Newsroom

Την αγορά της έκτασης που σήμερα καταλαμβάνει ο σταθμός των ΚΤΕΛ στη Λιοσίων και την δημιουργία πάρκου στο σημείο προανήγγειλε ο ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης σε συνέντευξη του στην εκπομπή “Συνδέσεις” της ΕΡΤ.

“Χαίρομαι πολύ που έχει ξεκινήσει η συζήτηση για τη βιωσιμότητα και την ανθεκτικότητα κι ας ακούγονται και μερικές… ουτοπίες. Εμείς, εδώ και χρόνια, έχουμε εκπονήσει και υλοποιούμε το σχέδιο για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, στην καρδιά της», ανέφερε ο κ. Μπακογιάννης τονίζοντας ότι στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια δίνεται η μάχη για ελεύθερο ποιοτικό και πράσινο δημόσιο χώρο.

Στο πλαίσιο αυτό, ενέταξε την αναζωογόνηση και τη φροντίδα των αστικών «πνευμόνων» της πρωτεύουσας, όπως του Λυκαβηττού και του Εθνικού Κήπου, αλλά και τη δημιουργία νέων μεγάλων πάρκων, -ενδεικτικά στο Κοροπούλη όπου κατεδαφίστηκε ένα παλιό εργοστάσιο και δημιουργείται ένα νέο σύγχρονης γενιάς πάρκο, στην περιοχή των Αμπελοκήπων, το πάρκο Έλενας Βενιζέλου, αλλά και το κλιματικό έργο της Πανεπιστημίου με τη φύτευση δεκάδων νέων δέντρων και τη χρήση ψυχρών υλικών. Αναφέρθηκε επίσης στην εμβληματική Διπλή Ανάπλαση που θα προσφέρει εκτός από το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού και δύο μεγάλους χώρους πρασίνου σε αντίστοιχα δύο εξαιρετικά επιβαρυμένες περιοχές της Αθήνας, στον Βοτανικό και τους Αμπελόκηπους”.

Ο κ. Μπακογιάννης προανήγγειλε επίσης ότι ο Δήμος Αθηναίων θα αγοράσει την έκταση που σήμερα καταλαμβάνει ο σταθμός των ΚΤΕΛ στη Λιοσίων, όπου εκεί μελλοντικά θα δημιουργηθεί ένα πράσινο πάρκο νέας γενιάς, συνολικής έκτασης δέκα στρεμμάτων. Χαρακτηριστικά, ανέφερε:

“Προχωράμε βήμα – βήμα, γειτονιά – γειτονιά προχωράμε με κινήσεις και παρεμβάσεις από κάτι μικρό όπως είναι το pocket park -έχουμε κάνει ένα δίκτυο από πάρκα τσέπης- μέχρι κάτι μεγάλο την διπλή ανάπλαση, -πάνω από το 50% του συνολικού πεδίου θα είναι πράσινο. Από τα μικρά, όπως είναι τα ψυχρά υλικά σε όλα τα νέα πεζοδρόμια μέχρι τα μεγάλα όπως είναι το έργο που κάνουμε στον Εθνικό Κήπο, από τις παρεμβάσεις που κάνουμε για τα σιντριβάνια ώστε να αποκτήσουν ξανά ζωή γιατί ρίχνουν την θερμοκρασία μέχρι το έργο στον Λυκαβηττό, δηλαδή τις επενδύσεις που κάνουμε στα αστικά μας πνευμόνια και ασφαλώς ταυτόχρονα δίνουμε πάρα πολύ μεγάλη σημασία στην ανθεκτικότητα της πόλης”.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV