Connect with us

Μετρό Αθήνας

Μετρό Αθήνας: η καθυστέρηση με τους 7 εγκλωβισμένους σταθμούς συνεχίζεται

Δημοσιεύθηκε

στις

«Εφόσον υποτίθεται ότι λύθηκε το θέμα της Siemens, γιατί δεν ανοίγουν οι σταθμοί του μετρό;». Είναι ίσως η πιο κοινή απορία που έχουν οι κάτοικοι των νοτίων προαστίων, του Περιστερίου και του Χαϊδαρίου, οι οποίοι βλέπουν τους νέους σταθμούς στη γειτονιά τους να είναι έτοιμοι, αλλά να παραμένουν κλειστοί.

Το παράδοξο, τουλάχιστον σε σχέση με τη φοβική στάση του υπουργείου Υποδομών απέναντι στο ζήτημα, είναι ότι η διατήρηση των επτά νέων σταθμών «στη φορμόλη» έχει πολύ ευρύτερες συνέπειες από την απογοήτευση του μελλοντικού επιβατικού τους κοινού. Οπως αποκαλύπτει έγγραφο της Αττικό Μετρό, αν οι επτά σταθμοί δεν ανοίξουν μέσα στο 2012 τότε θα πρέπει να επιστραφεί η κοινοτική χρηματοδότηση 463 εκατομμυρίων ευρώ…

Οι επτά σταθμοί, λοιπόν, των τριών επεκτάσεων του μετρό είναι ουσιαστικά έτοιμοι: η επέκταση προς Ελληνικό κατά 93%, προς Χαϊδάρι κατά 95% και προς Ανθούπολη κατά 95%. Τι θα έπρεπε να έχει γίνει; Να τοποθετηθεί στους σταθμούς και τους συρμούς το ηλεκτρονικό σύστημα σηματοδότησης και να αρχίσει η δοκιμαστική λειτουργία, διαδικασία που χρειάζεται 6 – 12 μήνες.

Η υπόθεση όμως «κόλλησε» για χρόνια, λόγω της γνωστής εμπλοκής της Siemens: τα συστήματα του μετρό είναι της Siemens και συμβατά μόνο με συστήματα της ιδίας εταιρείας. Και επομένως ή θα έπρεπε το Δημόσιο να ξηλώσει όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα όλου του δικτύου του μετρό ή να περιμένει την πολιτική λύση του θέματος.

Η λύση ήρθε τον περασμένο Ιούλιο, όταν το Ελεγκτικό Συνέδριο έδωσε το «πράσινο φως» για την υπογραφή της σύμβασης με τη Siemens. Ωστόσο, δύο μήνες αργότερα το υπουργείο Υποδομών δεν έχει ακόμα παρουσιάσει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής το σχέδιο της σύμβασης, ώστε κατόπιν να δοθεί στην Αττικό Μετρό η άδεια να την υπογράψει. Ο λόγος;

Ανησυχεί για τις πολιτικές συνέπειες της υπογραφής σύμβασης με τη Siemens. «Το υπουργείο Υποδομών εργάζεται προκειμένου να διασφαλίσει τη νομιμότητα των ενεργειών, ώστε το συντομότερο δυνατόν να ξεπεραστεί το πρόβλημα», ανέφερε στην «Κ» υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου.

Ομως, οι συνέπειες της καθυστέρησης είναι πολλές. Τις αναφέρει αναλυτικά η Αττικό Μετρό σε επιστολή της (η οποία βρίσκεται στη διάθεση της «Κ») προς τον υπουργό Υποδομών κ. Γιάννη Ραγκούση. Τι επισημαίνει; Ας ξεκινήσουμε από τα προφανή:

– Μέσω της λειτουργίας των τριών επεκτάσεων θα εξυπηρετούνταν καθημερινά περίπου 160.000 επιβάτες. Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα έσοδα 180.000 ευρώ ημερησίως μόνο από τα εισιτήρια, δηλαδή 65 εκατ. ευρώ ετησίως (!) χωρίς να συνυπολογιστούν έσοδα από διαφημίσεις στους σταθμούς και άλλες βοηθητικές πηγές εσόδων.

– Θα κινούνται 30.000 λιγότερα Ι.Χ. στο οδικό δίκτυο, με 600.000 λιγότερα οχηματοχιλιόμετρα ημερησίως.

– Θα εξοικονομούνται από τους μετακινούμενους πολίτες περίπου 80.000 εργατοώρες ημερησίως.

– Θα εκλύονται τουλάχιστον 130 τόνοι CO2 λιγότεροι στην ατμόσφαιρα της Αθήνας.

– Θα συμβαίνουν 5 – 6 λιγότερα θανατηφόρα τροχαία, 7 – 12 λιγότεροι σοβαροί τραυματισμοί και 83 – 107 λιγότεροι ελαφροί τραυματισμοί.

Εκτός από τις απώλειες εσόδων και τα -προφανή για όλους- οφέλη του μετρό, η έκθεση της Αττικό Μετρό επισημαίνει και δύο ιδιαίτερα επικίνδυνες οικονομικές επιπτώσεις. «Η καθυστέρηση υλοποίησης της σύμβασης σηματοδότησης καθυστερεί την ολοκλήρωση άλλων έξι σχετιζόμενων συμβάσεων με άλλους αναδόχους.

Ηδη ορισμένοι από αυτούς έχουν θέσει αιτήματα για πρόσθετη αποζημίωση (από αναθεώρηση τιμών, αποζημιώσεις για θετικές ζημίες κ. λπ.), ουσιαστικά οδηγώντας σε αύξηση του κόστους των έργων». Το κόστος υπερημερίας των έξι συμβάσεων υπολογίζεται ως εξής: Ανθούπολη 75.000 ευρώ + Χαϊδάρι 60.000 ευρώ + Ελληνικό 120.000 ευρώ x 12 μήνες = 3,06 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον σε αυτά πρέπει να προστεθεί 1 εκατ. ευρώ ως κόστος αντικατάστασης του συστήματος σηματοδότησης των 17 συρμών (που αγοράστηκαν έναντι 155 εκατ. ευρώ αλλά δεν παρελήφθησαν) στην Αθήνα αντί για το εργοστάσιο κατασκευής στην Κορέα.

Τέλος, «η μη λειτουργία των τριών επεκτάσεων ενέχει τον ορατό πλέον κίνδυνο απένταξης της χρηματοδότησης των έργων. Σε αυτήν την περίπτωση το κόστος απένταξης που ουσιαστικά αφορά τη συνεισφορά της Ε. Ε. η οποία θα απαιτηθεί αναμένεται να είναι: Επέκταση προς Ελληνικό 265 εκατ. ευρώ, επέκταση προς Ανθούπολη 70 εκατ. ευρώ, επέκταση προς Χαϊδάρι 128 εκατ. ευρώ». Συνολικά, 463 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή:kathimerini.gr

Advertisement href="https://tuvaustriahellas.gr/ypiresies/?service=ypodomon#service-container" target="_blank">

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα