Connect with us

Μετρό Αθήνας

Μετρό Αθήνας: Ο σταθμός Χολαργός με λέξεις και εικόνες

Avatar

Δημοσιεύθηκε

στις

Από σήμερα το πρωί ο νέος σταθμός Χολαργός έχει δεχτεί τους πρώτους του επιβάτες. Όλοι είναι ικανοποιημένοι από τη οριστική λειτουργία του σταθμού που διευκολύνει πολύ τους κατοίκους του Χολαργού, του Νέου Ψυχικού αλλά και του Κάτω Χαλανδρίου. Πολλοί κάτοικοι μάλιστα από περιέργεια επισκέφθηκαν το σταθμό της περιοχής τους για να τον δουν από κοντά και να τον γνωρίσουν καλύτερα

Ο Σταθμός
Το κυρίαρχο χρώμα όπως και στο Νομισματοκοπείο είναι το κόκκινο. Είναι ένας αρκετά ευρύχωρος σταθμός με εκατέρωθεν εξόδους στη Λεωφόρο Μεσογείων. Ο εξωτερικός χώρος μάλλον δεν είναι και τόσο όμορφος καθώς οι πολυκατοικίες «κυκλώνουν» τον σταθμό από όλες τις πλευρές. Φιλότιμη η προσπάθεια ένταξης χώρων πρασίνου και στις δύο εξόδους.

Στο επίπεδο έκδοσης και ακύρωσης των εισιτηρίων υπάρχει έντονο το κόκκινο χρώμα ενώ ο φωτισμός συμπληρώνεται για πρώτη φορά και από μπλε led υποφωτισμό. Για να υπάρχει μια χρωματική αντίθεση μέρη του σταθμού έχουν βαφτεί με βαθύ κίτρινο πράγμα που κάνει τον σταθμό να ξεχωρίζει.
Μια καινοτομία επίσης είναι η «γέφυρα» πάνω από τις αποβάθρες που επιτρέπει την παρακολούθηση τους από ψηλά μέσα από τα ειδικά διαμορφωμένα τζάμια και τις καμάρες που έχουν κατασκευαστεί.

Όλη η φιλοσοφία η αρχιτεκτονική τόσο στους τοίχους όσο και στα δάπεδα είναι αυτή που συναντάμε και στο υπόλοιπο δίκτυο ενώ θετική εντύπωση αφήνει και το σκούρο γκρι χρώμα που έχει επιλεγεί για το ταβάνι από τις αποβάθρες μέχρι το ανώτερο επίπεδο καθώς με το πέρασμα του χρόνου θα απορροφά την αναπόφευκτη συγκέντρωση βρωμιάς.

Δηλώσεις
Ο κος Χρήστος Τσίτουρας Πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ έκανε την ακόλουθη δήλωση κατά τη διάρκεια παράδοσης του σταθμού:
«Ένας ιδιαίτερα σημαντικός σταθμός προστίθεται σήμερα στο δίκτυο του Μετρό της Αθήνας και αναμένεται σε καθημερινή βάση να εξυπηρετεί περισσότερους από 20.000 επιβάτες. Ο Σταθμός ΧΟΛΑΡΓΟΣ, παρά την καθυστέρηση στο χρονοδιάγραμμα κατασκευής του, δίνει πλέον σήμερα τη δυνατότητα στους πολίτες των Δήμων Χολαργού, Νέου Ψυχικού και Χαλανδρίου, σε χρόνο περίπου 9 λεπτών, να φθάνουν με άνεση, ασφάλεια και ταχύτητα στο κέντρο της Αθήνας (Σύνταγμα).

Μια από τις αιτίες καθυστέρησης των χρονοδιαγραμμάτων του έργου ήταν οι αρχαιολογικές ανασκαφές που έφεραν στο φως σπουδαία ευρήματα (αρχαία οδός προς τα Μεσόγεια, χυτήρια, τάφοι, κλπ.) και τα οποία θα αναδειχθούν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους του σταθμού.

Οι πολίτες θα μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν τον σταθμό και ως υπόγεια διάβαση της Λεωφ. Μεσογείων και μάλιστα είναι ο μοναδικός σταθμός του δικτύου που προσφέρει τη δυνατότητα στο κοινό να παρακολουθεί την κίνηση των συρμών από ειδικά διαμορφωμένο «διάδρομο-γέφυρα» πάνω από τις αποβάθρες.

Παράλληλα, δίδεται στο επιβατικό κοινό του Μετρό και ο 3οροφος υπόγειος χώρος στάθμευσης ΙΧ οχημάτων στο ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ, ο οποίος διαθέτει 630 θέσεις αυτοκινήτων και συνδέεται απευθείας με τον ομώνυμο σταθμό του Μετρό. Οι πολίτες πλέον έχουν τη δυνατότητα να σταθμεύσουν εκεί το όχημά τους, αποφεύγοντας την κυκλοφοριακή συμφόρηση προς το κέντρο της Αθήνας, και με το Μετρό να μεταβούν αξιόπιστα και γρήγορα στον προορισμό τους.

Η Αττικό Μετρό ΑΕ συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς τις προσπάθειές της προκειμένου και οι υπόλοιποι 8 σταθμοί των επεκτάσεων του Μετρό να δοθούν το συντομότερο δυνατόν στο επιβατικό κοινό, αλλά παράλληλα να ξεκινήσουν τα νέα μεγάλα έργα, όπως αυτό της επέκτασης του Μετρό προς τον Πειραιά»

**Για περισσότερες φωτογραφίες του σταθμού ΧΟΛΑΡΓΟΣ μπείτε στην ενότητα Download Box! Αν δεν είστε ακόμα μέλη, πατήστε εδώ για να εγγραφείτε ΔΩΡΕΑΝ μέλος του ypodomes.com! Ως μέλος, θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο Download box, να σχολιάζετε τις ειδήσεις και να παίρνετε μέρος στο Παρατηρητήριο Υποδομών!

image_pdfimage_print
Advertisement href="https://tuvaustriahellas.gr/ypiresies/?service=ypodomon#service-container" target="_blank">

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα

Social Proof Apps