Νίκος
Καραγιάννης

Με πάνω από 1.300 εγγραφές ξεκινά αύριο το μεγαλύτερο εγχώριο γεγονός στον κλάδο των Υποδομών και Μεταφορών: Το 3ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών.  Το εφετινό συνέδριο, με τίτλο «Επενδύοντας στο Μέλλον», που θα διεξαχθεί στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών (αίθουσα «Banquet»). Ο αριθμός αυτός αποτελεί ρεκόρ στην σύντομη ιστορία του θεσμού και αποτυπώνει την αποδοχή του από τους δύο δυναμικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας. 

Εφέτος, το συνέδριο αναμένεται να παρακολουθήσουν (και τις δύο ημέρες) περισσότεροι από 1.300 σύνεδροι, οι οποίοι – κατά κύριο λόγο – είναι ανώτερα και ανώτατα στελέχη από κατασκευαστικές / τεχνικές εταιρείες, μηχανολόγοι – μηχανικοί και μελετητές, καθώς και ανώτερα και ανώτατα στελέχη από αεροπορικές / σιδηροδρομικές / ναυτιλιακές εταιρείες, εταιρείες logistics και τεχνολογίας, υπηρεσιακά στελέχη των υπουργείων Υποδομών – Μεταφορών, Ναυτιλίας, Ανάπτυξης, κτλ.

Άξιο αναφοράς ότι και φέτος όπως τις προηγούμενες χρονιές, το συνέδριο αναμένεται να παρακολουθήσουν και εκπρόσωποι από την αμερικανική, αυστριακή, γαλλική και ισπανική Πρεσβεία.

Από πλευράς Πολιτείας, χαιρετισμό θα απευθύνουν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Θάνος Βούρδας, ο υπουργός Ναυτιλίας Φώτης Κουβέλης και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας.

Επίσης, χαιρετισμό θα απευθύνουν και: ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της ΔΗΣΥ Γιάννης Μανιάτης και ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μιλτιάδης Κύρκος.

Οι Υποδομές επενδύουν στο μέλλον
Την 1η ημέρα του Συνεδρίου (Τετάρτη 19 Ιουνίου), η οποία είναι αφιερωμένη στις Υποδομές πλειάδα εντυπωσιακών ομιλητών σε 4 διαφορετικές συνεδρίες:
Η στρογγυλή τράπεζα των κατασκευών με συμμετοχή από τους 5 μεγάλους κατασκευαστικούς ομίλους της χώρας: Ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΚΤΩΡ Αλέξανδρος Εξάρχου, το μέλος Δ.Σ. της ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ Γιώργος Περδικάρης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΒΑΞ Κωνσταντίνος Μιτζάλης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΙΝΤΡΑΚΑΤ Πέτρος Σουρέτης και ο Γενικός Διευθυντής Έργων της Μυτιληναίος Παναγιώτης Γαρδελίνος θα μας μιλήσουν και θα συζητήσουν για το σήμερα και το αύριο του κατασκευαστικού κλάδου. Παρέμβαση θα κάνει ο Πρόεδρος του ΣΤΕΑΤ Γιώργος Συριανός εκ μέρους της πρωτοβουλίας των τριών Συνδέσμων ΣΑΤΕ-ΣΕΓΜ-ΣΤΕΑΤ.

Πριν τη δεύτερη συνεδρία θα βραβευτεί ως έργο της χρονιάς η ΣΔΙΤ για τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Ηπείρου. Σύντομη ομιλία θα υπάρξει από τον Γενικό Διευθυντή της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή Γιάννη Αγραφιώτη και την Αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου Τατιάνα Καλογιάννη.

Στη δεύτερη συνεδρία θα ασχοληθεί με τις νέες δυνατότητες στη χρηματοδότηση έργων και επενδύσεων με σημαντικούς ομιλητές: Ο Ειδικός Γραμματέας ΣΔΙΤ Νίκος Μαντζούφας, το μέλος της Επενδυτικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (EFSI) της ΕΤΕπ Βίκυ Κεφαλά, ο Γενικός Διευθυντής της EUROXX Αριστοτέλης Νινιός.

Στην τρίτη συνεδρία έχουμε το αφιέρωμα στις Smart Cities/Smart Technologies: Ο project manager του Aspern Smart City Research (μίας νέας έξυπνης πόλης στη Βιέννη) Oliver Juli, ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Δημήτρης Γκατσώνης, ο επικεφαλής στο τμήμα αυτοκινητόδρομων της AECOM Costanzo Graffi, ο επιστημονικός συνεργάτης της ΟΜΕΚ, καθηγητής του ΑΠΘ Αναστάσιος Μουρατίδης και η Γενική Διευθύντρια της Stanley Black and Decker Μαριέλα Τόμας.

Στην τέταρτη συνεδρία θα γίνουν παρουσιάσεις μεγάλων έργων και τον λόγο έχουν: ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αττικό Μετρό Θεόδωρος Παπαδόπουλος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ Χρήστος Διονέλης. Οι παρουσιάσεις θα αφορούν την επόμενη γενιά έργων στο Μετρό Αθήνας και Θεσσαλονίκης και τα νέα σιδηροδρομικά έργα της χώρας.

Οι Μεταφορές σε έντονα αναπτυξιακή πορεία

Την 2η ημέρα του συνεδρίου (Πέμπτη 20 Ιουνίου), η οποία είναι αφιερωμένη στις Επιβατικές και Εμπορευματικές / Συνδυασμένες Μεταφορές, μέχρι στιγμής, συμμετοχή σε πάνελ έχουν επιβεβαιώσει οι ακόλουθοι:
O διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece, Alexander Zinell, ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ, Ηλίας Αθανασίου, ο Πρόεδρος Δ.Σ. και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ, Σωτήρης Θεοφάνης, o διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Φίλιππος Τσαλίδης, o διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ και της ΘΕΚ, Αθανάσιος Ψαθάς, ο πρόεδρος του «Ελ. Βενιζέλος» Δημήτρης Δημητρίου, ο πρόεδρος του ΟΣΕ, Γιώργος Κακουλάκης, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Παναγιώτης Θεοχάρης, ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ, Ιωάννης Σκουμπούρης, ο αντιπρόεδρος της Hellastron και πρόεδρος του δ.σ. της Νέας Οδού / Κεντρικής Οδού Εμμανουήλ Βράιλας, ο διευθύνων σύμβουλος της Εγνατίας Οδού Αθανάσιος Σχίζας και ο διευθυντής ICT της Salfo Ζαχαρίας Τσαμούλος.

Τα πάνελ των ομιλητών θα συμπληρωθούν και από άλλα ανώτατα στελέχη εταιρειών από τον σιδηροδρομικό και ναυτιλιακό κλάδο, τους αυτοκινητοδρόμους, καθώς και από τον χώρο της εφοδιαστικής αλυσίδας και των logistics.

Επίσης, για πρώτη φορά και στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης του συνεδρίου, θα υπάρξουν ομιλητές από το εξωτερικό, με θεματικό αντικείμενο τις «έξυπνες πόλεις», ενώ και εφέτος παρέχεται η δυνατότητα φιλοξενίας περιπτέρου.

Μέγας Χορηγός της 1η ημέρας του συνεδρίου είναι η ΕΛΛΑΚΤΩΡ και της 2ης ημέρας η ΒΕΑΤ.

Χρυσοί Χορηγοί είναι οι ΤΕΡΝΑ, Fraport Greece, COSMOTE, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Facom, AECOM, DeWalt, ΕΛΤΑ, Μυτιληναίος, Αττικό Μετρό.
Αντίστοιχα, Εκθέτες είναι οι Mortek, Αρμός, ΣΗΜΑ, Advantage Austria, Omek και EKETA / IMET.
Αργυροί Χορηγοί οι Hellastron, Intrakat, Alstom, Hochtief, Αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος”, ΟΛΘ, Salfo και
Χάλκινοι Χορηγοί οι ΟΦΑΕ, Ελληνικά Υδατοδρόμια, Stahweld και On Line Data.

Για το πρόγραμμα του Συνεδρίου, τις συνεδρίες, και αναλυτικές πληροφορίες για τους ομιλητές μπορείτε να δείτε στο www.ypodomes-metaforescongress.gr.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV