Νίκος
Καραγιάννης

Προχωρά ο διαγωνισμός για το σημαντικό οδικό έργο που αφορά στην βελτίωση οδικού άξονα Λαμία – Ιτέα – Αντίρριο», τμήμα: τέλος παράκαμψης Γραβιάς – ισόπεδος κόμβος Μεταλλείων Βωξίτη. Από την διαγωνιστική διαδικασία η εταιρεία που μειοδότησε είναι η ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΑΤΕΒΕ με 51,99%. Δεύτερη είναι η ΙΝΤΕΡΚΑΤ με 43,10% και τρίτη η Λατομεία Τυρνάβου με 43,13%.

Αναθέτουσα Αρχή είναι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Το κόστος του έργου είναι με ΦΠΑ 13,5 εκατ. ευρώ (10,88 εκατ. ευρώ χωρίς ΦΠΑ). Η δημοπράτηση πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιανουαρίου στι 18 του ίδιου μήνα έγινει η αποσφράγιση των προσφορών.

Η διάρκεια του έργου ορίστηκε σε 24 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης. Τα έργα εκτιμάται ότι να ολοκληρωθού μέχρι το τέλος του 2023. Η χρηματοδότηση του έργου καλύπτεται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας.

Ταυτότητα του ΕΡΓΟΥ

Το έργο θα εκτελεστεί στην Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας, της Περιφέρειας Στερεάς ΕΛΛΑΔΑΣ και αφορά στην αναβάθμιση του τμήματος τέλος παράκαμψης Γραβιάς – ισόπεδος κόμβος Μεταλλείων Βωξίτη, από τη Χ.Θ. 9+300 έως τη Χ.Θ. 13+600 της εγκεκριμένης σχετικής μελέτης, το οποίο αποτελεί τμήμα του οδικού άξονα Λαμία – Ιτέα – Αντίρριο. Το εν λόγω τμήμα ξεκινά μετά το πέρας της παράκαμψης Γραβιάς στη χιλιομετρική θέση 9+300, με βελτίωση ως επί το πλείστον της υφιστάμενης οδού στην περιοχή του Στενορέματος, όπου εκεί ο οδικός άξονας κινείται παράλληλα με το ρέμα από τη Χ.Θ. 10+000 μέχρι και τη Χ.Θ. 13+000, στη συνέχεια και μέχρι το πέρας τού προς κατασκευή έργου, ακολουθείται νέα χάραξη, για την αποφυγή διαδοχικών κλειστών στροφών του υφιστάμενου δρόμου.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV