Connect with us

Εγνατία Οδός

Μανιάτης: «Όχι στη διάλυση της Εγνατία Οδός Α.Ε.»

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε δήλωση προχώρησε ο καθ. Γιάννης Μανιάτης, Υπεύθυνος Υποδομών, Μεταφορών, Έρευνας και Ψηφιακής Πολιτικής του ΚΙΝΑΛ, με αφορμή την Πρόσκληση-Εκδήλωση ενδιαφέροντος που εξέδωσε το ΥΠΟΜΕ για τη μεταφορά-μετάταξη των υπαλλήλων της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» σε Υπηρεσίες του Υπουργείου, υποστηρίζοντας ότι μία τέτοια ενέργεια επιχειρεί «να βάλει τίτλους τέλους» σε έναν πραγματικό κερδοφόρο δημόσιο φορέα.  Αναλυτικά:

«Η Εγνατία Οδός είναι το μεγαλύτερο ενιαίο Οδικό έργο που υλοποιήθηκε ποτέ στη ιστορία της χώρας μας.

Το κόστος υλοποίησης (μελέτη, κατασκευή, απαλλοτριώσεις, διαχείριση) του κύριου άξονα (670 χλμ.) της Εγνατίας Οδού, ανήλθε σε περίπου 5,6 δις €, ενώ μαζί με τους Κάθετους Άξονες, ανήλθε σε περίπου 7 δις €.

Η Εγνατία Οδός αποτέλεσε το πιο δύσκολο τεχνικό έργο, λόγω του γεωγραφικού ανάγλυφου και των σύνθετων και πολύπλοκων γεωλογικών χαρακτηριστικών του. Ενδεικτικά, στα τεχνικά μεγέθη του έργου περιλαμβάνονται 80 χλμ. γέφυρες και 100 χλμ. σήραγγες.

Η «Εγνατία Οδός Α.Ε.», η Ανώνυμη Εταιρία με μοναδικό μέτοχο το Ελληνικό Δημόσιο, αποτέλεσε την οργανωτική οντότητα που μελέτησε, κατασκεύασε και λειτούργησε τον αυτοκινητόδρομο της Εγνατίας Οδού και τους καθέτους του. Απέκτησε με δαπάνες του Ελληνικού λαού, μια μοναδική για τα δεδομένα της χώρας τεχνογνωσία διεθνούς επιπέδου στη διαχείριση, το σχεδιασμό, την κατασκευή και τη λειτουργία ανάλογων έργων. Σχεδίασε, εγκατέστησε και λειτούργησε τα πλέον σύγχρονα εργαλεία διαχείρισης κατασκευών.

Η τεράστια υπεραξία αυτής της τεχνογνωσίας, αποτελεί ένα σημαντικό συγκριτικό γνωστικό πλεονέκτημα για τη χώρα, που επιτρέπει στην «Εγνατία Οδός Α.Ε.» να μελετήσει και να υλοποιήσει τα πιο σύγχρονα τεχνικά έργα τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Με άλλα λόγια, η τεχνογνωσία της εταιρίας αποτελεί ένα εξαιρετικής ποιότητας «εξαγώγιμο προϊόν», που επιτρέπει στην Ελλάδα να διεκδικεί σε όλες τις ηπείρους την ανάληψη της συνολικής ευθύνης για κάθε είδους οδικό έργο οποιασδήποτε τεχνικής πολυπλοκότητας.

Η υπεραξία αυτή, μπορεί και πρέπει να προωθείται σε κάθε επίσκεψη στο εξωτερικό Έλληνα πρωθυπουργού ή κυβερνητικής αποστολής, που στοχεύει στην προώθηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας.

Όμως, η ανεύθυνη και ανερμάτιστη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, σήμερα οδηγεί την «Εγνατία Οδός Α.Ε.» σε διάλυση, και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες. Δεν θέλει, ούτε και μπορεί να αξιοποιήσει τις δυνατότητες αυτού του νομικού προσώπου προς όφελος της πατρίδας, του δημοσίου και των πολιτών. Και όλα αυτά, παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες των εργαζομένων να αναδείξουν τις δυνατότητες και προοπτικές που έχει το νομικό πρόσωπο και τα στελέχη του.

Με την από 27/12/2018 Πρόσκληση – εκδήλωση ενδιαφέροντος για μεταφορά-μετάταξη των υπαλλήλων της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» σε Υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, επιδιώκει να βάλει τίτλους τέλους σε έναν εξαιρετικής ποιότητας δημόσιο φορέα διαχείρισης έργων, που μπορεί να είναι πηγή δημοσίων εσόδων και προώθησης των εθνικών συμφερόντων σε όλες τις ηπείρους.

Δεν θα επιτρέψουμε αυτό το ανοσιούργημα να γίνει πράξη και καλούμε την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να σταματήσει την όποια διαδικασία διάλυσης της «Εγνατία Οδός Α.Ε.».

 

 

image_pdfimage_print

Εγνατία Οδός

Παραδίδεται στην κυκλοφορία νέο τμήμα της Εγνατίας Οδού

Newsroom Ypodomes.com

Δημοσιεύθηκε

στις

Τμήμα της Εγνατίας Οδού με σήραγγες

Η «Εγνατία Οδός ΑΕ» ανακοίνωσε την απόδοση σε κυκλοφορία του τμήματος Α/Κ Μέστης-Ανατολικός προς Α/Κ Κομοτηνής στην κατεύθυνση Αλεξανδρούπολη-Κομοτηνή της Εγνατίας Οδού, μετά το πέρας των εργασιών αποκατάστασης των ασφαλτικών στρώσεων στο τμήμα αυτό.

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν τεχνικά άρτια και συντομότερα από το εκτιμώμενο αρχικό χρονοδιάγραμμα, αντιμετωπίζοντας έτσι ένα χρόνιο πρόβλημα στο εν λόγω οδικό τμήμα

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Εγνατία Οδός

Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ημαθία από την Εγνατία Οδό

Newsroom Ypodomes.com

Δημοσιεύθηκε

στις

Τμήμα της Εγνατίας Οδού με σήραγγες

Η Εγνατία Οδός ανακοινώνει νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ημαθία, οι οποίες θα τεθούν σε εφαρμογή τις πρωινές ώρες και θα ισχύουν έως και τις 12 Οκτωβρίου. Πιο συγκεκριμένα, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή θα διακόπτεται η κυκλοφορία στο οδικό τμήμα από τον Α/Κ Βέροιας έως τον Α/Κ Πολυμύλου.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου

Η «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» ανακοινώνει ότι κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή εκάστης εβδομάδας, για το χρονικό διάστημα από Τετάρτη 9-9-2020 έως και Δευτέρα 12-10-2020 κατά τις πρωινές ώρες από 07:30 έως το αργότερο στις 10:00, θα εφαρμόζεται αποκλεισμός της κυκλοφορίας στο οδικό τμήμα από τον Α/Κ Βέροιας έως τον Α/Κ Πολυμύλου (κατεύθυνση προς Ηγουμενίτσα) της Εγνατίας Οδού.

Κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα τα οχήματα που θα εξέρχονται της Εγνατίας Οδού στον Α/Κ Βέροιας με προορισμό προς Κοζάνη, Ιωάννινα και Ηγουμενίτσα, θα κινούνται διαμέσου της Νέας Περιφερειακής Οδού Βέροιας – Νάουσας, εν συνεχεία μέσω του επαρχιακού και εθνικού οδικού δικτύου Βέροιας – Έδεσσας – Πτολεμαΐδας και θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό από τον Α/Κ Κοίλων Κοζάνης.

Ο αποκλεισμός του τμήματος Α/Κ Βέροιας – Α/Κ Πολυμύλου είναι απαραίτητος για τη διέλευση συρμών υπερμεγεθών φορτηγών μεταφοράς ογκωδών φορτίων (τμήματα ανεμογεννητριών) από το Λιμάνι Θεσσαλονίκης προς περιοχή του Δήμου Βοΐου Κοζάνης.

Ζητούμε την κατανόηση των οδηγών για την προσωρινή όχληση και συστήνουμε την ιδιαίτερη προσοχή τους στο να ακολουθούν την εγκατεστημένη σήμανση των κυκλοφοριακών διευθετήσεων και να τηρούν τα όρια ταχύτητας.

Για πληροφορίες σχετικά με τις κυκλοφοριακές συνθήκες επί της Εγνατίας Οδού μπορείτε να επικοινωνείτε με το τηλ. 1077″.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Εγνατία Οδός

Εγνατία Οδός: Παράταση κυκλοφοριακών ρυθμίσσεων στην Κομοτηνή

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Διόδια Σταθμός Διοδίων

Παρατάθηκαν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Εγνατίας Οδού για την ολοκλήρωση του έργου κατασκευής των πλευρικών διοδίων στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής.

Πιο συγκεκριμένα οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων, σε τμήμα της Εγνατίας οδού στην ΠΕ Ροδόπης κατά τη διάρκεια εργασιών κατασκευής πλευρικών Σταθμών Διοδίων στον Α/Κ ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής από την χ/θ 572+534 έως χ/θ 573+117, αποφασίστηκενα παραταθούν μέχρι και το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020 προκειμένου να ολοκληρωθούν οι σχετικές εργασίες.

Οι διατάξεις του άρθρου 1 της απόφασης αυτής, ισχύουν από την Τρίτη 01-09-2020 σύμφωνα με το άρθρο 109 του Ν. 2696/1999, «Κύρωση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα με το Ν. 3542/2007, και θα διαρκέσουν μέχρι και το Σάββατο 31-10-2020 και εφαρμόζονται από την τοποθέτηση των οικείων πινακίδων με μέριμνα και ευθύνη της εταιρίας «ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε.» η οποία υποχρεούται για τον τακτικό έλεγχο και συντήρηση της προσωρινής σήμανσης. Επισημαίνεται ότι η διευθύνουσα επιχείρηση του εν λόγω έργου είναι η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.

Οι ίδιες ρυθμίσεις ισχύουν και για την διάρκεια εργασιών κατασκευής πλευρικών Σταθμών Διοδίων 1ης φάση στον Α/Κ Ιάσμου (545+576).

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα