Connect with us

Εταιρικά Nέα

Με το BEAT to Work η μετακίνηση των εργαζομένων γίνεται ασφαλέστερη

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

Επιβάτισσα ταξί που χρησιμοποιεί το BEAT

Τη στιγμή που η πόλη αρχίζει να κινείται και χιλιάδες εργαζόμενοι επιστρέφουν σταδιακά στα γραφεία τους, με το BEAT to Work κάθε επιχείρηση μπορεί να προσφέρει διαδρομές στους εργαζομένους της με τα ταξί που συνεργάζονται με τη ΒΕΑΤ.

Μέσω της υπηρεσίας, η επιχείρηση δηλώνει το ποσό που επιθυμεί να καλύψει για διαδρομές και τους εργαζόμενους που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Έτσι, γνωρίζει από την πρώτη στιγμή πόσα χρήματα θα διαθέσει συνολικά και πόσα αντιστοιχούν σε κάθε εργαζόμενο για μετακίνηση.

Ο εργαζόμενος στη συνέχεια μπορεί να αξιοποιήσει το ποσό, καλώντας το ταξί του μέσα από την εφαρμογή του ΒΕΑΤ. Με αυτόν τον τρόπο, η επιχείρηση δίνει κίνητρο στους εργαζομένους της για μια ομαλή επαναφορά στο χώρο εργασίας και αυξάνει και την ασφάλεια και το ηθικό των ανθρώπων της εταιρείας.

Ο κ. Σπύρος Ραπτάκης, H.R., I.T. & Business Support Division Director της ELPEDISON, δηλώνει:

“Επιλέξαμε να στηρίξουμε τους εργαζομένους μας οι οποίοι δεν διαθέτουν δικό τους μεταφορικό μέσο, στη μεταβατική αυτή φάση επιστροφής στην εργασία τους, προσφέροντάς τους διαδρομές ταξί μέσω του ΒΕΑΤ.

Η ασφάλεια των εργαζομένων μας είναι προτεραιότητα και από την αρχή αυτής της κρίσης λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα, αλλά αναζητούμε και νέες ιδέες ανάλογα με τη φάση στην οποία βρισκόμαστε.

Με τη λήξη της απαγόρευσης κυκλοφορίας, θέλουμε όλοι οι εργαζόμενοι να νιώθουν άνετα στις μετακινήσεις τους προς και από την εργασία τους. Με μια υπηρεσία όπως το BEAT to Work, βοηθάμε ουσιαστικά τους εργαζομένους μας και παράλληλα στέλνουμε και ένα μήνυμα εσωτερικά για τη σπουδαιότητα των ασφαλών μετακινήσεων”.

Το BEAT to Work απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις, όσο μικρές ή μεγάλες κι αν είναι, αρκεί η μηνιαία επένδυση σε διαδρομές να είναι ίση ή μεγαλύτερη των €300. Ως υπηρεσία, προσφέρεται δωρεάν στις επιχειρήσεις. Η επιχείρηση επιβαρύνεται μόνο με την αξία των διαδρομών που προαγοράζει. Χωρίς συνδρομή, χωρίς επιπλέον χρεώσεις και χωρίς καμία δέσμευση.

“Καλωσορίζουμε την ELPEDISON στη νέα μας υπηρεσία BEAT to Work. Η ιδέα μας για αυτήν την υπηρεσία προήλθε από την ίδια την αγορά, καθώς εταιρίες μας προσέγγισαν για να διευκολύνουν τις μετακινήσεις των εργαζομένων τους στην παρούσα συγκυρία”, εξηγεί ο κ. Βασίλης Ντάνιας, Γενικός Διευθυντής της ΒΕΑΤ στην Ελλάδα.

“Παράλληλα, αυτήν την περίοδο έχουμε θέσει ως προτεραιότητα να προμηθεύσουμε μαζικά το συνεργαζόμενο στόλο μας με προστατευτικές μάσκες, αντισηπτικά και διαχωριστικά καμπίνας. Σκοπός μας είναι κάθε επιβάτης του ΒΕΑΤ να αισθάνεται ασφαλής κατά τη μετακίνησή του”, συμπληρώνει.

Το BEAT to Work είναι ήδη διαθέσιμο για επιχειρήσεις, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να απευθυνθεί στο beattowork@thebeat.co.

image_pdfimage_print

Εταιρικά Nέα

Aegean: Προχωράμε βασιζόμενοι κυρίως στις δυνάμεις μας και τους δικούς μας ανθρώπους

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Aegean Airlines

Με ικανοποίηση δέχτηκε σε γενικές γραμμές η Aegean Airlines τα μέτρα που ανακοινώθηκαν νωρίτερα σήμερα για τη στήριξη του κλάδου των αερομεταφορών, επισημαίνοντας ότι θα παλέψει με τις δικές της δυνάμεις και τα δικά της αποθεματικά.

Αναλυτικά:

Η AEGEAN είναι μία εταιρεία με εμπειρία στη διαχείριση δύσκολων καταστάσεων. Στο παρελθόν ξεπεράσαμε κρίσεις, δουλεύοντας συγκροτημένα, επίμονα και ομαδικά με τους ανθρώπους μας. Καταφέραμε μέσα από συλλογική προσπάθεια να πολλαπλασιάσουμε τους προορισμούς μας, τους επιβάτες μας, τη στήριξή μας στον τουρισμό, αλλά και στα έσοδα του κράτους, φτάνοντας να αποδίδουμε 400 εκ. ευρώ ετησίως, σε δημόσιο και υποδομές της χώρας. 

Όπως κάναμε στο παρελθόν, θα κάνουμε και τώρα. Είναι αλήθεια όμως, ότι αυτή η κρίση είναι διαφορετική σε ένταση, με καταστροφικά αποτελέσματα για τον κλάδο μας και με άγνωστη διάρκεια. Η θωράκιση με ταμειακά αποθέματα ύψους 510 εκ. ευρώ, που διατήρησαν οι μέτοχοι εντός εταιρείας και η στήριξη των τραπεζών, μας δίνει κάποιο χρόνο να προσαρμοστούμε. 

Τα μέτρα για τον κλάδο, που ανακοινώθηκαν σήμερα, είναι θετικά, αλλά τα μεγέθη είναι πολύ μικρά σε σχέση με άλλες χώρες της ΕΕ. Αφορούν όλο τον κλάδο, εταιρείες αεροδρόμιων, επίγειας εξυπηρέτησης και φυσικά αεροπορικές, μικρές και μεγάλες, με τον ίδιο οριζόντιο τρόπο, χωρίς ειδικά πλεονεκτήματα για καμία.  

Το βασικό μέτρο αφορά τη στήριξη των εργαζομένων. Το πρόγραμμα διασφαλίζει για τους εργαζόμενους έως 31/12/2020 τη μερική κάλυψη (ύψους 60%) της απώλειας εισοδήματος, στην περίπτωση μειωμένης απασχόλησης (Συν-Εργασία).

Αντίστοιχα προγράμματα υπάρχουν σε όλη την ΕΕ, με τα περισσότερα, ιδίως στη Βόρεια Ευρώπη, να προβλέπουν σημαντικά μεγαλύτερη στήριξη στο κόστος εργασίας του εργοδότη. Τα μέτρα πρέπει να συνεχιστούν και να εξελιχθούν. Είναι αναγκαίο να επεκταθεί η ισχύς τους, ως την αρχή της τουριστικής περιόδου του 2021.

 Ανεξάρτητα από τα μέτρα, η AEGEAN κάνοντας χρήση του Ταμείου Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων COVID-19, στο όποιο έχουν πρόσβαση όλες οι επιχειρήσεις, θα υποβάλει διακριτά αιτήματα δανεισμού προς τις 4 ελληνικές τράπεζες: Alpha Bank, EUROBANK, Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς.

Σύμφωνα με τις οριζόντιες προβλέψεις, η εγγύηση του κράτους ορίζεται στο 80% για δάνεια διάρκειας έως 5 ετών και ύψους έως του 25% του κύκλου εργασιών των επιχειρήσεων. Εμείς θα αιτηθούμε για συνολικό ποσό 150 εκατ. ευρώ, δηλαδή μόνο για το 11% του κύκλου εργασιών μας.

Η AEGEAN πάλι θα παλέψει κυρίως με τις δικές της δυνάμεις, τα δικά της αποθεματικά, τους δικούς της ανθρώπους. Το σημαντικό είναι να ξεκινήσουμε. Η  προσπάθεια προσαρμογής θα γίνει σε όλες τις κατευθύνσεις, προμηθευτές, αεροδρόμια και παραγωγικότητα. 

Ο στόχος είναι να φέρουμε τους επιβάτες και πάλι κοντά μας, με προσήλωση στα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα. Να συμβάλουμε μαζί με άλλους φορείς στη σταδιακή, δύσκολη, επανεκκίνηση του τουρισμού. Ο ρόλος του κράτους για πρωτοβουλίες που θα περιορίζουν τις επιπτώσεις της κρίσης, θα παραμείνει  σημαντικός.

Ο δρόμος της αντιμετώπισης των συνεπειών θα είναι δύσκολος με ανάγκη για συνεργασία και επίπονες προσαρμογές από όλα τα μέρη. Όπως πάντα, θα κάνουμε την προσπάθεια με όλες μας τις δυνάμεις και με υπερηφάνεια, που μία ελληνική εταιρεία, στην αρχή μιας τέτοιας κρίσης, βρέθηκε υγιής και, έστω και λίγο, περισσότερο ανθεκτική από πολλές άλλες και πολύ μεγαλύτερες εταιρείες της Ευρώπης.

 

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Εταιρικά Nέα

Η AEGEAN ενώνει ξανά τη Θεσσαλονίκη με 6 προορισμούς του εξωτερικού

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Aegean Airlines

Μετά τη μερική άρση των περιορισμών στις πτήσεις από και προς το εξωτερικό και από το Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης «Μακεδονία», που ανακοινώθηκε εχθές, η AEGEAN ενημερώνει ότι από τις 15 Ιουνίου προχωρά την επανέναρξη των απευθείας δρομολογίων της, από και προς τη Θεσσαλονίκη, με βασικούς προορισμούς εξωτερικού και υπό την αίρεση των επιδημιολογικών χαρακτηριστικών των χωρών.

Συγκεκριμένα ξεκινούν, οι απευθείας πτήσεις από τη Θεσσαλονίκη προς το Μόναχο, τη Φρανκφούρτη, το Ντίσελντορφ, τη Στουτγάρδη και τη Λάρνακα. Ενώ, μόλις ανακοινωθεί από τις αρμόδιες αρχές των δύο χωρών και η άρση των περιορισμών πρόσβασης στο Ισραήλ, θα ξεκινήσουν και οι απευθείας πτήσεις προς το Τελ Αβίβ.

Οι συχνότητες θα είναι αρχικά περιορισμένες, αλλά θα αυξάνονται ανάλογα με την ανταπόκριση του κοινού και τη δυναμική των κρατήσεων και πάντα με την έγκριση των αρχών για την επαναδραστηριοποίηση προς διαφορετικές χώρες, ανάλογα με τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά. Άλλωστε, ο στόχος της εταιρείας είναι να εξυπηρετήσει όσο μπορεί περισσότερο και σε αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, τις ανάγκες της Βόρειας Ελλάδας.

Δρομολόγια Ημερομηνία έναρξης δρομολογίων Συχνότητα

(κατά την έναρξη, Ιούνιος 2020)

Συχνότητα

(κατά την περίοδο αιχμής,

-Αύγουστος 2020)

Θεσσαλονίκη-Μόναχο 15 Ιουνίου 4 εβδομαδιαία 6-8 εβδομαδιαία
Θεσσαλονίκη- Φρανκφούρτη 16 Ιουνίου 3 εβδομαδιαία 5-7 εβδομαδιαία
Θεσσαλονίκη -Ντίσελντορφ 16 Ιουνίου 3 εβδομαδιαία 5-7 εβδομαδιαία
Θεσσαλονίκη – Στουτγάρδη   17 Ιουνίου 2 εβδομαδιαία 3-4 εβδομαδιαία
Θεσσαλονίκη -Λάρνακα 15 Ιουνίου 3 εβδομαδιαία 5-7 εβδομαδιαία
Θεσσαλονίκη -Τελ Αβίβ Αναμένεται η ημερομηνία προσβασιμότητας 2 εβδομαδιαία 2-3 εβδομαδιαία

Με την έναρξη και των δρομολογίων αυτών προς το εξωτερικό, οι άμεσες συνδέσεις με προορισμούς από Θεσσαλονίκη για το εσωτερικό και το εξωτερικό, φτάνουν τις 20, αφού ήδη έχει ξεκινήσει και θα αυξάνεται κατά τον Ιούνιο η επαναδραστηριοποίηση και στο εσωτερικό δίκτυο, με την άμεση διασύνδεση προς Ηράκλειο, Χανιά, Ρόδο, Μυτιλήνη, Κω, Σάμο, Χίο, Λήμνο, Καλαμάτα, ενώ αργότερα προστίθενται και Πάρο, Μύκονο και Σαντορίνη.

Τέλος, η AEGEAN υπενθυμίζει ότι οι αλλαγές σε περιοριστικά μέτρα που συνδέονται άμεσα με την εξέλιξη της πανδημίας και επιβάλλονται από τις αρμόδιες αρχές, που είτε επεκτείνουν τους ισχύοντες περιορισμούς, είτε επιτρέπουν την επαναφορά των διασυνδέσεων με συγκεκριμένες περιοχές ή χώρες, επιφέρουν αναπόφευκτα αλλαγές στον προγραμματισμό της εταιρείας.

Στις αλλαγές αυτές, η AEGEAN προσαρμόζεται με ταχύτητα, προσφέροντας ταυτόχρονα αυξημένη ευελιξία και στους επιβάτες της τόσο στην αλλαγή υπαρχόντων εισιτηρίων όσο και σε νέες κρατήσεις.

 

 

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Εταιρικά Nέα

Ελκυστικές προσφορές από τη Ryanair για Ιούλιο και Αύγουστο

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Αεροσκάφος της Ryanair

To 40% του προγράμματός της θα πραγματοποιήσει τον Ιούλιο η Ryanair, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, μετά την απόφαση της Ισπανίας να δέχεται και πάλι ταξιδιώτες την 1η Ιουλίου, η οποία προστίθεται σε άλλες χώρες (Ιταλία, Κύπρος, Ελλάδα και Πορτογαλία) που ανοίγουν και πάλι ξενοδοχεία και παραλίες την περίοδο-κλειδί για οικογενειακές διακοπές, τον Ιούλιο  και τον Αύγουστο.

Η Ryanair από την 1η Ιουλίου θα προσφέρει καθημερινές πτήσεις από χώρες της Β. Ευρώπης (Ιρλανδία, Ην. Βασίλειο, Βέλγιο, Ολλανδία, Γερμανία) προς αεροδρόμια της Πορτογαλίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Ελλάδας και της Κύπρου.

Η εταιρία θα προσφέρει έως 1.000 πτήσεις καθημερινά με κανονισμούς υγιεινής (μάσκες για όλους τους επιβάτες από τον τερματικό σταθμό μέχρι και την πτήση) σε συνάρτηση με τις οδηγίες της ΕΕ.

Με αφορμή την ανακοίνωση αυτή, η αεροπορική εταιρία λάνσαρε εκπτώσεις θέσεων για ταξίδια τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, σε τιμές που ξεκινούν από 29,99 ευρώ για μονή διαδρομή, όμως οι κρατήσεις θα πρέπει να γίνουν μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, 28 Μαΐου.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα