Connect with us

Μετρό Αθήνας

Μετρό Αθήνας: δύο έργα σε εξέλιξη, τρία έργα για γραμμή 4, Πειραιά και Ίλιον

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα μεγάλα έργα Μετρό θα μας απασχολήσουν το επόμενο διάστημα

Κρίσιμο θα είναι το επόμενο διάστημα για μία σειρά από θέματα που έχουν να κάνουν με τα μεγάλα έργα υποδομής που έχουν παγώσει λόγω της κρίσης. Τα έργα χωρίζονται σε κατηγορίες που ξεχωρίζουν ανάλογα με το είδος τους. Μία από αυτές τις κατηγορίες είναι τα έργα στα μέσα σταθερής τροχιάς στην Αθήνα και ιδιαίτερα στο δίκτυο του Μετρό καθώς όπως φαίνεται θα έχουμε σημαντικές εξελίξεις το επόμενο διάστημα.

ΕΡΓΑ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ
Δύο έργα είναι σε εξέλιξη αυτή την εποχή. Το πρώτο είναι η σηματοδότηση των 3 επεκτάσεων με τους 7 παγωμένους σταθμούς (ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ,ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ,  ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ΑΛΙΜΟΣ, ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ).  Εκεί  προβλήματα δεν υπάρχουν και μέχρι το τέλος του επόμενου καλοκαιριού θα λειτουργήσουν σταδιακά όλοι οι σταθμοί.

Το δεύτερο έργο είναι αυτό της επέκτασης της γραμμής 3 από το Χαϊδάρι (ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ) στο κέντρο του Πειραιά.  Τα έργα προς το παρόν περιορίζονται στις απαραίτητες μελέτες και προς το τέλος του χρόνου περιμένουμε να στηθούν τα μεγάλα εργοτάξια κατά μήκος της επέκτασης.

ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ
Αυτό που περιμένουμε το επόμενο διάστημα είναι η προώθηση 3 μεγάλων έργων. Το μεγαλύτερο από αυτά είναι το πρώτο τμήμα της γραμμής 4 από το Άλσος Βείκου στο Γαλάτσι μέχρι τον Ευαγγελισμό, στο κέντρο της Αθήνας.  Ο προϋπολογισμός είναι 1,1δις ευρώ και θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα κατασκευαστικά project αυτής της δεκαετίας. Το έργο ίσως δημοπρατηθεί μέσα στο 2013.

Το δεύτερο έργο θα είναι η υπογειοποίηση της γραμμή1 από το Φάληρο μέχρι τον Πειραιά που περιλαμβάνει και την κατασκευή ενός υπόγειου σταθμού στο ύψος του εργοστασίου του Κεράνη. Αυτό το έργο θα μεταμορφώσει ουσιαστικά όλο τον Πειραιά και θα δημιουργήσει μία νέα λεωφόρο, τυπική επέκταση της Πειραιώς και της Λεωφόρου Ποσειδώνος. Το έργο πιθανόν να δημοπρατηθεί μέσα στο 2013 ειδάλλως θα ενταχθεί στο επόμενο ΚΠΣ και θα δημοπρατηθεί το 2014.

Το τρίτο έργο θα είναι η βόρειο-δυτική επέκταση της γραμμής 2 από την Ανθούπολη μέχρι το Ίλιον μήκους 4χλμ με 3 σταθμούς που θα προσφέρει πρόσβαση στο δίκτυο του Μετρό στα πυκνοκατοικημένα προάστια των δυτικών περιοχών της πρωτεύουσας. Αυτό το έργο το περιμένουμε μετά το 2014.

Η προώθηση αυτών των τριών έργων θα φανεί αν είναι μέσα στα σχέδια της Κυβέρνησης το αμέσως επόμενο διάστημα καθώς ο χρόνος πιέζει και το Μετρό της Αθήνας παρουσιάζει μία ακαμψία στα έργα που δεν την έχουμε συνηθίσει.

Το μεγάλο θέμα είναι η πηγή της χρηματοδότησης και εδώ είναι που θα φανούν οι δυνατότητες του Υπουργείου Ανάπτυξης και Υποδομών. Οι πηγές που θεωρητικά μπορεί να στηριχτεί το ΑΝΥΠ είναι τρεις:

-ΕΣΠΑ: με τα χρήματα από το τρέχον Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης θα ολοκληρωθούν τα δύο τρέχοντα έργα και ίσως έχουμε και ένταξη ενός από τα έργα που είναι σε φάση σχεδιασμού.

-Ε`ΚΠΣ:το επόμενο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης θα έχει χρονική ισχύ από το 2014 έως το 2020 και θεωρείται το ΚΠΣ των μέσων σταθερής τροχιάς. Εκεί θα μπουν σημαντικά έργα του Μετρό της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης αλλά και έργα Τραμ και Σιδηρόδρομου.

-Ομόλογα Έργου: το μεγάλο ερώτημα. Όπως φαίνεται τα ομόλογα έργου ήρθαν για  να μείνουν και με ενεργοποίηση τους θα έχουμε ένα πανίσχυρο όπλο για την υλοποίηση μεγάλων έργων. Εδώ εφόσον τελικά προχωρήσουν είναι πιθανό να δούμε την κατασκευή ολόκληρης της γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας αλλά και γραμμές στη Θεσσαλονίκη.

Αυτό που πρέπει να θεωρείται βέβαιο είναι η τακτοποίηση όλων των εκκρεμοτήτων που άφησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις στα μεγάλα έργα του Μετρό και η συνολική τοποθέτηση των νέων σε κάποια από τις παραπάνω κατηγορίες άμεσα το επόμενο διάστημα.

Πηγή:ypodomes.com

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για το Μετρό της Αθήνας πατώντας εδώ.

Advertisement href="https://tuvaustriahellas.gr/ypiresies/?service=ypodomon#service-container" target="_blank">

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα