service=ypodomon#service-container" target="_blank">

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα