Connect with us

Λοιποί Αυτοκινητόδρομοι

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου μέχρι τις 25 Ιουλίου

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου

Στο πλαίσιο διευκόλυνσης αναστροφής τμημάτων ανεμογεννητριών στην βόρεια πλευρά του σταθμού διοδίων της Γέφυρας, έχουν προγραμματιστεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – για το διάστημα από 22 έως και 25 Ιουλίου, που αφορούν σύντομες διακοπές στην κυκλοφορία -παρουσία της Τροχαίας- από τις 6π.μ. οι οποίες δεν αναμένεται να ξεπερνούν σε διάρκεια τα δέκα λεπτά.

Η διακοπή της κυκλοφορίας για τους χρήστες που διέρχονται από το Ρίο προς το Αντίρριο θα γίνεται με την παύση των συναλλαγών στο σταθμό διοδίων, ενώ για εκείνους που κατευθύνονται από το Αντίρριο προς το Ρίο, θα γίνεται με ανάσχεση της κυκλοφορίας από τα διόδια της Κλόκοβας, καθώς και στον κυκλικό κόμβο του τοπικού δικτύου με είσοδο στη Γέφυρα.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με την οδική σήμανση και να προσεγγίζουν το σημείο με προσηκόντως ελαττωμένη ταχύτητα.

image_pdfimage_print

Λοιπά Οδικά έργα

Εργασίες συντήρησης στη 2η Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης–Καβάλας

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Σήμανση οδικών έργων

Εργασίες συντήρησης θα πραγματοποιηθούν στην 2η Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου έως και την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019.

Πιο αναλυτικά, θα πραγματοποιηθούν εργασίες αντικατάστασης των κατεστραμμένων στηθαίων ασφαλείας επί της δεξιάς οριογραμμής της 2ης Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης–Καβάλας (και στις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας), με αποκλεισμό της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας.

Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν από τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου έως και την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019 ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες, με ώρα έναρξης στις 07.00 π.μ.

Ήδη έχει γίνει η σχετική συνεννόηση με τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, το Τμήμα Τροχαίας Λητής και το Τμήμα Τροχαίας Ασπροβάλτας, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας στη διάρκεια των εργασιών.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Λοιποί Αυτοκινητόδρομοι

Σε δημοπράτηση με 23,45εκατ.ευρώ νέο οδικό τμήμα της Λαρίσης-Τρικάλων

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Περιφερειακή Οδός Κατερίνης

Σε δημοπράτηση βγήκε το έργο ολοκλήρωσης της αναβάθμισης της εθνικής οδούς Λάρισας-Τρικάλων που αφορά το τμήμα Τερψιθέα-Ραχούλα. Είναι ακόμα ένα έργο με την υπογραφή της Περιφέρειας Θεσσαλίας που έχει καταφέρει να δημιουργήσει το καλύτερο περιφερειακό οδικό δίκτυο σε όλη τη χώρα εκμεταλλευόμενη τα ευρωπαϊκά κονδύλια. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι η Αναθέτουσα Αρχή της συγκεκριμένης εργολαβίας.

Το αρχικό κόστος του έργου έχει εκτιμηθεί σε 23,45εκατ.ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, ποσό χωρίς ΦΠΑ 18,91εκατ.ευρώ). Η δημοπράτηση του έργου θα πραγματοποιηθεί στις 2 Δεκεμβρίου ενώ στις 6 του ίδιου μήνα θα γίνει η αποσφράγιση των προσφορών.

Η διάρκεια των έργων έχει ορισθεί σε 30 μήνες. Αυτό σημαίνειπως αν τα έργα ξεκινήσουν το ερχόμενο Φθινόπωρο τότε θα ολοκληρωθούν μέχρι την Άνοιξη του 2023.

Το έργο χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2014-2020 (αρ. Απόφασης Ένταξης Α.Π. 1219/5-4-2019 /ΕΥΔΕΠ/ΠΘ), από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, με συγχρηματοδότηση 80 % από το ΕΤΠΑ.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Αντικείμενο του έργου είναι η βελτίωση τού τμήματος της Ε.Ο. Λάρισας – Τρικάλων, από τον Ι/Κ Τερψιθέας έως τον Α/Κ Ραχούλας, μήκους περίπου 5,50 km.

Συνοπτικά, το αντικείμενο της εργολαβίας περιλαμβάνει:

— τη μετατροπή σε κυκλικό κόμβο του υφιστάμενου σηματοδοτούμενου Ι/Κ Τερψιθέας, στη Χ.Θ. 6+600 της Ε.Ο.,

— τη διαπλάτυνση – βελτίωση τής κύριας αρτηρίας, από τον Ι/Κ Τερψιθέας (Χ.Θ. 6+600) έως πριν τον Α/Κ Ραχούλας (Χ.Θ. 12+073), μήκους 5.473 m,

— την κατασκευή παράπλευρου δικτύου, εκατέρωθεν της κύριας αρτηρίας σε όλο το μήκος αυτής, για την εξυπηρέτηση των παρόδιων ιδιοκτησιών,

— την κατασκευή τεχνικού κάτω διάβασης, που συνδέει και τις εκατέρωθεν παράπλευρες οδούς, στη Χ.Θ. 8+391 της αρτηρίας, στη διασταύρωση με την οδό προς Κ.Τ.Ε.Ο. Λάρισας,

— την κατασκευή νέου τεχνικού κιβωτοειδούς οχετού 6,00 x 4,00 m, κατάντη της υφιστάμενης γέφυρας στο ρέμα Βαλλάριας στη Χ.Θ. 9+341 της αρτηρίας,

— την εκατέρωθεν επέκταση υφιστάμενου τεχνικού στη Χ.Θ. 11+966 της αρτηρίας.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Λοιποί Αυτοκινητόδρομοι

Στην κυκλοφορία ο δυτικός άξονας της περιφερειακής οδού Κατερίνης

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Περιφερειακή Οδός Κατερίνης

Ένα από τα πιο σημαντικά έργα οδικής υποδομής στην Κεντρική Μακεδονία παρέδωσε σήμερα στην κυκλοφορία ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Πρόκειται για τον δυτικό άξονα της περιφερειακής οδού Κατερίνης, που αποτελεί ένα από τα πλέον σύνθετα κι από τα μεγαλύτερα έργα της Περιφέρειας, εξυπηρετώντας όχι μόνον τους κατοίκους και επισκέπτες της Κατερίνης, αλλά και όσους κινούνται στην οδική ραχοκοκαλιά της Ελλάδας, τον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ.

«Κάθε έργο που ολοκληρώνουμε και παραδίδουμε, κάνει καλύτερη την καθημερινότητα και τη ζωή των συμπολιτών μας. Αυτή άλλωστε, είναι η πραγματική ουσία της διοίκησης: Να σχεδιάζεις, να υλοποιείς και να ολοκληρώνεις έργα που δίνουν λύσεις, απτές και ουσιαστικές.

Να έχεις πάντα στο επίκεντρο τον άνθρωπο, τον πολίτη. Κάθε φορά που πετυχαίνουμε το στόχο μας, και εμείς ως διοίκηση, αλλά και συνολικά ως κοινωνία, παίρνουμε δύναμη και συνεχίζουμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση, πιο αποφασισμένοι, πιο σίγουροι, για να κατακτήσουμε τους στόχους που βάζουμε, έχοντας πρώτα και πάνω απ’ όλα, τον τόπο μας», τόνισε στην ομιλία του ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο δυτικός άξονας της περιφερειακής οδού Κατερίνης συνδέει την Κατερίνη με το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, ξεκινώντας από το νότιο ανισόπεδο κόμβο του ΠΑΘΕ και καταλήγοντας στη σύνδεση με την παλαιά εθνική οδό Κατερίνης – Ελασσόνας.

Ουσιαστικά, όπως είπε ο Περιφερειάρχης, ο δυτικός άξονας περιφερειακής οδού Κατερίνης αποτελεί:

– Πρώτον, τη συλλεκτήρια οδό όλων των κινήσεων από την πόλη της Κατερίνης προς όλους τους οδικούς άξονες, που συνδέονται με την πόλη.

– Δεύτερον, τη συλλεκτήρια οδό όλων των κινήσεων προς την πόλη της Κατερίνης, τόσο από το εθνικό οδικό δίκτυο και το δευτερεύον εθνικό δίκτυο παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Κατερίνης και Κατερίνης – Αγίου Δημητρίου – Ελασσόνας, όσο και από το επαρχιακό δίκτυο που συνδέει την πόλη της Κατερίνης με τους όμορους Δήμους της Πιερίας.

– Τρίτον, αποτελεί τη σύνδεση όλων των δικτύων μεταξύ τους, χωρίς την χρήση του αστικού οδικού δικτύου της πόλης Κατερίνης.

Πρόκειται για έναν άξονα 5,5 χιλιομέτρων, με δυο πλήρως ηλεκτροφωτισμένους κόμβους, στον οποίο συμπεριλαμβάνεται και η πλήρης σύνδεση με την επαρχιακή οδό Κατερίνης – Νέας Εφέσου, που είναι κομβική για την αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων εντός του αστικού ιστού της Κατερίνης.

Παράλληλα, όπως υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες και τριών ακόμα, μεγάλων και σύνθετων τεχνικών έργων:

1. Οι δύο μεγάλες γέφυρες με δύο ανεξάρτητους κλάδους, άνωθεν και εγκάρσια του Ποταμού Πέλεκα, με μήκος 140 μέτρα και 110 μέτρα αντίστοιχα.

2. Το μεγάλο τεχνικό έργο μήκους 400 μέτρων κάλυψης της Περιφερειακής Αντιπλημμυρικής Τάφρου Κατερίνης, την οποία τέμνει διαγωνίως η περιφερειακή οδός Κατερίνης.

3. Οι τρεις μεγάλες κάτω διαβάσεις τοπικών οδών με πλάτος 10 μέτρα.

Επίσης, έχουν κατασκευαστεί δεκάδες αγωγοί για την υδραυλική ασφάλεια του έργου και της περιοχής, οι οποίοι συνδέονται με πλήρες αποστραγγιστικό και αποχετευτικό δίκτυο το οποίο και αυτό έχει ολοκληρωθεί.

«Με το έργο που παραδίδουμε στους συμπολίτες μας, διαμοιράζεται και διανέμεται η κυκλοφορία εκτός της πόλης της Κατερίνης, περιορίζεται η κυκλοφοριακή συμφόρηση στο ήδη βεβαρυμμένο εσωτερικό οδικό δίκτυο, εκτρέπονται εκτός πόλης τα φορτηγά και τα βαρέα οχήματα χωρίς να εγκλωβίζονται στις περιορισμένου πλάτους αρτηρίες της πόλης, αυξάνεται το επίπεδο οδικής ασφάλειας, καθώς σε ολόκληρο το μήκος της περιφερειακής οδού Κατερίνης τοποθετείται διαχωριστικό μεταλλικό στηθαίο ασφαλείας, περιορίζονται οι χρόνοι μετακίνησης από και προς το επαρχιακό δίκτυο της Πιερίας, τον ΠΑΘΕ και τις επαγγελματικές εγκαταστάσεις περιμετρικά της πόλης, και διευκολύνεται η πρόσβαση από το επαρχιακό δίκτυο προς τον ΠΑΘΕ.

Με απλά λόγια: αποφορτίζουμε την πόλη της Κατερίνης, διασφαλίζουμε, καλύτερες, ταχύτερες και πιο ασφαλείς μετακινήσεις, διαμορφώνουμε συνθήκες απρόσκοπτης εκτέλεσης της μεταφορικής δραστηριότητας, διευκολύνουμε τις μετακινήσεις των επισκεπτών και χιλιάδων τουριστών που χρησιμοποιούν το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο από και προς την Κατερίνη, βελτιώνουμε την καθημερινή ζωή και την οικονομική δραστηριότητα στον αστικό ιστό, το κέντρο και οι γειτονιές της πόλης γίνονται πιο ανθρώπινες και πιο ασφαλής», επισήμανε ο Περιφερειάρχης.

Ο κ. Τζιτζικώστας όμως ανακοίνωσε και την έναρξη κατασκευής του υπόλοιπου άξονα της περιφερειακής οδού στην Κατερίνη, τονίζοντας ότι «ήδη, όπως προβλέπεται, έχει διενεργηθεί ο ανοιχτός διαγωνισμός, έχει αναδειχθεί ανάδοχος, έχει επίσης ολοκληρωθεί ο προβλεπόμενος προσυμβατικός έλεγχος και υπάρχει σύμφωνη γνώμη του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Εντός του 2019 θα ολοκληρωθούν οι προσυμβατικές διαδικασίες, θα υπογραφεί η σχετική σύμβαση και θα ξεκινήσει το έργο.

Το συνολικό έργο θα περιλαμβάνει 10,3 χιλιόμετρα οδικού δικτύου, με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση και λωρίδες έκτακτης ανάγκης, καθώς και σύγχρονη διαχωριστική νησίδα. Επίσης, παράπλευρο δίκτυο για την εξυπηρέτηση των επαγγελματικών εγκαταστάσεων, των καλλιεργήσιμων εκτάσεων και των κατοίκων, και πέντε ισόπεδους κόμβους πλήρους λειτουργικότητας, οι οποίοι διασφαλίζουν την ασφαλή σύνδεση της περιφερειακής οδού με το επαρχιακό δίκτυο».

Αναφερόμενος στα έργα που έχει υλοποιήσει και υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην Πιερία ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε: «Γι’ ακόμα μία φορά αποδεικνύουμε ότι η διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ξέρει και μπορεί να είναι αποτελεσματική, να παράγει έργο.

Ο δυτικός άξονας περιφερειακής οδού Κατερίνης, τα έργα συντήρησης, αποκατάστασης και βελτίωσης που υλοποιούμε σε χιλιάδες χιλιόμετρα του οδικού δικτύου της Κεντρικής Μακεδονίας και φυσικά της Πιερίας, τα έργα προστασίας από τη διάβρωση των ακτών στο Δήμο Κατερίνης και στην Ακτή Πλαταμώνα, τα έργα βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, οι αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων, η δημιουργία χώρων πρασίνου και οι ποδηλατόδρομοι, τα μεγάλα αποχετευτικά έργα, τα έργα εξασφάλισης καλύτερης ποιότητας και ποσότητας νερού σε όλους τους Δήμους, η νέα υπερσύγχρονη νοσηλευτική μονάδα στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, ο εκσυγχρονισμός των σχολείων και των αθλητικών εγκαταστάσεων, το νέο σύγχρονο Πολιτιστικό Κέντρο Καρίτσας, ο εξοπλισμός των ειδικών σχολείων στην Πιερία και ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία, είναι έργα που υπηρετούν τον άνθρωπο, τον τόπο, το κοινωνικό σύνολο.

Έργα που κάνουν την Πιερία και την Κεντρική Μακεδονία πολύ πιο σύγχρονη, που δίνουν αληθινή προοπτική, που και κυριολεκτικά και μεταφορικά ανοίγουν νέους δρόμους, στον τουρισμό, τον πρωτογενή τομέα, τις εξαγωγές, την εφοδιαστική αλυσίδα, τις τοπικές μας οικονομίες. Είναι έργα που κάνουν πιο ανθρώπινες τις πόλεις, τις γειτονιές, την καθημερινότητά μας, με καλύτερη πρόσβαση για όλους τους πολίτες στην υγεία, την παιδεία, την κοινωνική πρόνοια».

Ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε ότι το έργο του δυτικού άξονα περιφερειακής οδού Κατερίνης είναι ένα ξεχωριστό παράδειγμα συνεργασίας και ολοκλήρωσης, ένα έργο που δίνει ανάσα σε μια ολόκληρη πόλη, σε μια κομβική περιοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε τον Βουλευτή και πρώην Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, για τη στενή συνεργασία του με την Περιφέρεια και τη σημαντική συμβολή του για να ξεπεραστούν πολλά εμπόδια, ενώ εξήρε και τη συμβολή του Υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που στην προηγούμενη θητεία του είχε την προνοητικότητα και το αληθινό ενδιαφέρον να εντάξει αυτό το σπουδαίο έργο, εξασφαλίζοντας τους απαραίτητους πόρους για την υλοποίηση και ολοκλήρωσή του.

Επίσης ευχαρίστησε για τη συμβολή τους την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου και τον Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής και μέχρι πρότινος και Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών Γιάννη Γιώργο, όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τα στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Περιφερειακού Ταμείου και των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας, που δούλεψαν με συνέπεια και επαγγελματισμό, όπως και την ανάδοχο εταιρία.

«Ο δυτικός άξονας περιφερειακής οδού Κατερίνης, πέρα από σπουδαία συγκοινωνιακή αναβάθμιση, πέρα από το γεγονός ότι κάνει καλύτερη την καθημερινότητα και τις μετακινήσεις όλων των συμπολιτών μας, αποτελεί και τον πιο ισχυρό συμβολισμό, ότι ο τόπος μας αλλάζει, ότι προχωράμε μπροστά, ότι κάνουμε σταθερά βήματα στο μέλλον.

Συνεχίζουμε και τα επόμενα χρόνια με δουλειά, σχέδιο και συνεργασία. Συνεχίζουμε γιατί κάθε συμπολίτης μας, κάθε ένας από εμάς, έχει το δικαίωμα να ζει σε μία Περιφέρεια όπως του αξίζει και όπως τη θέλει. Συνεχίζουμε και θα το πετύχουμε», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα