Νίκος
Καραγιάννης

Ένα μεγάλο ρεκόρ σημειώθηκε εχθές στο λιμάνι του Πειραιά καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΛΠ Α.Ε. στις 9:58 το πρωί διακινήθηκε το εμπορευματοκιβώτιο με αριθμό CSUN7025891 που εκφορτώθηκε από το πλοίο COSCO SHIPPING CAPRICORN και με το οποίο η συνολική διακίνηση στο λιμάνι του Πειραιά έφτασε τα 5.000.000 TEU για το τρέχον έτος.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το γεγονός ότι το όριο των 5.000.000 TEU ξεπεράστηκε ήδη από τον Νοέμβριο φέρνει πιο κοντά το λιμάνι του Πειραιά στην πρώτη θέση στη Μεσόγειο και πιθανότατα ανάμεσα στα 4 πρώτα λιμάνια της Ευρώπης.

Η μεγάλη δυναμική που έχει το λιμάνι του Πειραιά, αναδεικνύει και τις δυνατότητες του μέσω των συγκοινωνιακών υποδομών που διαθέτει η χώρα. Να μην ξεχνάμε άλλωστε ότι 10 χρόνια πριν, όταν οι Κινέζοι πατούσαν πόδι εν μέσω γενικευμένων αντιδράσεων, η συνολική ετήσια διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων, έφτανε τα 600.000 TEUs.

Σήμερα, έχοντας εννιαπλασιάσει αυτή την κίνηση, το επόμενο λογικό βήμα είναι η περαιτέρω επέκταση των δυνατοτήτων διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων και η περαιτέρω ενίσχυση των υποδομών που θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο την αναπτυξιακή δυναμική της χώρας.

H COSCO έχει ήδη σε εφαρμογή το εγκεκριμένο πρόγραμμα επενδύσεων 600εκατ.ευρώ ενώ αναμένει την έγκριση και για την υλοποίηση του 4ου Προβλήτα Εμπορευματοκιβωτίων που θα διπλασιάσει την ικανότητα διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων για το μεγάλο λιμάνι της χώρας.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV