Connect with us

Μετρό Θεσσαλονίκης

Μετρό Θεσσαλονίκης: η σημαντικότερη υποδομή της πόλης αναζητά 1,1δις για Εύοσμο και Ευκαρπία

Δημοσιεύθηκε

στις

Στα πλαίσια της επικοινωνιακής καμπάνιας λόγω της ΔΕΘ ο Υφυπουργός Υποδομών μέσω της εφημερίδας Αγγελιοφόρος δημοσίευσε ένα άρθρο για το Μετρό της Θεσσαλονίκης. Το χαρακτηρίζει ως τη μέγιστη υποδομή της πόλης και αναφερόμενος στις επεκτάσεις είπε πως στην Καλαμαριά προχωρά η δημοπράτηση ενώ αναζητούνται 1,1 δις ευρώ για τις επεκτάσεις προς Ευκαρπία και Εύοσμο.

Συγκεκριμένα δήλωσε:

Το ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης είναι η σημαντικότερη αναπτυξιακή υποδομή της πόλης. Η ολοκλήρωσή του, θα συνεισφέρει ουσιαστικά στην επίλυση των περιβαλλοντικών και κυκλοφοριακών προβλημάτων της Θεσσαλονίκης. Η πόλη θα γίνει βιώσιμη και λειτουργική για του κατοίκους της και ακόμα πιο ελκυστική στους επισκέπτες και τους επενδυτές. Μια πόλη που θα μπει στον χάρτη των αναπτυγμένων πόλεων του κόσμου.

Ωστόσο, η κατασκευή της βασικής γραμμής του έργου ήταν σε μεγάλο βαθμό παγιδευμένη, λόγω των προβλημάτων της σύμβασης. Θυμίζω ότι δημοπρατήθηκε με το καθεστώς μελέτης ? κατασκευής, δηλαδή με πολύ προχειρότητα. Το γεγονός αυτό απεκάλυψε πολλά προβλήματα κατά την έναρξη και την κατασκευή του έργου. Τον Οκτώβρη του 2009, όταν αναλάβαμε κυβέρνηση, ήταν ήδη κατά δυόμιση χρόνια εκτός του αρχικού χρονοδιαγράμματος.

Σίγουρα υπάρχουν ακόμα προβλήματα αλλά η πρόοδος του έργου έχει βελτιωθεί σημαντικά σε σχέση με την κατάστασή που παραλάβαμε. Ενδεικτικά αναφέρω ότι  από τον Απρίλιο του 2006 έως τον Οκτώβριο του 2009 (42 μήνες) το ποσοστό των απορροφήσεων ήταν 13,1%, ενώ για το διάστημα Οκτώβριος 2009 – Αύγουστος 2011 (23 μήνες) το ποσοστό αυτό έφτασε το 12%.

Λύσαμε πολλά προβλήματα και καθημερινά δίνουμε μάχη και ξεπερνούμε κάθε πρόβλημα που εμφανίζεται στην πορεία, σε συνεργασία με τους φορείς της πόλης και τις αρμόδιες υπηρεσίες. Συγκεκριμένα:

  • Δόθηκαν λύσεις σε πολλά εκκρεμή προβλήματα που προέκυψαν με την έναρξη των εργασιών το 2007, λόγω του ότι το έργο δημοπρατήθηκε χωρίς ολοκληρωμένες μελέτες.
  • Διασφαλίστηκε απόλυτα η χρηματοδότηση του έργου και το δημόσιο είναι απολύτως συνεπές στη ροή της χρηματοδότησης.
  • Με την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας με όλους τους φορείς της Πόλης, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Επιμελητήρια κτλ. δίνονται άμεσα λύσεις σε όποια προβλήματα προκύπτουν κατά την εκτέλεση των έργων, όπως αυτό των επαγγελματιών που γειτνιάζουν με τους υπό κατασκευή σταθμούς.

Η βασική γραμμή των 9,6χλμ. στα όρια του Δήμου Θεσσαλονίκης θα ολοκληρωθεί το 2015. Ο προϋπολογισμός της είναι 1,13 δισ. Ευρώ.

Τα επόμενα χρόνια, θέλουμε να αναπτύξουμε το πλήρες δίκτυο γραμμών 33χλμ. και 33 σταθμών Μετρό, που θα καλύπτει το σύνολο του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά στις επεκτάσεις του Μετρό:

Όπως είχαμε δεσμευτεί, ολοκληρώθηκαν πριν από τον προγραμματισμένο χρόνο οι μελέτες επέκτασης του ΜΕΤΡΟ προς την Καλαμάρια, μέχρι την Μίκρα. Υπεγράφη η ΚΥΑ- Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων και στις 5 Σεπτέμβρη, κατατέθηκε στην Αρμόδια Διαχειριστική Αρχή του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ο φάκελος ένταξης και χρηματοδότησης του έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: «Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη», ύψους 425 εκ. ευρώ.

Πρώτη επέκταση προς Ευκαρπία, Νοσοκομεία

Σε ότι αφορά την πρώτη επέκταση προς τα δυτικάδηλαδή την γραμμή των 6,5 χιλιομέτρων, από την Πλατεία Δημοκρατίας, κατά μήκος της οδού Λαγκαδά μέχρι την Ευκαρπία και την επέκτασή της προς τα Νοσοκομεία -έχει ολοκληρωθεί η Α΄ φάση των μελετών και για το τέλος του 2011 προβλέπεται η δημοπράτηση των οριστικών μελετών, οι οποίες θα ολοκληρωθούν εντός του 2013, οπότε θα ακολουθήσει η δημοπράτηση του έργου, εφ? όσον εξασφαλισθεί η ένταξή του σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 650εκ. ευρώ.

Δεύτερη Επέκταση προς τα Δυτικά (Νέος Σιδηροδρομικός ΣταθμόςΕύοσμος).

Με εντολή της Κυβέρνησης η Αττικό Μετρό ΑΕ μέσα από διαβούλευση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ολοκληρώνει την χάραξη μιας ακόμη γραμμής δυτικά, από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό, Ξηροκρήνη, Μενεμένη, Αμπελόκηποι, Ελ. Κορδελιό, Εύοσμος. Ο προϋπολογισμός του έργου εκτιμάται στα 440εκ. ευρώ.”

Πηγή:agelioforos.gr

Advertisement href="https://tuvaustriahellas.gr/ypiresies/?service=ypodomon#service-container" target="_blank">

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα