Νίκος
Καραγιάννης

Με 4 μεγάλα real estate έργα ξεκινά η υλοποίηση της στρατηγικής συνεργασίας Dimand – Τράπεζας Πειραιώς.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τις δύο εταιρείες, η συνεργασία θα αφορά νέες αναπτύξεις που θα αγγίξουν τα 500 εκατ. ευρώ σε ορίζοντα 3 με 6 ετών, και στόχος είναι η αναβάθμιση υφιστάμενων ακινήτων καθώς αυτή αποτελεί αξία που επιστρέφει στην κοινωνία.

Μέσω αυτής της συνεργασίας θα αξιοποιηθεί ένα stock ακινήτων 127.000 τ.μ., εκ των οποίων τα 3 βρίσκονται στην Αθήνα και 1 στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα:

  • Ακίνητο Κοραή και Σταδίου. Το ακίνητο θα μετατραπεί σε σύγχρονα “πράσινα” κτίρια γραφείων με στόχο την πιστοποίηση LEED Gold. Σε αυτά θα εγκατασταθούν τα νέα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Πειραιώς (9.000 τ.μ.). Επίσης, θα δημιουργηθούν χώροι λιανικής και εστίασης (3.000 τ.μ.). Στο ακίνητο περιλαμβάνεται και ο ιστορικός κινηματογράφος ΑΣΤΥ που θα αναδειχθεί. Το ακίνητο θα παραδοθεί το Σεπτέμβριο του 2025.
  • Ακίνητο Λαμπρόπουλου στη Σταδίου και Αιόλου. Μετά τη μεταμόρφωση του Μινιόν, ένας ακόμη “ιστορικός” εμπορικός χώρος στο κέντρο της Αθήνας, ο Λαμπρόπουλος, θα αποκτήσει ξανά νέα ζωή. Το ακίνητο θα ανακαινιστεί και θα αποκτήσει νέες χρήσεις. Στόχος είναι η πιστοποίηση LEED. Το έργο θα ολοκληρωθεί σε 2 έως 2,5 χρόνια.
  • Ακίνητο Κλωστοϋφαντουργίας ΑΙΓΑΙΟΝ στο Λαύριο. Αποτελεί ένα μεγάλο ακίνητο 100 στρεμμάτων που θα αξιοποιηθεί με μικτές χρήσεις (κατοικίες, εμπορικά καταστήματα, κλπ.) επιφάνειας 60.000 τ.μ. σε συνδυασμό και με το λιμάνι του Λαυρίου που βρίσκεται υπό παραχώρηση. Η επένδυση ωριμάζει τώρα πολεοδομικά ενώ υπάρχει στενή συνεργασία με το Δήμο Λαυρίου.
  • Ακίνητο ΦΙΞ στη Θεσσαλονίκη. Στο ακίνητο επιφάνειας 50.000 τ.μ., εκ των οποίων 17.000 τ.μ. διατηρητέων χώρων, θα αναπτυχθούν κατοικίες, ξενοδοχεία, χώροι εστίασης και πολιτισμού, εμπορικές δραστηριότητες και γραφειακοί χώροι.. Η Πειραιώς και η Dimand έχουν έρθει σε καταρχήν συμφωνία για τη χορήγηση ομολογιακού δανείου ύψους 100 εκατ. ευρώ για το συγκεκριμένο έργο. Δείτε video με το ακίνητο.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV