Connect with us

Έργα πόλης

Μπαράζ διαγωνισμών από την ΥΠΑΑΠΕΔ – Τα 7 ακίνητα προς μίσθωση

Χρήστος Δημόπουλος

Δημοσιεύθηκε

στις

Ακίνητο στη Λεωφόρο Συγγρού

Δυναμικά μπήκε ο Σεπτέμβριος για την Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων. Συγκεκριμένα, από την ΥΠΑΑΠΕΔ προκηρύχθηκε η επανεκκίνηση για 7 διαγωνισμούς ακινήτων. Για την ακρίβεια πρόκειται για τις εξής περιπτώσεις:

1. ΠΡΩΗΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ «ΦΙΛΙΠΠΟΥ Β’» (ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ)

Ο διαγωνισμός αυτός αφορά στην εκμίσθωση του πρώην Στρατοπέδου «Φιλίππου Β’» στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, συνολικού εμβαδού 24.765,33 τ.μ. ιδιοκτησίας του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου. Η αντικειμενική του αξία ορίζεται στο ποσό των 314.571,46€. Ενώ ως τιμή εκκίνησης του ηλεκτρονικού πλειοδοτικού διαγωνισμού έχει οριστεί το ποσό των 21.000€ ως ετήσιο συνολικό μίσθωμα (σ.σ. 1.750€ ευρώ μηνιαίως). Όπως σημειώνεται, η μίσθωση γίνεται αποκλειστικά για εμπορική ή επαγγελματική χρήση.

2. ΠΡΩΗΝ ΛΕΣΧΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΦΡΟΥΡΑΣ ΑΝΩ ΠΟΡΟΪΩΝ

Ο εν λόγω διαγωνισμός αφορά στην εκμίσθωση της πρώην Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Άνω Ποροΐων, συνολικής επιφάνειας 111 τ.μ. (σε οικόπεδο συνολικής έκτασης 774 τ.μ.), που βρίσκεται στα Άνω Πορόια του Δήμου Σιντίκης του Ν. Σερρών, ιδιοκτησίας του Ταμείου Εθνικής Άμυνας και αντικειμενικής αξίας 29.877,90€. Η Λέσχη αποτελείται από ισόγειο κτίσμα 111 τ.μ. καθώς κι από κτήριο αποθήκης 24 τ.μ. Τιμή εκκίνησης του ηλεκτρονικού πλειοδοτικού διαγωνισμού ορίζεται από την ΥΠΑΑΠΕΔ το ποσό των 2.400,00€ (σ.σ. 200,00€ ευρώ μηνιαίως). Όπως και στην περίπτωση του πρώην στρατοπέδου «Φιλίππου Β’» στην Ημαθία έτσι κι εδώ, το ακίνητο προβλέπεται να μισθωθεί για επαγγελματική/εμπορική χρήση.

3. ΑΚΙΝΗΤΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΥ 14 (ΑΘΗΝΑ, ΟΜΟΝΟΙΑ)

Συνεχίζοντας, ο διαγωνισμός αυτός αφορά στην εκμίσθωση, ως επαγγελματικής στέγης, του διαμερίσματος 4ου ορόφου επί της οδού Αρμοδίου 14 στην Ομόνοια, συνολικού εμβαδού 164,69 τ.μ., ιδιοκτησίας του Ταμείου Εθνικού και αντικειμενικής αξίας 144.515,48€. Τιμή εκκίνησης του ηλεκτρονικού πλειοδοτικού διαγωνισμού ορίζεται το ποσό των 7.500€ ως ετήσιο συνολικό μίσθωμα (σ.σ. 625€ μηνιαίως). Επισημαίνεται, ότι με η χρονική διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται σε 12 έτη, με δυνατότητα παράτασης για άλλα 12.

4. ΑΚΙΝΗΤΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΤΖΑΒΕΛΑ 5 (ΠΕΙΡΑΙΑΣ)

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός αφορά στην εκμίσθωση, εξίσου ως επαγγελματικής στέγης, του οικοπέδου επί της οδού Τζαβέλα 5 στον Πειραιά, συνολικού εμβαδού 346,11 τ.μ., ιδιοκτησίας του Ταμείου Εθνικού Στόλου και αντικειμενικής αξίας 278.538,25€. Τιμή εκκίνησης του ηλεκτρονικού πλειοδοτικού διαγωνισμού ορίζεται το ποσό των 24.000€ ως ετήσιο συνολικό μίσθωμα (σ.σ. 2.000€ μηνιαίως). Ενώ σύμφωνα με την ενημέρωση της Υπηρεσίας Αξιοποίησης Ακινήτων Ενόπλων Δυνάμεων, η χρονική διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται 20+20 χρόνια.

5. ΑΚΙΝΗΤΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ZAΪMH 8 (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)

Ο επόμενος διαγωνισμός αφορά στην εκμίσθωση, ως επαγγελματικής στέγης, του ακινήτου επί της οδού Ζαΐμη 8 στη Θεσσαλονίκη, συνολικού εμβαδού 247,07τ.μ., ιδιοκτησίας Ταμείου Εθνικού Στόλου και αντικειμενικής αξίας 147.212,36€. Τιμή εκκίνησης του ηλεκτρονικού πλειοδοτικού διαγωνισμού ορίζεται το ποσό των 7.440,00€ ως ετήσιο συνολικό μίσθωμα (σ.σ. 620€ μηνιαίως). Η μίσθωση θα είναι για χρονικό διάστημα 12+12 ετών.

6. ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΣΥΓΓΡΟΥ 350

Ο διαγωνισμός αυτός, είναι ένας από τους σημαντικότερους τρέχοντες για την ΥΠΑΠΠΕΔ. Ειδικότερα, αφορά στην εκμίσθωση ως επαγγελματικής στέγης του ισογείου καταστήματος επί της οδού Συγγρού 350 στην Καλλιθέα, συνολικού εμβαδού 527,36 τ.μ., ιδιοκτησίας του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας και αντικειμενικής αξίας 1.518.264,62€. Τιμή εκκίνησης του ηλεκτρονικού πλειοδοτικού διαγωνισμού ορίζεται το ποσό των 76.800,00€ ευρώ ως ετήσιο συνολικό μίσθωμα (σ.σ. 6.400,00€ ευρώ μηνιαίως). Η χρονική διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται σε 12+12 έτη.

7. ΙΣΟΓΕΙΟ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 396

Ο έτερος διαγωνισμός στον οποίο δίνει μεγάλη βάση η ΥΠΑΑΠΕΔ. Ο συγκεκριμένος αφορά την εκμίσθωση ως επαγγελματικής στέγης ή ως εμπορικής δραστηριότητας ή ως στέγασης Δημόσιας ή Δημοτικής Υπηρεσίας του 2ου ορόφου του κτιρίου επί της Λεωφόρου Μεσογείων 396 στην Αγία Παρασκευή Αττικής, συνολικού εμβαδού 585,65 τ.μ., ιδιοκτησίας Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας. Ως τιμή εκκίνησης του ηλεκτρονικού πλειοδοτικού διαγωνισμού ορίζεται το ποσό των 25.740,00 € ευρώ ως ετήσιο συνολικό μίσθωμα (σ.σ. 2.145,00 € μηνιαίως). Σημειώνεται, πως με η χρονική διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται σε 12 έτη, με δυνατότητα παράτασης για άλλα 12.

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗ ΔΕΘ

Η Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων θα έχει, για δεύτερη συνεχή χρονιά, παρουσία στη ΔΕΘ. Έχει εξασφαλιστεί περίπτερο στην Διεθνή Έκθεση της συμπρωτεύουσας και όλη την εβδομάδα, θα γίνει συντονισμένη προσπάθεια διαφήμισης και προώθησης των ακινήτων της.

Μάλιστα, πληροφορίες του bizness.gr αναφέρουν, ότι στο περίπτερο της ΥΠΑΑΠΕΔ θα υπάρχει και ένα υπερσύγχρονο drone, που για πρώτη φορά έκανε την εμφάνισή του, πέρσι, στην 83η ΔΕΘ. Αυτό το drone, μπορεί να κάνει έλεγχο των ακινήτων από ψηλά, εύρεση τοπογραφικών χαρακτηριστικών και εντοπισμό. Ακόμη, στο πλαίσιο της φετινής Έκθεσης θα προβληθούν από την Υπηρεσία και κάποια βίντεο, που θα δείχνουν το «πριν» και το «μετά» ορισμένων ακινήτων, που άλλαξαν εντυπωσιακά προς το καλύτερο, μέσα από τις επενδύσεις που έγιναν σ’ αυτά.

ΟΙ ΠΛΕΙΟΔΟΤΕΣ ΓΙΑ ΔΥΟ ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΜΥΝΑΣ

Δύο προηγούμενοι επιτυχημένοι διαγωνισμοί της ΥΠΑΑΠΕΔ είχαν αναδείξει πλειοδότες. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τα ακίνητα στη Βαλτετσίου 17 (Αθήνα κέντρο) και στη Γρηγορίου Λαμπράκη (Πειραιάς). Πληροφορίες του bizness.gr αναφέρουν, ότι ο φάκελος των επενδυτών που πλειοδότησαν έχουν περάσει επιτυχώς από το Συμβούλιο Άμυνας (σ.σ. όπως προβλέπει η διαδικασία για όλα τα ακίνητα του Στρατού). Πλέον, το μόνο που μένει για να ανακοινωθούν τα ονόματα των πλειοδοτών, είναι μόνο οι επίσημες ανακοινώσεις.

ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΜΕΓΑΛΟ PROJECT

Πάντα με βάση την ενημέρωση του bizness.gr, στην ΥΠΑΑΠΕΔ στηρίζουν πολλά στον προσεχή διαγωνισμό για ένα από τα καλύτερα ακίνητα στο κέντρο της Αθήνα. Ειδικότερα, πρόκειται για το κτίριο της οδού Ακαδημίας 31 στην «καρδιά» της πρωτεύουσας. Οι πληροφορίες του bizness αναφέρουν πως η τιμή για το μηνιαίο μίσθωμα του εν λόγω ακινήτου, μπορεί να φτάσει ακόμα και τις 50.000 ευρώ μηνιαίως. Επομένως, η προκήρυξη του διαγωνισμού αυτού αναμένεται να μαγνητίσει το επενδυτικό ενδιαφέρον.

 

bizness.gr

image_print

Έργα πόλης

Υπεγράφη το μεγάλο έργο ανάπτυξης υποδομών στην Ποντοκώμη Κοζάνης

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Εργάτες πάνω σε σκαλωσιά

Υπεγράφη η σύμβαση για το μεγάλο έργο της ολοκλήρωσης υποδομών του νέου οικισμού Ποντοκώμης Κοζάνης. Το αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή της Β΄ φάσης τής οδοποιίας του οικισμού, καθώς και όλων των δικτύων υποδομής του οικισμού Νέας Ποντοκώμης, στην περιοχή Ζεπ Κοζάνης. Αναθέτουσα Αρχή είναι ο Δήμος Κοζάνης.

Η υπογραφή της σύμβασης πραγματοποιήθηκε στις 24 Μαρτίου 2020. Ανάδοχος του έργου είναι η Κοινοπραξία Δημιουργική-Τάλως-Τεχνική Ανάπτυξη που έδωσε έκπτωση 57,41%.

Το έχει ως κύριο αντικείμενο την εσωτερική και εξωτερική οδοποιία, καθώς και τα δίκτυα υποδομής τής αποχέτευσης ακαθάρτων και ομβρίων (εσωτερικό και εξωτερικό) του δικτύου ύδρευσης, του δικτύου άρδευσης, του δικτύου τηλεθέρμανσης, του υπογείου τηλεπικοινωνιακού δικτύου και της υπογειοποίησης τού δικτύου υπερυψηλής τάσης.

Το αρχικό κόστος του έργου ανέρχεται σε 24εκατ.ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, ποσό χωρίς ΦΠΑ 19,35εκατ.ευρώ). Η δημοπράτηση του έργου είχε πραγματοποιήθηκε στις 8 Ιουλίου 2019 και η αποσφράγιση των προσφορών έγινε στις 12 Ιουλίου 2019.

Η χρηματοδότηση του έργου καλύπτεται από το ΠΔΕ. Η διάρκεια της σύμβασης είναι 24 μήνες από την υπογραφή της και αυτό σημαίνει πως τα έργα θα ολοκληρωθούν τον Μάρτιο του 2023, με την αίρεση πως δεν θα έχουμε καθυστερήσεις κατά τη διάρκεια της κατασκευαστικής περιόδου.

image_print
συνέχεια ανάγνωσης

Έργα πόλης

Η ΟΔΟΣ ΑΤΕ μειοδότησε στο γιγαντιαίο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων σε 127 δρόμους της Αθήνας

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Δρόμσς Ασφαλτος

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός γιατο μεγαλύτερο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων εδώ και χρόνια στο Δήμο Αθηναίων. Πρόκειται για το έργο αναβάθμισης του οδικού δικτύου που περιλαμβάνει πάνω από το 50% των δρόμων της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ypodomes.com, από τη διαδικασία, η εταιρεία ΟΔΟΣ ΑΤΕ μειοδότησε δίνοντας έκπτωση 49,22%.  Στο διαωγωνισμό υπήρξε μεγάλη προσέλευση εταιρειών.

Το κόστος του έργου ανέρχεται σε 42εκατ.ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, ποσό χωρίς ΦΠΑ 33,87εκατ.ευρώ). Σκοπός του έργου είναι η μεγάλης κλίμακας εκτέλεση εργασιών κύριας συντήρησης και ανακατασκευής της ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας του οδοστρώματος, στο οδικό δίκτυο όλων των Δημοτικών Κοινοτήτων (1ης έως και 7ης Δημοτικής Κοινότητας) του Δήμου Αθηναίων, η οποία είτε από φυσική φθορά (γήρανση υλικών, καιρικές συνθήκες, κόπωση υλικών από την κυκλοφορία) είτε από κακοτεχνίες προηγούμενων επεμβάσεων (Ο.Κ.Ω. κ.λπ.), έχει καταστεί μη λειτουργική και σε αρκετά σημεία ακόμη κι επικίνδυνη, για την ασφαλή διέλευση των πεζών και των πάσης φύσεως οχημάτων.

Επίσης, θα γίνει συντήρηση φθαρμένων τσιμεντοδρόμων με μεγάλες κλίσεις, που βρίσκονται εντός του ορίου του Δήμου Αθηναίων και θα υποδειχθούν από την Υπηρεσία, με ανακατασκευή τους, προκειμένου να αποκατασταθεί η ποιότητα κύλισης και να αποκτήσουν ξανά αντιολισθηρές ιδιότητες, καθώς και διανοίξεις οδών όπου απαιτείται.

Η δημοπράτηση είχε πραγματοποιηθεί στις 28 Φεβρουαρίου και η αποσφράγιση των προσφορών είχε γίνει στις 6 Μαρτίου 2020. Η διάρκεια των έργων ορίστηκε σε 24 μήνες και προβλέπει και παράταση εφόσον αυτό χρειαστεί. Η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από ίδιους πόρους του Δήμου.

Ο Δήμος διατηρεί το δικαίωμα, εκτός των ανωτέρω οδών, να επέμβει και σε άλλες οδούς, που ενδεχομένως προκύψει ανάγκη συντήρησής τους, μέχρι να συμβασιοποιηθεί το έργο, είτε λόγω επειγουσών αναγκών ή επικίνδυνων καταστάσεων.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΑΣΦΑΛΤΟΣ

Οι συνολικά 127 δρόμοι της Αθήνας στους οποίους γίνονται παρεμβάσεις ασφαλτόστρωσης είναι οι εξής, ανά Δημοτική Κοινότητα:

1η Δημοτική Κοινότητα (22 δρόμοι)
Μαρασλή – Επικούρου – Ξενοφώντος – Απόλλωνος – Κολοκοτρώνη – Όθωνος – Ροβέρτου Γκάλι – Χατζηχρήστου – Ιουλιανού – Καβαλλότι – Μισαραλιώτου – Εμμανουήλ Μπενάκη – Καποδιστρίου – Γενναίου Κολοκοτρώνη – Μαυρομματαίων – Χαριλάου Τρικούπη – Ηπείρου – Αθηνάς – Βασιλέως Αλεξάνδρου – Βεΐκου – Παύλου Μελά – Νεοφύτου Μεταξά

2η Δημοτική Κοινότητα (11 δρόμοι)
Κόνωνος – Μεταγένους – Γαβριήλ Αναστασίου – Μελετίου Βασιλείου – Κωνσταντίνου Μάνου – Ρηγίλλης – Ευφρονίου – Βασιλέως Γεωργίου Β’ – Ριζάρη – Κασομούλη – Μάχης Αναλάτου

3η Δημοτική Κοινότητα (16 δρόμοι)
Βουτάδων – Ζαγρέως – Δαμοκλέους – Γεφυρέων – Δεκελέων – Τριπτολέμου – Ευρυμέδοντος – Τριών Ιεραρχών – Θεσσαλονίκης – Νηλέως – Ιεροφάντων – Παραλού – Κοίλης – Μεγάλου Αλεξάνδρου – Λ. Κωνσταντινουπόλεως – Ιερά Οδός

4η Δημοτική Κοινότητα (25 δρόμοι)
Αυλώνος – Χειμάρας – Μανιτάκη – Σιώκου – Κωνσταντινουπόλεως – Ρόδου – Δωδώνης – Φοινίκης – Ελλησπόντου – Αλεξανδρείας – Φαώνος – Ανδριανουπόλεως – Σιμπλικίου – Κροκεών – Πολυκράτους – Τριδήμα – Ιφιγένειας – Δράκοντος – Αλαμάνας – Άστρους – Θεμισκύρας – Αμφιάραου – Τιμαίου – Δυρού – Ζηνοδώρου

5η Δημοτική Κοινότητα (20 δρόμοι)
Πάτμου- Κωστή Παλαμά – Νεϊγύ – Παπαδιαμαντή – Επικλέους – Ανθέων – Ιαλέμου – Χαλκίδος – Σιβόρων – Ταβουλάρη – Ανδρίτσαινας – Σιβόρων – Τεώ – Πιτιούντος – Ταναίδος – Κομανών – Ουρανουπόλεως – Σωζωπόλεως – Κέας – Ελίκωνος

6η Δημοτική Κοινότητα (13 δρόμοι)
Βριλησσού – Αγίου Μελετίου – Καυκάσου – Κερκύρας – Παρασίου – Βελβενδούς – Ζακύνθου – Σταυροπούλου – Μοσχονησίων – Κύπρου – Λευκωσίας – Γιαννιτσών – Ευελπίδων

7η Δημοτική Κοινότητα (20 δρόμοι)
Παπαδιαμαντοπούλου – Μικράς Ασίας – Βριλησσού – Γκύζη – Πανόρμου – Πριγκηπονήσων – Τριφυλίας – Φαραντάτων – Μοσχοπούλου – Νωνακρίδος – Αγίου Θωμά – Περάμου – Κύρου Αχιλλέως – Φραγκοπούλου – Παναθηναϊκού – Πατριάρχου Ιερεμίου – Μπούσιου – Λομβάρδου – Αρκαδίας – Βαφειοχωρίου

image_print
συνέχεια ανάγνωσης

Έργα πόλης

Κρήτη: 5,3 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση των Ενετικών Τειχών Ηρακλείου

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Σταύρος Αρναουτάκης

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης  Σταύρου Αρναουτάκη εντάσσονται στο ΕΠ Κρήτη 2014-2020, 2 νέα έργα στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου με τη συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), που είναι:

– ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ – ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΤΟΥ ΙΣΟΠΕΔΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΝΕΤΙΚΗΣ ΟΧΥΡΩΣΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ με π/υ 4.173.905,60 € και φορέα υλοποίησης το Δήμο Ηρακλείου

– ΣΤΕΡΕΩΣΗ – ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΝΕΤΙΚΩΝ ΤΕΙΧΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ORECCHIONE SABBIONARA ΚΑΙ ΣΤΟΑ ΠΥΛΗΣ SABBIONARA με π/υ 1.198.822,36 € και φορέα υλοποίησης το Υπουργείο Πολιτισμού

Αντικείμενο του πρώτο έργου είναι η δημιουργία μίας γραμμικής πορείας στο ισόπεδο τμήμα των Ενετικών Τειχών της πόλης του Ηρακλείου. Η περιοχή παρέμβασης ξεκινάει από τον προμαχώνα του Αγ. Ανδρέα έως τον προμαχώνα Βιτούρι. Η διαδρομή των τειχών θα λειτουργήσει σαν ένας γραμμικός συμβολικός κήπος.

Ο κήπος αυτός θα αρθρώνεται κατά μήκος της γραμμικής ανάπτυξης των τειχών και θα διασχίζεται από μια σαφώς οργανωμένη πεζοπορική και ποδηλατική διαδρομή. Κατά μήκος της διαδρομής σε κομβικά σημεία του τείχους, ήπιες παρεμβάσεις και διαμορφώσεις θα συγκροτούν θεματικές στάσεις – πλατώματα.

Το δεύτερο έργο περιλαμβάνει τη στερέωση και αποκατάσταση του τμήματος των ενετικών τειχών Ηρακλείου στην ανατολική πλευρά του Προμαχώνα Sabbionara με το αντίστοιχο ORECCHIONE.

Περιλαμβάνει εργασίες αποκατάστασης του μνημείου, το οποίο έχει υποστεί βλάβες που οφείλονται στις αυξημένες ωθήσεις των γαιών και τα χαμηλά μηχανικά χαρακτηριστικά της λιθοδομής με την κατά τόπους κακή δόμηση, την θραύση και έντονη αποδιοργάνωση της λιθεπένδυσης με έκπλυση του κονιάματος και τη διείσδυση παρασιτικής βλάστησης στις περιοχές των ρωγμών.

Περιλαμβάνονται επίσης εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης της πρόσοψης και της στοάς της πύλης Σαμπιονάρα που οφείλονται στο γεγονός ότι ήταν αφανής και επιχωματωμένη για δεκαετίες.

Πληροφορίες και αναλυτικά στοιχεία των έργων στην ιστοσελίδα της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης ΕΠ Περιφέρειας Κρήτης www.pepkritis.gr/ses

image_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα