Connect with us

ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Μεγάλωσε και άλλο… το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης

Δημοσιεύθηκε

στις

Η νέα πτέρυγα εγκαινιάστηκε και θα επιτρέψει την εξυπηρέτηση 6 εκ. επιπλέον επιβατών το χρόνο

Η νέα πτέρυγα “A Plus” του αερολιμένα της Φρανκφούρτης, που αποτελεί την δυτική προέκταση του Terminal 1, μήκους 800 μέτρων, εγκαινιάστηκε σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και ύστερα από τέσσερα χρόνια εργασιών.

Η έναρξη των πτήσεων από την καινούρια πτέρυγα ξεκίνησε στις 10 Οκτωβρίου, επιτρέποντας στον μεγαλύτερο κόμβο της Γερμανίας να εξυπηρετεί επιπλέον έως και 6 εκατ. επιβάτες ετησίως φτάνοντας, με αυτό τον τρόπο, τους 65 εκατ. επιβάτες το χρόνο.

Το συγκρότημα, αξίας 700 εκατ. ευρώ, θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τη Deutsche Lufthansa AG και τις συνεργαζόμενες εταιρείες–μέλη της Star Alliance. Συγκεκριμένα, η πτέρυγα “A Plus” προσφέρει περισσότερες θέσεις στάθμευσης για αεροσκάφη ευρείας ατράκτου, όπως τα superjumbo Airbus A380 και αεροσκάφη τύπου Boeing B747.

«Η νέα πτέρυγα “A Plus” αποτελεί ένα τεράστιο άλμα της στρατηγικής της Fraport για να εξασφαλίσει την ανταγωνιστικότητα και τις μελλοντικές δυνατότητες του αερολιμένα της Φρανκφούρτης», ανέφερε ο πρόεδρος εκτελεστικού συμβουλίου της Fraport, Δρ. Stefan Schulte. «Έχουμε δημιουργήσει επιπρόσθετες εγκαταστάσεις για την εξυπηρέτηση έως και 6 εκατ. επιβατών ετησίως. Αυτή η επιπλέον χωρητικότητα θα μας επιτρέψει να αντεπεξέλθουμε στην αύξηση κυκλοφορίας που αναμένεται τα επόμενα χρόνια και να ενισχύσουμε τη θέση μας ως ένας από τους κορυφαίους, παγκοσμίως, αεροπορικούς κόμβους. Παράλληλα, η επέκταση του Terminal 1 θέτει νέα πρότυπα στην ταξιδιωτική εμπειρία των επιβατών μας και τη διαχείριση του αερολιμένα. Επιβάτες από όλο τον κόσμο θα επωφελούνται από τις προηγμένες εγκαταστάσεις και τη μεγάλη ποικιλία καταστημάτων και εστιατορίων. Επιπλέον, η ευκολότερη μετεπιβίβαση μεταξύ πτήσεων θα έχει ως αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη άνεση των πελατών μας».

Ο πρόεδρος του εκτελεστικού συμβουλίου της Deutsche Lufthansa AG, κ. Christoph Franz σχολίασε «είμαι πεπεισμένος ότι η Πτέρυγα “A Plus” θα εκτιμηθεί ιδιαιτέρως από τους πελάτες μας. Οι πέντε καινούριες αίθουσες αναμονής και ο υπερσύγχρονος τεχνολογικός εξοπλισμός θέτουν νέα πρότυπα. Με την πτέρυγα “A Plus”, η έδρα μας στη Φρανκφούρτη βρίσκεται και πάλι στο προσκήνιο, μεταξύ των μεγαλύτερων κομβικών αεροδρομίων της Ευρώπης. Αυτά είναι θετικά νέα για τη γερμανική αεροπορική βιομηχανία και την ευρύτερη περιοχή Φρανκφούρτης / Rhine-Main, που επωφελείται ιδιαίτερα από το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Γερμανίας».

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Η πτέρυγα “A Plus”, συνολικής ωφέλιμης επιφάνειας 185.000 μ², είναι το μεγαλύτερο υπέργειο κατασκευαστικό έργο στον αερολιμένα της Φρανκφούρτης μετά τα εγκαίνια του Terminal 2 το 1994. Προσφέρει επτά θέσεις για αεροσκάφη μεγάλων αποστάσεων: 4 σχεδιασμένες για διώροφα τζετ, όπως το superjumbo A380 που εξυπηρετείται από 3 φυσούνες επιβίβασης (1 για το άνω κατάστρωμα και 2 για το κυρίως) και 3 ακόμη θέσεις με 2 φυσούνες για αεροσκάφη τύπου Boeing 747-8 και Airbus 340. Εναλλακτικά, στην πτέρυγα “A Plus” μπορούν να εξυπηρετούνται ταυτόχρονα 7 αεροσκάφη στενής ατράκτου εξασφαλίζοντας άριστη ευελιξία.

Η πτέρυγα “A Plus” καθιστά τις διαδικασίες μετεπιβίβασης στο μεγαλύτερο κόμβο της Lufthansa εξαιρετικά εύκολες και γρήγορες. Στο μέλλον, όλες οι εισερχόμενες πτήσεις από τις ΗΠΑ θα εξυπηρετούνται από την πτέρυγα Α του Terminal 1. Ο ελάχιστος χρόνος μετεπιβίβασης για πολλές πτήσεις ανταπόκρισης σε αυτά τα δρομολόγια θα μειωθεί από 60 σε 45 λεπτά. Επιπλέον, θα αυξηθεί αισθητά το λεγόμενο “ποσοστό πρόσδεσης”. Αυτό σημαίνει ότι περισσότερα αεροσκάφη θα μπορούν να σταθμεύουν στο Terminal, και όχι σε απομακρυσμένες θέσεις στην πίστα του αεροδρομίου. Αυτό είναι πολύ πιο άνετο για τους επιβάτες από το να χρειάζεται να μεταφερθούν με λεωφορείο στο Terminal.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από το εξωτερικό πατώντας εδώ.

Advertisement

Facebook

Advertisement

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα