Connect with us

Μετρό Αθήνας

Μετρό Αθήνας: το ριγμένο μέσο του Ρυθμιστικού, προβλέπονται μικρές επεκτάσεις και η Γραμμή 4

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Μετρό της Αθήνας όπως παρουσιάστηκε στο Νέο Ρυθμιστικό της Αθήνας ήταν ότι ξέρουμε το τελευταίο διάστημα. Δεν αποτέλεσε έκπληξη η ανακοίνωση νέου κλάδου της γραμμής 4 προς ¶νω Ηλιούπολη καθώς είχε διαρρεύσει στον τύπο εδώ και τουλάχιστον 8 μήνες.

Κατά τα άλλα οι γραμμές Μετρό στην Αθήνα σύμφωνα με το Ρυθμιστικό προβλέπονται να γίνουν ..4,5 ! Μιλάμε για 3 γραμμές πλήρως ολοκληρωμένες ενώ η μία από αυτές η γραμμή 3 θεωρείται με την επέκταση προς Πειραιά ήδη ολοκληρωμένη. Η νέα Γραμμή 4 είναι αυτή που θα συζητηθεί περισσότερο από κάθε άλλη καθώς θα έρθει με σκοπό να ενταχθεί στο σύστημα μεταφορών ως γραμμήσωτήρας του παραδοσιακού κέντρου της πόλης, των παλιών συνοικιών του Δήμου Αθηναίων, να καλύψει τα Ανατολικά Προάστια, και να εξυπηρετήσει πλήρως τον άξονα της Λεωφόρου Κηφισίας.

Οι συμπληρώσεις στις ήδη υπάρχουσες γραμμές είναι μικρές και συμπληρωματικές. Ας δούμε όμως τι προβλέπεται σε κάθε μία από τις γραμμές του Μετρό και ποια είναι η ταυτότητα της νέας Γραμμής 4 που μας έχει προκύψει από το 2005 αλλά ακόμα κουβεντιάζεται.

ΓΡΑΜΜΗ 1 ΠΕΙΡΑΙΑΣΚΗΦΙΣΙΑ– ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ
Είναι η κλασσική γραμμή 1 (ο ονομαζόμενος και Ηλεκτρικός) του Μετρό, η πράσινη γραμμή. Εδώ κάναμε επιστροφή στο ..παρελθόν καθώς η εξαγγελία για μεγάλη επέκταση της γραμμής από την Κηφισιά στον ¶γιο Στέφανο πήγε στις καλένδες και περιορίστηκε στην αρχική πρόβλεψη για μικρή επέκταση 1,5 χιλιομέτρου μέχρι την Νέα Ερυθραία.

Αυτό κάνει την περίπτωση εύκολη και η νέα εταιρεία που υπάγεται (η ΣΤΑΣΥ ΑΕ) θα μπορεί εύκολα να την υλοποιήσει. Αρκεί φυσικά να υπάρξουν τα σχετικά κεφάλαια και η βούληση για να μπορέσει να προωθηθεί.

Στο νότιο τμήμα και παρά κάποιες εξαγγελίες για επέκταση από τον Πειραιά προς το Κερατσίνι τελικά τίποτα από αυτά δεν προχώρησαν.

ΓΡΑΜΜΗ 2 ΙΛΙΟΝ- ΑΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ- ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΕΛΛΗΝΙΚΟ- ΓΛΥΦΑΔΑ
Από την αρχή της λειτουργία του Μετρό το 2000 αν κάποιος έμπαινε στην ιστοσελίδα της εταιρείας θα έβλεπε την επέκταση προς Γλυφάδα να έχει και χρόνο υλοποίηση το 2006! Τελικά ως είναι γνωστό η γραμμή (μόλις λυθεί το θέμα με τη Siemens) θα φτάσει μέχρι το Ελληνικό. Στο Ρυθμιστικό έρχεται και πάλι η επιβεβαίωση ότι η γραμμή αργά ή γρήγορα θα φτάσει στη Γλυφάδα (το μήκος είναι περίπου 3 χιλιόμετρα).

Μάλλον θα είναι αργά καθώς η βόρεια επέκταση από την Ανθούπολη στο Ίλιον μήκους 3 χιλιομέτρων είναι πιο προχωρημένη (είναι σε στάδιο προμελέτης) και θεωρείται και πιο επείγουσα από πλευράς διεισδυτικότητας του μέσου σε μία πολύ πυκνοκατοικημένη περιοχή του Λεκανοπεδίου.

Θεωρείται ως πρώτη επέκταση που θα πάρει σάρκα και οστά και θα τρέχει κάτω από τη Λεωφόρο Θηβών. Φυσικά για χρονοδιάγραμμα ούτε λόγος να γίνεται. Προς το παρόν είμαστε σε αναμονή της παράδοσης των επεκτάσεων από τον ¶γιο Αντώνιο στην Ανθούπολη με τους σταθμούς ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ και της επέκτασης από τον σταθμό ¶γιο Δημήτριο στο Ελληνικό με τους σταθμούς ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ΑΛΙΜΟΣ, ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ.

ΓΡΑΜΜΗ 3
Η πρώτη γραμμή που θα είναι πλήρως ολοκληρωμένη. Με την κατασκευή της «καταραμένης» επέκταση από το Χαϊδάρι στον Πειραιά η γραμμή θεωρείται πλήρως έτοιμη και ίσως μελλοντικά να την δούμε να πηγαίνει πιο βαθειά στην Πειραϊκή Χερσόνησο.

ΓΡΑΜΜΗ 4
Εδώ είναι η κλασσική περίπτωση του σχεδιασμού του Μετρό της Αθήνας που είναι λάστιχο. Η ιστορία έχει καταγράψει τμήματα της γραμμής να αποτελούν παρακλάδια των γραμμή 2 και 3 τα οποία με την προσθήκη ενός μεσαίου τμήματος το 2005 έγιναν η νέα γραμμή 4, χρώματος πορτοκαλί και σχήματος U.

Τώρα προστέθηκε ένας νέος κλάδος από το σταθμό ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ προς Βύρωνα και ¶νω Ηλιούπολη μήκους 4 χιλιομέτρων. Επίσης η γραμμή θα ξεκινά από το σταθμό της γραμμής 1 ΠΕΡΙΣΣΟΣ (σταθμός ανταπόκρισης) ενώ η γραμμή «τεντώθηκε» και βόρεια από το σταθμό ΜΑΡΟΥΣΙ που αρχικά θα τερμάτιζε περνώντας από ΠΕΥΚΗ, ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ και καταλήγοντας στην Εθνική Οδός Αθηνών- Λαμίας.

Σύμφωνα με πρόσφατες δημοσιεύσεις το πρώτο τμήμα που θα δημοπρατηθεί θα είναι το ΑΛΣΟΣ ΒΕΙΚΟΥ – ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ και θα είναι εντός του 2012. Λογικά το πρώτο τμήμα θα λειτουργήσει στα τέλη της δεκαετίας μαζί με τον νότιο κλάδο προς ¶νω Ηλιούπολη.

Για τα υπόλοιπα τμήματα θα χρειαστεί υπομονή και πολύ χρήμα το οποίο στις μέρες μας σπανίζει. Στην πλήρη της ανάπτυξη η ΓΡΑΜΜΗ 4 θα διαθέτει 30 σταθμούς και το κόστος ξεπερνά τα 3 δις ευρώ.

Πηγή: ypodomes.com

Advertisement href="https://tuvaustriahellas.gr/ypiresies/?service=ypodomon#service-container" target="_blank">

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα