Connect with us

Μετρό Θεσσαλονίκης

Μετρό Θεσσαλονίκης: γενέθλια για τα 6 χρόνια κατασκευής και προοπτική για λειτουργία το 2016

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Πριν από ακριβώς έξι χρόνια, στις 7 Απριλίου 2006 το Υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ υπογράφει με την Κοινοπραξία εταιρειών την κατασκευή του μεγαλύτερου συγκοινωνιακού, περιβαλλοντικού και τελικά αρχαιολογικού έργου για την πόλη της Θεσσαλονίκης

Το Μετρό Θεσσαλονίκης, το πιο πικρό ανέκδοτο για τους Θεσσαλονικείς για περισσότερα από 15 χρόνια, μπαίνει τελικά σε φάση υλοποίησης με τον τότε Πρωθυπουργό να δηλώνει ότι το 2012, στα 100 χρόνια απελευθέρωσης της πόλης, το Μετρό  θα ξεκινήσει τις πρώτες του διαδρομές από το Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό μέχρι την Νέα Ελβετία.
 
Το έργο ξεκίνησε με τυμπανοκρουσίες και η πόλη υποδέχθηκε το νέο με μεγάλη ευχαρίστηση και ανακούφιση καθώς αναδεικνύεται ως η πιο ρυπογόνος πόλη στην Ευρώπη και η μοναδική πόλη που με πληθυσμό 1.000.000 κατοίκους δεν έχει μέσο σταθερής τροχιάς (Μετρό, Τραμ κλπ).
 
Αρχική πρόβλεψη για την λειτουργία του ήταν ο Οκτώβριος του 2012. Από τις πρώτες κιόλας εργασίες οι προβλέψεις κάποιων πως τα ευρήματα στην Θεσσαλονίκη θα είναι περισσότερα και από την Αθήνα, επαληθεύονται και η Αρχαιολογική Υπηρεσία αναλαμβάνει την πολύχρονη και πολυδάπανη διαδικασία σχεδόν σε κάθε εργοτάξιο.
 
Από το 2009 γίνεται γνωστό πως οι εργασίες δεν προχωρούν όπως πρέπει, τα περισσότερα εργοτάξια παραμένουν ανενεργά ενώ ήδη μιλούν για παράδοση του Μετρό το 2013. Το 2010 με την νέα ηγεσία του Υποδομών γίνεται σχεδόν άμεσα γνωστό ότι η παράδοση μεταφέρεται για το 2014.
 
Τα προβλήματα δεκάδες, η συνεννόηση με την διοίκηση στην Αθήνα ανεπαρκής και την εταιρεία κατασκευής να διαμαρτύρεται πως δεν πληρώνεται. Όσο οι μήνες περνούσαν τα προβλήματα εμφανίζονταν σχεδόν καθημερινά.
 
Κορυφή των προβλημάτων η αποτυχία να κατασκευαστεί το κέλυφος του σταθμού ΠΑΠΑΦΕΙΟ λόγω προβλημάτων με το ίδρυμα, ενώ ταυτόχρονα όλες οι προσπάθειες ελέγχου των χρονοδιαγραμμάτων τινάζονταν στον αέρα.
 
Το 2011 έχουμε νέα μετάθεση στο έτος παράδοσης που πάει στο 2015. Πολλά από τα προβλήματα αντιμετωπίζονται ενώ οι Μετροπόντικες διανύουν το ήμισυ της διαδρομής των 9χλμ. Εγκλωβίζονται τελικά καθώς δεν μπορούν να προχωρήσουν λόγω δυσκολιών ενώ ξεκινά και η κατασκευή του αμαξοστασίου στην Πυλαία.
 
Πριν από λίγες μέρες διέρρευσε πως το πιθανότερο έτος για την λειτουργία του Μετρό Θεσσαλονίκης θα είναι το 2016, δέκα ολόκληρα χρόνια μετά την υπογραφή της σύμβασης. Είναι ένα ακόμα έργο-Μετρό με καθυστερήσεις ρεκόρ ακολουθώντας πιστά το παράδειγμα των αντίστοιχων έργων της Αθήνας..
 
ΜΕΛΕΤΗ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, ΜΕΘΟΔΟΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ
Το Ελληνικό Δημόσιο, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων έκανε το σοβαρότερο λάθος κατά τη διάρκεια της δημοπράτησης του έργου καθώς το ανέθεσε με την μέθοδο της μελέτης κατασκευής.  Δηλαδή υπεύθυνος για την μελέτη όλου του έργου ήταν ο ανάδοχος. Αυτό πρακτικά σήμαινε πως ότι προβλήματα ανέκυπταν αντιμετωπίζονταν εκείνη τη στιγμή.
 
Αυτό αποδείχθηκε καταστροφικό τόσο για το χρονοδιάγραμμα του έργου όσο και για τον προγραμματισμό των εργασιών. Πολλές φορές η Κοινοπραξία ερχόταν αντιμέτωπη με το τέρας της γραφειοκρατίας του Δημοσίου ενώ τα λάθη που γίνονταν οδηγούσαν σε τεράστιες καθυστερήσεις.
 
Το έργο του 1 δις με μήκος 9,6χλμ και 13 σταθμούς ουσιαστικά ανατέθηκε χωρίς να υπάρχουν οριστικές μελέτες που θα καθοδηγούν τις εργασίες. Πιθανότατα αυτό έγινε για να εξοικονομηθεί χρόνος και χρήμα και να μην σπαταληθούν 2-3 χρόνια για τις οριστικές μελέτες.
 
Τελικά το αποτέλεσμα ήταν ακριβώς το αντίθετο καθώς η καθυστέρηση θα φτάσει το λιγότερο τα 4 χρόνια και το κόστος τελικά θα υπερβεί όπως φαίνεται όλες τις εκτιμήσεις. Εδώ θα πρέπει να υπενθυμίσουμε πως μόλις πριν ένα μήνα υπογράφηκε κονδύλι 44εκ. ευρώ για να αντιμετωπιστούν οι αρχαιολογικές ανασκαφές.
 
ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ
Η συνέχεια του Μετρό Θεσσαλονίκης όμως 6 χρόνια μετά την πρώτη εκκίνηση δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα. Ακόμα δεν έχει λυθεί οριστικά το θέμα με το Παπάφειο. Δεν έχουν ξεκινήσει τα εργοτάξια στους τρεις τελευταίους σταθμούς, Πατρίκιο, Βούλγαρη και Νέα Ελβετία.
 
Οι αρχαιολογικές ανασκαφές δεν έχουν ολοκληρωθεί σε αρκετά εργοτάξια έτσι ώστε να ξεκινήσουν κατασκευαστικές εργασίες. Οι Μετροπόντικες θα πρέπει να αποσυναρμολογηθούν, να βγουν, να μεταφερθούν στην Νέα Ελβετία και να συναρμολογηθούν και πάλι εκτινάσσοντας το κόστος στον αέρα.
 
Ακόμα και σήμερα που μιλάμε το 2016 είναι το λογικό σενάριο αλλά όχι το βέβαιο.   Το Μετρό Θεσσαλονίκης, το μεγαλύτερο έργο που έγινε ποτέ στην Θεσσαλονίκη έκλεισε προχτές τα 6α γενέθλια της κατασκευής του. Ας ευχηθούμε να μην τα εκατοστίσει άλλα γρήγορα να λειτουργήσει και να αλλάξει την εικόνα της πόλης στο μέλλον.
 
Πηγή:ypodomes.com
 

Advertisement href="https://tuvaustriahellas.gr/ypiresies/?service=ypodomon#service-container" target="_blank">

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα