Connect with us

Επικαιρότητα

Μεταβιβάστηκε το 2,13% της Ελλάκτωρ

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Το κτίριο της Ελλάκτωρ

Πραγματοποιήθηκε μέσω του Χρηματιστηρίου η μεταβίβαση του 2,13% της Ελλάκτωρ έναντι 2 ευρώ ανά μετοχή.

Τη μεταβίβαση των 4.570.034 μετοχών είχε προαναγγείλει η εταιρεία σήμερα το πρωί, ενώ το συνολικό τίμημα διαμορφώθηκε σε 9.140.068 ευρώ.

Τις μετοχές μεταβίβασε μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης η εισηγμένη, η οποία τη Δευτέρα είχε ανακοινώσει πως σταματά την αγορά ιδίων μετοχών.

Η ανακοίνωση της Ελλάκτωρ

Η διοίκηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ, κατ’ εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας, της από 12.08.2019 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, των από 12.08.2019 και 13.08.2019 σχετικών ανακοινώσεών της καθώς και προς ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, γνωστοποιεί ότι, την Τρίτη 13.08.2019 προέβη σε πώληση, μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης, του συνόλου των ιδίων μετοχών που κατείχε η εταιρεία, ήτοι 4.570.034 ίδιες μετοχές, ποσοστό 2,13% του μετοχικού της κεφαλαίου, με τιμή πώλησης ανά μετοχή 2,00 € και συνολική αξία 9.140.068,00 €.

Σημειώνεται ότι οι ως άνω μετοχές αποκτήθηκαν, δυνάμει των από 10.12.2007, 9.12.2008 και 25.07.2018 αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων των μετόχων της εταιρείας.

image_pdfimage_print

Επικαιρότητα

Συνάντηση εργασίας Πατούλη-Καραμανλή για τις υποδομές της Αττικής

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Συνάντηση Πατούλη-Καραμανλή

Σειρά ζητημάτων που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας Αττικής και χρήζουν οικονομικής αλλά και νομοθετικής στήριξης προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικότερα βασικά προβλήματα της Αττικής, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη με τον υπ. Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλή.

Είχε προηγηθεί σχετική επιστολή του κ. Πατούλη προς τον κ. Καραμανλή στην οποία του παρέθετε προβλήματα, με έμφαση στη διάχυση αρμοδιοτήτων και νομοθετικά κενά που διαπιστώνονται στην προσπάθεια να δρομολογηθούν παρεμβάσεις υπέρ των πολιτών σε τομείς όπως η αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής, η οδική ασφάλεια αλλά και τα δημόσια έργα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γ. Γραμματέας Υποδομών Γ. Καραγιάννης, ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Α. Καλογερόπουλος και υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου και της Περιφέρειας.

Ειδικότερα ο κ. Πατούλης εστίασε στην έλλειψη επαρκών πόρων αλλά και στην ανάγκη νομοθετικών διευκρινίσεων με στόχο την πλήρη διασαφήνιση αρμοδιοτήτων μεταξύ Περιφέρειας και κεντρικού κράτους, για την άμεση και αποτελεσματική δρομολόγηση κρίσιμων έργων όπως επεμβάσεις σε ρέματα και έργα ορεινής υδρονομίας σε περιοχές που έχουν πληγεί από πυρκαγιές.

Με αφορμή και τις καταστροφές στην Κινέτα ο Περιφερειάρχης επισήμανε πως επείγουν παρεμβάσεις που θα αποτρέπουν τον κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων.

«Είναι κρίσιμο να γίνει επιτέλους οριοθέτηση των ρεμάτων προκειμένου να ακολουθήσουν τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα. Απαιτείται νομοθετική ρύθμιση για διάφορα ζητήματα που σχετίζονται με τα ρέματα. Έχουμε ευθύνη και αγωνία να προστατέψουμε όσο πιο αποτελεσματικά μπορούμε τους πολίτες» ανέφερε.

Επιπρόσθετα όπως αναφέρεται και στην επιστολή απαιτείται καθορισμός των υπηρεσιών σχετικά με τις αρμοδιότητες του καθαρισμού φρεατίων υδροσυλλογής, του καθαρισμού και συντήρησης των δικτύων ομβρίων στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Περιφέρειας Αττικής, του καθαρισμού και της συντήρησης των φυτεμένων νησίδων και πρανών στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας.

Παράλληλα κατά τη συζήτηση έθεσε το θέμα της συντήρησης οδογεφυρών η οποία χρονίζει, δημιουργώντας κινδύνους στην οδική ασφάλεια, υπογράμμισε την αναγκαιότητα υποστήριξης της εφαρμογής της ηλεκτροκίνησης στους δρόμους της Αττικής, εστίασε σε ζητήματα που σχετίζονται με τους οδικούς άξονες και τις υπόγειες διαβάσεις πεζών αλλά με την ανάγκη τροποποιήσεων των διαγωνιστικών διαδικασιών του θεσμικού πλαισίου των Δημοσίων έργων οι οποίες δημιουργούν καθυστερήσεις στις αναθέσεις των έργων.

Κατά τη συζήτηση συμφωνήθηκε να συσταθεί ομάδα εργασίας με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Υπουργείου και της Περιφέρειας, προκειμένου να επεξεργαστεί τις δυσλειτουργίες που προκαλούνται σε σειρά ζητημάτων εξαιτίας της διασποράς αρμοδιοτήτων αλλά και νομοθετικών κοινών, με στόχο την επεξεργασία λύσεων.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Αεροδρόμια

Άσκηση περιορισμένης κλίμακας θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο «Ελ. Βενιζέλος»

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Πύργος ελέγχου Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος

«Άσκηση Περιορισμένης Κλίμακας» θα πραγματοποιηθεί σήμερα, 12 Δεκεμβρίου, από τις 18:00 μέχρι περίπου τις 20:00, στο αεροδρόμιο της Αθήνας, στο χώρο του Αεροσταθμού.

Προκειμένου να μην ανησυχήσουν οι επιβάτες και για να μη διαταραχθούν οι υπόλοιπες λειτουργίες του αεροδρομίου που, εκτός της περιοχής της άσκησης, θα συνεχίζονται κανονικά:

Πριν και καθ’ όλη τη διάρκεια της άσκησης θα υπάρχουν σχετικές ενημερώσεις σε όλο τον αεροσταθμό, εντός και εκτός, καθώς και στην περιοχή της πεζογέφυρας. Ο χώρος πραγματοποίησης της άσκησης θα έχει εμφανή σήμανση ώστε να πληροφορείται κατάλληλα το κοινό, επιβάτες και επισκέπτες.

Για τις ανάγκες της άσκησης θα ληφθούν προσωρινά μέτρα από τo Τμήμα Τροχαίας του αερολιμένα, ενώ τα λεωφορεία ΟΑΣΑ/ΚΤΕΛ θα αποβιβάζουν ΜΟΝΟ στις Αφίξεις, από τις 17:00 έως τις 19:00.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Επικαιρότητα

Αμυράς: Αδυναμία εξυπηρέτησης στο Ειρηνοδικείο Κόνιτσας για το Κτηματολόγιο

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Γιώργος Αμυράς

Με επιστολή του προς την Πρόεδρο Πρωτοδικών Ιωαννίνων Ιωάννα Πάλλα ο βουλευτής του νομού Γιώργος Αμυράς, ζητά την άμεση αποκατάσταση της δυσλειτουργίας του Ειρηνοδικείου Κόνιτσας λόγω απουσίας του Ειρηνοδίκη που είχε ως αποτέλεσμα την ατέρμονη ταλαιπωρία των κατοίκων της περιοχής στην προσπάθειά τους να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες του Κτηματολογίου.

Ο βουλευτής Ιωαννίνων, τον περασμένο Οκτώβρη, φέρνοντας το θέμα στη Βουλή δήλωνε:

«Αν είσαι κάτοικος ενός από τα 42 χωριά της Κόνιτσας ή έχεις κτήματα στην περιοχή και θέλεις να τα εντάξεις στο Κτηματολόγιο μέσω ένορκης βεβαίωσης δύο μαρτύρων στο Ειρηνοδικείο, έχασες! Ειρηνοδίκης θα εμφανιστεί για μία μέρα στις 27 Νοεμβρίου 2019 ενώ η διαδικασία του Κτηματολογίου λήγει στις 31 Οκτωβρίου 2019».

Η ανταπόκριση του υπουργού Δικαιοσύνης Κωσταντίνου Τσιάρα ήταν άμεση. Με γραπτή Απάντηση (217/4.12.2019) στη σχετική Ερώτηση του βουλευτή τον ενημέρωσε ότι στο Ειρηνοδικείο Κόνιτσας προβλέπεται μία οργανική θέση Ειρηνοδίκη ή οποία είναι καλυμμένη και ότι ο Διευθύνων το εκάστοτε Πρωτοδικείο Πρόεδρος Πρωτοδικών είναι αρμόδιος για την υπηρεσία όλων των Ειρηνοδικών της περιφέρειάς του.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

ΠΡΟΣ: Πρόεδρο Πρωτοδικών Ιωαννίνων, κα Ιωάννα Πάλλα

Αξιότιμη κα Πρόεδρε,

Με την 1424/22.10.2019 Κοινοβουλευτική Ερώτησή μου γνωστοποίησα στον υπουργό Δικαιοσύνης Κωνσταντίνο Τσιάρα την αδυναμία εξυπηρέτησης κοινού στο Ειρηνοδικείο Κόνιτσας και ζήτησα τη συμβολή του για την άμεση αποκατάσταση της εν λόγω δυσλειτουργίας που προκαλεί ατέρμονη ταλαιπωρία στους κατοίκους της περιοχής.

Αφορμή στάθηκε η προσπάθεια ολοκλήρωσης των διαδικασιών του Κτηματολογίου, που σε ορισμένες περιπτώσεις και όπου δεν υπήρχαν ιδιοκτησιακοί τίτλοι ενός ακινήτου, απαιτούνταν από τους ενδιαφερόμενους η προσκόμιση ως αποδεικτικό έγγραφο πράξη αναγνώρισης των ορίων του ακινήτου τους με την ένορκη βεβαίωση δύο μαρτύρων στο Ειρηνοδικείο.

Ωστόσο, ενώ η καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης των διαδικασιών για το Κτηματολόγιο της Κόνιτσας ήταν η 31η Οκτωβρίου 2019, το Ειρηνοδικείο της περιοχής δήλωνε ότι θα έχει Ειρηνοδίκη στις 27 Νοεμβρίου 2019 χωρίς να υπάρχει κάποια μέριμνα για την εξυπηρέτηση των κατοίκων των 42 χωριών του Δήμου. Επίσης, η παρουσία του Ειρηνοδίκη προβλεπόταν για μία φορά τον μήνα.

Στην άμεση ανταπόκρισή του ο υπουργός Δικαιοσύνης με την 217/4.12.2019 Απάντησή του με ενημέρωσε ότι «…στο Ειρηνοδικείο Κόνιτσας προβλέπεται μία οργανική θέση Ειρηνοδίκη, η οποία επί του παρόντος είναι καλυμμένη.

Ωστόσο επισημαίνουμε ότι, σύμφωνα με το άρθρο 3 παράγραφος 2 του νόμου 3472/2006, ο Διευθύνων το εκάστοτε Πρωτοδικείο Πρόεδρος Πρωτοδικών, σε κάθε περίπτωση, ρυθμίζει με πράξη του και ανάλογα με τις υπηρεσιακές ανάγκες την υπηρεσία όλων των Ειρηνοδικών της περιφέρειάς του».

Προτίθεστε να προχωρήσετε στις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση αποκατάσταση της δυσλειτουργίας που προκαλείται στο Ειρηνοδικείο Κόνιτσας από την απουσία Ειρηνοδίκη δημιουργώντας μέγιστη ταλαιπωρία στους κατοίκους της περιοχής;

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα