Connect with us

Επικαιρότητα

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το 3ο Συνέδριο Υποδομών-Μεταφορών «Επενδύοντας στο Μέλλον»

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το μεγαλύτερο εγχώριο γεγονός στον κλάδο των Υποδομών και Μεταφορών: Το 3ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών.  Το εφετινό συνέδριο, με τίτλο «Επενδύοντας στο Μέλλον», θα διεξαχθεί στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών (αίθουσα «Banquet»), στις 19 και 20 Ιουνίου.

Για την συμμετοχή σας, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://ypodomes-metaforescongress.gr/register/ και συμπληρώνοντας τα απαραίτητα πεδία να εξασφαλίσετε της δική σας θέση. Τη διαπίστευση σας,  θα την παραλάβετε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου από τη γραμματεία.

Εφέτος, το συνέδριο αναμένεται να παρακολουθήσουν (και τις δύο ημέρες) περισσότεροι από 1.300 σύνεδροι, οι οποίοι – κατά κύριο λόγο – είναι ανώτερα και ανώτατα στελέχη από κατασκευαστικές / τεχνικές εταιρείες, μηχανολόγοι – μηχανικοί και μελετητές, καθώς και ανώτερα και ανώτατα στελέχη από αεροπορικές / σιδηροδρομικές / ναυτιλιακές εταιρείες, εταιρείες logistics και τεχνολογίας, υπηρεσιακά στελέχη των υπουργείων Υποδομών – Μεταφορών, Ναυτιλίας, Ανάπτυξης, κτλ.

Άξιο αναφοράς ότι και φέτος όπως τις προηγούμενες χρονιές, το συνέδριο αναμένεται να παρακολουθήσουν και εκπρόσωποι από την αμερικανική, αυστριακή, γαλλική και ισπανική Πρεσβεία.

Από πλευράς Πολιτείας, χαιρετισμό θα απευθύνουν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Θάνος Βούρδας, ο υπουργός Ναυτιλίας Φώτης Κουβέλης και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας.

Επίσης, χαιρετισμό θα απευθύνουν και: ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της ΔΗΣΥ Γιάννης Μανιάτης και ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μιλτιάδης Κύρκος.

Οι Υποδομές επενδύουν στο μέλλον
Την 1η ημέρα του Συνεδρίου (Τετάρτη 19 Ιουνίου), η οποία είναι αφιερωμένη στις Υποδομές πλειάδα εντυπωσιακών ομιλητών σε 4 διαφορετικές συνεδρίες:
Η στρογγυλή τράπεζα των κατασκευών με συμμετοχή από τους 5 μεγάλους κατασκευαστικούς ομίλους της χώρας: Ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΚΤΩΡ Αλέξανδρος Εξάρχου, το μέλος Δ.Σ. της ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ Γιώργος Περδικάρης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΒΑΞ Κωνσταντίνος Μιτζάλης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΙΝΤΡΑΚΑΤ Πέτρος Σουρέτης και ο Γενικός Διευθυντής Έργων της Μυτιληναίος Παναγιώτης Γαρδελίνος θα μας μιλήσουν και θα συζητήσουν για το σήμερα και το αύριο του κατασκευαστικού κλάδου. Παρέμβαση θα κάνει ο Πρόεδρος του ΣΤΕΑΤ Γιώργος Συριανός.

Πριν τη δεύτερη συνεδρία θα βραβευτεί ως έργο της χρονιάς η ΣΔΙΤ για τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Ηπείρου. Σύντομη ομιλία θα υπάρξει από τον Γενικό Διευθυντή της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή Γιάννη Αγραφιώτη και τον Ειδικό Γραμματέα ΣΔΙΤ Νίκο Μαντζούφα.

Στη δεύτερη συνεδρία θα ασχοληθεί με τις νέες δυνατότητες στη χρηματοδότηση έργων και επενδύσεων με σημαντικούς ομιλητές: Ο Ειδικός Γραμματέας ΣΔΙΤ Νίκος Μαντζούφας, το μέλος της Επενδυτικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (EFSI) της ΕΤΕπ Βίκυ Κεφαλά, ο Γενικός Διευθυντής της EUROXX Αριστοτέλης Νινιός.

Στην τρίτη συνεδρία έχουμε το αφιέρωμα στις Smart Cities/Smart Technologies: Ο project manager του Aspern Smart City Research (μίας νέας έξυπνης πόλης στη Βιέννη) Oliver Juli, ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Δημήτρης Γκατσώνης, ο επικεφαλής στο τμήμα αυτοκινητόδρομων της AECOM Costanzo Graffi, ο επιστημονικός συνεργάτης της ΟΜΕΚ, καθηγητής του ΑΠΘ Αναστάσιος Μουρατίδης και η Γενική Διευθύντρια της Stanley Black and Decker Μαριέλα Τόμας.

Στην τέταρτη συνεδρία θα γίνουν παρουσιάσεις μεγάλων έργων και τον λόγο έχουν: ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αττικό Μετρό Θεόδωρος Παπαδόπουλος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ Χρήστος Διονέλης. Οι παρουσιάσεις θα αφορούν την επόμενη γενιά έργων στο Μετρό Αθήνας και Θεσσαλονίκης και τα νέα σιδηροδρομικά έργα της χώρας.

Οι Μεταφορές σε έντονα αναπτυξιακή πορεία

Την 2η ημέρα του συνεδρίου (Πέμπτη 20 Ιουνίου), η οποία είναι αφιερωμένη στις Επιβατικές και Εμπορευματικές / Συνδυασμένες Μεταφορές, μέχρι στιγμής, συμμετοχή σε πάνελ έχουν επιβεβαιώσει οι ακόλουθοι:
O διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece, Alexander Zinell, ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ, Ηλίας Αθανασίου, ο Πρόεδρος Δ.Σ. και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ, Σωτήρης Θεοφάνης, o διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Φίλιππος Τσαλίδης, o διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ και της ΘΕΚ, Αθανάσιος Ψαθάς, ο πρόεδρος του «Ελ. Βενιζέλος» Δημήτρης Δημητρίου, ο πρόεδρος του ΟΣΕ, Γιώργος Κακουλάκης, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Παναγιώτης Θεοχάρης, ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ, Ιωάννης Σκουμπούρης, ο αντιπρόεδρος της Hellastron και πρόεδρος του δ.σ. της Νέας Οδού / Κεντρικής Οδού Εμμανουήλ Βράιλας, ο διευθύνων σύμβουλος της Εγνατίας Οδού Αθανάσιος Σχίζας και ο διευθυντής ICT της Salfo Ζαχαρίας Τσαμούλος.

Τα πάνελ των ομιλητών θα συμπληρωθούν και από άλλα ανώτατα στελέχη εταιρειών από τον σιδηροδρομικό και ναυτιλιακό κλάδο, τους αυτοκινητοδρόμους, καθώς και από τον χώρο της εφοδιαστικής αλυσίδας και των logistics.

Επίσης, για πρώτη φορά και στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης του συνεδρίου, θα υπάρξουν ομιλητές από το εξωτερικό, με θεματικό αντικείμενο τις «έξυπνες πόλεις», ενώ και εφέτος παρέχεται η δυνατότητα φιλοξενίας περιπτέρου.

Μέγας Χορηγός της 1η ημέρας του συνεδρίου είναι η ΕΛΛΑΚΤΩΡ και της 2ης ημέρας η ΒΕΑΤ.

Επί του παρόντος (οι χορηγοί εμπλουτίζονται συνεχώς):
Χρυσοί Χορηγοί είναι οι ΤΕΡΝΑ, Fraport Greece, COSMOTE, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Facom, AECOM, DeWalt, ΕΛΤΑ, Μυτιληναίος, Αττικό Μετρό.
Αντίστοιχα, Εκθέτες είναι οι Mortek, Αρμός, ΣΗΜΑ, Advantage Austria, Omek και EKETA / IMET.
Αργυροί Χορηγοί οι Hellastron, Intrakat, Alstom, Hochtief, Αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος”, ΟΛΘ, Salfo και
Χάλκινοι Χορηγοί οι ΟΦΑΕ, Ελληνικά Υδατοδρόμια, Stahweld και On Line Data.

Για περισσότερες πληροφορίες: n.karagiannis@ypodomes.com, ffotinos@metaforespress.gr και vfelekou@free-spirit.gr (τηλ.: 210 6048260).

Για το πρόγραμμα του Συνεδρίου, τις συνεδρίες, και αναλυτικές πληροφορίες για τους ομιλητές μπορείτε να δείτε στο www.ypodomes-metaforescongress.gr.

 

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης
Advertisement

Επικαιρότητα

Συνάντηση Τζιτζικώστα με τους νέους επικεφαλής της Αστυνομίας

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Συνάντηση με τους νέους επικεφαλής της Ελληνικής Αστυνομίας στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη είχε σήμερα στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας συζήτησε με τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Κωνσταντίνο Σκούμα και τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης Λάζαρο Μαυρόπουλο τα ζητήματα αστυνόμευσης, ασφάλειας και πολιτικής προστασίας, αλλά και περαιτέρω ενίσχυσης του εξοπλισμού της ΕΛΑΣ.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας δήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή του στο έργο των αστυνομικών και επισήμανε ότι «η συνεργασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της ΕΛΑΣ όλα αυτά τα χρόνια είναι σταθερή και διαρκής. Βλέπουμε τον αστυνομικό ως σύμμαχο στην προσπάθειά μας για ένα ασφαλές περιβάλλον, για μια καλύτερη καθημερινότητα στις πόλεις και την ύπαιθρο, με ασφάλεια για όλους και ως πολύτιμο βοηθό του πολίτη στις πιο δύσκολες στιγμές του.

Η βούλησή μας για διαρκή ενίσχυση της ΕΛΑΣ είναι αταλάντευτη και με τη νέα ηγεσία βλέπουμε ήδη μεγαλύτερη παρουσία αστυνομικών στην καθημερινότητα των πολιτών, ειδικά στη Θεσσαλονίκη, στην προσπάθεια να εδραιωθεί και να παγιωθεί το αίσθημα ασφάλειας στην κοινωνία.

Στο πλαίσιο της εξαιρετικής συνεργασίας που έχουμε αναπτύξει ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με την ΕΛΑΣ ενισχύσαμε την υλικοτεχνική της υποδομή με ευρωπαϊκά κονδύλια συνολικού ύψους 2,6 εκ. ευρώ και εκτός από τον εξοπλισμό των αστυνομικών, ενισχύσαμε αποφασιστικά την αστυνόμευση με την προμήθεια συνολικά 84 οχημάτων διάφορων τύπων».

Οι κ.κ. Σκούμας και Μαυρόπουλος ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη για τη συνεργασία και επισήμαναν ότι η παρουσία των αστυνομικών στους δρόμους ειδικά των μεγάλων αστικών κέντρων θα αυξηθεί σημαντικά, ενώ έχουν αναληφθεί πρωτοβουλίες τόσο για σειρά δράσεων ενίσχυσης της αστυνόμευσης και του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, όσο και για την πιο ουσιαστική συνδρομή της ΕΛΑΣ στα ζητήματα πολιτικής προστασίας.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Επικαιρότητα

Σε ανοδική πορεία η ελληνική αγορά τεχνολογικών προϊόντων

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Ανοδικά κινήθηκε η ελληνική αγορά τεχνολογικών καταναλωτικών αγαθών το 2ο τρίμηνο του 2019, με τις πωλήσεις να αυξάνονται κατά 2,4% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα και τη συνολική τους αξία να διαμορφώνεται σε €481 εκατ. Το πρόσημο ήταν θετικό και σε επίπεδο εξαμήνου, καθώς η αξία της αγοράς ενισχύθηκε κατά 1,5% και ανήλθε σε €980 εκατ. Από τις επιμέρους κατηγορίες της αγοράς, εκείνες που παρουσίασαν τη μεγαλύτερη άνοδο πωλήσεων σε επίπεδο 2ου τριμήνου ήταν οι Μεγάλες Οικιακές Συσκευές (αύξηση κατά 10,9%), οι Μικρές Οικιακές Συσκευές (οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 8,7%) και τα Προϊόντα Πληροφορικής (όπου η άνοδος ήταν κατά 2,8%).

Σύμφωνα με τα στοιχεία του GfK TEMAX, από τις επτά συνολικά επιμέρους προϊοντικές κατηγορίες της αγοράς οι τέσσερις κατάφεραν να αυξήσουν τις πωλήσεις τους, ενώ οι τρεις βρέθηκαν σε πτωτική τροχιά το 2ο τρίμηνο του 2019. Αναλυτικά, η μεγαλύτερη κατηγορία – από πλευράς αξίας – ήταν οι Τηλεπικοινωνίες, όπου οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 2,7% και ανήλθαν σε €147 εκατ. Στη δεύτερη μεγαλύτερη κατηγορία για τον κλάδο, τις Μεγάλες Οικιακές Συσκευές, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 10,9% στα €122 εκατ., ενώ στα Προϊόντα Πληροφορικής, η τρίτη πιο ισχυρή κατηγορία της αγοράς, η αξία των πωλήσεων αυξήθηκε το εξεταζόμενο διάστημα κατά 2,8% στα €97 εκατ.

Στον αντίποδα, στα Ηλεκτρονικά Καταναλωτικά Αγαθά το πρόσημο ήταν αρνητικό το 2ο τρίμηνο του 2019 κατά 12% με τις πωλήσεις να κατέρχονται στα €68 εκατ. το 2ο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Από τις υπόλοιπες κατηγορίες, οι πωλήσεις στα Είδη Εξοπλισμού Γραφείου και Αναλωσίμων μειώθηκαν κατά 8,6% και βρέθηκαν στα επίπεδα των €6 εκατ., ενώ οι πωλήσεις φωτογραφικών ειδών μειώθηκαν κατά 1,7% στα €6 εκατ.

Προϊόντα Πληροφορικής

Στον τομέα των Τηλεπικοινωνιών, οι πωλήσεις σταθερών τηλεφώνων συνέχισαν τη θετική τους πορεία κατά το 2ο τρίμηνο του έτους, ενώ αξιοσημείωτη ανάπτυξη παρουσίασαν τα Headsets και τα Core Wearables. Πάντως, το πρόσημο των πωλήσεων στην κατηγορία της κινητής τηλεφωνίας συνέχισε να είναι αρνητικό και το 2ο τρίμηνο του 2019.

Στα Προϊόντα Πληροφορικής, οι οθόνες συνέχισαν για άλλο ένα τρίμηνο να έχουν σημαντική ανάπτυξη, γεγονός που συνδέεται με την άνοδο του gaming. Ανάλογα θετική ήταν και η πορεία των πωλήσεων πληκτρολογίων, γεγονός που, επίσης, συνδέεται με την άνοδο του gaming. Επίσης, οι φορητοί υπολογιστές κατέγραψαν αύξηση και το 2ο τρίμηνο του 2019, επίδοση που και αυτή συνδέεται με την περαιτέρω διείσδυση του gaming.

Στο μεταξύ, τα Gaming & Leisure Devices συνέχισαν για άλλο ένα τρίμηνο τη ραγδαία άνοδο, με τις κάρτες δικτύου να αποτελούν τον κύριο άξονα της ανάπτυξης. Σημαντικό ρόλο σε αυτήν την αύξηση – σύμφωνα με τους αναλυτές – έπαιξαν και οι προσφορές. Επίσης, το gaming ευθύνεται και για τη σημαντική ανάπτυξη των πωλήσεων σταθερών υπολογιστών, με την κατηγορία να ευνοείται και από το λανσάρισμα νέων μοντέλων.

Πάντως, μεγάλη πτώση παρουσίασαν οι κατηγορίες Media Tablets, ενώ, μετά από ένα θετικό τρίμηνο, η κατηγορία των Mobile PCs ήταν πτωτική. Επηρεασμένη από την παραπάνω πτώση, αρνητικό πρόσημο για το 2ο τρίμηνο του 2019 παρουσίασε και η κατηγορία Point-ing.

Ηλεκτρονικά αγαθά

Στο μεταξύ όπως σημειώνει ο ΣΕΠΕ, στα Ηλεκτρονικά Καταναλωτικά Αγαθά, οι κατηγορίες Loudspeakers και AHS κατέγραψαν σημαντική αύξηση, βοηθούμενες από τις έντονες προσφορές. Αντίθετα, πτώση παρατηρήθηκε στην κατηγορία της τηλεόρασης, αφού το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο διαδραματιζόταν το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου. Πτώση παρατηρήθηκε επίσης και στα PMP, DVD-Players, συσκευές πλοήγησης, κάρτες μνήμης, ακουστικά, USB, Camcorders και τα Usb για το 2ο τρίμηνο του 2019. Για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, οι κονσόλες κατέγραψαν αρνητικό πρόσημο. Αρνητικό πρόσημο παρουσίασαν, επίσης, τόσο τα πολυμηχανήματα, όσο και οι εκτυπωτές.

Τέλος, ο κλάδος των φωτογραφικών προϊόντων σημείωσε αρνητικό πρόσημο για το 2ο τρίμηνο του 2019.

 

Πηγή: sepe.gr

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Επικαιρότητα

Κλιματική αλλαγή: Έκθεση κάνει λόγο για σοβαρές επιπτώσεις στις οικονομίες των χωρών

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής

Η κλιματική αλλαγή θα βλάψει τις οικονομίες των χωρών είτε αυτές είναι πλούσιες είτε φτωχές ως το 2100, αναφέρουν οικονομολόγοι σε νέα έκθεση που διαλύει τον μύθο ότι οι πιο φτωχές και ζεστές χώρες θα υποφέρουν περισσότερο από την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι ερευνητές εξέτασαν στοιχεία περισσότερων από 50 ετών από 174 χώρες και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι συνεχείς αλλαγές της θερμοκρασίας πάνω ή κάτω από τα συνηθισμένα επίπεδα για κάθε χώρα επηρεάζουν την οικονομική ανάπτυξή τους, ανεξαρτήτως του πλούτου τους.

Οι ΗΠΑ ενδέχεται να χάσουν το 10% του ΑΕΠ τους, αν δεν κάνουν σημαντικές αλλαγές στην πολιτική τους.

«Στη Μεγάλη Βρετανία πριν μερικές ημέρες ζήσαμε την πιο ζεστή ημέρα που έχει καταγραφεί ποτέ και οι υποδομές αντιμετώπισαν πολλές δυσκολίες», σχολίασε ο δρ. Κάμιαρ Μοχάντες καθηγητής Οικονομίας στο πανεπιστήμιο Κέμπριτζ που συμμετείχε στη συγγραφή της έκθεσης.

«Τα τραίνα σταματούν να λειτουργούν, οι άνθρωποι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν (τη ζέστη) και άρα η παραγωγικότητα και η οικονομική ανάπτυξη μειώνονται», πρόσθεσε.

Οι έρευνες συχνά επικεντρώνονταν στις βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις που θα έχει η κλιματική αλλαγή στις φτωχές και ζεστές χώρες. Όμως αυτή η έκθεση αναφέρει ότι ο πλούτος και η πιο χαμηλή θερμοκρασία δεν προστατεύουν από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην οικονομία, αν δεν γίνουν σημαντικές αλλαγές στην πολιτική.

Στη περίπτωση που δεν υπάρξει καμία αλλαγή πολιτικής, και κατά συνέπεια δεν μειωθούν καθόλου τα αέρια που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, η μέση παγκόσμια θερμοκρασία θα αυξηθεί κατά 4 βαθμούς Κελσίου ως το 2100.

Αυτό θα σημάνει απώλεια μεγαλύτερη του 7% για το παγκόσμιο ΑΕΠ, αναφέρει η έκθεση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα από το αμερικανικό National Bureau of Economic Research.

Καίριο το ζήτημα της δραστικής μείωσης εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου

Η Συμφωνία του Παρισιού για την Κλιματική Αλλαγή έχει στόχο να διατηρηθεί η αύξηση της θερμοκρασίας της Γης κάτω από τους 2 βαθμούς Κελσίου, με στόχο τον 1,5 βαθμό.

Όμως για αυτό απαιτείται δραστική μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου.

Η έρευνα των οικονομολόγων βασίστηκε στις ΗΠΑ εξαιτίας του διαφορετικού κλίματος που έχουν διάφορες περιοχές της χώρας και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, αν αγνοηθούν οι στόχοι της Συμφωνίας του Παρισιού, οι επιπτώσεις στις βιομηχανίες –από τις κατασκευές ως τη γεωργία– θα είναι σοβαρές και θα κοστίσουν περισσότερο από το 10% του ΑΕΠ της χώρας.

«Το μέσο αμερικανικό νοικοκυριό θα γίνει πιο φτωχό», τόνισε ο Μοχάντες και επεσήμανε ότι οι βιομηχανικές χώρες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν αντίστοιχες επιπτώσεις.

Ο Καναδάς, όπου η άνοδος της θερμοκρασίας είναι δύο φορές πιο γρήγορη σε σχέση με τον υπόλοιπο πλανήτη, μπορεί να αναμένει μείωση 13% στο ΑΕΠ του, η Ελβετία 12% και η Ινδία 10%.

Όμως η τήρηση των στόχων της Συμφωνίας του Παρισιού ενδέχεται να περιορίσει την απώλεια του ΑΕΠ των ΗΠΑ κάτω από το 2%, υπογραμμίζεται στην έκθεση.

Σε αυτή επισημαίνεται επίσης ότι αν και κάποιες χώρες ίσως προσαρμοστούν στην κλιματική αλλαγή, είναι απίθανο να δράσουν εγκαίρως ώστε να αντιμετωπίσουν όλες τις αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία τους.

«Αν τηρήσουμε (τη Συμφωνία) του Παρισιού, οι απώλειες είναι σημαντικά μικρότερες. Δεν είναι πολύ αργά», υπογράμμισε ο Μοχάντες.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα