Connect with us

Μετρό Θεσσαλονίκης

Μετακυλίεται για το 2021 η λειτουργία του Μετρό Θεσσαλονίκης

Δημοσιεύθηκε

στις

Με βεβαιότητα μπορούμε πλέον να πούμε ότι το σενάριο λειτουργίας της βασικής γραμμής από το Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό μέχρι τη Νέα Ελβετία για τον Νοέμβριο του 2020, ναυαγεί οριστικά. Οι ενδείξεις που υπήρχαν το τελευταίο διάστημα, επιβεβαιώνονται από πηγές του Υπουργείου Υποδομών στο ypodomes.com που αναφέρουν πως θα γίνει μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσει να τεθεί σε λειτουργία η γραμμή το 2021. Αυτό τον χρονικό ορίζοντα άλλωστε έδωσε και ο νέος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Το μεγάλο αγκάθι δεν είναι άλλο από το σταθμό ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ που όπως αναφέρουν, ακόμα και μέχρι σήμερα δεν έχει υπογραφεί η προκριθείσα λύση για τη κατασκευή του, με αποτέλεσμα να κρατά το έργο ως όμηρο.

Όπως αναφέρουν μάλιστα η λύση αυτή προϋποθέτει και τη διακοπή της λειτουργίας της γραμμής στους 3 πρώτους σταθμούς για διάστημα 16-18 μηνών προκειμένου να τεθεί σε λειτουργία ο σταθμός, πράγμα που θα φέρει νέα προβλήματα στη λειτουργία των συγκοινωνιών της πόλης. Καθυστερήσεις έχουν καταγραφεί και στον σταθμό ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ πράγμα που επιδεινώνει ακόμα περισότερο τη λειτουργία της πρώτης τετράδας σταθμών (Ν.Σ.ΣΤΑΘΜΟΣ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ-ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ).

Επίσης το θέμα των συρμών, δεν είναι ικανοποιητικό μιας και 15 μήνες πριν την μέχρι σήμερα προγραμματισμένη λειτουργία, στην πόλη έχουν φτάσει μόλις δύο από τους 18 συρμούς και σε αυτούς απουσιάζει το software που θα κάνει εφικτή την δρομολόγηση τους στα δοκιμαστικά δρομολόγια.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα παρουσιάσει στη ΔΕΘ ένα νέο χρονοδιαγραμμα ολοκλήρωσης και λειτουργίας του Μετρό που θα δώσει τέλος στην περίοδο αναμονής. Επίσης αυτές τις μέρες ο Υπουργός Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, θα έχει σειρά από συναντήσεις με φορείς της πόλης για το θέμα.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΡΟ

Εν τω μεταξύ σε συνέντευξη του Υπουργού Υποδομών, Κώστα Καραμανλή στην εφημερίδα Μακεδονία της Κυριακής, έγινε σαφή αναφορά στο Μετρό όπου χαρακτηριστικά είπε τα εξής “Εμείς θέλουμε αυτό που θέλει και η πόλη: να λειτουργήσει το μετρό. Να ολοκληρωθεί όσο πιο γρήγορα και όσο πιο οικονομικά γίνεται. Και είμαστε αποφασισμένοι να δουλέψουμε σκληρά για να το πετύχουμε. Μην περιμένετε όμως να ακούσετε μεγάλα λόγια από εμάς. Και πολύ περισσότερο, μην περιμένετε να εγκαινιάσουμε «μουσαμάδες»… Τέτοιες ξεπερασμένες πολιτικές του χτες δεν μας ταιριάζουν”.

“Τη βασική αιτία καθυστερήσεων, βέβαια, πλέον τη γνωρίζουν όλοι. Είναι οι χειρισμοί που έγιναν τα τελευταία χρόνια στους σταθμούς Βενιζέλου και Αγία Σοφία.«Επί 4,5 χρόνια δεν έκαναν τίποτα και δεν μας παρέδωσαν καν ούτε χρονοδιάγραμμα, ούτε σαφή εικόνα για το κόστος της λύσης αυτής. Έχουν παραδώσει μόνο ένα πρόβλημα που κόστισε πολλά χρήματα και δίχασε την πόλη και τους κατοίκους της», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο η κυβέρνηση επανέλθει στην πρόταση για απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων.

Advertisement href="https://tuvaustriahellas.gr/ypiresies/?service=ypodomon#service-container" target="_blank">
Advertisement AKSES

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα