Μέσα από σειρά ρεπορτάζ έχουμε αναδείξει, το πως η Μύκονος έχει τοποθετηθεί στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος. Ειδικά στον τομέα του hospitality, παρουσιάστηκε στο νησί πολυποίκιλη επιχειρηματική δραστηριότητα, με νέα έργα να βρίσκονται είτε στις κατασκευές, είτε στη φάση ωρίμανσής τους.

Την ίδια στιγμή, μιλάμε για ένα μέρος που διαθέτει μερικά από τα πιο ισχυρά brands της εγχώριας τουριστικής αγοράς. Ένα από αυτά είναι και το «Myconian Collection», που συνιστά επιχείρηση της οικογένειας Δακτυλίδη.

Η συγκεκριμένη οικογένεια άρχισε να επενδύσει στη Μύκονο από το 1977, για να φτάσει σήμερα να διαθέτει 10 πολυτελή καταλύματα στο νησί και στο μέλλον, να προετοιμάζει ακόμη 3 projects. Το bizness.gr βρήκε τον κο. Μάριο Δακτυλίδη, ενός εκ των τεσσάρων αδερφών που ηγούνται του Ομίλου, ο οποίος μας μίλησε τόσο για τη δραστηριότητά τους στη Μύκονο, το γιατί όλες οι επενδύσεις τους αφορούν αποκλειστικά την κοσμοπολίτικη νήσο, καθώς για τα «απόνερα» της πανδημίας στον ελληνικό τουρισμό.

Ακολουθεί αναλυτικά, παρακάτω, η συνέντευξη του κου. Δακτυλίδη:

Ποια είναι η επιχειρηματική σας δραστηριότητα στο νησί της Μυκόνου;

«Έχουμε 10 ξενοδοχεία, τα οποία είναι υπό υπολειτουργία και έχουμε άλλο ένα, που βρίσκεται υπό κατασκευή στην περιοχή του Ορνού, το οποίο είναι ν’ ανοίξει στο προσεχές μέλλον. Τώρα με όλη αυτή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί (σ.σ. πανδημία) δεν ξέρουμε αν θα είναι το 2021 ή το 2022. Άρα, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια ο Όμιλος θα έχει 11 ξενοδοχεία».

Θέλετε να μας μιλήσετε λίγο εκτενέστερα για το πολύ ισχυρό brand «Myconian Collection»;

«Είναι μία οικογενειακή επιχείρηση. Ξεκίνησε ο πατέρας μας το 1977, είμαστε 4 αδέρφια κι έχουμε σπουδάσει όλοι στη σχολή Ecole de Lausanne. Με τα χρόνια, μετά την επιστροφή και των τεσσάρων από το 1998 που πλέον ήμασταν όλοι στο νησί μέχρι και το 2020, έχουμε φτιάξει άλλα 8 ξενοδοχεία. Είναι οικογενειακή (σ.σ. επιχείρηση) 100%. Εμείς είμαστε οι Γενικοί Διαχειριστές, οι Διευθυντές. Απασχολούμε γύρω στα 1000 άτομα προσωπικό και είμαστε hands on everything».

Υπάρχουν επενδύσεις που προετοιμάζετε για το μέλλον;

«Ναι, υπάρχει άλλο ένα 12ο ξενοδοχείο για το οποίο η άδεια έχει ήδη βγει και αυτή τη στιγμή, είναι στις εκσκαφές. Στο μέλλον υπάρχει στο πίσω μέρος του κεφαλιού μας σκέψη για άλλα τρία ξενοδοχεία, διότι στα πλάνα μας συμπεριλαμβάνεται και η επένδυση της ΚΙΡΚΗ».

Τα επικείμενα projects αφορούν μόνο τη Μύκονο ή σκέφτεστε και την επέκταση σε άλλη νησιά;

«Μόνο στη Μύκονο. Είμαστε μόνο focused στο νησί κι ο λόγος είναι γιατί έτσι έχουμε τον πλήρη έλεγχο, ώστε να είναι πάντα το service και the way we treat clients πάντα ο ίδιος. Πιστεύουμε ότι αν φύγουμε εκτός Μυκόνου, δεν θα είμαστε εμείς εκεί, άρα δεν θα γίνονται τα πράγματα έτσι όπως ακριβώς εμείς θέλουμε».

Θεωρείτε ότι φέτος ο τουρισμός θα ανοίξει;

«Όχι, όχι. Δεν θεωρώ πως θα ανοίξει. Θεωρώ ότι αυτή η σεζόν θα είναι μία χρονιά, η οποία από τη μία πλευρά δυστυχώς οι υγιείς επιχειρήσεις θα έχουν μία στασιμότητα. Από την άλλη, μπορεί κιόλας να ξεκαθαρίσει λίγο το τοπίο και να μείνουν πλέον αυτοί που πραγματικά αξίζουν στο κομμάτι του τουρισμού».

Πιστεύετε πως μετά το πέρας της κρίσης του ιού, η Ελλάδα και ειδικότερα η Μύκονος θα επιστρέψει στα επίπεδα τουρισμού του παρελθόντος;

«Θα πάρει σίγουρα 2 με 3 χρόνια, έτσι ώστε να μπορέσουμε να φτάσουμε στα νούμερα που ήμασταν το 2019. Και μιλάω γενικά, όχι μόνο για τη Μύκονο».

 

Πηγή: bizness.gr

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV