Newsroom

Ένα ακόμη μεγάλο και σημαντικό έργο έχει αναλάβει προς η υλοποίηση η κατασκευαστική εταιρεία CORE Construction, αυτή τη φορά στην Κύπρο. Πιο συγκεκριμένα, στη συνεργασία των Ομίλων CORE και CHAPO έχει ανατεθεί η κατασκευή του Εκπτωτικού Χωριού και Ψυχαγωγικού Πάρκου Neo Plaza, που θα ανεγερθεί στη Λευκωσία και ειδικότερα στην περιοχή της Κοκκινοτριμιθιάς.

Σύμφωνα με την πληροφόρηση που υπάρχει, η εκκίνηση της κατασκευαστικής φάσης του έργου βρίσκεται προ των πυλών. Τη στιγμή, που η ολοκλήρωση των εργασιών και η παράδοση του Πάρκου θα πρέπει έχει γίνει στη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου του 2020.

Υπογραμμίζεται, ότι το project αποκτά έτι μεγαλύτερη σημασία, αν αναλογιστούμε πως το Neo Plaza θα καταστεί το πρώτο Εκπτωτικό και Ψυχαγωγικό Χωριό της Κύπρου. Οι εκτιμήσεις, αναφέρουν ότι το σύγχρονο αυτό Πάρκο θα προσεγγίζει περί τους 2 εκατ. επισκέπτες το χρόνο.

Με βάση το σχεδιασμό, στο εντυπωσιακό Εκπτωτικό και Ψυχαγωγικό Πάρκο της Λευκωσίας θα υπάρχουν 45-50 εμπορικά καταστήματα και 6 χώροι εστίασης. Η επένδυση θα λάβει χώρα σε μία έκταση που ξεπερνά τα 35.000 τ.μ.. Ο εμπορικός χώρος θα καλύπτει περίπου 10.000 τ.μ., 2.000 τ.μ. θα είναι ο χώρος για το Fun Park, ενώ εκατοντάδες θα είναι κι οι δωρεάν θέσεις parking. Μάλιστα σημειώνεται ότι, ήδη, πολλά κορυφαία brands έχουν συμφωνήσει για τη δημιουργία καταστημάτων τους στο Neo Plaza, όπως ενδεικτικά αποτελούν τα:

 • McDonalds
 • Prince Oliver
 • Schechers Shoes
 • Matou France
 • Alba Shoes
 • Anonima
 • The Mall Kiosk
 • Prive Sports
 • Panaidis Eyewear Boutique
 • CA PAPAELINAS BEAUTY OUTLET
 • Volta Fun Town

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ CORE

Η CORE Construction παρουσιάζει έντονη δραστηριότητα σε 15 χώρες στην Ευρώπη, με εταιρείες σε Αθήνα, Λευκωσία, Λονδίνο, Θεσσαλονίκη, Σόφια, Βουκουρέστι και Βαρσοβία. Το πεδίο δραστηριότητας του Ομίλου είναι η κατασκευή εμπορικών κέντρων και καταστημάτων, συμπεριλαμβανομένων πολυκαταστημάτων και δικτύων καταστημάτων, κτιρίων γραφείων και κατοικιών, εστιατορίων και λοιπών χώρων εστίασης και ψυχαγωγίας, ξενοδοχείων και βιομηχανικών εγκαταστάσεων.

Από το 2012, ο Όμιλος δραστηριοποιείται ιδιαίτερα στην Κύπρο εκτελώντας μια σειρά από οικοδομικά έργα στους τομείς των καταστημάτων, γραφείων και κατοικιών. Το 2016, μάλιστα, η CORE αποφάσισε να ιδρύσει μία εξειδικευμένη οντότητα που θα δραστηριοποιείται κατά κύριο λόγο στην αγορά της Κύπρου. Και προφανώς, εμβληματικά έργα όπως αυτό για το Neo Plaza που αναμένεται, θα μεγαλώσουν στο άμεσο μέλλον κι άλλο τη διείσδυση της CORE στην αγορά της Μεγαλονήσου.

ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ Η CHAPO ΚΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ PROJECTS ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ

Από την άλλη, η Χαρίλαος Αποστολίδης Δημόσια ΛΤΔ, (CHAPO), που μετέχει εξίσου στο έργο για την κατασκευή του Εκπτωτικού Χωριού και Ψυχαγωγικού Πάρκου στη Λευκωσία, ιδρύθηκε το 1949. Η CHAPO είναι μέτοχος στην εταιρεία Hermes Airports Ltd, διαχειρίστρια εταιρεία των Αεροδρομίων Κύπρου. Στο χαρτοφυλάκιό της συγκαταλέγονται σημαίνοντα ολοκληρωμένα έργα, όπως χαρακτηριστικά συνίστανται το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, το Αεροδρόμιο Λάρνακας, το Anassa Hotel, η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου κα.

Να συμπληρώσουμε εδώ, πως μέσα στο Νοέμβριο η CHAPO είχε παραδώσει το έργο για την κατασκευή κτιρίου 15 ορόφων, υπό την επωνυμία Cedars Oasis, στη Λεμεσό. Τη στιγμή, που μέχρι το τέλος του 2020 προβλέπεται να έχει παραδώσει ολοκληρωμένα ακόμη δυο σημαντικά κτιριακά έργα, ξανά, στη Λεμεσό.

Επιπλέον, έχει αναλάβει σε κοινοπραξία κτιριακό έργο 29 ορόφων για το Dream Tower, πάλι στη Λεμεσό, σε μία επένδυση που υπερβαίνει σε κόστος τα 40 εκατ. ευρώ.

 

Πηγή: bizness.gr

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

 • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
 • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
 • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV