Connect with us

Κύπρος

Κύπρος: πέντε ενδιαφερόμενοι για την μεγάλη επέκταση στην περιοχή του παλιού Δημαρχείου

Avatar

Δημοσιεύθηκε

στις

Σημαντικό έργο ανάπλασης

Ο Δήμος Λευκωσίας προχώρησε την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012 στο άνοιγμα των προσφορών του έργου: «Ανάπλαση Περιοχής Παλιού Δημαρχείου στην εντός των τειχών πόλη της Λευκωσίας-Φάση Β», στην παρουσία των εκπροσώπων των προσφερόντων, για το οποίο επέδειξαν ενδιαφέρον πέντε σχήματα.

Ανακοίνωση του Δήμου Λευκωσίας αναφέρει ότι «το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος – Αειφόρος Ανάπτυξη και Ανταγωνιστικότητα 2007-2013, Ειδικός Στόχος – Αναζωογόνηση του αστικού περιβάλλοντος και προώθηση της επιχειρηματικότητας» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της ΕΕ, την Κυπριακή Δημοκρατία και το Δήμο Λευκωσίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «υποβλήθηκαν πέντε προσφορές από τις ακόλουθες εταιρείες:

• Lois Builders LTD

• Κοινοπραξία Cyfield – A & A Αποστολίδης J. V.

• Kedris Constructions LTD & Α. Μ. Ανδρονίκου ΛΤΔ

• Επιχειρήσεις Αδελφοί Στέλιου Κουννά ΛΤΔ & C. Roushas Trading and Development Limited Κοινοπραξία

• CYBARCO LTD – A. Aristotelous Construction LTD

Το έργο, μεταξύ άλλων, «περιλαμβάνει την συντήρηση/αποκατάσταση όψεων, την ανάπλαση δρόμων με την κατασκευή νέων πεζοδρομίων και οδοστρώματος, την υπογειοποίηση και αναβάθμιση των δικτύων κοινής ωφελείας, νέο οδικό φωτισμό κ.λ.π. και καλύπτει την περιοχή γύρω από την Δημοτική Αγορά στην εντός των τειχών πόλη, στις οδούς Πλατεία Δημαρχίας, Διογένους, Διονύσου, Λιδίνης και Αλκιβιάδους (τμήμα)».

Το έργο υπολογίζεται να ξεκινήσει αρχές του 2013 και να ολοκληρωθεί σε διάστημα 12 μηνών, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή:sigmalive.com


Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για την Κύπρο πατώντας εδώ.

image_pdfimage_print

Κύπρος

ΤΕΡΝΑ: Παραδόθηκε η πρώτη φάση ανάπτυξης της Μαρίνας Αγ. Νάπας στην Κύπρο

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Μαρίνα Αγίας Νάπας

Η ΤΕΡΝΑ Α.Ε., 100% θυγατρική του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ανακοινώνει την επιτυχή εμπρόθεσμη ολοκλήρωση και παράδοση της πρώτης φάσης της πολυτελούς ανάπτυξης «Ayia Napa Marina» στην Κύπρο. Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 250 εκατ. ευρώ και αποτελείται από δύο φάσεις κατασκευής. Η ΤΕΡΝΑ Α.Ε. είναι ανάδοχος για την κατασκευή και των δύο φάσεων.

H πρώτη φάση, που ολοκληρώθηκε, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 80 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνει το σύνολο των λιμενικών εγκαταστάσεων και υποδομών, τα βασικά κτίρια λειτουργίας, την εσωτερική οδοποιία και τις Η/Μ εγκαταστάσεις της μαρίνας. Σημειώνεται ότι στην κατασκευή της πρώτης φάσης συμμετείχε η τεχνική εταιρεία Χριστόφορος Δ. Κωνσταντινίδης Α.Ε. ως κύριος και αναγνωρισμένος υπεργολάβος των λιμενικών έργων.

Πιο αναλυτικά, η μαρίνα, δυναμικότητας 600 θέσεων ελλιμενισμού, έχει βάθος από 4,5 έως 6 μέτρα και μπορεί να φιλοξενήσει σκάφη μήκους έως και 65 μέτρα. Στην ξηρά μπορούν να αποθηκευτούν σκάφη μήκους μέχρι 10 μέτρα στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο φύλαξης τεσσάρων επιπέδων (Dry Stack). Για όλα τα σκάφη, μήκους έως 30 μέτρα, δίνεται η δυνατότητα πλαγιοδέτησης (finger style berthing) με παροχή όλων των υπηρεσιών.

Στα βασικά στοιχεία των λιμενικών υποδομών συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων:

– Ο προσήνεμος κυματοθραύστης

– Ο κρηπιδότοιχος από προκατασκευασμένους τεχνητούς ογκόλιθους (Τ.Ο.)

– Η επίχωση για τη δημιουργία της χερσαίας ζώνης της μαρίνας, όπου θεμελιώνονται τα έργα της Β’ φάσης

– Η εκβάθυνση της λιμενολεκάνης της μαρίνας

– Ο υπήνεμος μώλος

– Η τεχνητή παραλία στο δυτικό σύνορο της μαρίνας

Υπενθυμίζεται ότι, η δεύτερη φάση του έργου που είναι σε εξέλιξη και υλοποιείται επίσης από την ΤΕΡΝΑ, περιλαμβάνει την κατασκευή δύο πολυώροφων κτιρίων (high rise), συγκροτήματος πολυτελών κατοικιών και εμπορικής ζώνης. Συγκεκριμένα, κατασκευάζονται δύο πύργοι, ύψους περίπου 115 μέτρων και συνολικής επιφάνειας 28.000 τ.μ. και 30.000 τ.μ. αντίστοιχα, που θα στεγάσουν πολυτελή διαμερίσματα, συγκρότημα κατοικιών που θα αποτελείται από 29 επαύλεις συνολικής επιφάνειας 16.500 τ.μ. περίπου, καθώς και εμπορικό κέντρο συνολικής έκτασης πλέον των 8.000 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στην καρδιά της μαρίνας και θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, πολυτελή εμπορικά καταστήματα, χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας, τριώροφο υπέργειο parking και χώρο εκδηλώσεων.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

ΕΝΕΡΓΕΙΑ / ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Δεύτερο τουρκικό πλοίο γεωτρήσεων στα ανοικτά των κυπριακών ακτών

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Υδρογονάνθρακες Πλατφόρμα

Ένα δεύτερο τουρκικό πλοίο γεωτρήσεων, για το οποίο η Τουρκία έχει ανακοινώσει πως θα αρχίσει γεωτρήσεις για πετρέλαιο και φυσικό αέριο αυτή την εβδομάδα κοντά στην Κύπρο, έφθασε σήμερα στα ανοικτά της βορειοανατολικής ακτής του νησιού, σύμφωνα με τα δεδομένα του ιστότοπου για την ναυσιπλοΐα Refinitiv Eikon.

Τον περασμένο μήνα, οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προειδοποίησαν την Τουρκία να τερματίσει τις γεωτρήσεις για αέριο σε διαφιλονικούμενα ύδατα γύρω από το νησί διότι διαφορετικά η ΕΕ θα αναλάβει δράση εναντίον της.

Σε μια κίνηση που μπορεί να προκαλέσει περαιτέρω ένταση με την Κύπρο σχετικά με τα δικαιώματα έρευνας, ο τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ δήλωσε, όπως μετέδωσε το Σάββατο το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, πως το «Γιαβούζ» θα αρχίσει τις γεωτρήσεις μέσα σε μια εβδομάδα.

Το «Γιαβούζ» βρισκόταν στο νότιο τουρκικο λιμάνι της Μερσίνης για να κάνει τις τελικές δοκιμές και να ανεφοδιαστεί πριν αναχωρήσει χθες, Κυριακή, για την Κύπρο. Τα δεδομένα του ναυτιλιακού ιστότοπου δείχνουν πως έφθασε στη διάρκεια της νύκτας στα ανοικτά των ακτών της Καρπασίας.

Η Τουρκία έχει ήδη ένα πλοίο γεωτρήσεων, το «Φατίχ», στα ανοικτά της δυτικής ακτής της Κύπρου και η Κύπρος εξέδωσε τον Ιούνιο εντάλματα σύλληψης για το πλήρωμά του.

 

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Κύπρος

Εθνική Πανγαία: Πλειοψηφική συμμετοχή στις εταιρείες Aphrodite Hills Resort και Aphrodite Springs

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Πλειοψηφική συμμετοχή (60%) απέκτησε η Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ στις εταιρείες Aphrodite Hills Resort Limited και Aphrodite Springs Public Limited στην Πάφο της Κύπρου, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας.

To Aphrodite Hills Resort εκτείνεται σε έκταση γης 234 εκταρίων με βλάστηση που καλύπτει το μεγαλύτερο ποσοστό ολόκληρης της έκτασης. Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση, διαθέτει το μοναδικό πιστοποιημένο PGA National Cyprus γήπεδο γκολφ, 500 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα, το οποίο και είναι ο πυρήνας του πολυβραβευμένου θέρετρου στην Πάφο με επιλογές διαμονής και δραστηριοτήτων που ξεχώρισαν σε όλη την Ευρώπη.

«Eίμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με αυτή την επένδυση στο κορυφαίο golfresort της Μεσογείου που μόλις ολοκληρώσαμε σε συνεργασία με την Coller Capita l και την Invel Real Estate. Η αξία του project ως προς το realestate ξεπερνά αυτή τη στιγμή τα 100 εκατ. ευρώ, ενώ είναι εξαιρετικές οι προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης, με εκτιμώμενο κόστος development άνω των 300 εκατ. ευρώ σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα» ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Πανγαία, Αριστοτέλης Καρυτινός.

H Aphrodite Springs εκτείνεται σε 150 εκτάρια γης, όμορης με το Aphrodite Hills Resort και είναι αδειοδοτημένη για την ανάπτυξη γηπέδου γκολφ και 125,000 τ.μ. κατοικιών και ακινήτων συμπληρωματικών χρήσεων. Η συνολική επένδυση της Πανγαία, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, ανήλθε σε 31,8 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για μια στρατηγική, μακροπρόθεσμη επένδυση στην οποία η Πανγαία συμμετέχει μαζί με την Invel Real Estate και το βρετανικό fund Coller Capital(που μέσω της invel Real Estate συμμετέχει ήδη και στο μετοχικό κεφάλαιο της Πανγαία).

 

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα