fbpx
Connect with us

Επικαιρότητα

Μώραλης: Υπάρχει στρατηγικό σχέδιο για τη πόλη του Πειραιά

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Διάλογο με κατοίκους και φορείς της Ε’ Δημοτικής Κοινότητας, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης χθες στο Ε1 Κέντρο Αγάπης και Αλληλεγγύης, ολοκληρώνοντας τον κύκλο συζητήσεων με τους δημότες σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες της πόλης. Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο Πρόεδρος της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Γιάννης Βοϊδονικόλας, ο οποίος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, τονίζοντας ότι η Ε΄ Δημοτική Κοινότητα είναι μια περιοχή ιδιαίτερης σημασίας.

Ο Δήμαρχος Πειραιά άκουσε τους προβληματισμούς των δημοτών και απάντησε σε ερωτήσεις που τέθηκαν κυρίως για θέματα καθημερινότητας. Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στην εισήγησή του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην αστική ανάπλαση της περιοχής του Αγίου Διονυσίου, λέγοντας πως είναι ένα έργο πνοής που υλοποιείται στην Ε’ Δημοτική Κοινότητα, προσθέτοντας:

«Με την ολοκλήρωσή της ανάπλασης μια περιοχή η οποία ήταν υποβαθμισμένη μέχρι σήμερα θα αλλάξει όψη και θα πάρει ζωή. Ενδεικτικό γεγονός είναι ότι στα κτήρια του Παλαιού Παπαστράτου που έχουν ανακατασκευαστεί έχει εγκατασταθεί ήδη μια εταιρεία με 1500 άτομα προσωπικό. Αντιλαμβάνεστε όταν ολοκληρωθεί η ανάπλαση ποια θα είναι τα πολλαπλά οφέλη για την περιοχή», σημείωσε ο κ. Μώραλης.

Ο Δήμαρχος ανακοίνωσε επίσης, ότι ξεκινάει η δημιουργία του σκοπευτηρίου σε περίπου είκοσι ημέρες, λέγοντας: «Στο τέλος της θητείας μας το νέο σκοπευτήριο θα λειτουργεί στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα με προδιαγραφές αγώνων».

Ακολούθως ο Δήμαρχος Πειραιά αναφέρθηκε στην πλήρη ανακατασκευή της πλατείας Θεμιστοκλή με δωρεά της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, στη λειτουργία του νέου Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) στην οδό Αγχιάλου, στην ίδρυση του νέου Κέντρο Αγάπης και Αλληλεγγύης, στην ανακατασκευή παιδικών χαρών, στην καθιέρωση δρομολόγιου της Δημοτικής Συγκοινωνίας με αφετηρία την Ε΄ Δημοτική Κοινότητα.

Επίσης μίλησε για ασφαλτοστρώσεις που υλοποιήθηκαν σε 33 δρόμους και σε ασφαλτοστρώσεις επιπλέον 9 δρόμων που δρομολογούνται, για τις νέες πινακίδες οδοσήμανσης, για την ανακατασκευή οδοκλιμάκων, για τη μετατροπή του παλιού σιντριβανιού στον πεζόδρομο της Παλαμηδίου σε κηπάριο και για το νέο Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στη συμβολή των οδών Βλαχάκου και Μήλου.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος ανέφερε μεταξύ άλλων, τη δημιουργία νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού και νέας παιδικής χαράς στο Πάρκο Δηλαβέρη και την παραχώρηση δημοτικού χώρου στο Μουσικό Σχολείο Πειραιά, για τις στεγαστικές ανάγκες του σχολείου.

Ακολούθως, μίλησε για την αναβάθμιση του γηπέδου ποδοσφαίρου του Αγίου Διονυσίου, για την πλήρη ανακατασκευή του Θεμιστόκλειου σταδίου με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής και τη διανομή τροφίμων σε άπορες οικογένειες μέσω του προγράμματος «Σιτίζουμε και μοιράζουμε χαμόγελα!», σε συνεργασία με την PepsiCo. Επίσης, αναφέρθηκε στη διοργάνωση χριστουγεννιάτικων και αποκριάτικων εκδηλώσεων στην πλατεία Θεμιστοκλή και στην Παύλου Μελά με την υποστήριξη της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Επιπροσθέτως, ο κ. Μώραλης έκανε μια σύντομη αναφορά στα έργα του Μετρό και του Τραμ επισημαίνοντας πως είναι έργα της Κεντρικής Διοίκησης, τα οποία έχουν ταλαιπωρήσει την πόλη. Ο κ. Μώραλης ανέφερε ότι πέραν από την πίεση που ασκεί η Δημοτική Αρχή στη διοίκηση της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και στους αρμόδιους υπουργούς, το ελάχιστο που μπόρεσε να κάνει στην περιοχή ήταν να μειώσει τα δημοτικά τέλη.

Συγκεκριμένα τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή προχώρησε σε έκπτωση δημοτικών τελών 68% για επιχειρήσεις και 12% για οικίες, στην περιοχή που περικλείεται από τα οικοδομικά τετράγωνα: Δημητρακοπούλου – Παναγιώτη Βλαχάκου – Γυθείου & Πάροδο Γυθείου – Αιγάλεω.

Μιλώντας για τα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης, ο κ. Μώραλης τόνισε μεταξύ άλλων ότι σε αυτό τον τομέα η Δημοτική Αρχή έχει βελτιωθεί σημαντικά, έχοντας τη στήριξη του Ολυμπιακού, προσθέτοντας:

«Για να κλείσω αυτό το κεφάλαιο, επειδή δεχόμαστε κριτική πολλές φορές χωρίς να ξέρω γιατί, θέλω να ξεκαθαρίσω για ακόμα μια φορά, ότι είναι τιμή μας που ο Ολυμπιακός είναι στο πλευρό της Δημοτικής Αρχής. Πάντα ήταν και είναι κομμάτι της ιστορίας της πόλης μας. Χρειαζόμαστε τη βοήθεια του, την οποία προσφέρει απλόχερα ο Ολυμπιακός και ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης. Αυτό μας τιμά και θέλουμε να συνεχιστεί αυτή η στήριξη».

Στη συνέχεια ο κ. Μώραλης τόνισε ότι το επόμενο στοίχημα της Δημοτικής Αρχής για την Ε΄ Δημοτική Κοινότητα είναι το θέμα του θεάτρου «Καλιφόρνια», το οποίο η Δημοτική Αρχή παρέλαβε το 2014, χωρίς να έχουν πληρωθεί μισθώματα τριών ετών, με αποτέλεσμα όπως σημείωσε «να υπάρχει ο κίνδυνος να μας πάρει πίσω το ακίνητο ο Δήμος Γαλαξιδίου – Ιτέας. Πληρώσαμε τα μισθώματα, είμαστε σε συνεννόηση και αποτελεί προτεραιότητα για εμάς, τους επόμενους μήνες».

Ο Δήμαρχος Πειραιά επιπλέον τόνισε:

«Έγιναν σημαντικές παρεμβάσεις στον Πειραιά και δρομολογήθηκαν ακόμη περισσότερες. Θεωρώ πως το πρόσημο της Δημοτικής Αρχής τα τελευταία 4,5 χρόνια είναι θετικό. Έχουμε ένα στρατηγικό σχέδιο για την πόλη μας, για το οποίο έχουμε διαβουλευτεί με τις παραγωγικές τάξεις, με τους φορείς της πόλης, το Δημοτικό Συμβούλιο, την Περιφέρεια.

Ο Πειραιάς μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης και έχει αρχίσει να αξιοποιεί τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα. Κάθε χρονιά για τον Πειραιά θα είναι ακόμα καλύτερη, αρκεί να μην έχουμε «τρικλοποδιές» και αναχώματα από την κεντρική διοίκηση και τις κυβερνήσεις».

Ο κ. Μώραλης έκανε μια συνοπτική ενημέρωση για τα έργα και τις παρεμβάσεις που έχουν υλοποιηθεί σε ολόκληρη την πόλη. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στα εξής:

– Χρηματοδότηση από Ευρωπαϊκούς πόρους 111.683.000€

– Αντισταθμιστικό έσοδο από ΟΛΠ.

– Αναχρηματοδότηση δανείου Δήμου Πειραιά.

– Δρομολόγηση αξιοποίησης του Πύργου. Βγαίνει ο διαγωνισμός στον αέρα.

– Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη / Διαγωνισμός «BlueGrowth Piraeus».

– Στρατηγική για τη Γαλάζια Ανάπτυξη.

– Ανάπλαση Μικρολίμανου. Ολοκληρώθηκε η διαδικασία του διαγωνισμού και υπάρχει ανάδοχος.

– Αναπλάσεις πλατειών (Κανάρη, Αλεξάνδρας, Αγίων Αναργύρων

– Ανάπλαση πεζόδρομων (Σωτήρος Διός, Παλαιολόγου, Νικήτα, Αγίου Σπυρίδωνα, Ιάσωνος).

– Αναπλάσεις πρασίνου σε επιφάνεια 30 στρεμμάτων σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες.

– Αδειοδότηση δημοτικής συγκοινωνίας. Παραλάβαμε 5 νέα λεωφορεία τα οποία θα κυκλοφορήσουν άμεσα.

– Ανανέωση στόλου οχημάτων Καθαριότητας. Θα παραλάβουμε νέα οχήματα, καθώς και μηχανήματα το αμέσως επόμενο διάστημα.

– Παρεμβάσεις σε σχολικά κτήρια με στόχο της ασφαλή και εύρυθμη λειτουργία τους. Υλοποιήθηκαν εργασίες επισκευών και συντήρησης σε 45 σχολικά κτήρια της πόλης, συνολικού προϋπολογισμού 5.614.274 ευρώ και προγραμματίζονται επιπλέον εργασίες σε σχολεία, προϋπολογισμού 1.531.280 ευρώ.

– Ασφαλτοστρώσεις σε 91 δρόμους. Έχουν δρομολογηθεί επιπλέον 79 δρόμοι.

– Εκσυγχρονισμός δημοτικού φωτισμού.

– Εφαρμογή PIREAPP και τηλεφωνική γραμμή για την εξυπηρέτηση των δημοτών για θέματα καθημερινότητας.

– Δημιουργία νέων και ανακατασκευή 42 παιδικών χαρών σε ολόκληρη την πόλη.

– Δωρεάν αθλητικά camps κάθε χρόνο με την υποστήριξη της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός και του Βαγγέλη Μαρινάκη.

– Δωρεάν Χριστουγεννιάτικες και Αποκριάτικες εκδηλώσεις.

– Μείωση 10% των δημοτικών τελών για όλους.

– Απαλλαγή από δημοτικά τέλη για οικονομικά αδύναμους πολίτες και ΑμεΑ.

– Απαλλαγή πολύτεκνων και τρίτεκνων από τροφεία Βρεφονηπιακών Σταθμών και μείωση 50% στα Δημοτικά Τέλη για τους πολύτεκνους. Δρομολόγηση μείωσης τελών και για τους τρίτεκνους.

– Επαναλειτουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου.

– Βασικά είδη διατροφής σε 160 άπορες οικογένειες προσφορά της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός.

– Βασικά είδη διατροφής και προσωπικής υγιεινής σε 108 οικογένειες από την Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ.

– Αναβάθμιση δημοτικών πολυιατρείων.

– Αναβάθμιση 11 Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης.

– Στήριξη με δράσεις και εκδηλώσεις των Ειδικών Σχολείων της πόλης. 

– Δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια και προγράμματα δια βίου μάθησης.

– Αναβάθμιση Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

– Μνημείο για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου – Ανάπλαση στην πλατεία Αλεξάνδρας.

– Ανακατασκευή γηπέδων και γυμναστηρίων σε ολόκληρη την πόλη

– Αθλητικά δρώμενα με κοινωνικό και φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

– Νέος θεσμός – «ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ».

– Δημιουργία τουριστικής ταυτότητας “Destination Piraeus”.

– Χάραξη τουριστική στρατηγικής για την πόλη.

Τα έργα και οι παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής στον Πειραιά και στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα στο site του Δήμου Πειραιά και στον εξής σύνδεσμο:

http://piraeus.gov.gr/wp-content/uploads/2019/04/piraeus-apologismos-E-draft.pdf

image_pdfimage_print

Επικαιρότητα

Χορηγία της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών στα δημόσια νοσοκομεία – Ποια ανακαινίζονται

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Νοσοκομειακό κτίριο

Συνάντηση με τον Πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών είχε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός για την υπογραφή μνημονίου χορηγίας μεταξύ της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και του Υπουργείου Υγείας, για την κάλυψη όλων των εξόδων με σκοπό την ανακαίνιση των χώρων υγιεινής των δημόσιων νοσοκομείων της 1ης και της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής και την αγορά κλινοσκεπασμάτων για το σύνολο των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας.

Ανοίγοντας τη συνάντηση ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι πρόκειται «για μια παρέμβαση η οποία, όχι απλά θα αλλάξει την καθημερινότητα στα νοσοκομεία, αλλά θα ξαναδώσει και στους ασθενείς ένα αίσθημα αξιοπρέπειας».

Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση ο Πρωθυπουργός ανέφερε συγκεκριμένα:

«Σήμερα θέλω να μιλήσω πάρα πολύ λίγο. Θέλω καταρχάς να ευχαριστήσω, για ακόμα μια πολύ σημαντική προσφορά της Ένωσης, αλλά θέλω να δώσω τη δυνατότητα σε εσάς και στον Υπουργό να μας πείτε τι είναι ακριβώς αυτό το οποίο κάνετε, γιατί έχει τόσο μεγάλη σημασία για τα νοσοκομεία μας και να σας συγχαρώ και για την ευρηματικότητα της ιδέας.

Πιστεύω ότι είναι μια παρέμβαση η οποία, όχι απλά θα αλλάξει την καθημερινότητα στα νοσοκομεία, αλλά θα ξαναδώσει και στους ασθενείς ένα αίσθημα αξιοπρέπειας, το οποίο σήμερα στερούνται διότι δυστυχώς οι χώροι υγιεινής στα νοσοκομεία είναι σε άθλια κατάσταση και τα κλινοσκεπάσματα, απ’ ότι καταλαβαίνω, είναι πολλών δεκαετιών.

Έχετε επιδείξει ένα σπουδαίο έργο και ως Ένωση και η καθεμία και ο καθένας από εσάς ατομικά πολλές φορές με μεγάλη διακριτικότητα, όπως αρμόζει σε τέτοιες δράσεις. Ξέρω ότι έχετε ένα έργο πολύ πιο πλούσιο από αυτό το οποίο είναι ευρύτερα γνωστό, θέλω να σταθώ, όμως, στην έννοια της ανάληψης συλλογικών πρωτοβουλιών εκ μέρους της Ένωσης, πρωτοβουλίες που είναι μεγάλης εμβέλειας και κλίμακας, όπως η πρωτοβουλία την οποία ανακοινώνουμε σήμερα, όπως ήταν εξάλλου και η πρωτοβουλία για την αγορά των νέων σκαφών του Λιμενικού, τα οποία το Λιμενικό τα αναμένει με πολύ μεγάλη προσμονή.

Νομίζω ότι είναι ένα σημαντικό αποτύπωμα της Ένωσης, με τη συλλογική της ιδιότητα πάνω και πέρα από τις ατομικές σας πρωτοβουλίες το οποίο οφείλουμε και να το χαιρετίσουμε και να το αναδείξουμε. Και, βέβαια, μεγάλοι ωφελούμενοι θα είναι οι ίδιοι οι ασθενείς οι οποίοι μέσα σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορούν να χρησιμοποιούν χώρους υγιεινής σύγχρονους, αξιοπρεπείς, καθαρούς και θα μπορούμε με αυτόν τον τρόπο να αναβαθμίσουμε την ποιότητα παροχής των υπηρεσιών μας και σε κτίρια τα οποία, ενδεχομένως, είναι πιο παλιά.

Για μένα έχει μεγάλη σημασία, το γνωρίζει και η ηγεσία του Υπουργείου, αυτή η παρέμβαση να γίνει με έναν τρόπο ο οποίος να είναι λειτουργικός. Φαντάζομαι υπάρχει ένα συγκεκριμένο σχέδιο για την αλληλουχία των παρεμβάσεων που και πως αυτές θα πρέπει να γίνουν.

Είναι και μια σημαντική προστιθέμενη αξία και στον εγχώριο κλάδο ο οποίος θα υποστηρίξει αυτές τις κατασκευαστικές εργασίες. Νομίζω ότι με ένα κόστος το οποίο δεν είναι ευκαταφρόνητο, αλλά δεν είναι και τεράστιο, αφήνουμε ένα αποτύπωμα στην καθημερινότητα του ασθενή, το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό. Νομίζω είναι μια πολύ έξυπνη σκέψη και χαίρομαι που ανταποκριθήκατε τόσο γρήγορα στο αίτημα του Υπουργείου».

O Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σημείωσε:

«Κύριε Πρόεδρε, σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τη ευκαιρία που μου δίνετε να ευχαριστήσω και εγώ την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών. Κύριε Πρόεδρε στο πρόσωπό σας και σε όλους αυτούς οι οποίοι συνεισέφεραν, είμαστε υπόχρεοι. Τα νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. έχουν να ανακαινιστούν κατά οποιονδήποτε τρόπο, δυστυχώς, καθ’ όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης. Και κυρίως στα χρόνια της κρίσης δεν έχει γίνει το παραμικρό.

Η τελευταία προσπάθεια που έγινε, έγινε επί Υπουργού Αλέκου Παπαδόπουλου. Οι ανάγκες είναι πάρα πολύ μεγάλες και εμείς ψάχνουμε να βρούμε μια εμβληματική παρέμβαση, τέτοια που θα είναι οριζόντια, θα έχει απήχηση στον μέσο Έλληνα, στον μέσο πολίτη και θα είναι και άμεση. Γιατί, όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στον Προϋπολογισμό στην Βουλή, το 2020 είναι η χρονιά των νοσοκομείων. Οπότε μας δώσατε το δικαίωμα να σας παρουσιάσουμε, κι εσείς μετά στο Συμβούλιό σας, αυτή τη δράση που αφορά τις δύο υγειονομικές περιφέρειες τις μεγαλύτερες, την πρώτη και την δεύτερη.

Δηλαδή τα νοσοκομεία όλης της Αττικής στα οποία μετά από παρέμβασή σας η οποία θα ξεκινήσει σε μάξιμουμ χρόνο 3 μηνών και θα ανακατασκευαστούν και ανακαινιστούν πλήρως όλοι οι χώροι υγιεινής, όλοι. Που σημαίνει τα WC σε δημόσιους χώρους, εντός των κλινών και σε όλες τις μονάδες της χώρας, δηλαδή σε όλη τη χώρα, σε όλα τα νοσοκομεία πάνω από 30.000 κλίνες όπου θα μας προμηθεύσετε κλινοσκεπάσματα, κουβέρτες, μαξιλάρια κ.λπ. Είναι μια τεράστια παρέμβαση.

Θέλω να πω ότι ήταν απομείωση του πολιτισμού και της αξιοπρέπειας του μέσου Έλληνα, το να πηγαίνει στα νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. και οι χώροι υγιεινής, οι τουαλέτες, να είναι σε αυτή την κατάσταση. Και αυτό θα το δει άμεσα ο κόσμος. Στους δύο μήνες θα έχουμε κύριε Πρόεδρε κλινοσκεπάσματα για τα νοσοκομεία όλης της χώρας και στους τρεις μήνες θα ξεκινήσει η παρέμβαση αυτή σε όλους τους χώρους υγιεινής των νοσοκομείων των δύο ΥΠΕ, που θα ολοκληρωθεί εντός του 2020, ενδεχομένως εντός και του πρώτου εξαμήνου μετά την έναρξή του.

Υπάρχει η σχετική ανακοίνωση, για να μην κουράζω, που απαριθμεί ένα-ένα τα νοσοκομεία στα οποία θα παρέμβει η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και κατόπιν αυτού θα υπογραφεί σήμερα και το σχετικό μνημόνιο συνεργασίας».

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρος Βενιάμης, δήλωσε:

«Εγώ ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς για τη σημερινή μας συνάντηση. Εμείς κάναμε κάτι πολύ απλό μετά την επιθυμία και την πρόσκληση που είχα εγώ προσωπικά από τον Υπουργό τον κ. Κικίλια, να με ενημερώσει για ένα θέμα το οποίο -ένα από τα πολλά θέματα τα οποία έχει το υπουργείο Υγείας- και είχαμε την αναφορά για τις τουαλέτες, τα WC, όλων των νοσοκομείων την ευρύτερης Αττικής και για τα κλινοσκεπάσματα.

Ήταν συγκινητικό ότι μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα το Διοικητικό Συμβούλιο, ομόφωνα, δέχτηκε να αναλάβουμε αυτήν την παρέμβαση. Προφανώς, θα προσπαθήσουμε να το τελειώσουμε πάρα πολύ σύντομα, είναι και λίγο δύσκολο να εναρμονίσουμε τους κατασκευαστές με το να μην κλείσουμε και τα νοσοκομεία, αλλά θεωρώ ότι με μια αρμονική συνεργασία μέσα στο έτος το 2020 θα έχουμε ολοκληρώσει όλη αυτή την προσπάθεια. Και νομίζω ότι εμείς θα συνεχίσουμε την κοινωνική προσφορά την οποία τελευταίως την έχετε ζήσει.

Υπάρχουν και άλλα πολλά τα οποία δεν τα ανακοινώνουμε, θεωρώντας πως σε ό,τι αφορά, τουλάχιστον, τον ανθρώπινο πόνο είναι κάτι το οποίο δεν θα θέλαμε να δώσουμε δημοσιότητα. Το έργο της «Συν-ένωσις» είναι ευρύτατο, καλύπτει όλη την Ελλάδα σε πάρα πολλές δράσεις».

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα θα συμβάλει «Στην πλήρη ανακαίνιση και κατασκευή των χώρων υγιεινής των νοσοκομείων στην Αττική»

Η συμφωνία προβλέπει την πλήρη ανακαίνιση και κατασκευή των χώρων υγιεινής (τουαλέτες) στους θαλάμους νοσηλείας και στους κοινόχρηστους χώρους, όλων των δημόσιων νοσοκομείων για την 1η και την 2η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής και πιο συγκεκριμένα την πλήρη ανακαίνιση 2.761 χώρων Υγιεινής αλλά και την κατασκευή 96 νέων χώρων Υγιεινής.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο έργο θα ολοκληρωθεί βάσει χρονοδιαγράμματος το οποίο υπολογίζεται σε έξι μήνες από την έναρξη υλοποίησης, για την οποία απαιτούνται τρεις μήνες.

Η συμφωνία περιλαμβάνει τα εξής νοσοκομεία:

1η Υγειονομική Περιφέρεια

«Ευαγγελισμός» Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών, Οφθαλμιατρείο Αθηνών», «Πολυκλινική» Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών, «Αγία Ελένη – Σπηλιοπούλειο» Παθολογικό Νοσοκομείο Αθηνών, «Παναγιώτης & Αγλαΐα Κυριακού» Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών, «Παίδων Αγία Σοφία» Νοσοκομείο Παίδων, «Άγιος Σάββας» Γενικό Αντικαρκινικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών, «Ανδρέας Συγγρός» Νοσοκομείο Αφροδίσιων & Δερματικών Νόσων, «Έλενα Βενιζέλου» Γενικό Νοσοκομείο Μαιευτήριο, «Αλεξάνδρα» Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών, «Η Ελπίς» Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών, «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο» Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός – Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών, «Ιπποκράτειο» Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών, «Λαϊκό» Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών, Παμμακάριστος» Νοσοκομείο Θείας Πρόνοια, «Γ. Γεννηματάς» Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών, «ΚΑΤ» Κέντρο Αποκατάστασης Τραυματιών – Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών, «ΕΚΑ» Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης, «Σισμανόγλειο» Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών, «Αμαλία Φλέμιγκ» Γενικό Νοσοκομείο Αττικής, «Σωτηρία» Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών, «Κωνσταντοπούλειο» Γενικό Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας, «Άγιοι Ανάργυροι» Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς, «Παίδων Πεντέλης» Γενικό Νοσοκομείο Παίδων

2η Υγειονομική Περιφέρεια

Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας Λαϊκό Θριάσιο, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αττικόν, Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά Τζάνειο, Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά Μεταξά, Γενικό Νοσοκομείο Βούλας Ασκληπιείο, Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Δρομοκαΐτειο, Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας Αγ. Παντελεήμων και συνδεδεμένο νοσοκομείο η Αγ. Βαρβάρα.

«Κλινοσκεπάσματα σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας»

Σύμφωνα με το μνημόνιο συνεργασίας, η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών προχωρά άμεσα στην αγορά όλων των απαραίτητων κλινοσκεπασμάτων για τα δημόσια νοσοκομεία και στις 7 Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, 100.000 σεντόνια, 25.000 μαξιλάρια και 25.000 κουβέρτες θα ανανεώσουν και θα προστεθούν στον εξοπλισμό των 120 νοσοκομείων σε όλη την επικράτεια. Όσον αφορά δε την ολοκλήρωση του έργου, υπογραμμίζεται πως και αυτό θα υλοποιηθεί βάσει συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος που έχει τεθεί και είναι η παράδοση όλων των παραπάνω υλικών σε δύο μήνες. Το σύνολο της χορηγίας κυμαίνεται στα 6 εκατομμύρια ευρώ.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Επικαιρότητα

Πρόγραμμα αξιοποίησης αναψυκτηρίων στους αρχαιολογικούς χώρους από το ΥΠΠΟΑ

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Το Αρχαιολογικό Μουσείο στην Αθήνα

Το πρόγραμμα αξιοποίησης αναψυκτηρίων σε 14 μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους επιταχύνει το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, προκειμένου να παρέχονται πληρέστερες υπηρεσίες στους επισκέπτες. Η παροχή άριστων υπηρεσιών στους επισκέπτες είναι ένας από τους σταθερούς στόχους του υπουργείου Πολιτισμού.

Σύμφωνα με ομόφωνη γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου της 18ης Δεκεμβρίου 2019, αποφασίστηκε η προκήρυξη διαγωνισμών από το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων για την αξιοποίηση των σχετικών χώρων. Οι προκηρύξεις έχουν δημοσιευτεί και το αμέσως προσεχές διάστημα αναμένεται η κατάθεση προσφορών, με στόχο τα αναψυκτήρια να αρχίσουν να λειτουργούν από τον ερχόμενο Απρίλιο.

Τα αναψυκτήρια βρίσκονται στους αρχαιολογικούς χώρους Ακρόπολης Λίνδου, Ασκληπιείου Κω, Βεργίνας, Δωδώνης, Κάμειρου και Καστέλλου Ρόδου, Μεσσήνης, Ολυμπιείου, καθώς και στα αρχαιολογικά μουσεία Ακρωτηρίου Θήρας, Δελφών, Ηρακλείου, Θεσσαλονίκης, Ολυμπίας και Ρόδου.

Στην επόμενη φάση του προγράμματος θα ενταχθούν δέκα ακόμη αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία, με στόχο και αυτά τα αναψυκτήρια να λειτουργήσουν μέσα στο καλοκαίρι του 2020.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Επικαιρότητα

Ο Αλέξανδρος Πατεράκης, νέος αναπληρωτής CEO της ΔΕΗ

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Αλέξανδρος Πατεράκης Αναπληρωτής CEO

Η ΔΕΗ ΑΕ ανακοινώνει την τοποθέτηση του κυρίου Αλέξανδρου Πατεράκη στη θέση του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου με αρμοδιότητα τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Εταιρείας. Ο κ. Πατεράκης θα κατέχει και τη θέση του Εκτελεστικού Μέλους στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ.

Με μακρά θητεία σε θέσεις ευθύνης ως ανώτερος σύμβουλος πληροφορικής και ψηφιακής στρατηγικής, ο Αλέξανδρος Πατεράκης προσχωρεί στη ΔΕΗ μετά από πενταετή θητεία στο Γνωμοδοτικό Συμβούλιο της Lumia Capital, ενώ παράλληλα, από το 2018 κατείχε τη θέση του Chief Information Officer στην AXIATA Celcom, εταιρεία παροχής τηλεπικοινωνιών στην Μαλαισία.

Έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων, Πρόεδρος της Infotech Mobily India Pvt Ltd στην Ινδία και Chief Information Officer της Etihad Etisalat (Mobily) στη Σαουδική Αραβία, ασχολούμενος ενεργά με την προώθηση του μετασχηματισμού σε τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών (ICT), Chief Information Officer στη Vodafone Greece, Διευθυντής Πληροφορικής στην Tellas και Επικεφαλής της Διεύθυνσης Συμβουλευτικών Υπηρεσιών στην MicroAge, Management Consultant στην Arthur Andersen (Accenture) στο Ηνωμένο Βασίλειο και κατόπιν στην Ελλάδα.

Είναι πτυχιούχος Μηχανικός Υπολογιστών και Μαθηματικών από το University of La Verne.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα