Connect with us

Έργα πόλης

Μπαράζ διαγωνισμών από την ΥΠΑΑΠΕΔ – Τα 7 ακίνητα προς μίσθωση

Χρήστος Δημόπουλος

Δημοσιεύθηκε

στις

Ακίνητο στη Λεωφόρο Συγγρού

Δυναμικά μπήκε ο Σεπτέμβριος για την Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων. Συγκεκριμένα, από την ΥΠΑΑΠΕΔ προκηρύχθηκε η επανεκκίνηση για 7 διαγωνισμούς ακινήτων. Για την ακρίβεια πρόκειται για τις εξής περιπτώσεις:

1. ΠΡΩΗΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ «ΦΙΛΙΠΠΟΥ Β’» (ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ)

Ο διαγωνισμός αυτός αφορά στην εκμίσθωση του πρώην Στρατοπέδου «Φιλίππου Β’» στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, συνολικού εμβαδού 24.765,33 τ.μ. ιδιοκτησίας του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου. Η αντικειμενική του αξία ορίζεται στο ποσό των 314.571,46€. Ενώ ως τιμή εκκίνησης του ηλεκτρονικού πλειοδοτικού διαγωνισμού έχει οριστεί το ποσό των 21.000€ ως ετήσιο συνολικό μίσθωμα (σ.σ. 1.750€ ευρώ μηνιαίως). Όπως σημειώνεται, η μίσθωση γίνεται αποκλειστικά για εμπορική ή επαγγελματική χρήση.

2. ΠΡΩΗΝ ΛΕΣΧΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΦΡΟΥΡΑΣ ΑΝΩ ΠΟΡΟΪΩΝ

Ο εν λόγω διαγωνισμός αφορά στην εκμίσθωση της πρώην Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Άνω Ποροΐων, συνολικής επιφάνειας 111 τ.μ. (σε οικόπεδο συνολικής έκτασης 774 τ.μ.), που βρίσκεται στα Άνω Πορόια του Δήμου Σιντίκης του Ν. Σερρών, ιδιοκτησίας του Ταμείου Εθνικής Άμυνας και αντικειμενικής αξίας 29.877,90€. Η Λέσχη αποτελείται από ισόγειο κτίσμα 111 τ.μ. καθώς κι από κτήριο αποθήκης 24 τ.μ. Τιμή εκκίνησης του ηλεκτρονικού πλειοδοτικού διαγωνισμού ορίζεται από την ΥΠΑΑΠΕΔ το ποσό των 2.400,00€ (σ.σ. 200,00€ ευρώ μηνιαίως). Όπως και στην περίπτωση του πρώην στρατοπέδου «Φιλίππου Β’» στην Ημαθία έτσι κι εδώ, το ακίνητο προβλέπεται να μισθωθεί για επαγγελματική/εμπορική χρήση.

3. ΑΚΙΝΗΤΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΥ 14 (ΑΘΗΝΑ, ΟΜΟΝΟΙΑ)

Συνεχίζοντας, ο διαγωνισμός αυτός αφορά στην εκμίσθωση, ως επαγγελματικής στέγης, του διαμερίσματος 4ου ορόφου επί της οδού Αρμοδίου 14 στην Ομόνοια, συνολικού εμβαδού 164,69 τ.μ., ιδιοκτησίας του Ταμείου Εθνικού και αντικειμενικής αξίας 144.515,48€. Τιμή εκκίνησης του ηλεκτρονικού πλειοδοτικού διαγωνισμού ορίζεται το ποσό των 7.500€ ως ετήσιο συνολικό μίσθωμα (σ.σ. 625€ μηνιαίως). Επισημαίνεται, ότι με η χρονική διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται σε 12 έτη, με δυνατότητα παράτασης για άλλα 12.

4. ΑΚΙΝΗΤΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΤΖΑΒΕΛΑ 5 (ΠΕΙΡΑΙΑΣ)

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός αφορά στην εκμίσθωση, εξίσου ως επαγγελματικής στέγης, του οικοπέδου επί της οδού Τζαβέλα 5 στον Πειραιά, συνολικού εμβαδού 346,11 τ.μ., ιδιοκτησίας του Ταμείου Εθνικού Στόλου και αντικειμενικής αξίας 278.538,25€. Τιμή εκκίνησης του ηλεκτρονικού πλειοδοτικού διαγωνισμού ορίζεται το ποσό των 24.000€ ως ετήσιο συνολικό μίσθωμα (σ.σ. 2.000€ μηνιαίως). Ενώ σύμφωνα με την ενημέρωση της Υπηρεσίας Αξιοποίησης Ακινήτων Ενόπλων Δυνάμεων, η χρονική διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται 20+20 χρόνια.

5. ΑΚΙΝΗΤΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ZAΪMH 8 (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)

Ο επόμενος διαγωνισμός αφορά στην εκμίσθωση, ως επαγγελματικής στέγης, του ακινήτου επί της οδού Ζαΐμη 8 στη Θεσσαλονίκη, συνολικού εμβαδού 247,07τ.μ., ιδιοκτησίας Ταμείου Εθνικού Στόλου και αντικειμενικής αξίας 147.212,36€. Τιμή εκκίνησης του ηλεκτρονικού πλειοδοτικού διαγωνισμού ορίζεται το ποσό των 7.440,00€ ως ετήσιο συνολικό μίσθωμα (σ.σ. 620€ μηνιαίως). Η μίσθωση θα είναι για χρονικό διάστημα 12+12 ετών.

6. ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΣΥΓΓΡΟΥ 350

Ο διαγωνισμός αυτός, είναι ένας από τους σημαντικότερους τρέχοντες για την ΥΠΑΠΠΕΔ. Ειδικότερα, αφορά στην εκμίσθωση ως επαγγελματικής στέγης του ισογείου καταστήματος επί της οδού Συγγρού 350 στην Καλλιθέα, συνολικού εμβαδού 527,36 τ.μ., ιδιοκτησίας του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας και αντικειμενικής αξίας 1.518.264,62€. Τιμή εκκίνησης του ηλεκτρονικού πλειοδοτικού διαγωνισμού ορίζεται το ποσό των 76.800,00€ ευρώ ως ετήσιο συνολικό μίσθωμα (σ.σ. 6.400,00€ ευρώ μηνιαίως). Η χρονική διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται σε 12+12 έτη.

7. ΙΣΟΓΕΙΟ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 396

Ο έτερος διαγωνισμός στον οποίο δίνει μεγάλη βάση η ΥΠΑΑΠΕΔ. Ο συγκεκριμένος αφορά την εκμίσθωση ως επαγγελματικής στέγης ή ως εμπορικής δραστηριότητας ή ως στέγασης Δημόσιας ή Δημοτικής Υπηρεσίας του 2ου ορόφου του κτιρίου επί της Λεωφόρου Μεσογείων 396 στην Αγία Παρασκευή Αττικής, συνολικού εμβαδού 585,65 τ.μ., ιδιοκτησίας Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας. Ως τιμή εκκίνησης του ηλεκτρονικού πλειοδοτικού διαγωνισμού ορίζεται το ποσό των 25.740,00 € ευρώ ως ετήσιο συνολικό μίσθωμα (σ.σ. 2.145,00 € μηνιαίως). Σημειώνεται, πως με η χρονική διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται σε 12 έτη, με δυνατότητα παράτασης για άλλα 12.

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗ ΔΕΘ

Η Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων θα έχει, για δεύτερη συνεχή χρονιά, παρουσία στη ΔΕΘ. Έχει εξασφαλιστεί περίπτερο στην Διεθνή Έκθεση της συμπρωτεύουσας και όλη την εβδομάδα, θα γίνει συντονισμένη προσπάθεια διαφήμισης και προώθησης των ακινήτων της.

Μάλιστα, πληροφορίες του bizness.gr αναφέρουν, ότι στο περίπτερο της ΥΠΑΑΠΕΔ θα υπάρχει και ένα υπερσύγχρονο drone, που για πρώτη φορά έκανε την εμφάνισή του, πέρσι, στην 83η ΔΕΘ. Αυτό το drone, μπορεί να κάνει έλεγχο των ακινήτων από ψηλά, εύρεση τοπογραφικών χαρακτηριστικών και εντοπισμό. Ακόμη, στο πλαίσιο της φετινής Έκθεσης θα προβληθούν από την Υπηρεσία και κάποια βίντεο, που θα δείχνουν το «πριν» και το «μετά» ορισμένων ακινήτων, που άλλαξαν εντυπωσιακά προς το καλύτερο, μέσα από τις επενδύσεις που έγιναν σ’ αυτά.

ΟΙ ΠΛΕΙΟΔΟΤΕΣ ΓΙΑ ΔΥΟ ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΜΥΝΑΣ

Δύο προηγούμενοι επιτυχημένοι διαγωνισμοί της ΥΠΑΑΠΕΔ είχαν αναδείξει πλειοδότες. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τα ακίνητα στη Βαλτετσίου 17 (Αθήνα κέντρο) και στη Γρηγορίου Λαμπράκη (Πειραιάς). Πληροφορίες του bizness.gr αναφέρουν, ότι ο φάκελος των επενδυτών που πλειοδότησαν έχουν περάσει επιτυχώς από το Συμβούλιο Άμυνας (σ.σ. όπως προβλέπει η διαδικασία για όλα τα ακίνητα του Στρατού). Πλέον, το μόνο που μένει για να ανακοινωθούν τα ονόματα των πλειοδοτών, είναι μόνο οι επίσημες ανακοινώσεις.

ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΜΕΓΑΛΟ PROJECT

Πάντα με βάση την ενημέρωση του bizness.gr, στην ΥΠΑΑΠΕΔ στηρίζουν πολλά στον προσεχή διαγωνισμό για ένα από τα καλύτερα ακίνητα στο κέντρο της Αθήνα. Ειδικότερα, πρόκειται για το κτίριο της οδού Ακαδημίας 31 στην «καρδιά» της πρωτεύουσας. Οι πληροφορίες του bizness αναφέρουν πως η τιμή για το μηνιαίο μίσθωμα του εν λόγω ακινήτου, μπορεί να φτάσει ακόμα και τις 50.000 ευρώ μηνιαίως. Επομένως, η προκήρυξη του διαγωνισμού αυτού αναμένεται να μαγνητίσει το επενδυτικό ενδιαφέρον.

 

bizness.gr

image_pdfimage_print

Έργα πόλης

Σε εξέλιξη η μεγαλύτερη antigraffiti δράση των τελευταίων δεκαετιών στην Αθήνα – Ποιοί δρόμοι “καθαρίζονται”

Avatar

Δημοσιεύθηκε

στις

Μία από τις μεγαλύτερες αντιγκράφιτι δράσεις που έχουν γίνει τις τελευταίες δεκαετίες στην Αθήνα βρίσκεται σε εξέλιξη από τα μέσα Ιουνίου στην οδό Πατησίων.

Στο πλαίσιο του προγράμματος του Δήμου Αθηναίων «Υιοθέτησε την πόλη σου» και με την συνεργασία των ανθρώπων της Διεύθυνσης Καθαριότητας, η εταιρία «Karcher» έχει αναλάβει να φέρει σε πέρας με δική της δωρεά το εξαιρετικά μεγάλο και σχεδιασμένο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έργο.

Η εντυπωσιακή σε μέγεθος παρέμβαση ξεκίνησε στις 16 Ιουνίου και καλύπτει την Πατησίων από την Ομόνοια μέχρι το ύψος της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και στις δύο πλευρές της. Υπολογίζεται ότι θα καθαριστεί σταδιακά και μέχρι τα τέλη Ιουλίου ένα σύνολο επιφανειών μήκους περίπου ενός χιλιομέτρου και ύψους 3,5 μέτρων.

Οι εργασίες πραγματοποιούνται από ειδικά συνεργεία τα οποία προχωρούν στον καθαρισμό με πλυστικά μηχανήματα πίεσης ζεστού-κρύου νερού αλλά και στην τοποθέτηση ειδικού υλικού anti-graffiti και υδρόφοβης μπογιάς. Υλικά τα οποία αποτρέπουν την επανατοποθέτηση αφίσας και διευκολύνουν τον καθαρισμό νέας ρύπανσης που μπορεί να γίνει με μπογιές και κάθε άλλο τρόπο.

Ο καθαρισμός γίνεται σε μάρμαρα, ρολά καταστημάτων, τοιχοποιίες και ΚΑΦΑΟ. Ενώ και τα πεζοδρόμια απολυμαίνονται με ειδικό υλικό και καυτό νερό 90 βαθμών και πίεσης 500 bars.

Για την επιτυχία της συγκεκριμένης παρέμβασης καθοριστική ήταν και είναι η συμβολή του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών που μαζί με τον Δήμο Αθηναίων ενημέρωσαν τους επαγγελματίες της περιοχής για την ανάγκη του έργου και εξασφάλισαν την απόλυτη συνεργασία τους.

Η Kärcher με την προηγμένη τεχνολογία και τεχνογνωσία συμβάλλει καθοριστικά στην αντιμετώπιση της οπτικής ρύπανσης στην πόλη με την συγκεκριμένη παρέμβαση σε έναν από τους πλέον ιστορικούς δρόμους της Αθήνας, στηρίζοντας ουσιαστικά την προσπάθεια του Δήμου Αθηναίων να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής στην πρωτεύουσα και την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών.

«Τέτοιας μορφής παρεμβάσεις, με τέτοια συχνότητα, σε περιοχές πέρα από το κέντρο της πόλης, γίνονται για πρώτη φορά. Και αυτό, δεν το λέω για να διαφημίσω τη δουλειά μας, αλλά για να γίνει αντιληπτό ότι ο τρόπος που καθαρίζει η Αθήνα, έχει αλλάξει. Τα αποτελέσματα αυτής της στρατηγικής που ακολουθούμε, μας επιβεβαιώνουν. Όπως και η επιλογή να δημιουργηθεί το πρόγραμμα “Υιοθέτησε την πόλη σου” που καλεί τους πάντες να συμμετέχουν στις αλλαγές που γίνονται στην πόλη. Γιατί οι Αθηναίοι βλέπουν πλέον τη διαφορά. Βλέπουν τη γειτονιά τους να γίνεται ανθρώπινη, αξιοπρεπής. Αυτές είναι οι παρεμβάσεις που έχει ανάγκη η πόλη» τονίζει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Έργα πόλης

Εργασίες καθαρισμού και εξωραϊσμού στον Δήμο Πειραιά

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Εργασίες πρασίνου στον Τινάνειο Κήπο του Δήμου Πειραιά

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εργασίες καθαρισμού και περιποίησης του πρασίνου στον Τινάνειο Κήπο από τον Δήμο Πειραιά. Συνεργεία της υπηρεσίας πρασίνου προχώρησαν σε κλαδεύσεις και γενικότερο εξωραϊσμό του χώρου, επισκεύασαν τα παγκάκια και έπλυναν τον κήπο με πιεστικά, προκειμένου οι Πειραιώτες που τον επισκέπτονται, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, να απολαμβάνουν τη βόλτα τους σε ένα όμορφο περιβάλλον, στο κέντρο της πόλης.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε ότι οι εργασίες καθαρισμού και εξωραϊσμού της πόλης από την υπηρεσία πρασίνου συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς σε διάφορα σημεία του Πειραιά, προσθέτοντας: «Οι ανάγκες φροντίδας του πρασίνου σε μια τόσο μεγάλη πόλη, όπως είναι ο Πειραιάς, είναι ιδιαίτερα αυξημένες.

Προσπαθούμε να παρεμβαίνουμε σε όσα περισσότερα σημεία μπορούμε, σε πάρκα, κήπους, παιδικές χαρές και αλλού, προκειμένου οι δημότες να μπορούν να απολαμβάνουν αυτούς τους χώρους, όπως και όλους τους κοινόχρηστους χώρους καθαρούς και περιποιημένους». Ανέφερε επίσης ότι ο Τινάνειος κήπος, αποτελεί μια σημαντική «ανάσα» πρασίνου στο κέντρο της πόλης, δίπλα από το λιμάνι.

Κλείνοντας ο κ. Μώραλης τόνισε:

«Θλίβομαι πραγματικά για τους βανδαλισμούς που παρατηρούνται διαρκώς στην πόλη μας. Οφείλουμε όλοι να σεβόμαστε και να προστατεύουμε τους δημόσιους χώρους και να τους διατηρούμε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Οι χώροι αυτοί ανήκουν σε όλους».

Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Περιβάλλοντος και Πρασίνου κα Αντωνία Καρακατσάνη, σε δήλωσή της, τόνισε ότι συνεργεία της υπηρεσίας πρασίνου, από νωρίς το πρωί, εργάζονται με εντατικούς ρυθμούς, για την αναβάθμιση του πρασίνου στον Τινάνειο Κήπο.

Επεσήμανε, ότι η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου υλοποιεί καθημερινά, παρεμβάσεις σε χώρους πρασίνου, προκειμένου να είναι καθαροί, καθώς και σε φυτεύσεις νέων δέντρων και φυτών σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες. Η κα Καρακατσάνη, σημείωσε τέλος, ότι στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι, μέσα από αυτές τις παρεμβάσεις, να δημιουργηθούν «ανάσες» πρασίνου για τους δημότες και τους επισκέπτες της πόλης, καθώς επίσης και να βελτιωθεί η εικόνα της πόλης μας.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Έργα πόλης

Ο Δήμος Αθηναίων ανακαινίζει το Μουσείο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Μουσείο «Ελ. Βενιζέλος» στον Δήμο Αθηναίων

Μια πολύ σημαντική παρέμβαση για την γενική επισκευή και ανακαίνιση του ιστορικού κτηρίου που στεγάζει το Μουσείο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στο Πάρκο Ελευθερίας, κάνει το επόμενο διάστημα ο Δήμος Αθηναίων. Στις 10 Ιουνίου υπεγράφη η σχετική σύμβαση μεταξύ του Οργανισμού Πολιτισμού Άθλησης και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και του αναδόχου του έργου που θα γίνει στο κτήριο το οποίο στεγάζει από το 1986 την έκθεση που περιλαμβάνει προσωπικά κειμήλια και τεκμήρια γεγονότων, που συνέβησαν κατά την χρονική περίοδο από τη γέννηση έως το θάνατο του Ελ. Βενιζέλου.

Αποτελείται από έντυπα, έγγραφα, φωτογραφίες, λιθογραφίες, προσωπογραφίες και απεικονίσεις του σε διάφορα υλικά. Επίσης είναι εξοπλισμένο με οπτικοακουστικό υλικό για την υποβοήθηση του Κέντρου έρευνας και Τεκμηρίωσης καθώς και εξειδικευμένη Βιβλιοθήκη. Ο κύριος πυρήνας των συλλογών του Μουσείου προήλθε από το υλικό που είχαν συγκεντρώσει οι Κρητικοί Ζαχαρίας Μακατούνης και ο γιος του Αντώνιος, ο οποίος και το δώρισε στον Δήμο Αθηναίων με σκοπό την ίδρυση μουσείου.

Στόχος του έργου πέραν της γενικής αναβάθμισης του κτιρίου είναι και η αναμόρφωση της έκθεσης, βάσει της μουσειολογικής και μουσειογραφικής μελέτης, που έχει ήδη εκπονηθεί. Στην ανακαίνιση του κτιρίου περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, η ανακατασκευή της στέγης, η επισκευή των όψεων, η ανακατασκευή των κουφωμάτων, η επισκευή των δαπέδων, η αναβάθμιση των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, ενώ προβλέπεται και η δυνατότητα πρόσβασης και χώρου υγιεινής για ΑΜΕΑ. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε περίπου 265.000 ευρώ και οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει. Αναμένεται να ολοκληρωθεί βάσει χρονοδιαγράμματος σε έξι μήνες.

Το κτίριο ανήκει στο συγκρότημα στρατιωτικών εγκαταστάσεων του πρώην ΕΑΤ – ΕΣΑ, μεταξύ Ν.Ι.Μ.Τ.Σ., Ναυτικού Νοσοκομείου και Μεγάρου Μουσικής. Το συγκεκριμένο συγκρότημα στρατιωτικών εγκαταστάσεων και στρατοπέδων, καταλάμβανε από τον 19ο αιώνα την ευρύτερη έκταση από την δυτική όχθη του Ιλισού έως τις υπώρειες του Λυκαβηττού και από την πλατεία Ρηγίλλης έως την σημερινή Αμερικανική Πρεσβεία. Από το 1985 το κτίριο μετασκευάστηκε ελαφρώς για να στεγάσει έκθεση σχετική με τον Ελευθέριο Βενιζέλο, και εγκαινιάστηκε ως μουσείο το 1986.

«Κάθε χώρος πολιτισμού και ιστορίας που εκσυγχρονίζεται και αναβαθμίζεται, προστίθεται στην εικόνα της Αθήνας που κάνει βήματα προς το μέλλον, αναδεικνύοντας το παρελθόν της. Και αυτός είναι ο στόχος μας. Να ζήσουμε σε μία πρωτεύουσα που θα είναι υπερήφανη για το πριν και το μετά» τονίζει ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα