Connect with us

Επικαιρότητα

Μεγάλα έργα που βρίσκονται παγιδευμένα, έχουν χρηματοδότηση αλλά δεν μπορούν να δημοπρατηθούν..

Δημοσιεύθηκε

στις

Άλλη μία ..δυσάρεστη πραγματικότητα για τα έργα υποδομής της χώρας

Στον τομέα των έργων που βρίσκονται σε κατασκευή και έπρεπε να παραδοθούν φέτος παρουσιάσαμε αναλυτικά προχτές την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Αυτή είναι μία κατηγορία έργων.

Μία άλλη κατηγορία έργων που μας απασχολεί είναι τα «έργα-όμηροι» της σημερινής κατάστασης που δεν μπορούν να δημοπρατηθούν παρά το γεγονός ότι αρκετά από αυτά είναι με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

Οι αργές κινήσεις των προηγούμενων ετών έφεραν μια πραγματική καταστροφή στην παραγωγή έργων ενώ το πολιτικό κλίμα εδώ και 2,5 χρόνια βάζει τρικλοποδιές σε όποια προσπάθεια γίνεται για να υπάρχει μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων κίνηση στις κατασκευές.

Το ΠΔΕ εδώ και χρόνια είναι το πρώτο εύκολο θύμα της οικονομικής αδυναμίας που σήμερα είναι στην χειρότερη δυνατή κατάσταση. Πλέον όλοι περιμένουν την αλλαγή της κατάστασης η οποία από την μία θα γίνει με την πληρωμή αρκετών δις ευρώ σε χρέη που σε μεγάλο βαθμό είναι σε κατασκευαστικές εταιρείες.

ΤΑ ΕΡΓΑ ΟΜΗΡΟΙ
Μεγάλα αναπτυξιακά έργα είναι στο ράφι μέχρι νεωτέρας καθώς ακόμα και σήμερα που μιλάμε δεν έχει υπάρξει κάποια κίνηση ώστε να μπει μία σειρά στα μεγάλα έργα. Μόλις ανέλαβε χρέη Υπουργού Ανάπτυξης και Υποδομών ανέβαλε τη διεξαγωγή της εκδήλωσης ενδιαφέροντος στα τρία νέα μεγάλα έργα παραχώρησης που είναι οι υποθαλάσσιες Λευκάδας (50εκ.ευρώ), Σαλαμίνας (350εκ.ευρώ) και τον νέο οδικό άξονα Ελευσίνα-Θήβα-Υλίκη (400εκ.ευρώ).

Τα έργα σωστά μεταφέρθηκαν χρονικά για να τους δοθεί χρόνος να τραβήξουν επενδυτές μιας και το σημερινό κλίμα δεν ενδείκνυται για επενδύσεις σε έργα υποδομής. Το ερώτημα που μένει είναι αν τον Νοέμβριο θα τραβήξουν ενδιαφέρον ή θα πάνε ακόμα πιο πίσω χρονικά λόγω της κατάστασης.

Το μεγαλύτερο κατασκευαστικό έργο στην ιστορία της σύγχρονης Κρήτης, η κατασκευή του νέου Αεροδρομίου στο Καστέλι, πέρυσι κατέληξε σε φιάσκο καθώς η δημοπράτηση ως έργο παραχώρησης έγινε με πολύ άσχημες συνθήκες και αποθάρρυνε ακόμα και τους πιο τολμηρούς επενδυτές σε Ελλάδα και Εξωτερικό.

Τώρα υπάρχουν κάποιες πληροφορίες πως το έργο θα πάρει και πάλι μπροστά αλλά αυτό, αν θα γίνει, θα είναι προς το τέλος του χρόνου. Οι επόμενοι μήνες θα είναι εξαιρετικά κρίσιμοι για το μεγάλο αναπτυξιακό έργο που θα «ταΐσει» όλη την κατασκευαστική κοινότητα της Κρήτης.

Η μετατροπή της Περιφερειακής Θεσσαλονίκης σε κλειστό αυτοκινητόδρομο, στο δυτικό της τμήμα είναι καθ` όλα έτοιμη να δημοπρατηθεί, έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ αλλά ακόμα περιμένουν το οκ για να προχωρήσει η δημοπράτηση που πλέον πάει για το Φθινόπωρο.

Μαζί πίσω πάει και το υπόλοιπο τμήμα που και αυτό χάρη στην Εγνατία ΑΕ είναι σε πολύ προχωρημένο στάδιο αλλά δεν υπάρχει ακόμα το πράσινο φως για να γίνουν οι δημοπρατήσεις.

Μία άλλη ομάδα έργων που παραμένουν «όμηροι» είναι τα σιδηροδρομικά έργα που μετά από 4 διαλύσεις εργολαβιών είναι επιτακτική η ανάγκη δημοπράτηση σε έργα-σκούπες (όπως γλαφυρά ονομάζονται) που θα ολοκληρώσουν τα έργα που παραπαίουν εδώ και χρόνια.

Με τα έργα αυτά θα ολοκληρωθεί ο βασικός σιδηροδρομικός κορμός της χώρας από την Πάτρα μέχρι τον Προμαχώνα μέσω Αθήνας, Λάρισας και Θεσσαλονίκης. Απούσα παραμένει η πολλάκις εξαγγελθείσα δημοπράτηση της ηλεκτροκίνησης τόσο στο τμήμα Τιθορέα-Δομοκός μήκους 106χλμ όσο και η ηλεκτροκίνηση στο τμήμα Κιάτο-Ρίο μήκους επίσης περίπου 100χλμ.

Άλλα έργα που παραμένουν σε κατάσταση ομηρίας είναι η τελευταία εργολαβία του Μαλιακού Στυλίδα-Ράχες που εκεί εμπλέκεται και η Αρχαιολογική Υπηρεσία, η επέκταση τoυ Τραμ στον Πειραιά που για τυπικούς λόγους καθυστερεί να υπογραφεί η σύμβαση και να ξεκινήσει η κατασκευή, το μεγάλο έργο αποχέτευσης στα Μεσόγεια που η πρόχειρη δημοπράτηση του το έφερε σε κατάσταση αποσύνθεσης, το εξαγγελθέν αλλά εξαφανισμένο έργο του φωτοβολταικού πάρκου στην Κοζάνη και δεκάδες άλλα μεσαία και μικρότερα έργα ανά την Ελλάδα.

Η δουλειά που πρέπει να γίνει στο Υπουργείο Υποδομών είναι τόσο πολύπλευρη και εντατική που για να ολοκληρωθεί θα πρέπει να δουλεύουν επί μήνες χωρίς πραγματικά να πάρουν ανάσα. Αυτό όμως θα δώσει την απαραίτητη ανάσα στα έργα υποδομής της χώρας που υποφέρουν όσο και οι υπόλοιποι τομείς της Ελληνικής οικονομίας.

Πηγή:ypodomes.com

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για έργα πατώντας εδώ.

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα