fbpx
Connect with us

Έργα πόλης

Μώραλης: Δημοτικές και ιδιωτικές επενδύσεις αλλάζουν την όψη του Πειραιά

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμαρχος Πειραιά κος Γιάννης Μώραλης, παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ», στους 104,6 FM, στην εκπομπή «Mea Culpa» στους δημοσιογράφους κ. Κωνσταντίνο Μπογδάνο και κα Ελένη Κριτσιδήμα. Ο κος Μώραλης αναφέρθηκε σε αναπτυξιακά έργα που έχουν δρομολογηθεί στον Πειραιά καθώς και σε νέες επενδύσεις που θα τονώσουν ακόμα περισσότερο την εικόνα της πόλης. Διαβάστε παρακάτω σχετικά αποσπάσματα από τη συνέντευξη:

Οι μεγάλες επενδύσεις στην πόλη

Ο Δήμαρχος Πειραιά αναφέρθηκε στις δημοτικές επενδύσεις: στα 118 εκατομμύρια ευρώ τα οποία είναι ευρωπαϊκοί πόροι και κονδύλια της Περιφέρειας, στα οποία εντάσσεται εκτός των άλλων και η ανάπλαση στο Μικρολίμανο. Eπίσης μίλησε για ιδιωτικές επενδύσεις, όπως αυτές που γίνονται στην πρώην καπνοβιομηχανία Παπαστράτος στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου ή γι αυτές που εκδηλώνουν ενδιαφέρον επενδυτές, όπως είναι τα ξενοδοχεία και ο Πύργος.

Ο Δήμαρχος Πειραιά υπογράμμισε ότι ο Πειραιάς είναι πλέον στο επίκεντρο για όλη τη χώρα με τις μεγάλες επενδύσεις στο λιμάνι, παρά τις όποιες επιμέρους διαφωνίες ή συμφωνίες με τις επενδύσεις της COSCO. Πρόσθεσε επίσης, τις επενδύσεις της κεντρικής διοίκησης για το μετρό και το τραμ που, όπως είπε, ελπίζει τα δύο έργα αυτά να τα εγκαινιάσουν όταν θα είναι σχεδόν έτοιμα να λειτουργήσουν.

Χρονοδιάγραμμα για την ανάπλαση στο Μικρολίμανο

Ερωτηθείς για το Μικρολίμανο, ο κ. Μώραλης σημείωσε ότι την επόμενη εβδομάδα λογικά θα είναι στον «αέρα» ο διαγωνισμός. Πιστεύω – υπογράμμισε – ότι σε περίπου 40 μέρες θα έχουμε ανάδοχο και ξεκινάμε τις εργασίες. Στο Μικρολίμανο, είπε, έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πολλές δεκαετίες μια πολύ σημαντική ανάπλαση για δύο λόγους: πρώτον γιατί οι κατασκευές των επιχειρήσεων που υπάρχουν εκεί είναι παράνομες. Και δεύτερον για να αναδείξουμε – όπως είπε – ένα τοπίο το οποίο όπως είναι σήμερα δεν αναδεικνύεται και είναι από τα ωραιότερα, αν όχι το ωραιότερο στην Αττική.

 

Για το Δικαστικό Μέγαρο

Για το Δικαστικό Μέγαρο, ένα σημαντικό θέμα για την πόλη του Πειραιά, ο κ. Μώραλης ανέφερε ότι ήδη υπάρχει ένα ακίνητο το οποίο προσφέρει ο Δήμος. «Είμαστε τρία με τέσσερα χρόνια σχεδόν σταματημένοι χωρίς να γίνει ένα ουσιαστικό βήμα. Εκεί λοιπόν λέω ότι θα έπρεπε να είχα φωνάξει λίγο παραπάνω, να είχα βγει ενδεχομένως στα κανάλια, να είχα φωνάξει τις κάμερες. Δεν λειτουργώ βέβαια έτσι γι αυτό λέω mea culpa.

Ίσως σε αυτό το ζήτημα θα έπρεπε να ήμουν λίγο πιο φωνακλάς. Δεν πιστεύω στη φωνή γενικότερα, δεν πιστεύω ότι με την φωνή κερδίζεις, αλλά ίσως στη χώρα που ζούμε θα πρέπει κάποια στιγμή να αξιοποιήσεις και αυτό το όπλο που σου δίνει και η θέση ενός Δημάρχου στον πέμπτο μεγαλύτερο Δήμο και σε μία σημαντική πόλη για τη χώρα», επεσήμανε ο κ. Μώραλης.

Δύο σημαντικά έργα που θα αλλάξουν τη ζωή στην πόλη

Ο κύριος Μώραλης ερωτηθείς για δύο σημαντικά έργα που θα αλλάξουν τη ζωή των Πειραιωτών, απάντησε ότι η αποπεράτωση και αξιοποίηση του Πύργου του Πειραιά και οι δύο αναπλάσεις του Μικρολίμανου και της Πειραϊκής είναι δύο από αυτά τα σημαντικά έργα. Για το μεν Πύργο σημείωσε ότι είναι το δεύτερο ψηλότερο κτήριο στην χώρα, το οποίο κατασκευάστηκε το 1973 και ουδέποτε αξιοποιήθηκε.

Η αξιοποίηση του Πύργου εκτίμησε ότι θα δημιουργήσει παράλληλα μια μικροοικονομία γύρω του και τη χαρακτήρισε ως ένα έργο σταθμό για τον Πειραιά. Αναφορικά με τις αναπλάσεις στο Μικρολίμανο και στην Πειραϊκή επεσήμανε ότι θα δημιουργηθεί, με την ολοκλήρωσή τους, η ωραιότερη βόλτα στην Αττική. Τα έργα αυτά – πρόσθεσε – θα γίνουν μέχρι το τέλος της επόμενης θητείας της Δημοτικής Αρχής – όποια και αν είναι αυτή – γιατί η σημερινή Δημοτική Αρχή έχει εξασφαλίσει τα χρήματα. Είναι μία παρακαταθήκη για την πόλη. Δεν είναι ούτε του Δημάρχου ούτε των συνεργατών του.

 

image_pdfimage_print

Έργα πόλης

Πατούλης: To Πάρκο Τρίτση θα μετατραπεί σε μια όαση πρασίνου

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Συνάντηση για το Πάρκο Τρίτση

Η λειτουργία του Πάρκου Τρίτση στο επίκεντρο διευρυμένης συνάντησης στην Περιφέρεια Αττικής υπό την προεδρία του Γ. Πατούλη και με τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΔΣ του Φορέα Διαχείρισης και των Δήμων Ιλίου και Αγίων Αναργύρων – Καματερού

Γ. Πατούλης: «Το μητροπολιτικό Πάρκο Τρίτση θα μετατραπεί σταδιακά σε μια όαση πρασίνου, αναψυχής και εκπαίδευσης – Με τη συνεργασία και των Δήμων της περιοχής, οργανώνουμε το επόμενο διάστημα σειρά δράσεων και εκδηλώσεων»

Οι δυνατότητες επίλυσης και διευθέτησης μιας σειράς θεσμικών, διαδικαστικών, οικονομικών και αναπτυξιακών ζητημάτων που αφορούν στη λειτουργία του Πάρκου Τρίτση βρέθηκαν στο επίκεντρο διευρυμένης συνάντησης στην Περιφέρεια Αττικής.

Στη συνάντηση στην οποία προήδρευσε ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ιλίου Ν. Ζενέτος, ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού Γεώργιος – Σταύρος Τσίρμπας, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών Α. Λεωτσάκος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Μ. Αγγελοπούλου και Μ. Αλεξανδράτος, ο Πρόεδρος του του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης και Αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Σ. Ζωγραφάκης, η Γενική Γραμματέας Ανδριάνα Ζησιμάτου, τα μέλη του ΔΣ Ειρήνη Μακρίδου, Ανδρέας Σπυράκος, Γ. Γεωργακόπουλος, ο καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Π. Τριβέλλας, ο Γ.Γ. του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού Βασίλης Αναλυτής και υπηρεσιακά στελέχη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρόεδρος του Φορέα του Πάρκου Τρίτση Σ. Ζωγραφάκης ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη και τους παρευρισκόμενους για τις ενέργειες που υλοποιούνται προκειμένου να μεταμορφωθεί το πάρκο, σύμφωνα και με τις κατευθυντήριες γραμμές του Γ. Πατούλη, σε μία σύγχρονη όαση πρασίνου με εκπαιδευτικό και μητροπολιτικό χαρακτήρα.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας, στο προσωπικό, στην οικονομική βιωσιμότητα, καθώς και στην αποκατάσταση των προβλημάτων που υπάρχουν λόγω έλλειψης νερού στο Πάρκο και διαρροών της λίμνης. Με εντολή του Περιφερειάρχη θα διερευνηθούν άμεσα οι δυνατότητες άμεσης επίλυσης των ζητημάτων που υπάρχουν.

Γ. Πατούλης: «Δρομολογούμε δράσεις και παρεμβάσεις που θα αλλάξουν ριζικά την όψη του πάρκου»

«Με διάθεση σύνθεσης, είμαστε αποφασισμένοι να κερδίσουμε αυτό το δύσκολο στοίχημα και να πετύχουμε. Σε συνεργασία με αξιόλογους πανεπιστημιακούς, τους Δημάρχους των όμορων Δήμων αλλά και με τη συνεργασία με τοπικούς φορείς, δρομολογούμε δράσεις και παρεμβάσεις που θα αλλάξουν ριζικά την όψη του πάρκου. Στόχος μας είναι να γίνει το πάρκο ελκυστικό για όλους τους πολίτες.

Οραματιζόμαστε να αποκτήσει η Αττική ένα μητροπολιτικό πάρκο το οποίο θα είναι μία σημαντική παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές, καθώς θα μετατραπεί σταδιακά σε μια όαση πρασίνου, αναψυχής και εκπαίδευσης. Προτεραιότητά μας είναι να γίνει η Αττική, Περιφέρεια υγείας, ευζωίας και οι κάτοικοί της να επωφελούνται των κοινόχρηστων χώρων, σε ένα υγιές και λειτουργικό περιβάλλον».

Πάρκο Ανοιχτό για τους πολίτες

Στο πλαίσιο της συζήτησης συμφωνήθηκε, μετά από πρόταση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, να συσταθεί μια συντονιστική ομάδα με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Περιφέρειας, των Δήμων και του Φορέα Διαχείρισης προκειμένου να οργανωθούν το επόμενο διάστημα εκδηλώσεις εορταστικού χαρακτήρα που θα δείχνουν ότι παράλληλα με τις εργασίες συντήρησης το Πάρκο μπορεί να είναι ανοιχτό και φιλόξενο για τους πολίτες.

Ειδικότερα συμφωνήθηκε, με τη συνεργασία και των Δήμων της περιοχής, να οργανωθούν δύο μεγάλες γιορτές με δράσεις που θα απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους. Οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν την Τσικνοπέμπτη και την Καθαρά Δευτέρα.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Έργα πόλης

Θεσσαλία: 1,17 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση υποδομών υγείας

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Είσοδος Κέντρου Υγείας του ΕΣΥ

Νέο μικροσκόπιο συμπαρατήρησης αποκτά το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας. Το νέο μηχάνημα, κόστους 10.000 ευρώ, αποτελεί τμήμα  ενός εκτεταμένου έργου της Περιφέρειας Θεσσαλίας, για την αναβάθμιση των υποδομών και των υπηρεσιών παροχής υγείας στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων,  συνολικού προϋπολογισμού  1.176.000 ευρώ.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Στηρίζουμε στην πράξη και όχι με λόγια τα  δημόσια νοσοκομεία και τη δημόσια υγεία. Μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας η αιρετή Περιφέρεια επενδύει στον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού  των νοσοκομείων της Θεσσαλίας.

Ο ιατρικός εξοπλισμός ενός νοσοκομείου μπορεί να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα της αξιοπιστίας του, σε συνδυασμό με την κατάρτιση του  ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικό που τον χειρίζεται.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με την 5η ΥΠΕ, τις διοικήσεις και τους εργαζόμενους, συμβάλει στη βελτίωση των υποδομών και του εξοπλισμού των  Νοσοκομείων, ώστε να  παρέχουν  τις υπηρεσίες που θέλουν και δικαιούνται όλοι οι Θεσσαλοί πολίτες». Στο συγκεκριμένο έργο, συμπεριλαμβάνονται επίσης υπηρεσίες συντήρησης για ένα έτος μετά το πέρας της 3ετούς εγγύησης καλής λειτουργίας, με δυνατότητα συνέχισης για έως και έξι επιπλέον έτη, με απόφαση του Νοσοκομείου Τρικάλων.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Έργα πόλης

Περιφ. Αττικής: Έργα για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση του Δήμου Σαλαμίνας

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Ο Γιώργος Πατούλης με τον Δήμαρχο Σαλαμίνας

Η υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομής και δράσεων που θα αναδείξουν την ιστορική και πολιτιστική ταυτότητα του Δήμου Σαλαμίνας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλης με τον δήμαρχο του νησιού Γ. Παναγόπουλο.

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου – Μπόγρη, ο δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έμπρακτη στήριξη της Περιφέρειας στον αγώνα που δίνει ο δήμος για να βγει από αδιέξοδα ετών.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγινε ιδιαίτερη αναφορά σε ειδικό κονδύλι που έχει εξασφαλιστεί για την αναβάθμιση αθλητικών χώρων (περίπου 1,5 εκατ. ευρώ), έγινε γνωστή και σειρά έργων οδοποιίας που έχουν εγκριθεί, προϋπολογισμού άνω των 2 εκατ. ευρώ, ενώ προχωρά και η κατάρτιση μελέτης για κατασκευή μαρίνας στη Σαλαμίνα.

Επίσης με χρηματοδότηση της Περιφέρειας υλοποιούνται σημαντικά έργα ομβρίων στη Σαλαμίνα. Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Περιφερειάρχης ζήτησε να υπάρξει μια ιεράρχηση των δράσεων προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες υλοποίησης.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης και ζητήματα όπως το Δίκτυο της ΕΥΔΑΠ, η διαχείριση των απορριμμάτων και η συνεργασία με τον ΕΔΣΝΑ, καθώς και η υλοποίηση παρεμβάσεων και έργων που θα αναδείξουν πολιτιστικούς και ιστορικούς χώρους του νησιού, όπως είναι για παράδειγμα το ψηφιακό μουσείο, το σπήλαιο του Ευριπίδη, κ.α.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στις προετοιμασίες για τις εκδηλώσεις που θα υλοποιηθούν στο νησί με αφορμή την επέτειο 2.500 χρόνων από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας και τη Μάχη των Θερμοπυλών. Ο Περιφερειάρχης ζήτησε από την Αντιπεριφερειάρχη κα Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη να συνεργαστούν στενά με τον δήμαρχο και την Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Ε. Δουνδουλάκη, προκειμένου η Περιφέρεια Αττικής να συμβάλει έμπρακτα στο πρόγραμμα των εορτασμών.

Ο Γ. Πατούλης με αφορμή τη συνάντηση δήλωσε: «Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε καθήκοντα στην Περιφέρεια Αττικής βρισκόμαστε στο πλευρό του δήμου Σαλαμίνας προκειμένου να συμβάλλουμε ενεργά στην προσπάθεια αναπτυξιακής επανεκκίνησής του. Με τη στενή συνεργασία Περιφέρειας και Δήμου μπορούν να υλοποιηθούν σημαντικά έργα υποδομών τα οποία θα αναδείξουν την πολιτιστική, ιστορική και τουριστική ταυτότητα όλων των νησιών του Σαρωνικού».

Η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κα Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη δήλωσε από την πλευρά της ότι η Περιφέρεια με έργα και πράξεις έχει αποδείξει πως βρίσκεται στο πλευρό όλων των δημάρχων των νησιών του Σαρωνικού.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα