Newsroom

Την σύνδεση της με το δίκτυο παροχής φυσικού αερίου εγκαινίασε η Κόρινθος σήμερα Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν από την εταιρία Hengas Hen Gaz που έχει αναλάβει το έργο στο σημείο σύνδεσης, στην περιοχή του Πεδίου Βολής, παρουσία του Δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου, των υφυπουργών κ.κ Χρήστου Δήμα και Νίκου Ταγαρά, εκπροσώπων της ΔΕΣΦΑ, τοπικών αρχών και αντιδημάρχων.

«Για το δήμο Κορινθίων και για μένα προσωπικά είναι μια ιδιαίτερα σημαντική η σημερινή ημέρα . Δικαιώνεται η επιλογή μας 2 χρόνια πριν να προχωρήσουμε με την hen gas , μια ιδιωτική εταιρία, και να συνδέσουμε την πόλη της Κορίνθου με το φυσικό αέριο. Όταν η Κόρινθος εξαιρέθηκε του σχεδιασμού αποφασίσαμε ως δημοτική αρχή να ακολουθήσουμε έναν διαφορετικό δρόμο.

Με συγκεκριμένο σχέδιο, επαφές και δυναμική διεκδίκηση καταφέραμε να πετύχουμε την σύνδεση της Κορίνθου με το δίκτυο φυσικού αερίου παρέχοντας στους πολίτες την δυνατότητα της επιλογής. Πολλοί αμφέβαλαν αν θα μπορέσει να υλοποιηθεί αυτό το έργο. Είμαι χαρούμενος που κάνουμε σήμερα τα εγκαίνια του δίνοντας την δυνατότητα στις επιχειρήσεις να μειώσουν το κόστος της ενέργειας τους περίπου 40%, αλλά και στα δημοτικά κτίρια η μελέτη για την σύνδεση των οποίων έχει ολοκληρωθεί, οι πρώτες συνδέσεις θα γίνουν στα δημοτικά κτίρια.

Είχα τη χαρά στο γραφείο μου, στο δημαρχείο, να συναντηθούν με την εταιρία οι πρώτες μεγάλες επιχειρήσεις που θέλουν να συνδεθούν με το δίκτυο ώστε να γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικές. Πίσω μου, σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται και θα λειτουργήσει το επιχειρηματικό πάρκο, και εκεί οι νέες επιχειρήσεις που θα εγκατασταθούν θα έχουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Το έργο που σήμερα εγκαινιάζεται, καταλαβαίνετε, εντάσσεται στον συνολικό σχεδιασμό του δήμου Κορινθίων για την βελτίωση των υποδομών, την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και την οικονομική ανάπτυξη. Η πρόθεση της εταιρίας είναι να έχουν συνδεθεί και τα δημοτικά κτίρια και οι μεγάλες επιχειρήσεις εντός του 2023 και πιστεύω θα υλοποιηθεί. Θα εργαστούμε όλοι γι αυτό, ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του, η εταιρία την οποίαν εμπιστεύομαι πως θα τηρήσει το χρονοδιάγραμμα, η κυβέρνηση και οι υπουργοί μας πως θα παρέχουν την στήριξη που χρειάζεται ώστε το καλοκαίρι να πετύχουμε βελτίωση του ενεργειακού μας αποτυπώματος με τις πρώτες συνδέσεις.

Ευχαριστώ όσους συνέβαλαν για την επιτυχία αυτού του έργου!» ανέφερε στην ομιλία του ο δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος και κατέληξε λέγοντας:

«Οι ενέργειές μας, σ ένα οικονομικό περιβάλλον που διαρκώς αυξάνει τις απαιτήσεις του, ευεργετούν τους πολίτες κι αυτό αφορά όχι μόνο το δίκτυο φυσικού αερίου αλλά και άλλους τομείς της καθημερινότητας όπως τον δημοτικό φωτισμό η αναβάθμιση του οποίου προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες αλλά και οικονομία. Η σύνδεση της Κορίνθου με το δίκτυο φυσικού αερίου είναι το πρώτο από τα πολλά και μεγάλα έργα που θα δουν οι Κορίνθιοι να υλοποιούνται μέσα στο 2023! Γιατί ως δημοτική αρχή μιλούμε την γλώσσα των έργων! Για να μπορούμε, σήμερα, αύριο και κάθε μέρα να κοιτάζουμε τους δημότες στα μάτια γνωρίζοντας πως έχουμε επιτελέσει απέναντι τους, το καθήκον μας!»

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV