Connect with us

Αστικές

Ξεκίνησε η προετοιμασία του διαγωνισμού για τα 750 αστικά λεωφορεία σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Προχωρά το πλάνο υλοποίησης για την προμήθεια και συντήρηση 750 αστικών λεωφορείων για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Υποδομών ανατέθηκε σε Τεχνικό Σύμβουλο η προετοιμασία των Τευχών Δημοπράτησης και λοιπών στοιχείων της αίτησης χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ. Ανάδοχος είναι ο Αρμένης Δημήτριος με ποσό 22.816 ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, ποσό χωρίς ΦΠΑ 18.400 ευρώ).

Το έργο θα συγχρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του ΕΠ ΥΜΕΠΕΡΑΑ 2014-2020. Μεγάλος στόχος είναι η διασφάλιση της χρηματοδότησης, της υλοποίησης και της ολοκλήρωσης του έργου της ανανέωσης στόλου αστικών λεωφορείων της Αττικής και της Θεσσαλονίκης με νέα
αντιρρυπαντικής τεχνολογίας εντός της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου. Στη χρηματοδότηση θα συμμετάσχει και η ΕΤΕπ.

Όπως γίνεται αντιληπτό από την απόφαση η αίτηση χρηματοδότησης θα γίνει προς το τέλος της φετινής χρονιάς μιας και η διάρκεια της σύμβασης του Τεχνικού Συμβούλου ορίστηκε σε 9 μήνες. Εφόσον δοθεί το πράσινο φως και εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση, ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2020.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΝΕΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ
Η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη έχουν να προμηθευτούν αστικά λεωφορεία από το 2004, δηλαδή 15 και πλέον χρόνια και ο στόλος τους χαρακτηρίζεται γηρασμένος και σε πολλές περιπτώσεις ρυπογόνος. Επιπλέον τα νέα λεωφορεία θα είναι ηλεκτροκίνητα, φυσικού αερίου και πετρελαιοκίνητα Euro VΙ (τύπου φυσαρμόνικα-δηλαδή με μεγάλο μήκος καμπίνας) και πρακτικά θα βελτιώσουν σημαντικά στην δραστική μείωση των αέριων ρύπων στις δύο πόλεις από τις αστικές συγκοινωνίες. Φορέας Υλοποίησης του έργου θα είναι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Από τα 750 λεωφορεία, 400 προορίζονται για την Αθήνα τα οποία θα είναι: 170 ηλεκτρικά, 180 φυσικού αερίου, 50 πετρελαίου και 350 για τη Θεσσαλονίκη: 150 ηλεκτρικά, 150 φυσικού αερίου, 50 πετρελαίου.

Το κόστος του θα ανέρχεται σε περίπου 220εκατ.ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ) και θα περιλαμβάνει εκτός από την προμήθεια και την συντήρηση τους για διάστημα 15 ετών προκειμένου η γενική τους κατάσταση να παραμείνει σε υψηλό επίπεδο. Τα νέα λεωφορεία θα πρέπει να έχουν υποχρεωτικά ενσωματώσει τις νέες υπηρεσίες τηλεματικής και ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

image_pdfimage_print

Αστικές

Αναστέλλονται οι στάσεις εργασίας σε Μετρό και Τραμ την Πέμπτη

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Συρμός του Μετρό της Αθήνας στην αποβάθρα του σταθμού

Οι εργαζόμενοι σε Μετρό και Τραμ αποφάσισαν να αναστείλουν τις στάσεις εργασίας την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι: «Η απόφαση αυτή λήφθηκε μετά από τη συνάντηση των Σωματείων εργαζομένων στη ΣΤΑ.ΣΥ και στην ΟΣΥ με την ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών, στην οποία μας γνωστοποιήθηκε ότι σε απόλυτη συνεννόηση με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έκλεισε το θέμα των Συλλογικών Συμβάσεων», αναφέρουν οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ και στην ΟΣΥ σε ανακοίνωσή τους

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Αστικές

Καραμανλής: Τιμούμε τις συλλογικές συμβάσεις των εργαζομένων στον ΟΑΣΑ, του χρόνου αλλαγές

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Λεωφορείο ΟΣΥ-ΟΑΣΑ

Σε συνέντευξη του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή στην εκπομπή «Καλημέρα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ και τον δημοσιογράφο κ. Γιώργο Αυτιά αναφέρθηκε στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, για τις οποίες η προηγούμενη κυβέρνηση, δεν είχε υπογράψει.

«Διαδεχτήκαμε μια Κυβέρνηση η οποία προσπαθούσε να πείσει τους πάντες ότι έχει μονοπώλιο στην κοινωνική ευαισθησία, διότι ήταν μια Αριστερή Κυβέρνηση. Θα σας πω το δικό μας παράδειγμα στο Υπουργείο Μεταφορών. Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας: Επί 3,5-4 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ επί της ουσίας δεν είχε υπογράψει καμία συλλογική σύμβαση εργασίας».

«Πριν τις εκλογές, στα Μέσα Μαζικής Μεταφορά στον ΟΑΣΑ, ήρθε ο τότε Υπουργός, έκανε μια συμφωνία με τους συνδικαλιστές, ανέβασε τις συλλογικές συμβάσεις στην ΕΡΓΑΝΗ, αλλά τι έγινε. Το ΓΛΚ δεν τις ενέκρινε. Τι έκαναν οι Διοικήσεις; Κατά το δοκούν έδιναν τις μη μισθολογικές παροχές, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, εκεί που οι ίδιες αποφάσιζαν να το δώσουν».

Στη συνέχεια ο κ. Κώστας Καραμανλής είπε ότι η κυβέρνηση θα τιμήσει τις συλλογικές συμβάσεις των εργαζομένων. «Εμείς την Παρασκευή αυτό το θέμα το κλείσαμε και το λέω από την εκπομπή σας, διότι την Παρασκευή έγινε Γενική Συνέλευση των εργαζομένων και ανακοίνωσαν απεργίες και είπαμε σε ευρύτατη σύσκεψη ότι εμείς φέτος θα τιμήσουμε αυτές τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, διότι είναι προεκλογική μας δέσμευση πρώτον και θα δούμε από του χρόνου, θα κάτσουμε κάτω να εξορθολογίσουμε τα οικονομικά όλων των ΔΕΚΟ και να δούμε τι μπορούμε πλέον να δίνουμε, αλλά από το περίσσευμα».

«Διότι το να δίνουμε δεξιά και αριστερά επιδόματα και αυξήσεις από δανεικά νομίζω ότι όλοι καταλαβαίνουμε ότι αυτά τα μαθηματικά είναι μαθηματικά τα οποία δεν βγαίνουν».

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Αστικές

Στάση εργασίας σε Μετρό και Τραμ την Πέμπτη 17/10

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Κλειστός σταθμός μετρό λόγω απεργίας

Χωρίς Μέσα Σταθερής Τροχιάς νωρίς το πρωί και το βράδυ θα μείνει η Αθήνα την ερχόμενη Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου, καθώς τα Σωματεία των εργαζομένων στη ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) αποφάσισαν νέες προειδοποιητικές στάσεις εργασίας, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη εφαρμογή της επέκτασης της ΣΣΕ που έχει υπογραφεί.

Πιο αναλυτικά, η Αθήνα θα μείνει χωρίς Μετρό (Γραμμές 1,2 και 3) και Τραμ από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και μετά τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Αυτό σημαίνει πως τα Μέσα Σταθερής Τροχιάς (εκτός του Προαστιακού Σιδηροδρόμου) θα εκτελούν δρομολόγια μόνο στο διάστημα μεταξύ 9 το πρωί και 9 το βράδυ.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα