Connect with us

Αεροδρόμια-Αεροπορικές

Ξεκίνησε το έργο επέκτασης του διαδρόμου προσαπογείωσης στο Αεροδρόμιο Σύρου

Δημοσιεύθηκε

στις

Ξεκίνησε το έργο επέκτασης του διαδρόμου προσαπωγείωσης στο Αεροδρόμιο Σύρου όπως αναφέρει το syrostoday.gr. Ένα όνειρο πολλών ετών, παίρνει σάρκα και οστά και βαίνει πλέον προς υλοποίηση, μετά από τις επίμονες και συστηματικές προσπάθειες που κατέβαλλε η Δημοτική Αρχή του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης.

Ο λόγος για την επέκταση του διαδρόμου του αεροδρομίου Σύρου και συγκεκριμένα για την α’ φάση που αφορά την επέκτασή κατά 140 μ., ανοίγοντας το «δρόμο» για την προσγείωση αεροσκαφών τύπου Q400, χωρητικότητας 80 θέσεων.

Ήδη στο χώρο του αεροδρομίου έχει εγκατασταθεί ο ανάδοχος του έργου, η εταιρία 3Κ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε., όπου διενεργεί τις προπαρασκευαστικές εργασίες (μελέτες κ.α) και στις αρχές Σεπτεμβρίου θα μπουν στο χώρο και τα μηχανήματα προκειμένου να ξεκινήσουν οι κύριες εργασίες που αφορούν την επέκταση.

Το έργο
Το έργο προϋπολογισμού διαγωνισμού 1,426 εκ. ευρώ έχει χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τους έξι μήνες, δηλαδή θα είναι έτοιμο προς παράδοση τον Ιανουάριο του 2019.

Οι εργασίες σύμφωνα με τη μελέτη αφορούν:
Επέκταση του διαδρόμου προς Νότο κατά 20 Μ.
Διαμόρφωση ακραίων ζωνών ασφαλείας μετά τα δύο άκρα του διαδρόμου σε μήκος 60 μ και πλάτος 45 μ (22,50 μ εκατέρωθεν του άξονα του διαδρόμου) με οδόστρωμα πλήρους αντοχής.
Διαμόρφωση, μετά τη νότια ακραία ζώνης ασφαλείας του διαδρόμου, επιφάνειας clearway, ελεύθερης εμποδίων σε πλάτος 75μ από τον άξονα του διαδρόμου προς το ανατολικό άκρο και μέχρι τα όρια του αεροδρομίου.
Εργασίες διαγράμμισης της περιοχής επέκτασης του διαδρόμου.
Βελτίωση του αποστραγγιστικού συστήματος του αεροδρομίου με καθαρισμούς τάφρων και αγωγών.
Αποψίλωση – ισοπέδωση των πλευρικών ζωνών ασφάλειας του α/δ.
Εργασίες φωτοσήμανσης στην περιοχή επέκτασης.
Εργασίες μεταφοράς σταθμού φωτοσήμανσης στο κτίριο αεροσταθμού του Αερολιμένα.

«Η Σύρος μπαίνει στον αεροπορικό χάρτη»

«Το καλοκαίρι του 2019 η Σύρος μπαίνει δυναμικά στον αεροπορικό χάρτη, δίνοντας το δικό της στίγμα», δήλωσε στο syrostoday.gr, ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης, Γιώργος Μαραγκός.

Ο κ. Μαραγκός ερωτηθείς για τα αποτελέσματα που θα έχει η αναβάθμιση του αεροδρομίου, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι: “Η επέκταση του διαδρόμου κατά 140 μ., καθώς και η ολοκλήρωση της β’ φάσης που αφορά την ταπείνωση του λόφου στη θέση «Νεράιδα» στο Μάννα και η οποία και αυτή προσδοκούμε να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, συνεπάγεται την προσγείωση αεροσκαφών τύπου Q400, χωρητικότητας 80 θέσεων, όπως έχει σήμερα και το γειτονικό μας νησί η Πάρος. Αυτό σημαίνει ότι θα μας δοθεί η δυνατότητα η Σύρος να μπορεί να συνδεθεί με όλα τα αεροδρόμια της χώρας, ενώ παράλληλα θα υπάρξουν και πρόσθετα οφέλη, με βάση τη ζήτηση, όπως η μείωση της τιμής του εισιτηρίου.

Όμως εκτός των προαναφερόμενων, το αεροδρόμιο μας, θα μπορεί να δεχθεί μικρά τσάρτερ με απευθείας πτήσεις από γειτονικές χώρες όπως την Ιταλία, τη Γαλλία, την Τουρκία, την Κύπρο, τα Βαλκάνια κ.α καθώς και να αξιοποιήσουμε τις διασυνδεδεμένες ανταποκρίσεις (connection flights) με όλες τις χώρες του κόσμου». Ήδη έχουμε ξεκινήσει τις συζητήσεις και επαφές με τουριστικούς πράκτορες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

«Αρχές Σεπτεμβρίου μπαίνουν τα μηχανήματα»
Το syrostoday.gr, επικοινώνησε και με τον Δημήτρη Κρούσκο από την ανάδοχο εταιρία 3Κ Τεχνική Α.Ε, ο οποίος επιβεβαίωσε το γεγονός ότι ήδη έχουν ξεκινήσει οι προπαρασκευαστικές διεργασίες (τοπογραφικά κ.α) και αναμένεται εντός των ημερών κλιμάκιο της Διεύθυνσης Υποδομών να παραλάβουν τις μελέτες ώστε να δοθεί και το επίσημο «φως» για την έναρξη των εργασιών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα μηχανήματα θα εγκατασταθούν και θα ξεκινήσουν τις εργασίες εκσκαφών αρχές Σεπτεμβρίου, σημειώνοντας ότι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στο χρονοδιάγραμμα που ορίζεται, δηλαδή τον Ιανουάριο του 2019.

Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες και για τη β’ φάση του έργου
Παράλληλα με την α’ φάση, τρέχουν και οι διαδικασίες για την β’ φάση, δηλαδή για το έργο που αφορά την ταπείνωση του λόφου στη θέση «Νεράιδα» στο Μάννα, προϋπολογισμού πάνω από 1 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, βρίσκεται στο τελικό στάδιο της δημοπράτησής του, καθώς ολοκληρώνεται από την ΥΠΑ το θέμα των απαλλοτριώσεων ενώ πιστοποιήθηκε η πλήρης περιβαλλοντική συμμόρφωση του έργου σε σχέση με την διάθεση των προϊόντων εκσκαφών.

Σύμφωνα με το προβλεπόμενο σχεδιασμό, ο εργολάβος θα εγκατασταθεί περί τα τέλη του χρόνου, μετά τη διαγωνιστική διαδικασία, με το έργο να έχει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης τους τρεις μήνες από την ημέρα που θα ξεκινήσουν οι εργασίες.

Να σημειωθεί ότι για όλα τα παραπάνω, ο Δήμος και ο Δήμαρχος βρίσκονται σε καθημερινή συνεργασία και επικοινωνία, έγγραφη και προφορική, με την Διεύθυνση Υποδομών Αεροδρομίων του Υπουργείου Υποδομών και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας προκειμένου να μην χαθεί ούτε ημέρα σε σχέση με το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα.

Πηγή: syrostoday.gr

Advertisement href="https://tuvaustriahellas.gr/ypiresies/?service=ypodomon#service-container" target="_blank">

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα