Connect with us

Επικαιρότητα

Μεγάλα έργα: γνωρίστε τα ‘αιώνια’ έργα που εξαγγέλονται αλλά δεν υλοποιούνται

Avatar

Δημοσιεύθηκε

στις

Εκτός από τα περίφημα «παγωμένα» έργα στην Ελλάδα στα οποία υπάγονται οι αυτοκινητόδρομοι, τα έργα Μετρό, πολλά έργα στην περιφέρεια κλπ έχουμε και τα «αιώνια» έργα.

Τα αιώνια έργα είναι έργα που έχουν εξαγγελθεί χρόνια τώρα αλλά δεν υλοποιούνται ποτέ. Είναι έργα που σχεδόν έχουν γίνει ανέκδοτο.

Το πιο χαρακτηριστικό «αιώνιο» έργο που έφτασε στο σημείο να κατασκευαστεί μετά από σχεδόν 20 χρόνια εξαγγελιών είναι το Μετρό Θεσσαλονίκης. Υπάρχουν όμως σειρά από έργα που έχουν εξαγγελθεί δεκάδες φορές αλλά η υλοποίηση τους δεν είναι καν στα πλάνα των Υπουργείων αλλά μόνο στα χαρτιά Υπουργών και Υφυπουργών που αναζητούν ..δόξα και ψήφους.

Τα αιώνια έργα είναι σε μεγάλη ποσότητα στην πρωτεύουσα. Το περίφημο Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό από το κλείσιμο του παλιού αεροδρομίου είναι σε συνεχείς εξαγγελίες εδώ και 10 χρόνια ενώ το πιο πρόσφατο νέο μας δίνει ένα πάρκο 2.000 στρεμμάτων.

Άλλο αιώνιο έργο εξαγγελίας είναι η επέκταση του Τραμ στον Πειραιά που εδώ και 8 χρόνια είναι στην ατζέντα των έργων αλλά ποτέ δεν έχει φτάσει σε ολοκλήρωση. Ακόμα και σήμερα περιμένουμε δικαστική απόφαση για να έχουμε τελικά ανάδοχο για αυτό το έργο.

Αιώνιο είναι και το έργο της διπλής ανάπλασης Βοτανικού και Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Οι πρώτες κουβέντες έγιναν το 2006 και από τότε τα επεισόδια και οι ίντριγκες έχουν φτάσει σε επίπεδο καθημερινής σαπουνόπερας. Σήμερα το έργο αυτό είναι σχεδόν ανενεργό.

Ανέκδοτο κοντεύει να γίνει η κατασκευή τερματικού ΚΤΕΛ στον Ελαιώνα δίπλα στον ομώνυμο σταθμό του Μετρό. Οι κουβέντες έχουν ξεκινήσει εδώ και 12 χρόνια αλλά ακόμα και σήμερα δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση και τα ΚΤΕΛ της πρωτεύουσας παραμένουν διασπασμένα σε 3 σημεία και σε κτίρια από αλουμινοκατασκευή που θυμίζουν περισσότερο ..αποθήκη.

Έργο για γέλια σε λίγο θα είναι η αναβάθμιση του Κεντρικού Σιδηροδρομικού Σταθμού της Αθήνας. Ένα έργο γεφύρι της Άρτας, μόνιμο εργοτάξιο. Τώρα περιμένουμε να παραχωρηθεί μήπως δει καλύτερες μέρες.

Σε ανέκδοτο σχεδόν παραπέμπει η κατασκευή Τραμ σε μεγάλες Ελληνικές πόλεις όπως η Πάτρας, τα Ιωάννινα, η Λάρισα, ο Βόλος, το Ηράκλειο, η Καβάλα. Για όλες αυτές τις πόλεις έχουν ξοδευτεί πολλά χρήματα για μελέτες που ποτέ δεν προχώρησαν διότι λεφτά δεν υπάρχουν..

Μεγάλες στιγμές ζήσαμε με τις εξαγγελίες του Νέου Αεροδρομίου στο Καστέλι Ηρακλείου. Η αλήθεια είναι ότι έγινε προσπάθεια να δημοπρατηθεί η παραχώρηση του αλλά διάλεξαν την χειρότερη χρονική στιγμή με αποτέλεσμα να μην υπάρξει ενδιαφέρον σε ακτίνα χιλιομέτρων. Τώρα ξανά έχουμε διαβουλεύσεις που παραπέμπουν σε ένα μίνι- αεροδρόμιο.

Η γραμμή 4 του Μετρό είναι η γραμμή που σου μαθαίνει το λατινικό Αλφάβητο. Αρχικά ήταν παρακλάδια των γραμμών 2 και 3. Το 2005 χαράχθηκε ένα μεσαίο τμήμα και ..ιδού η νέα γραμμή 4 που μάλιστα ονομάστηκε ως γραμμή U λόγω του σχήματος της. Το 2010 το Υπουργείο Υποδομών και το ΥΠΕΚΑ είπαν να κάνουν ένα ακόμα σχέδιο στο χάρτη και μας προέκυψε ένα τμήμα προς Ηλιούπολη και η γραμμή από U έγινε Y. Την δημοπράτηση έστω και ενός τμήματος ακόμα την περιμένουμε..

Φυσικά υπάρχουν δεκάδες άλλα έργα σπαρμένα σε όλη την Ελλάδα που φιλόδοξοι πολιτικοί βιάστηκαν να τα εξαγγείλουν προς άγρα ψήφων. Όσον αφορά το μέλλον τους; Αφού εξαγγέλθηκαν είναι σαν να έγιναν μάλλον θα σκέφτηκαν..

Πηγή:ypodomes.com

image_print
συνέχεια ανάγνωσης
Advertisement

Επικαιρότητα

Κορωνοϊός: Περιορισμός κυκλοφορίας στα παραλιακά μέτωπα Πάτρας και Βόλου

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Δημοτικός φωτισμός

Με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειου Παπαγεωργίου και κατόπιν σχετικής επικοινωνίας με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη και τον Δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο, αποφασίζεται η προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών:

– Στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας και συγκεκριμένα:

α) στην περιοχή Νότιο Πάρκο οριζόμενο από την Ιχθυόσκαλα, Π.Ε.Ο. Πατρών Πύργου, Νέο Λιμένα και

β) περιοχή Πλαζ Αγυιάς από Κανελλοπούλου περικλείοντας όλη την περιοχή παρά το έλος Αγυιάς, η οποία θα ισχύσει από την 04-04-2020 και ώρα 14:00 και για 14 ημέρες, ήτοι μέχρι την 06:00 της 16-04-2020.

Συγκεκριμένα, η απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών θα ισχύει για τις καθημερινές (Δευτέρα ως και Παρασκευή) από 14:00 έως την 08:00 της επομένης και καθ’ όλο το 24-ωρο για τα Σάββατα και τις Κυριακές και

– Στην παραλία Βόλου και συγκεκριμένα στον πεζόδρομο της προέκτασης της οδού Αργοναυτών κατά πλάτος από το ρείθρο του πεζοδρομίου έως και το ακραίο τμήμα του κρηπιδώματος και κατά μήκος από το ύψος της οδού Καρτάλη έως και το Πανεπιστήμιο και από το ύψος της οδού Φιλελλήνων καθ’ όλο το μήκος του πάρκου του Αγίου Κωνσταντίνου έως και την προέκταση της οδού Περραιβού, η οποία θα ισχύσει από την 06-04-2020 και ώρα 14:00 και για 14 ημέρες, ήτοι μέχρι την 06:00 της 19-04-2020.

Συγκεκριμένα, η απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών θα ισχύει για τις καθημερινές (Δευτέρα ως και Παρασκευή) από 14:00 έως την 08:00 της επομένης και καθ’ όλο το 24-ωρο για τα Σάββατα και τις Κυριακές.

Κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται η είσοδος και κυκλοφορία ατόμων και οχημάτων για τη λήψη μέτρων που αφορούν ελλιμενισμένα σκάφη που βρίσκονται σε δυσχερή θέση και μόνο για λόγους ασφαλείας σκαφών λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών ή άλλου απρόβλεπτου γεγονότος, κατόπιν άδειας της Λιμενικής Αρχής,

για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19,

Αρμόδιες αρχές για τη διασφάλιση της εφαρμογής της παρούσας, τη διαπίστωση των παραβάσεων και την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων είναι η Ελληνική Αστυνομία, η Δημοτική Αστυνομία και η αρμόδια Λιμενική Αρχή στην περιοχή ευθύνης τους.

Μετά το πέρας του ανωτέρω χρονικού διαστήματος θα επανεκτιμηθεί η άρση ή η παράτασή του ανωτέρω προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας.

image_print
συνέχεια ανάγνωσης

Επικαιρότητα

Περιφέρεια Αττικής και ΙΣΑ παρέλαβαν 1,2 εκατ. μάσκες από την Κίνα

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Παραλαβή μασκών από το Γιώργο Πατούλη

Ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης παρέλαβε τα ξημερώματα μια σημαντική ποσότητα από μάσκες οι οποίες μεταφέρθηκαν με ειδική πτήση της Aegean από την Κίνα.

Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια και ο ΙΣΑ εξασφάλισαν 1.200.000 μάσκες οι οποίες θα  αξιοποιηθούν για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών προφύλαξης των στελεχών και λειτουργών των φορέων που συμμετέχουν στη μάχη εναντίον του κορωνοϊού.

Η Περιφέρεια Αττικής έγκαιρα είχε εξασφαλίσει και διαθέσει άμεσα μια μεγάλη ποσότητα υγειονομικού υλικού (πάνω από 500.000 τεμάχια μάσκες, γάντια, ατομικές και επιτραπέζιες συσκευασίες αντισηπτικού υγρού κ.ά.).

Ο Περιφερειάρχης και Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της παραλαβής του υλικού στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του στα στελέχη της Aegean και προσωπικά στον κ. Ε. Βασιλάκη καθώς και στα ΕΛ.ΠΕ. για την έμπρακτη συμβολή τους και την αποφασιστικότητά τους να βοηθήσουν σε αυτή τη μεγάλη υγειονομική κρίση.

Ο Γ. Πατούλης συνεχάρη προσωπικά τους πιλότους και το πλήρωμα του αεροσκάφους που ταξίδευαν συνεχόμενα για 28 ώρες (Αθήνα – Guangzhou – Αθήνα) για να μεταφέρουν το υγειονομικό υλικό.

«Όλοι μαζί ενωμένοι εργαζόμαστε για να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο. Στεκόμαστε αρωγοί στην εθνική προσπάθεια της χώρας μας απέναντι από τον κορωνοϊό. Με συγκεκριμένες ενέργειες στηρίζουμε τους ιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό, τους εργαζόμενους της αυτοδιοίκησης και των σωμάτων ασφαλείας, που αυτές τις δύσκολες ώρες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για τη μάχη εναντίον του κορωνοϊού.

Η Περιφέρεια Αττικής και ο ΙΣΑ θα είναι συνεχώς στο πλευρό λειτουργών και των εργαζομένων, συμβάλλοντας  όσο μπορεί στην προστασία τους».

image_print
συνέχεια ανάγνωσης

Επικαιρότητα

Κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Ποιες περιοχές επηρεάζει

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε σήμερα Παρασκευή 03 Απριλίου 2020 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), κακοκαιρία που θα επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας προβλέπεται από αύριο Σάββατο (04-04-2020) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, πολύ θυελλώδεις ανέμους, χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες στα κεντρικά και βόρεια όπου θα σημειωθούν και χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά.

Πιο αναλυτικά:

ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ

Προβλέπονται από το μεσημέρι του Σαββάτου (04-04-2020) στην Ανατολική Πελοπόννησο, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και πρόσκαιρα στο Ιόνιο (κυρίως στο νότιο). Από τις απογευματινές ώρες θα επηρεαστούν οι Κυκλάδες, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και μέχρι το βράδυ το Βόρειο Αιγαίο και τα νότια τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως η Χαλκιδική). Τα φαινόμενα αναμένεται να είναι ιδιαιτέρως ισχυρά κατά διαστήματα στην Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες από το απόγευμα του Σαββάτου, μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής (05-04-2020). Εξασθένηση των φαινομένων προβλέπεται από το απόγευμα της Κυριακής.

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Οι βροχές που θα σημειώνονται ήδη από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (04-04-2020), μετά το μεσημέρι θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι ιδιαιτέρως ισχυρά από τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες της Κυριακής (05-04-2020).

ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΕΩΣ ΠΟΛΥ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ

Άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων με ένταση 7 με 9 μποφόρ, θα πνέουν το Σάββατο αρχικά στα δυτικά και νότια και από το βράδυ στο Βόρειο Αιγαίο. Την Κυριακή (05-04-2020) σταδιακά θα επικρατήσουν βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι, οι οποίοι τη Δευτέρα (06-04-2020) θα φτάσουν στο Αιγαίο τοπικά σε επίπεδο θύελλας (10 μποφόρ). Οι πολύ θυελλώδεις βοριάδες με ένταση 8 με 9 μποφόρ, προβλέπεται να διατηρηθούν στο Αιγαίο μέχρι και τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (08-04-2020).

ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ

Θα σημειωθούν κυρίως το Σάββατο και την Κυριακή στα ηπειρωτικά ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 900 μέτρα) της κεντρικής και βόρειας χώρας και θα είναι κατά τόπους πυκνές στην Κεντρική Στερεά, τη Θεσσαλία και το Σάββατο στη Δυτική Μακεδονία όπου θα χιονίσει και στα ημιορεινά (περίπου πάνω από 600 μέτρα). Εξασθένηση και στις υπόλοιπες περιοχές, αναμένεται από τις απογευματινές ώρες της Κυριακής.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

image_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα