Connect with us

Μετρό Αθήνας

Μετρό Αθήνας: 160.000 χαμένες μετακινήσεις την ημέρα από τις εγκλωβισμένες επεκτάσεις

Δημοσιεύθηκε

στις

Μια από τις πιο πονεμένες ιστορίες της πόλης της Αθήνας είναι οι κατασκευές του Μετρό. Το μεγαλύτερο συγκοινωνιακό και περιβαλλοντικό έργο στην πόλη είναι σήμερα ..υπνωτισμένο.

Από τις αρχές του 1992 όταν ξεκινούσαν οι πρώτες εργασίες κατασκευής του Αθηναϊκού Μετρό δεν έχει υπάρξει τόσο παγωμένη περίοδος στην ανάπτυξη του. Η κρίση επηρέασε φυσικά και αυτό το μέσο που έχει προσφέρει τόσα πολλά στην καθημερινή μετακίνηση των Αθηναίων και όχι μόνο.

ΟΙ ΠΑΓΩΜΕΝΕΣ ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ
Εδώ και πολλούς μήνες παρακολουθούμε το θέατρο του παραλόγου που η κατάληξη του είναι προδιαγεγραμένη. Οι 3 επεκτάσεις που κατασκευάζονται εδώ και 5 χρόνια, που έχουν καθυστερήσεις που φτάνουν μέχρι και 3 χρόνια ταλαιπωρούν τους πολίτες που περιμένουν να ανοίξουν οι 7 νέοι σταθμοί. Αν και το θέμα με τη Siemens ουσιαστικά δεν μπορεί να έχει άλλη κατάληξη από την υπογραφή της σύμβασης για την ολοκλήρωση των επεκτάσεων και την απόδοση των σταθμών στην κυκλοφορία ωστόσο η πολιτική απραξία κοστίζει σε χρήμα και χρόνο.

Οι επεκτάσεις από Α) τον ¶γιο Δημήτριο στο Ελληνικό Β) το Αιγάλεω στο Χαϊδάρι και Γ) τον ¶γιο Αντώνιο στην Ανθούπολη είναι έτοιμες. Αν περάσει κάποιος να δει τις εργασίες που γίνονται είναι σε επίπεδο ολοκληρωτικής απόδοσης των επίγειων χώρων. Αν ήμασταν σε άλλη κατάσταση οι σταθμοί θα λειτουργούσαν και οι εργασίες αυτές θα συνεχίζονταν, χωρίς να εμποδίζονται οι μετακινήσεις.

Η ΣΤΑΣΥ και το ΜΕΤΡΟ
Από την ΣΤΑΣΥ, την νέα εταιρεία που υπάγονται το Μετρό, ο ΗΣΑΠ και το Τραμ περιμένουμε δείγματα γραφής που να προστατεύει τα συμφέροντα των μέσων της. Πόσες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στοιχίζει η μη λειτουργία των επεκτάσεων και ποιος αναλαμβάνει αυτή την ευθύνη;

Ποιος αναλαμβάνει την κοινωνική ευθύνη να υπάρχουν έτοιμοι σταθμοί και να μην ανοίγουν για το κοινό; Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη που δεκάδες επιχειρήσεις περιμένουν την ολοκλήρωση των κατασκευών για να λειτουργήσουν περιξ των σταθμών και να προσφέρουν με τη σειρά τους απασχόληση;

Γιατί οι σταθμοί παραμένουν εγκλωβισμένοι ενώ δεν υπάρχει καμία εναλλακτική λύση αλλά είμαστε αναγκασμένοι να χρησιμοποιήσουμε τη μοναδική εταιρεία που έχει συμβατό εξοπλισμό; Γιατί ενώ υπάρχει θετική γνωμοδότηση δεν δίνεται επιτέλους το πράσινο φως για την ολοκλήρωση και λειτουργία των σταθμών.

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ ΧΑΝΟΝΤΑΙ
Μόνο από την επέκταση του Μετρό από τον ¶ΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ χάνονται 100.000 καθημερινές μετακινήσεις. Το μήκος της επέκτασης είναι 5,5 χιλιόμετρα και περιλαμβάνει 4 νέους υπόγειους σταθμούς (ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ΑΛΙΜΟΣ, ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ). Γύρω από τους σταθμούς έχουν αναπτυχθεί καταστήματα που κάθονται άπραγα, βλέποντας την επένδυση του να είναι σε ..ύπνωση.

Από την επέκταση του μέσου από τον ¶ΓΙΟ ΑΝΤΩΝΙΟ στην ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ χάνονται 40.000 καθημερινές μετακινήσεις. Έχει μήκος 1,5 χιλιόμετρο και περιλαμβάνει τους σταθμούς ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ. Συνολικά από αυτές τις επεκτάσεις η κόκκινη γραμμή 2 θα μεγαλώσει κατά 70% σε μήκος και κατά 50% περίπου σε αριθμό σταθμών!

Όσον αφορά την τρίτη επέκταση από το ΑΙΓΑΛΕΩ στο ΧΑΙΔΑΡΙ (ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ) οι καθημερινές μετακινήσει υπολογίζονται σε τουλάχιστον 20.000. Το μήκος της επέκτασης είναι 1,5 χιλιόμετρο και περιλαμβάνει το σταθμό ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ. Ουσιαστικά πρόκειται για τον πιο σημαντικό «Δυτικό» σταθμό του δικτύου καθώς θα λειτουργεί ως πύλη εισόδου και τόπος μετεπιβίβασης για τις περιοχές του Χαϊδαρίου, του Ασπροπύργου, του Σκαραμαγκά, της Ελευσίνας κλπ.

Πρέπει λοιπόν να υπάρξει η απαραίτητη πολιτική τόλμη και να προχωρήσουν επιτέλους τα έργα που τόσο πολύ τα έχει ανάγκη η πόλη. Θα γίνει λοιπόν πραγματικότητα ή θα περιμένουμε και πάλι για άγνωστο χρονικό διάστημα ενώ οι πληρωμένες από το λαό επενδύσεις θα κοιμούνται τον ύπνο του…μηδικαίου;

Πηγή: ypodomes.com

Advertisement href="https://tuvaustriahellas.gr/ypiresies/?service=ypodomon#service-container" target="_blank">

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα