Newsroom

Δυναμικά μπήκε ο Σεπτέμβριος για την Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων. Συγκεκριμένα, από την ΥΠΑΑΠΕΔ προκηρύχθηκε η επανεκκίνηση για 7 διαγωνισμούς ακινήτων. Για την ακρίβεια πρόκειται για τις εξής περιπτώσεις:

1. ΠΡΩΗΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ «ΦΙΛΙΠΠΟΥ Β’» (ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ)

Ο διαγωνισμός αυτός αφορά στην εκμίσθωση του πρώην Στρατοπέδου «Φιλίππου Β’» στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, συνολικού εμβαδού 24.765,33 τ.μ. ιδιοκτησίας του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου. Η αντικειμενική του αξία ορίζεται στο ποσό των 314.571,46€. Ενώ ως τιμή εκκίνησης του ηλεκτρονικού πλειοδοτικού διαγωνισμού έχει οριστεί το ποσό των 21.000€ ως ετήσιο συνολικό μίσθωμα (σ.σ. 1.750€ ευρώ μηνιαίως). Όπως σημειώνεται, η μίσθωση γίνεται αποκλειστικά για εμπορική ή επαγγελματική χρήση.

2. ΠΡΩΗΝ ΛΕΣΧΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΦΡΟΥΡΑΣ ΑΝΩ ΠΟΡΟΪΩΝ

Ο εν λόγω διαγωνισμός αφορά στην εκμίσθωση της πρώην Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Άνω Ποροΐων, συνολικής επιφάνειας 111 τ.μ. (σε οικόπεδο συνολικής έκτασης 774 τ.μ.), που βρίσκεται στα Άνω Πορόια του Δήμου Σιντίκης του Ν. Σερρών, ιδιοκτησίας του Ταμείου Εθνικής Άμυνας και αντικειμενικής αξίας 29.877,90€. Η Λέσχη αποτελείται από ισόγειο κτίσμα 111 τ.μ. καθώς κι από κτήριο αποθήκης 24 τ.μ. Τιμή εκκίνησης του ηλεκτρονικού πλειοδοτικού διαγωνισμού ορίζεται από την ΥΠΑΑΠΕΔ το ποσό των 2.400,00€ (σ.σ. 200,00€ ευρώ μηνιαίως). Όπως και στην περίπτωση του πρώην στρατοπέδου «Φιλίππου Β’» στην Ημαθία έτσι κι εδώ, το ακίνητο προβλέπεται να μισθωθεί για επαγγελματική/εμπορική χρήση.

3. ΑΚΙΝΗΤΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΥ 14 (ΑΘΗΝΑ, ΟΜΟΝΟΙΑ)

Συνεχίζοντας, ο διαγωνισμός αυτός αφορά στην εκμίσθωση, ως επαγγελματικής στέγης, του διαμερίσματος 4ου ορόφου επί της οδού Αρμοδίου 14 στην Ομόνοια, συνολικού εμβαδού 164,69 τ.μ., ιδιοκτησίας του Ταμείου Εθνικού και αντικειμενικής αξίας 144.515,48€. Τιμή εκκίνησης του ηλεκτρονικού πλειοδοτικού διαγωνισμού ορίζεται το ποσό των 7.500€ ως ετήσιο συνολικό μίσθωμα (σ.σ. 625€ μηνιαίως). Επισημαίνεται, ότι με η χρονική διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται σε 12 έτη, με δυνατότητα παράτασης για άλλα 12.

4. ΑΚΙΝΗΤΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΤΖΑΒΕΛΑ 5 (ΠΕΙΡΑΙΑΣ)

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός αφορά στην εκμίσθωση, εξίσου ως επαγγελματικής στέγης, του οικοπέδου επί της οδού Τζαβέλα 5 στον Πειραιά, συνολικού εμβαδού 346,11 τ.μ., ιδιοκτησίας του Ταμείου Εθνικού Στόλου και αντικειμενικής αξίας 278.538,25€. Τιμή εκκίνησης του ηλεκτρονικού πλειοδοτικού διαγωνισμού ορίζεται το ποσό των 24.000€ ως ετήσιο συνολικό μίσθωμα (σ.σ. 2.000€ μηνιαίως). Ενώ σύμφωνα με την ενημέρωση της Υπηρεσίας Αξιοποίησης Ακινήτων Ενόπλων Δυνάμεων, η χρονική διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται 20+20 χρόνια.

5. ΑΚΙΝΗΤΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ZAΪMH 8 (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)

Ο επόμενος διαγωνισμός αφορά στην εκμίσθωση, ως επαγγελματικής στέγης, του ακινήτου επί της οδού Ζαΐμη 8 στη Θεσσαλονίκη, συνολικού εμβαδού 247,07τ.μ., ιδιοκτησίας Ταμείου Εθνικού Στόλου και αντικειμενικής αξίας 147.212,36€. Τιμή εκκίνησης του ηλεκτρονικού πλειοδοτικού διαγωνισμού ορίζεται το ποσό των 7.440,00€ ως ετήσιο συνολικό μίσθωμα (σ.σ. 620€ μηνιαίως). Η μίσθωση θα είναι για χρονικό διάστημα 12+12 ετών.

6. ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΣΥΓΓΡΟΥ 350

Ο διαγωνισμός αυτός, είναι ένας από τους σημαντικότερους τρέχοντες για την ΥΠΑΠΠΕΔ. Ειδικότερα, αφορά στην εκμίσθωση ως επαγγελματικής στέγης του ισογείου καταστήματος επί της οδού Συγγρού 350 στην Καλλιθέα, συνολικού εμβαδού 527,36 τ.μ., ιδιοκτησίας του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας και αντικειμενικής αξίας 1.518.264,62€. Τιμή εκκίνησης του ηλεκτρονικού πλειοδοτικού διαγωνισμού ορίζεται το ποσό των 76.800,00€ ευρώ ως ετήσιο συνολικό μίσθωμα (σ.σ. 6.400,00€ ευρώ μηνιαίως). Η χρονική διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται σε 12+12 έτη.

7. ΙΣΟΓΕΙΟ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 396

Ο έτερος διαγωνισμός στον οποίο δίνει μεγάλη βάση η ΥΠΑΑΠΕΔ. Ο συγκεκριμένος αφορά την εκμίσθωση ως επαγγελματικής στέγης ή ως εμπορικής δραστηριότητας ή ως στέγασης Δημόσιας ή Δημοτικής Υπηρεσίας του 2ου ορόφου του κτιρίου επί της Λεωφόρου Μεσογείων 396 στην Αγία Παρασκευή Αττικής, συνολικού εμβαδού 585,65 τ.μ., ιδιοκτησίας Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας. Ως τιμή εκκίνησης του ηλεκτρονικού πλειοδοτικού διαγωνισμού ορίζεται το ποσό των 25.740,00 € ευρώ ως ετήσιο συνολικό μίσθωμα (σ.σ. 2.145,00 € μηνιαίως). Σημειώνεται, πως με η χρονική διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται σε 12 έτη, με δυνατότητα παράτασης για άλλα 12.

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗ ΔΕΘ

Η Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων θα έχει, για δεύτερη συνεχή χρονιά, παρουσία στη ΔΕΘ. Έχει εξασφαλιστεί περίπτερο στην Διεθνή Έκθεση της συμπρωτεύουσας και όλη την εβδομάδα, θα γίνει συντονισμένη προσπάθεια διαφήμισης και προώθησης των ακινήτων της.

Μάλιστα, πληροφορίες του bizness.gr αναφέρουν, ότι στο περίπτερο της ΥΠΑΑΠΕΔ θα υπάρχει και ένα υπερσύγχρονο drone, που για πρώτη φορά έκανε την εμφάνισή του, πέρσι, στην 83η ΔΕΘ. Αυτό το drone, μπορεί να κάνει έλεγχο των ακινήτων από ψηλά, εύρεση τοπογραφικών χαρακτηριστικών και εντοπισμό. Ακόμη, στο πλαίσιο της φετινής Έκθεσης θα προβληθούν από την Υπηρεσία και κάποια βίντεο, που θα δείχνουν το «πριν» και το «μετά» ορισμένων ακινήτων, που άλλαξαν εντυπωσιακά προς το καλύτερο, μέσα από τις επενδύσεις που έγιναν σ’ αυτά.

ΟΙ ΠΛΕΙΟΔΟΤΕΣ ΓΙΑ ΔΥΟ ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΜΥΝΑΣ

Δύο προηγούμενοι επιτυχημένοι διαγωνισμοί της ΥΠΑΑΠΕΔ είχαν αναδείξει πλειοδότες. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τα ακίνητα στη Βαλτετσίου 17 (Αθήνα κέντρο) και στη Γρηγορίου Λαμπράκη (Πειραιάς). Πληροφορίες του bizness.gr αναφέρουν, ότι ο φάκελος των επενδυτών που πλειοδότησαν έχουν περάσει επιτυχώς από το Συμβούλιο Άμυνας (σ.σ. όπως προβλέπει η διαδικασία για όλα τα ακίνητα του Στρατού). Πλέον, το μόνο που μένει για να ανακοινωθούν τα ονόματα των πλειοδοτών, είναι μόνο οι επίσημες ανακοινώσεις.

ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΜΕΓΑΛΟ PROJECT

Πάντα με βάση την ενημέρωση του bizness.gr, στην ΥΠΑΑΠΕΔ στηρίζουν πολλά στον προσεχή διαγωνισμό για ένα από τα καλύτερα ακίνητα στο κέντρο της Αθήνα. Ειδικότερα, πρόκειται για το κτίριο της οδού Ακαδημίας 31 στην «καρδιά» της πρωτεύουσας. Οι πληροφορίες του bizness αναφέρουν πως η τιμή για το μηνιαίο μίσθωμα του εν λόγω ακινήτου, μπορεί να φτάσει ακόμα και τις 50.000 ευρώ μηνιαίως. Επομένως, η προκήρυξη του διαγωνισμού αυτού αναμένεται να μαγνητίσει το επενδυτικό ενδιαφέρον.

 

bizness.gr

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV