Connect with us

Συνεντεύξεις - Γνώμες

ΚΤΥΠ: Φιλόδοξα κτιριακά έργα και νέα γενιά ΣΔΙΤ στα σχέδια της εταιρείας

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Αντεπίθεση κάνει η ΚΤΥΠ Α.Ε. και κοιτάζει ακόμα και έξω από τα …παραδοσιακά της αντικείμενα. Μετά από μία περίοδο που φάνηκε να είναι κάπως εσωστρεφής η κατασκευαστική αυτή εταιρεία του Δημοσίου έρχεται και πάλι στο προσκήνιο με νέες φιλοδοξίες.

Όπως σημειώνει ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Γιάννης Χαρωνίτης στο ypodomes.com σκοπός είναι να τρέξουν όσο πιο πολλά project μπορούν. «Το αντικείμενο μας, τα κτιριακά έργα, είναι επενδύσεις που από τη μία ωφελούν την πραγματική οικονομία καθώς τα χρήματα διαχέονται σε μισθούς, υλικά και υπηρεσίες και από την άλλη επιστρέφει ένα κομμάτι τους στο Κράτος με τη μορφή έμμεσων και άμεσων φόρων. Άρα όσο περισσότερα έργα βάλουμε μπρος τόσο καλύτερα για όλους».

Ένα από τα στοιχήματα της νέας διοίκησης είναι να εκμεταλλευτεί τα κονδύλια του ΕΣΠΑ και τις δυνατότητες που δίνει το εργαλείο που ονομάζεται ΣΔΙΤ. «Είμαστε αποφασισμένοι να τρέξουμε τα έργα που υπάρχουν διαθέσιμα ποσά από το ΕΣΠΑ και για παράδειγμα σας λέω ένα ποσό γύρω στα 50-60εκατ.ευρώ από το ΠΕΠ Αττικής για την κάλυψη των σχολικών κτιριακών αναγκών σε επίπεδο κατασκευής. Αυτό είναι ένα ποσό και ένα πλάνο που θα το τρέξουμε άμεσα» τονίζει ο κ.Χαρωνίτης ενώ για τις συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα είναι σαφής: «η ΚΤΥΠ θέλει να κάνει ΣΔΙΤ αλλά να έχουν αξία για το κοινωνικό σύνολο, να προσδίδουν το κάτι παραπάνω, δεν είναι ανάγκη να είναι μόνο σχολεία, μπορούν να έχουν χρήση και σε άλλα κτιριακά έργα. Επί της ουσίας η έλλειψη διαθέσιμων πόρων κάνει τις ΣΔΙΤ ως ένα ενδιαφέρον εργαλείο χρηματοδότησης για εμάς».

Ένα πρώτο σχέδιο που είναι στα σκαριά σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού είναι η μετατροπή ενός παλιού ορφανοτροφείου στην Ιεράπετρα σε μουσείο. «Μιλάμε για ένα πολύ ενδιαφέρον κτίριο με ιστορία, το όποιο σήμερα μένει αναξιοποίητο. Αυτό το κτίριο θα μπορούσε μέσω ΣΔΙΤ να γίνει ένα μουσείο, σημειωτέον το πρώτο για την πόλη, όπου θα εκτεθούν τα πλούσια ευρήματα που έχει η ευρύτερη περιοχή και είναι σήμερα σε αποθήκες, ενώ το ακίνητο βρίσκεται σε μία εξαιρετική τοποθεσία» τονίζει ο κ.Χαρωνίτης. Στο ίδιο μήκος κύματος εξετάζει η δημιουργία ενός Μουσείου στην περιοχή του Τύμβου της Μικρής Δοξιπάρας στην Ορεστιάδα του Νομού Έβρου. Κοινή συνιστώσα και στα δύο, η επίδραση στην κοινωνία και η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς με παράλληλη ανάδειξη των περιοχών ως τουριστικών προορισμών.

Επίσης στη Θεσσαλονίκη, εξετάζεται η δημιουργία δύο καλλιτεχνικών σχολείων, το πρώτο στη Μενεμένη και το δεύτερο στο κτιριακό συγκρότητα του Παπάφειου Ιδρύματος, αλλά και η μετατροπή κλειστών σήμερα κτιρίων της Ναυτικής Διοίκησης Βορείου Ελλάδας σε καταλύμματα για στρατιωτικούς, δίνοντας ταυτόχρονα ζωή στην περιοχή του Ντεπώ.

Στα πιο κλασικά «ΣΔΙΤ» εξετάζεται ένα cluster σχολείων στην Κρήτη, ενώ έμφαση θα δοθεί μέσω ΣΔΙΤ για μία νέα γενιά νηπιαγωγείων όπου διαπιστώνεται και το μεγαλύτερο έλλειμμα σχολικής στέγης.

Όπως εξηγεί ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΤΥΠ Α.Ε. η εταιρεία σκέφτεται «out of the box». «Για εμάς δεν υπάρχει σύνορο που να λέει ότι μπορούμε να κάνουμε μόνο κτιριακά έργα. Θα σας πω λοιπόν ότι για παράδειγμα στο Καστελόριζο στα πλαίσια του μηχανισμού στήριξης μικρών νησιωτικών Δήμων και σε συνεννόηση με τα Υπουργεία Υποδομών, Ναυτιλίας, Οικονομίας και Εξωτερικών μελετάμε την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης συνολικής έκτασης 4.000τμ».

Στο ίδιο πλαίσιο περιλαμβάνεται η μελέτη για την αποκατάσταση και επισκευή του ιστορικού διατηρητέου μνημείου Σαρέντζι και του κτιρίου Ρολόι στη Χάλκη με σκοπό την αξιοποίηση τους ως εκθεσιακοί χώροι. Τέλος μελετάται βρεφονηπιακός σταθμός ολοκληρωμένης φροντίδας και μόναδα φροντίδας ηλικιωμένων στην Πάτμο. Σε όλα τα παραπάνω η ΚΤΥΠ με την ολοκλήρωση των μελετών θα γίνει και ο Φορέας Υλοποίησης των έργων.  Η ΚΤΥΠ Α.Ε. έχει αυτή τη στιγμή ένα μεγάλο πρόγραμμα περίπου 120εκατ.ευρώ που είτε τρέχουν είτε πρόκειται να δημοπρατηθούν είτε είναι υπό μελέτη και μεγάλος στόχος είναι να απορροφηθεί και το τελευταίο ευρώ που έχει στη διάθεση της προκειμένου να ανταποκριθεί στο ρόλο της, δηλαδή της δημόσιας κατασκευαστικής εταιρείας που καλύπτει τις ανάγκες που προκύπτουν σε όλη την επικράτεια. 

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

 

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Συνεντεύξεις - Γνώμες

Αντίθετο στην ακύρωση του Πάτρα-Πύργος το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΔΕ Βασίλης Αϊβαλής

Πλήρως αντίθετος σε κάθε ενδεχόμενο ακύρωσης του υφιστάμενου σχεδιασμού της Πατρών – Πύργου και επαναδημοπράτησής της με νέους όρους και προϋποθέσεις, ήταν ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδας κ. Βασίλης Αϊβαλής σχετικά με τα αντίστοιχα σενάρια που κυκλοφορούν από το περιβάλλον του Υπουργού Υποδομών και είδαν το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Αϊβαλή, ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα ήταν ιδιαίτερα επώδυνο για την περιοχή μιας και θα οδηγούσε σε πλήρη χρονική μετάθεση της κατασκευής του έργου στο απώτερο μέλλον, ενώ θα δημιουργούσε και μια σειρά από άλλα προβλήματα όπως:

1. Το έργο αυτή την στιγμή είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 295εκ.€ και με υποχρέωση ολοκλήρωσης της κατασκευής του έως το 2023. Η οποιαδήποτε ακύρωση του υφιστάμενου σχεδιασμού θα οδηγήσει το έργο σε απένταξη και σε απώλεια των αντίστοιχων κοινοτικών κονδυλίων.

2. Θα πρέπει άμεσα να αποζημιωθούν οι ανάδοχες επιχειρήσεις για τις πέντε ήδη υπογεγραμμένες συμβάσεις μιας και ήδη έχουν προχωρήσει και έχουν αρχίσει να εγκαθιστούν τα εργοτάξια τους στο πεδίο κατασκευής του έργου σύμφωνα με τις υπογεγραμμένες με το Ελληνικό δημόσιο συμβάσεις τους.

3. Η απένταξη του έργου επί τις ουσίας ή θα το παραπέμψει στις ελληνικές καλένδες ή, στην καλύτερη περίπτωση, θα καθυστερήσει την κατασκευή του για αρκετά χρόνια μέχρι να βρεθεί κατάλληλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα που με νέο τεχνικό δελτίο θα μπορούσε αυτό να ενταχθεί.

4. Σύμφωνα με τον υφιστάμενο σχεδιασμό, τις αντίστοιχες μελέτες και την χρηματοδότηση,σήμερα έχει εξασφαλιστεί η κατασκευή ενός πληρέστατου και ασφαλούς σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου αντίστοιχου αυτού της Πατρών – Κορίνθου. Μετά από μια απένταξη του έργου από το ΕΣΠΑ 2014-2020 με τους συγκεκριμένους όρους, πιθανότατα κανείς δεν θα μπορεί να διασφαλίσει ότι μια ενδεχόμενη ένταξη του σε ένα νέο πλαίσιο, όταν αυτή γίνει, θα γίνει με τους ίδιους όρους γεωμετρίας και διαστάσεων του δρόμου και ότι τα στοιχεία αυτά δεν θα αποτελέσουν εκ νέου αντικείμενο διαπραγμάτευσης.

5. Η ακύρωση του υφιστάμενου σχεδιασμού θα αδικήσει για άλλη μία φορά τον πολύπαθο νομό Ηλείας και τους πολίτες του οι οποίοι θα συνεχίσουν να ζουν οδικά απομονωμένοι, μην έχοντας σύγχρονο αυτοκινητόδρομο διασύνδεσης με καμία από τις γειτονικές περιφερειακές ενότητες.

6. Θα αναστείλει την όποια ελπίδα υπήρξε στους πολίτες της Ηλείας αλλά και γενικότερα της Δυτικής Ελλάδας για υγιή ανάπτυξη της περιοχής μιας, ειδικότερα για τον κάμπο της Ηλείας που αποτελεί τον μεγαλύτερο κάμπο παραγωγής αγροτικών προϊόντων στην Πελοπόννησο και μια από τις πιο παραγωγικές περιοχές στην χώρα.

7. Θα δημιουργήσει μια ιδιαίτερη αναπτυξιακή υστέρηση στην περιοχή μιας και ουσιαστικά θα εγκλωβίσει αναπτυξιακά την ΒΙΠΕ Πατρών, την αναβάθμιση του αεροδρομίου του Αράξου, την επιπλέον ανάπτυξη της Ολυμπίας ως κόμβο πολιτισμού και τουριστικό ορόσημο και γενικότερα της Π.Ε. Ηλείας, αλλά θα άρει και τις προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί για την καλύτερη διασύνδεση των νησιών Κεφαλλονιάς και Ζακύνθου με την ενδοχώρα της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Σε αντιδιαστολή με τα παραπάνω, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΕ κ. B. Αϊβαλής πιστεύει ότι στα σύγχρονα κράτη υπάρχει και επιβάλλεται να υπάρχει συνέχεια. Το Υπουργείο Υποδομών έχει όλες τις δυνατότητες και όλους εκείνους τους μηχανισμούς οι οποίοι μπορούν να παρακολουθήσουν, να ελέγξουν και να συνεχίσουν την υλοποίηση του υφιστάμενου σχεδιασμού, διασφαλίζοντας την άρτια κατασκευή και ολοκλήρωση του έργου εντός χρονοδιαγραμμάτων και εντός του υφιστάμενου ΕΣΠΑ. Η Ηλεία και η Αχαΐα πρέπει να έχουν επιτέλους αυτόν τον οδικό άξονα στις υποδομές τους το αργότερο μέχρι τη λήξη του τρέχοντος χρηματοδοτικού πλαισίου.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Συνεντεύξεις - Γνώμες

Καραμανλής: Αναζητάμε ριζική λύση για τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής στον Economist

Ριζική λύση αναζητά το Υπουργείο ΥΠΟΜΕ για τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος. Αυτό είπε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Real news.

Πιο συγκεκριμένα, για τον αυτοκινητόδρομο Πατρών- Πύργου τονίζει «ένα έργο που πριν 5 χρόνια ήταν έτοιμο προς δημοπράτηση, το παραλάβαμε σπασμένο σε 8 κομμάτια από τα οποία δεν έχει ξεκινήσει κανένα. Στα 3 δεν έχει υπογραφεί καν σύμβαση γιατί υπάρχουν τα γνωστά προβλήματα με το ΣτΕ και τον ανάδοχο που δεν μπορεί να καταθέσει εγγυητική επιστολή».

«Το έργο είναι στον αέρα. Χρειάζεται μια ριζική λύση. Μελετάμε διεξοδικά το θέμα και έχουμε ήδη έρθει σε επαφή με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ώστε τελικά να προχωρήσουμε σε λύση όσο το δυνατόν ταχύτερη και με εξασφαλισμένη ευρωπαϊκή χρηματοδότηση», συμπληρώνει σύμφωνα με το ΑΠΕ ο υπουργός Υποδομών.

Όσον αφορά την αύξηση στα διόδια που ανακοίνωσε η Αττική οδός ο Κώστας Καραμανλής ξεκαθαρίζει πως «η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχθεί κανένα τετελεσμένο στο θέμα αυτό».

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Συνεντεύξεις - Γνώμες

Γιάννης Κεφαλογιάννης: Οδικές, σιδηροδρομικές και συνδυασμένες μεταφορές στο επίκεντρο

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο υφυπουργός Μεταφορών, κ.Γιάννης Κεφαλογιάννης

Ο νέος υφυπουργό Μεταφορών μιλά στην εφημερίδα Παραπολιτικά

Είναι για μένα μεγάλη τιμή εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, να μου αναθέσει τον κρίσιμο τομέα των Μεταφορών.

Ακόμα μεγαλύτερη είναι η ευθύνη για το έργο που κυβέρνηση πρέπει να επιτελέσει σε αυτό τον τομέα, στον οποίο, δυστυχώς, δεν δόθηκε πρέπουσα σημασία τα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ.

Οι μεταφορές είναι τομέας κεφαλαιώδους σημασίας για τη λειτουργία των σύγχρονων οικονομιών.

Κανένας δεν μπορεί να φανταστεί μια ισχυρή ανάπτυξη της Ελλάδας, χωρίς αποτελεσματικό σύστημα μεταφορών, το οποίο θα αξιοποιεί όλες τις σύγχρονες εξελίξεις του κλάδου.

Στο πλαίσιο αυτό, η πολιτική μας θα εστιάσει στη βελτίωση της ποιότητας των οδικών μεταφορών, την αναζωογόνηση των σιδηροδρόμων και την ανάπτυξη των συνδυασμένων μεταφορών και της εφοδιαστικής αλυσίδας, έχοντας πάντα στο βάθος του μυαλού μας την προστασία του περιβάλλοντος.

Η ευθύνη υλοποίησης ενός τέτοιου σχεδίου δεν περιορίζεται μόνο στον δημόσιο τομέα, αλλά θα επεκταθεί και στον ιδιωτικό.

Η σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα είναι αναγκαία σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε και θα αφορά σε ένα ευρύ πεδίο κοινής προσπάθειας για τον προσδιορισμό και την εφαρμογή των αναγκαίων πρωτοβουλιών που θα αξιοποιούν τις ευκαιρίες, που θα απαντούν στα μεγάλα προβλήματα και τις μεγάλες προκλήσεις. Το επόμενο διάστημα θα ξεδιπλώσουμε μια σειρά από πρωτοβουλίες.

Ενδεικτικά, αλλά όχι περιοριστικά, θα προχωρήσουμε στη λήψη μέτρων για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, στον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου και της λειτουργίας των δημόσιων αστικών μεταφορών στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, την προώθηση νομοθετικών ρυθμίσεων για τη βελτίωση της λειτουργίας των ιδιωτικών αστικών και υπεραστικών μεταφορών και τη λειτουργία – επιτέλους – των υδατοδρομίων, αφού προηγουμένως εξορθολογήσουμε όλες τις πολύπλοκες διαδικασίες που έχουν θεσπιστεί και οι οποίες αποτελούν τον κύριο λόγο της καθυστέρησης.

Ενα μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση είναι η απλούστευση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, με απώτερο σκοπό την εξυπηρέτηση του πολίτη.

Στον τομέα των μεταφορών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών βρήκαμε ρυθμίσεις, οι οποίες μόνο τον παραπάνω σκοπό δεν εξυπηρετούν.

Ενδεικτικά, αναφέρω ότι όλοι οι ιδιοκτήτες φορτηγών αυτοκινήτων της Ελλάδας, από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Κρήτη, υποχρεούνται, προκειμένου να αντικαταστήσουν τα σχήματά τους, να υποβάλλουν σχετικούς φακέλους στην Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου, πράξη που από συστάσεως του ελληνικού κράτους γινόταν εντός μίας ημέρας στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Μεταφορών της χώρας.

Αυτά και παρόμοια ζητήματα, όπως οι άδειες κυκλοφορίας, άδειες οδήγησης και άδειες καταστημάτων για εξυπηρέτηση οχημάτων θα τροποποιηθούν, με σκοπό την όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και των επαγγελματιών.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα