Connect with us

Επικαιρότητα

Με πληθώρα Υπουργών και στελεχών η επιτυχημένη ημερίδα της ΠΕΔΜΕΔΕ

Δημοσιεύθηκε

στις

Με μεγάλη επιτυχία και σημαντικές παρουσίες από το χώρο της πολιτικής και της επιστημονικής κοινότητας πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα που συνδιοργάνωσαν η
ΠΕΔΜΕΔΕ και το ΤΕΕ την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου με θέμα «ΒΙΜ & Construction 2050 – Building tomorrow’s Europe today», στην αίθουσα εκδηλώσεων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρευρέθη ως βασικός ομιλητής ο Πρόεδρος της FIEC (European Construction Industry Federation), κ. Kjetil Tonning και η Δ/ντρια της Τεχνικής Επιτροπής της FIEC, κα Sue Arrundale, οι οποίοι παρουσίασαν τους βασικούς Άξονες της Ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας «ΒΙΜ & Construction 2050 – Building tomorrow’s Europe today».

Πληθώρα Υπουργών, Υφυπουργών και στελεχών της Κυβέρνησης έδωσαν το παρόν στην εκδήλωση, υπογραμμίζοντας την σημασία της για τον κατασκευαστικό κλάδο και αναγνωρίζοντας την προσπάθεια του ΤΕΕ και της ΠΕΔΜΕΔΕ να αναδείξουν το μελλοντικό εργαλείο κατασκευών που είναι το BIM (Building Information Modelling).

Τα στελέχη της κυβέρνησης που τίμησαν την Ένωση με την παρουσία τους ήταν μεταξύ άλλων ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών, κ. Κων/νος Καραμανλής, που, εκτός από την ιδιότητά του, παρέστη εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως αναφέρθηκε και σε επιστολή που απηύθυνε ο Πρωθυπουργός.

Στους βασικούς ομιλητές ήταν και η κα Μαρία Σπυράκη, Ευρωβουλευτής καθώς και ο Δρ. Αντώνιος Πάνας, Γεν. Γραμματέας του Τμήματος Εταιρειών της ΠΕΔΜΕΔΕ που εστίασαν στην εναρμόνιση της παραπάνω πρωτοβουλίας με τα ελληνικά δεδομένα.

Την Ημερίδα άνοιξε ο Πρόεδρος της ΠΕΔΜΕΔΕ, κ. Μιχαήλ Δακτυλίδης, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμούς στους προσκεκλημένους και επισήμους, καθώς και στην
Πολιτική ηγεσία που ανταποκρίθηκε με θέρμη στην πρόσκληση της Ένωσης.

Στην τοποθέτηση του ο κ.Καραμανλής, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο πλάνο της κυβέρνησης όσον αφορά στα δημόσια έργα, στον ν.4412/2016 και στη δέσμευσή του για έκδοση θεσμικών τροπολογιών που θα απλοποιήσουν τις διαδικασίες ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων, σύμφωνα με τις προτάσεις των παραγωγικών φορέων και ιδιαίτερα της ΠΕΔΜΕΔΕ.

Επιπλέον ο Υπουργός δεσμεύτηκε για την αναθεώρηση του συστήματος δημοπράτησης έργων από ένα ποσό και κάτω, σύμφωνα με τις προτάσεις της Ένωσης, τονίζοντας την αναγκαιότητα ώθησης στα μικρότερα έργα των Δήμων και των Περιφερειών.

Παράλληλα, χαιρετισμό και ευχές για την πρόοδο των εργασιών της ημερίδας απηύθυναν ο Υπουργός και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ.κ. Άδωνης
Γεωργιάδης και Νικόλαος Παπαθανάσης, ο οποίος επεσήμανε ότι το κατασκευαστικό οικοσύστημα συνδέεται απόλυτα με την ανάπτυξη της χώρας και ότι οι πόρτες του Υπουργείου είναι ανοιχτές για την ΠΕΔΜΕΔΕ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Ευθύμιος Μπακογιάννης τόνισε ότι το Υπουργείο έχει αναλάβει σημαντική πρωτοβουλία και δράση για να θωρακίσει τον τομέα των κατασκευών και θεωρεί το ΤΕΕ και την ΠΕΔΜΕΔΕ συνεργάτες του.

Από την Ημερίδα αναδείχτηκαν οι βασικές συνιστώσες της πρωτοβουλίας «ΒΙΜ & Construction 2050 – Building tomorrow’s Europe today», οι οποίες είναι: Η ψηφιοποίηση (digitalization), η κλιματική αλλαγή (climate change), η κυκλική οικονομία (circular economy), η ενεργειακή αναβάθμιση (energy efficiency), οι απαιτήσεις σε νέες δεξιότητες (new skills), η ψηφιακή οικονομία (digital economy) και η καταπολέμηση της ανεργίας των νέων (youth employment).

Advertisement

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα