Connect with us

Μετρό Αθήνας

Μετρό Αθήνας: Με 4 σχήματα ο διαγωνισμός για τον Σύμβουλο της Γραμμής 4

Δημοσιεύθηκε

στις

Με 4 σχήματα διεξήχθη ο χθεσινός διαγωνισμός για τον Τεχνικό Σύμβουλο για τη γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας. Η Αττικό Μετρό έχει βάλει ως στόχο μέχρι το Φθινόπωρο να έχει υπογραφεί η σχετική σύμβαση για να μπορέσει να πιάσει ο σύμβουλος άμεσα δουλειά στην απαιτητική από όλες τις απόψεις ανάθεση για το μεγαλύτερο δημόσιο έργο.

Τα 4 σχήματα που έδωσαν το παρών είναι:

1. Υπό Σύσταση Κοινοπραξία ΣΑΛΦΩ και ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ Α.Ε.- ΕGIS RAILWAY Anonyme (limited)
2.AECOM LIMITED, ARTELIA SAS
3.ΕΝΩΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ HILL INTERNATIONAL N.V.-NAMA ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗΤΕΣ-CONCEPT ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Α.Ε.
4.ΕΝΩΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ : INDRA SISTEMAS S.E.- SENER INGENIERA SISTEMAS S.E.- ADT ΩΜΕΓΑ ΑΤΕ

Η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει σήμερα για να αναδειχθεί ο μειοδότης. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η γνωστή διαδικασία μέχρι την υπογραφή της σύμβασης, με την αίρεση ότι ο διαγωνισμό δεν θα εμπλακεί σε δικαστικές διαμάχες.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται για να καλυφθούν οι ανάγκες της Αττικό Μετρο και προκειμένου να την βοηθήσει στην υλοποίηση των έργων «Γραμμή 4 – τμήμα Α΄: Άλσος Βεΐκου – Γουδή», «Επέκταση της γραμμής 3, τμήμα Χαϊδάρι – Πειραιάς», καθώς και των λοιπών έργων του μετρό και του τραμ στην Αττική, καθώς και στην υλοποίηση όλων των δραστηριοτήτων που απαρτίζουν το τεχνικό αντικείμενο της Αττικό Μετρό Α.Ε. και εμπεριέχονται στις αρμοδιότητές της.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι με τον ΦΠΑ 44 εκατ. ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ 35,48 εκατ. ευρώ). Η διάρκεια των υπηρεσιών του συμβούλου θα είναι 60 μήνες και κατά τη διάρκεια αυτή θα παίξει κρίσιμο ρόλο στην προώθηση των νέων project που θα προωθήσει η Αττικό Μετρό.

Ο σημαντικός ρόλος του συμβούλου

Η σύμβαση των υπηρεσιών θα χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη», Ε.Σ.Π.Α. 2014 – 2020, από πόρους του Ε.Σ.Π.Α. 2021 – 2027, καθώς και από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Ειδικότερα για τη γραμμή 4, ο ρόλος του συμβούλου θα είναι ιδιαίτερα σημαντικός, καθώς πρόκειται για ένα περίπλοκο και μεγάλο σε έκταση έργο, με διπλή εργολαβία που θα χρειάζεται τη συνεργασία πολλών διαφορετικών οργάνων. Βέβαια η εμπειρία και η ικανότητα των στελεχών της Αττικό Μετρό είναι γνωστή, αλλά κάθε βοήθεια θα είναι επωφελής για το έργο.

Η γραμμή 4 με 15 σταθμούς και 13χλμ νέας γραμμής είναι το μεγαλύτερο έργο Μετρό όλων των εποχών για την Ελλάδα και θα είναι ο “φορτιστής” της οικονομίας των κατασκευών στην Αθήνα για τα επόμενα 10 χρόνια.

Οι υποχρεώσεις του αναδόχου συνοψίζονται ως εξής:

1) συμμετοχή και υποστήριξη σε κάθε δραστηριότητα (μελέτη, δημοπράτηση, κατασκευή, δοκιμές και θέση σε λειτουργία), που απαιτείται στο πλαίσιο του τεχνικού αντικειμένου των υπό κατασκευή, αλλά και των νέων έργων της Αττικό Μετρό Α.Ε., για την επιτυχή ολοκλήρωσή τους·

2) παροχή εξειδικευμένων τεχνικών λύσεων, πληροφοριών και προτάσεων βελτιστοποίησης, με βάση την εξέλιξη της τεχνολογίας όπου απαιτείται·

3) συμμετοχή και υποστήριξη σε θέματα μελέτης, διαχείρισης και επίβλεψης των έργων.

Ξεκίνησε και ο μεγάλος διαγωνισμός για τον σύμβουλο του υπουργείου Υποδομών

Στον αέρα βγήκε επίσης και ο διαγωνισμός-πλαίσιο, όπως σας είχε ενημερώσει το ypodomes.com, για τον Τεχνικό Σύμβουλο του υπουργείου Υποδομών ο οποίος θα βοηθήσει στην ωριμανση των έργων ύψους 13 δισ. ευρώ και στην πραγματοποίηση των διαγωνισμών που θα τρέξουν ταυτόχρονα.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται εμβληματικά έργα όπως μεταξύ άλλων τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού, τον ΒΟΑΚ, την υποθαλάσσια Σαλαμίνας, το βόρειο τμήμα του Ε65, το flyover της Περιφερειακές Θεσσαλονίκης, τα έργα οδικής ασφάλειας κ.α.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 46,5 εκατ. ευρώ (ποσό με ΦΠΑ), εκ των οποίων τα 31 εκατ. ευρώ είναι το βασικό ποσό και τα υπόλοιπα 15,5 εκατ. ευρώ είναι δικαίωμα προαίρεση (πρόσθετο αντικείμενο). Ο Σύμβουλος θα παραμείνει για διάστημα 5 ετών.

Advertisement
Advertisement
Advertisement AKSES

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα