Connect with us

Επικαιρότητα

Με 19 επιχειρήσεις εκπροσωπήθηκε η Ελλάδα και η Κύπρος στη Διεθνή Έκθεση transport logistic

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Δυναμική παρουσία και σημαντικά αποτελέσματα σημείωσε η συμμετοχή του ελληνικού και κυπριακού κλάδου logistics στη Διεθνή Έκθεση transport logistic, που πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο στις 4-7 Ιουνίου.

Mε κεντρικό μήνυμα «Ελλάδα Νέα Πύλη προς την Ευρώπη», 13 αντιπροσωπευτικές εξωστρεφείς εταιρίες, 12 από την Ελλάδα και 1 από την Κύπρο, συμμετείχαν στο Ελληνικό Ομαδικό Περίπτερο του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, που διοργανώθηκε για δεύτερη φορά, προβάλλοντας σε διεθνές επίπεδο την επιχειρηματική και επιχειρησιακή επάρκειά τους ως αξιόπιστοι εταίροι, καθώς και τη δυναμική του κλάδου συνολικά, αναδεικνύοντας την κομβική θέση της χώρας ως διαμετακομιστικό κέντρο εμπορευματικών φορτίων προς τις ευρωπαϊκές αγορές.

Ειδικότερα, στο Ελληνικό Ομαδικό Περίπτερο συμμετείχαν οι εταιρίες: Alpha Intermodal SA, Cyprus Global Logistics Ltd., Elikon Transport & Logistics, FDL GROUP, Goldair Cargo S.A.  International Forwarding & Logistics Services, Harlas International Transport S.A., Intertrans S.A., Multifreight, navicon S.A., Orphee Beinoglou International Forwarders S.A., O.Mind Creatives SUPPLY CHAIN & LOGISTICS MAGAZINE & EXHIBITION GREECE, Thriasio Logistics Center S.A. και Transcombi Express S.A.

Επίσης, στην έκθεση συμμετείχαν 6 επιπλέον ελληνικές εταιρίες: Athens International Airport S.A., ANEK LINES S.A., ANEK S.A. – SUPERFAST ENDEKA Hellas Inc. & Co. Joint Venture, ATTICA GROUP, MINOAN LINES S.A και Neptune Lines Shipping & Managing Enterprises S.A.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης όλες οι εταιρίες είχαν επαφές και συζητήσεις με πολυάριθμους επισκέπτες, επικεφαλής και στελέχη ξένων εταιρών, πελάτες και δυνητικούς εταίρους, διευρύνοντας τη διεθνή δικτύωσή τους, διεκδικώντας ενισχυμένο ρόλο στο διεθνές πεδίο, αναζητώντας νέους εταίρους και προβάλλοντας την αξιοπιστία και ικανότητά τους να αναλάβουν νέα συμβόλαια. 

Σημειώνεται ότι για την προβολή της ελληνικής συμμετοχής στα ελληνικά, αλλά και διεθνή ΜΜΕ οργανώθηκαν δύο Συνεντεύξεις Τύπου σε Αθήνα και Μόναχο, όπου μεταξύ άλλων έγινε παρουσίαση της νέας μεγάλης επένδυσης στο Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο, που αναμένεται να δώσει μεγαλύτερη ώθηση στον τομέα των logistics. Στη διάρκεια δεξίωσης, που παρατέθηκε στο Ελληνικό Ομαδικό Περίπτερο σε πολυάριθμα στελέχη ξένων εταιριών και φορέων, δόθηκε η ευκαιρία στους συμμετέχοντες για περαιτέρω επαφές και συζητήσεις. Παράλληλα, το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο διοργάνωσε επιχειρηματική αποστολή ελληνικών εταιριών, που επισκέφθηκαν την έκθεση και είχαν προκαθορισμένες συναντήσεις Β2Β με εκθέτες από διάφορες χώρες και στόχο τη διερεύνηση δυνατοτήτων για νέες συνεργασίες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο κλάδος των logistics στην Ελλάδα παράγει περίπου το 6% του ΑΕΠ, ή το 9,5%, αυτού, συμπεριλαμβανομένων των ιδίων των υπηρεσιών logistics, που παρέχονται εσωτερικά από πολλές εμπορικές και μεταποιητικές επιχειρήσεις. Ως κλάδος απασχολεί περί τους 200.000 εργαζόμενους, που αντιστοιχούν στο 4,7% των συνολικά απασχολούμενων στη χώρα.

Η συνεχώς ανοδική θέση του λιμένα Πειραιά, που κατέχει την 5η θέση στην Ευρώπη και τη 2η στη Μεσόγειο στη διεθνή κλίμακα λιμένων διαχείρισης εμπορευματοκιβωτίων, η ανοδική πορεία του λιμένα Θεσσαλονίκης, η αναβάθμιση των οδικών αξόνων και των σιδηροδρομικών μεταφορών και οι νέες επενδύσεις, όπως το Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο, δίνουν στον κλάδο των logistics ιδιαίτερη δυναμική και σημαντική προοπτική περαιτέρω ανάπτυξης.

Το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο προγραμματίζει και για το 2021 τη διοργάνωση Ελληνικού Ομαδικού Περιπτέρου στην transport logistic, που θα πραγματοποιηθεί από τις 04.– 07.05.2021 στο Εκθεσιακό Κέντρο του Μονάχου.

Κάθε ενδιαφερόμενη επιχείρηση, που επιθυμεί να λάβει μέρος στο Ελληνικό Ομαδικό Περίπτερο στην έκθεση transport logistic 2021, μπορεί να απευθυνθεί στο Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, επίσημο αντιπρόσωπο του Εκθεσιακού Οργανισμού του Μονάχου στην Ελλάδα και Κύπρο, στα τηλ. 210 64 19 037/-026. Πληροφορίες διατίθενται και στην ειδική ιστοσελίδα του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου για τις εκθέσεις: www.german-fairs.gr, καθώς και στην ιστοσελίδα της έκθεσης: www.transportlogistic.de.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης
Advertisement

ΕΝΕΡΓΕΙΑ / ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εκδήλωση για την προσαρμογή των Δήμων στην Κλιματική Αλλαγή διοργανώνει το ΚΑΠΕ

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Κλιματική Αλλαγή ερημοποίηση

Το Γραφείο του Συμφώνου των Δημάρχων και το ΚΑΠΕ, ως Εθνικός Συντονιστής, συνδιοργανώνουν την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019, στο IMPACT HUB ATHENS (Καραϊσκάκη 28, Αθήνα), εκδήλωση με θέμα την προσαρμογή των Δήμων στην Κλιματική Αλλαγή.

Με πάνω από 200 συμμετοχές στο Σύμφωνο και, ήδη, 60 δεσμεύσεις για μέτρα προσαρμογής, οι ελληνικές πόλεις αναπτύσσουν ολοένα και περισσότερο τοπικές στρατηγικές για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και χρειάζονται σημαντική καθοδήγηση.

Στο εργαστήριο θα παρουσιαστούν εργαλεία και καλές πρακτικές που υπάρχουν σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, με στόχο την ενδυνάμωση των Δήμων ώστε να υλοποιήσουν με επιτυχία τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνουν για το 2030 μετέχοντας στο Σύμφωνο των Δημάρχων για το Κλίμα και την Ενέργεια. Διακεκριμένοι εμπειρογνώμονες από το ΚΑΠΕ, το Δήμο Αθηναίων, τις 100 Ανθεκτικές Πόλεις και το ΕΜΠ θα παράσχουν πολύτιμη καθοδήγηση και θα μοιραστούν την εμπειρία τους.

Οι συμμετέχοντες θα ανταλλάξουν εμπειρίες και απόψεις με ελληνικές πόλεις που μπήκαν στη διαδικασία αυτή, ενώ σε 3 παράλληλες συνεδρίες, θα αντιμετωπίσουν διαφορετικές προκλήσεις που σχετίζονται με την τοπική δράση για το κλίμα και θα συζητήσουν κοινές πιθανές λύσεις.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Επικαιρότητα

Πάνω από 3.500 παράνομες αφίσες αποξηλώθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Αφαίρεση διαφημιστικών πινακίδων

Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου ολοκληρώθηκε η διαδικασία αποξήλωσης παράνομων διαφημιστικών λαβάρων και αφισών από κεντρικούς οδικούς άξονες της Αττικής, η οποία ξεκίνησε στις 25 Σεπτεμβρίου, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη, Γ. Πατούλη.

Η Περιφέρεια Αττικής εφαρμόζοντας την ισχύουσα νομοθεσία και υπό την εποπτεία της εντεταλμένης περιφερειακής συμβούλου τεχνικών έργων, Ευρώπης Κοσμίδη, σε συνεργασία και με τους 66 Δήμους και την τροχαία Αττικής, με καλαθοφόρα και ειδικά οχήματα σήμανσης, αφαιρούσε καθημερινά παράνομες διαφημιστικές πινακίδες, αφίσες και κάθε διαφημιστικό υλικό που υπάρχει σε κόμβους κεντρικών οδικών αρτηριών της Αττικής.

Συνολικά καθαρίστηκαν 3.575 ιστοί ηλεκτροφωτισμού και φωτεινής σηματοδότησης από σχοινιά και ταινίες, αποξηλώθηκαν 3.551 λάβαρα και μικρές αφίσες και καλύφθηκε συνολικό μήκος οδικού δικτύου 275 χιλιόμετρα.

Ειδικότερα:

– Στον Κεντρικό τομέα σε μήκος οδικού δικτύου 27 χλμ., αφαιρέθηκαν από κεντρικούς οδικούς άξονες σε 7 Δήμους 425 λάβαρα και αφίσες και καθαρίστηκαν 376 ιστοί ηλεκτροφωτισμού και φωτεινής σηματοδότησης.

– Στον Βόρειο τομέα σε μήκος οδικού δικτύου 32 χλμ., αφαιρέθηκαν από κεντρικούς οδικούς άξονες σε 11 Δήμους 489 λάβαρα και αφίσες και καθαρίστηκαν 546 ιστοί ηλεκτροφωτισμού και φωτεινής σηματοδότησης.

– Στον Δυτικό τομέα σε μήκος οδικού δικτύου 35 χλμ., αφαιρέθηκαν από κεντρικούς οδικούς άξονες σε 5 Δήμους 318 λάβαρα και αφίσες και καθαρίστηκαν 281 ιστοί ηλεκτροφωτισμού και φωτεινής σηματοδότησης.

– Στον Νότιο τομέα σε μήκος οδικού δικτύου 42 χλμ., αφαιρέθηκαν από κεντρικούς οδικούς άξονες σε 8 Δήμους 605 λάβαρα και αφίσες και καθαρίστηκαν 577 ιστοί ηλεκτροφωτισμού και φωτεινής σηματοδότησης.

– Στον τομέα Ανατολικής Αττικής σε μήκος οδικού δικτύου 102 χλμ., αφαιρέθηκαν από κεντρικούς οδικούς άξονες σε 12 Δήμους 1251 λάβαρα και αφίσες και καθαρίστηκαν 1231 ιστοί ηλεκτροφωτισμού και φωτεινής σηματοδότησης.

– Στον τομέα Δυτικής Αττικής σε μήκος οδικού δικτύου 19 χλμ., αφαιρέθηκαν από κεντρικούς οδικούς άξονες σε 4 Δήμους 150 λάβαρα και αφίσες και καθαρίστηκαν 157 ιστοί ηλεκτροφωτισμού και φωτεινής σηματοδότησης.

– Στον τομέα Πειραιώς σε μήκος οδικού δικτύου 18 χλμ., αφαιρέθηκαν από κεντρικούς οδικούς άξονες σε 4 Δήμους 313 λάβαρα και αφίσες και καθαρίστηκαν 408 ιστοί ηλεκτροφωτισμού και φωτεινής σηματοδότησης.

Γ. Πατούλης: «Όσοι παρανομούν θα πηγαίνουν στον εισαγγελέα»

Με αφορμή την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο Περιφερειάρχης Αττικής σε δηλώσεις του επισήμανε τα εξής:

«Κάναμε πράξη τη δέσμευσή μας απέναντι στους πολίτες, ότι θα καθαρίσουμε την Αττική από τις χιλιάδες παράνομες διαφημιστικές αφίσες, banners και πανό, που απειλούν την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών, ρυπαίνουν το περιβάλλον, υποβαθμίζουν την εικόνα των πόλεων και επιβαρύνουν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας.

Με βασικούς μας συνεργάτες του δημάρχους και την Τροχαία Αττικής, οι τεχνικές μας υπηρεσίες, τις οποίες θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ, ολοκλήρωσαν ένα πολύ σημαντικό έργο.

Ξεκαθαρίζουμε ότι δε θα δείξουμε καμία ανοχή σε όσους ρυπαίνουν το περιβάλλον και απειλούν τις ζωές των πολιτών. Όσοι συνεχίσουν να παρανομούν θα πηγαίνουν στον εισαγγελέα και θα τους επιβάλλονται βαριά πρόστιμα, όπως ορίζει η νομοθεσία. Είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε το πρόσωπο της Αττικής και αυτό θα το αποδεικνύουμε καθημερινά με πράξεις».

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Επικαιρότητα

Βαρεμένος: Νέα «τορπίλη» στο μέλλον της Πάτρας και της Δυτ. Ελλάδας από τον Κώστα Καραμανλή

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Γιώργος Βαρεμένος

Την άποψη ότι ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής πυροδοτεί μία νέα «τορπίλη» στο μέλλον της Πάτρας και της Δυτ. Ελλάδας εξέφρασε ο Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Βαρεμένος, με αφορμή την «πανηγυρική», όπως τη χαρακτήρισε, γνωστοποίηση ματαίωσης της δρομολογημένης υπογειοποίησης της σιδηροδρομικής γραμμής, μετά την ακύρωση της δημιουργίας Νομικής Σχολής και την τοποθέτηση του άξονα Πάτρα-Πύργος στο τραπέζι του «Νεοδημοκρατικού Προκρούστη».

Ο κος Βαρεμένος μιλώντας στο «Κόκκινο» Πάτρας διερωτήθηκε αν πρόκειται για μια ακόρεστη κυβερνητική εκδικητική διάθεση προς την Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα και τι είναι ακριβώς αυτό που οδηγεί την κυβέρνηση στο ρόλο του «μαστροχαλαστή» χωρίς να φανερώνει, τι ακριβώς θα φτιάξει στη θέση αυτού που έρχεται να χαλάσει.

«Ο Υπουργός σε ένα κρεσέντο λαϊκισμού πέταξε το νούμερο ενός δισεκατομμυρίου, που τάχα μου θα στοίχιζε η υπογειοποίηση, ενώ αρμόδιοι τεχνικοί παράγοντες χαρακτηρίζουν το ποσό εξωφρενικό για τα πέντε χιλιόμετρα του έργου, τη στιγμή που η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου κόστισε 750 εκατομμύρια.

Ο Υπουργός ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει χρηματοδότηση και μελέτες, ενώ γνωρίζει ότι μέσω ΕΣΠΑ έχουν εξασφαλιστεί 130 εκ., ενώ για το μισό έργο υπάρχει οριστική μελέτη και για το υπόλοιπο προκαταρτική. Τί συμβαίνει λοιπόν; Υπάρχει κάποια έμμεση πρόσκληση σε «επίγειο πάρτι» με τα εξασφαλισμένα 130 εκατομμύρια για το έργο;

Ο κ. Καραμανλής με άμετρο τρόπο κάνει λόγο για μετρό Πάτρας και επικαλείται άρνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης θέλοντας να παρουσιάσει την ματαίωση ενός δρομολογημένου έργου, ως αυτοεκπληρούμενη δική του Προφητεία. Επικαλείται κατά το δοκούν και όπως βολεύει κάθε φορά την Ευρώπη, αλλά μιας και ο λόγος για αυτή, τι του έχει ειπωθεί από εκεί για το Πάτρα-Πύργος; Τίποτα ακόμη; Τότε γιατί έσπευσε να εξαγγείλει όσα έχει εξαγγείλει μέχρι σήμερα;

Η κυβέρνηση είναι υπόλογη απέναντι στο λαό της Δυτικής Ελλάδας. Τι είναι αυτό που θέλει να κατασκευάσει, γκρεμίζοντας τη συνέχεια του Κράτους; Ένα παράλληλο δικό της Κράτος, ανεξαρτήτως κόστους», κατέληξε διερωτώμενος ο κ. Βαρεμένος.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα