Connect with us

Λοιπά Οδικά έργα

Κρήτη: Υπογράφηκε το έργο για την κατασκευή Α/Κ και παράκαμψης στο Αρκαλοχώρι

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Την σύμβαση του έργου για την «Κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου και παράκαμψης Αρκαλοχωρίου» με προϋπολογισμό 12,5 εκ. ευρώ, υπέγραψε στις 12 Απριλίου ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Το έργο εντάχθηκε και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020». το έργο που θα κατασκευάσει η εταιρεία «ΡΟΜΒΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.», εκτείνεται σε μήκος 2,8 χιλ. και περιλαμβάνονται: χωματουργικές εργασίες, κατασκευή κάτω διαβάσεων, μιας άνω διάβασης, οχετών, δικτύων αποχέτευσης – αποστράγγισης, εργασίες οδοστρωσίας, ασφαλτικών, σήμανσης & ασφάλισης, εργασίεςη λεκτροφωτισμού και φυτοτεχνικές εργασίες.

Το έργο χωροθετείται δυτικά – νότιο δυτικά του Αρκαλοχωρίου, του δήμου Μινώα Πεδιάδας και θα εξυπηρετήσει τη σύνδεση του Αρκαλοχωρίου με το Ηράκλειο και τη Βιάννο. Ανάδοχος είναι η τεχνική εταιρεία ΡΟΜΒΟΣ. Η διάρκεια του έργου είναι 18 μήνες. Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Αντικείμενο των εργασιών τού υπόψη έργου είναι η κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου Αρκαλοχωρίου, μορφής «δύο τετάρτων τριφυλλιού» (χ.θ. 4+870 – 5+710) και ολοκλήρωση της αρτηρίας Αλάγνι – Μάρθα από χ.θ. 5+710 έως χ.θ. 7+700 του οδικού άξονα Ηράκλειο – Βιάννος.

Τα έργα εκτείνονται σε μήκος 2,8 km και περιλαμβάνουν: χωματουργικές εργασίες, κατασκευή κάτω διαβάσεων, 1 άνω διάβασης, οχετών, δικτύων αποχέτευσης – αποστράγγισης, εργασίες οδοστρωσίας, ασφαλτικών, σήμανσης και ασφάλισης, εργασίες ηλεκτροφωτισμού και φυτοτεχνικές εργασίες.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σε δηλώσεις που έγιναν μετά την υπογραφή της σύμβασης αναφέρθηκαν: 

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης: «Ένα πολύ σημαντικό αναπτυξιακό έργο για την ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου και της Βιάννου βρίσκεται σε πορεία υλοποίησης. Ένα έργο προϋπολογισμού 12,5 εκ. ευρώ που πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες και ολοκληρώνεται ο δρόμος από Ηράκλειο προς Βιάννο. Παράλληλα με τα έργα τα οποία θα γίνουν στο νέο αεροδρόμιο και με τον δρόμο από τον κόμβο στην Χερσόνησο προς το Καστέλι, ολοκληρώνεται μία σημαντική αναπτυξιακή υποδομή για όλη την ευρύτερη περιοχή, του Καστελλίου, του Αρκαλοχωρίου και της Βιάννου. Από την πλευρά τη δική μας συνεχίζουμε για την ένταξη έργων τόσο στο περιφερειακό πρόγραμμα όσο και με εθνικούς πόρους ούτως ώστε να υπάρχει ένα καλύτερο και ασφαλέστερο οδικό δίκτυο».

Ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Ζαχαρίας Καλογεράκης: «Ένα σημαντικό έργο για την ενδοχώρα του νομού η σημερινή υπογραφή των κόμβων στην είσοδο του Αρκαλοχωρίου που ολοκληρώνει και συνδέει πλέον το επαρχιακό δίκτυο Ηράκλειο-Αρκαλοχώρι-Βιάννο. Το έργο αυτό ολοκληρώθηκε και εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ είναι ύψους 12,5 εκ. ευρώ, θέλω να ευχαριστήσω όλες τις υπηρεσίες και τη διαχειριστική αρχή που ολοκλήρωσαν και ενέταξαν το έργο όπως και τον Περιφερειάρχη μας. Θεωρώ ότι τέτοια έργα υποδομής βοηθούν στην αναβάθμιση της ενδοχώρας και παράλληλα πρέπει να το τονίσουμε αυτό το συγκεκριμένο έργο ολοκληρώνει μία εκκρεμότητα δεκαετιών και έρθει να «κουμπώσει» στο ήδη δημοπρατημένο δρόμο Καστέλι-Αρκαλοχώρι που θα συνδέει το νέο αεροδρόμιο που και αυτό είναι σε εξέλιξη»

Ο Δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης: «Πρόκειται για ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο για την περιοχή που θα διευκολύνει και τους πολίτες αλλά και όλους τους επισκέπτες στην περιοχή. Ένα έργο που ήταν απαραίτητο, ένα έργο που σε συνδυασμό και με τα υπόλοιπα έργα της ολοκλήρωσης του δρόμου Ηράκλειο-Βιάννος- Ιεράπετρα και με την κατασκευή του αεροδρομίου θα δώσει μία άλλη αναπτυξιακή τροχιά στην ευρύτερη περιοχή. Να ευχαριστήσουμε την Περιφέρεια Κρήτης τον Περιφερειάρχη που «έτρεξε» τις διαδικασίες, έγιναν οι μελέτες και χρηματοδοτήθηκε ένα σημαντικό έργο από το ΕΣΠΑ». 

 

image_pdfimage_print

Λοιπά Οδικά έργα

Οδικό έργο προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ που οδηγεί στη Μονή της Πάτρας

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Οδικά έργα στην Πάτρα

Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας αναμένεται να φέρει στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, Τετάρτη 16 Οκτωβρίου για έγκριση, την προγραμματική σύμβαση που αφορά την κατασκευή ασφαλούς και λειτουργικού δρόμου που οδηγεί στη Μονή.

Το έργο που είναι προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ και εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2019, αφορά εργασίες πρόσβασης προς την Μονή, που είναι χτισμένη στο όρος Ομπλός από το 1315 και αποτελεί μια από τις σημαντικότερες ιστορικές μονές της σύγχρονης Ελλάδας.

Η κατασκευή σύγχρονου και ασφαλούς δρόμου πρόσβασης προς στη Μονή είναι επιτακτική, γιατί εξυπηρετεί την πρόσβαση των μοναχών και επισκεπτών της Μονής. Το έργο αφορά, τόσο στο ασφαλτοστρωμένο τμήμα έως τη διασταύρωση προς Κρυσταλλόβρυση όσο και στο υπόλοιπο χωμάτινο τμήμα της.

Ειδικότερα προβλέπεται μεταξύ άλλων, να γίνουν οι απαραίτητες διανοίξεις, όπου απαιτείται, προκειμένου να εξασφαλιστεί το πλάτος της οδού, χωματουργικές εργασίες για τη διαμόρφωση κατά το δυνατόν ενιαίας μηκοτομής και τη διαμόρφωση κατά πλάτος κλίσεων σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές, αλλά και επενδεδυμένη τριγωνική τάφρος σε όλο το μήκος του δρόμου, για την απορροή των ομβρίων.

Στο ασφαλτοστρωμένο τμήμα του δρόμου, θα γίνει αντικατάσταση των φθαρμένων τμημάτων ασφαλτοτάπητα και στα σημεία που υπάρχουν καθιζήσεις θα γίνει εξυγίανση του υποστρώματος της οδού, θα τοποθετηθούν στηθαία ασφαλείας στις επικίνδυνες θέσεις της οδού και οι απαραίτητες πινακίδες κυκλοφορίας.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Λοιπά Οδικά έργα

Εργασίες συντήρησης στη 27η επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μηχανιώνας

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Επαρχιακή οδός

Εργασίες συντήρησης θα πραγματοποιηθούν στην 27η επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης–Ν. Μηχανιώνας από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου και την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019.

Πιο αναλυτικά, θα πραγματοποιηθούν εργασίες αντικατάστασης των κατεστραμμένων στηθαίων ασφαλείας στα εξής σημεία:
  • Επί της νησίδας της 27ης επαρχιακής οδού Θεσσαλονίκης – Ν. Μηχανιώνας, στο ύψος των εκπαιδευτηρίων «Κωνσταντινίδη», με αποκλεισμό της αριστερής λωρίδας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Επί της νησίδας της 27ης επαρχιακής οδού Θεσσαλονίκης – Ν. Μηχανιώνας, στη διασταύρωση της Καρδίας με κατεύθυνση προς Περαία, με αποκλεισμό της αριστερής λωρίδας κυκλοφορίας.

Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου και την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019 ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες, με ώρα έναρξης στις 7.00 π.μ.

Ήδη έχει γίνει η σχετική συνεννόηση με τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Τροχαίας Θέρμης, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας στη διάρκεια των εργασιών.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Λοιπά Οδικά έργα

Συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Ν. Μουδανίων

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Εργασίες συντήρησης σε Εθνική Οδό

Συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης που υλοποιούνται στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανίων από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας το χρονικό διάστημα από την Τρίτη 15 Οκτωβρίου έως και τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019.

Πιο αναλυτικά, θα πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης πρασίνου κατά μήκος της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανίων, από τον κόμβο του Ρυσίου έως τον κόμβο της Βούλγαρη, στο δεξί πρανές του δρόμου και στην κεντρική νησίδα. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 07:00 π.μ. ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.

Ήδη έχει γίνει η σχετική συνεννόηση με τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Τροχαίας Θέρμης, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας στη διάρκεια των εργασιών.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα