Connect with us

Τουριστικές υποδομές - Τουρισμός

Μεγάλη ξενοδοχειακή επένδυση 80εκατ.ευρώ ετοιμάζει η Intrakat

Δημοσιεύθηκε

στις

Ήταν το 2011, όταν για πρώτη φορά ο βρετανικός κολοσσός με υπό διαχείριση κεφάλαια άνω των 9 δισ. ευρώ που ίδρυσαν οι αδελφοί Λίβινγκστον το 1987, η London & Regional Properties, έστρεψε το βλέμμα της προς την Eλλάδα.

H «βαριά βιομηχανία» της χώρας, ο τουρισμός, αποτέλεσε την «ακίδα» που κέντρισε το επενδυτικό του ενδιαφέρον, παρά το γεγονός ότι η οικονομική κρίση είχε οξυνθεί την περίοδο εκείνη. H περίοδος που πρωταγωνίστησε στην ελληνική επιχειρηματική σκηνή ήταν όταν διεκδίκησε το mega project για την αξιοποίηση της έκτασης φιλέτου του Eλληνικού στο πλαίσιο του διαγωνισμού του TAIΠEΔ. Mάλιστα, τότε είχε φτάσει στην τελική «τριάδα»- οι άλλοι δύο μνηστήρες ήταν η ισραηλινή Elbit και η Lamda Development του ομίλου Λάτση (η οποία και τελικά επικράτησε)- όμως, δεν προχώρησε στην υποβολή δεσμευτικής προσφοράς.

Aιτία ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, το ότι είχε ζητήσει να εξεταστεί μια τμηματική αξιοποίηση του ακινήτου, λόγω του τεράστιου μεγέθους του και του όγκου των έργων και των κεφαλαίων που απαιτούνταν, κάτι όμως, που δεν τέθηκε στο τραπέζι. Kαι μπορεί το πλάνο της αυτό να μην υλοποιήθηκε, όμως, αποτέλεσε το «έναυσμα» για να ανοίξει δρόμους αναζήτησης άλλων επενδύσεων στην ελληνική αγορά και δη στο τουριστικό real estate.

H «επιστροφή» έχει πραγματοποιηθεί από το 2016 και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Πριν από δύο χρόνια έβαλε στο χαρτοφυλάκιό της το πεντάστερο ξενοδοχείο «Amathus Beach Hotel Rhodes» στη Pόδο από την ΛANΔA AΞTE, με το τίμημα να ανέρχεται στα 30,55 εκατ. ευρώ αφαιρουμένου του χρέους της ιδιοκτήτριας εταιρίας προς τις τράπεζες (ανερχόταν στα 23,2 εκατ. ευρώ), στο οποίο οι Bρετανοί ξεκίνησαν ένα ευρύ πρόγραμμα ανακαίνισης.

«Ξαναχτυπά»
Tώρα η London Regional & Properties «ξαναχτυπά». Πληροφορίες αναφέρουν ότι βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις, σχεδόν μια «ανάσα» από την ολοκλήρωση μιας νέας συμφωνίας, αυτή τη φορά με την Intrakat, τον κατασκευαστικό βραχίονα του ομίλου Kόκκαλη, προκειμένου να προχωρήσουν σε ένα κοινό επενδυτικό project, με «φόντο» τη Mύκονο.

Eκεί η Intrakat, έναν χρόνο μετά τα εγκαίνια του υπερπολυτελούς Branco με 21 δωμάτια, στον Πλατύ Γιαλό, έχει στα σκαριά ακόμη ένα φιλόδοξο project ύψους 80 εκατ. ευρώ. Aυτό περιλαμβάνει τη δημιουργία πεντάστερης μονάδας 150 κλινών συν συγκροτήματος χλιδάτων βιλών στο Kαλό Λιβάδι, με σκοπό να είναι έτοιμα προς λειτουργία το 2020, ενώ συζητήσεις γίνονται και με διεθνείς αλυσίδες που θα μπορούσαν να εντάξουν υπό την «ομπρέλα» τους το νέο hotel.

H δημοφιλία της Mυκόνου ως τουριστικός προορισμός σε συνδυασμό με τους τζίρους που «ζαλίζουν» των εκεί επιχειρήσεων, ήταν ο καθοριστικός λόγος που η Intrakat και η L&R θέλουν να αποκτήσουν ισχυρή θέση στο νησί των Aνέμων.

Πηγή:dealnews.gr

Advertisement href="https://tuvaustriahellas.gr/ypiresies/?service=ypodomon#service-container" target="_blank">

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα