Connect with us

Λοιπά Οδικά έργα

Μαγνησία: Υπεγράφη και ξεκινά το οδικό έργο Βόλος-Βελεστίνο

Δημοσιεύθηκε

στις

Ξεκινά μέσα στις επόμενες ημέρες, από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, η βελτίωση του δρόμου μεταξύ Βελεστίνου-Βόλου μπροστά από το 304 ΠΕΒ, ενός έργου που δίνει λύση στην ταλαιπωρία των οδηγών από την αστοχία του οδοστρώματος στο συγκεκριμένο σημείο.

Συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε χθες 21 Μαρτίου 2016 τη σύμβαση κατασκευής του έργου «Βελτίωση οδικού τμήματος Α/Κ Βελεστίνου – Βόλος από Χ.Θ. 0+489 έως Χ.Θ. 3+489» προϋπολογισμού 9.200.000,00 €. Ανάδοχος αναδείχθηκε η εταιρεία ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΑΤΕΒΕ με συνολική έκπτωση 59,28%.

Η ημέρα δημοπράτησης ήταν στις 19 Ιανουαρίου 2016 και συγκέντρωσε υψηλό ενδιαφέρον. Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 και αποτελεί το πρώτο έργο το οποίο εντάχθηκε και υλοποιείται στην Θεσσαλία μέσω του προγράμματος αυτού. Φορέας υλοποίησης του έργου η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κώστας Αγοραστός σημείωσε τα εξής: «Υπογράψαμε σήμερα τη σύμβαση ενός σημαντικού έργου για το Βόλο για και τη Θεσσαλία προϋπολογισμού 9,2 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για το οδικό έργο που βρίσκετε στο ύψος του ΠΕΒ στην κεντρική αρτηρία εισόδου στην πόλη του Βόλου, με κατεύθυνση από και προς την Αθήνα και τη Λάρισα.

Ευελπιστούμε και αισιοδοξούμε όλα να πάνε καλά και να ολοκληρωθεί εμπρόθεσμα το έργο αυτό έτσι ώστε να υπάρξει ασφαλής μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων και των εμπορευμάτων. Πρόκειται για ένα έργο μεγάλης σημασίας, που ξεκινά σε μια δύσκολη στιγμή για τη χώρα. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μπορούμε να υλοποιούμε έργα όπως αυτό σ’ αυτή την δύσκολη εποχή.

Το συγκεκριμένο αποτελεί και το πρώτο έργο που εντάχθηκε στο νέο ΕΣΠΑ. Μπορεί δε και θέσεις εργασίας να δημιουργήσει αλλά και να ρίξει χρήμα στην πραγματική τοπική οικονομία, πλέον της χρησιμότητας που θα έχει για όλη την περιοχή».

Με την ολοκλήρωση του έργου βελτιώνεται σημαντικά η οδική ασφάλεια και αναβαθμίζεται το υπόψη οδικό τμήμα λόγω της εξάλειψης των υφιστάμενων φθορών του οδοστρώματος, της βελτίωσης του οδοφωτισμού και της ασφάλισης και αυξάνεται το επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας από 60km/h σε 90 km/h.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Αναλυτικότερα, το φυσικό αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει:
– Την καθαίρεση και ανακατασκευή μέρους του οδικού τμήματος που συνδέει το Βελεστίνο με τον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. και την πόλη του Βόλου για την εξάλειψη των φθορών (υβώματα, κυματώσεις) που παρατηρούνται στο οδόστρωμα από τη Χ.Θ. 0+489 (στο ύψος των στρατιωτικών εγκαταστάσεων ΠΕΒ) έως Χ.Θ. 3+489 (στο ύψος των βιομηχανικών εγκαταστάσεων της Θεσσαλικής Χαλυβουργίας) ήτοι μήκους περί τα 3 km.

– Την καθαίρεση τμήματος του προβληματικού επιχώματος της αρτηρίας, (πάχους 2,24m κάτω από την ερυθρά της οδού) και η ανακατασκευή της από αρχής, με εφαρμογή των ισχυουσών προδιαγραφών υλικών και κατασκευής έργων οδοποιίας.

– Την τοποθέτηση οριζόντιας- κατακόρυφης μόνιμης σήμανσης και ασφάλισης του έργου με την τοποθέτηση μεταλλικών στηθαίων ασφαλείας (ΣΑΟ) κατά μήκος της αρτηρίας και επί της κεντρικής νησίδας (βάσει των ισχυουσών προδιαγραφών).

– Την ανακατασκευή του ηλεκτροφωτισμού με αντικατάσταση των Φωτιστικών Σωμάτων Νατρίου με φωτεινές πηγές τεχνολογίας διόδων φωτοεκπομπής (LED), για εξοικονόμηση ενέργειας και χαμηλό κόστος λειτουργίας.

Κατά την διάρκεια κατασκευής του έργου, θα απαιτηθούν εκτροπές κυκλοφορίας μέσω των υφιστάμενων παράπλευρων οδών χρησιμοποιώντας εργοταξιακή σήμανση ώστε να εξασφαλίζεται η ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας. Το προς κατασκευή οδικό τμήμα μετά τη βελτίωσή του θα έχει τα ίδια γεωμετρικά χαρακτηριστικά με το υφιστάμενο, δηλαδή 4 λωρίδες κυκλοφορίας (δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση κυκλοφορίας) πλάτους 3,75m έκαστη με ΛΕΑ πλάτους 2,5m, οι οποίες διαχωρίζονται με κεντρική νησίδα πλάτους 3,00m.

Advertisement

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα