Connect with us

Αθλητικές Υποδομές

Κρήτη: Υπογραφή συμβάσεων για δημοτικό γήπεδο Καστελίου και Στέγη Ανηλίκων Ηρακλείου

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

Γρασίδι σε ποδοσφαιρικό γήπεδο

Τη σύμβαση έργου για την αποκατάσταση του αγωνιστικού χώρου του δημοτικού γηπέδου Καστελίου (Δήμος Μινώα Πεδιάδας) και την προγραμματική σύμβαση για την «Αποκατάσταση του κτιρίου Στέγης Ανηλίκων Ηρακλείου» υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Συγκεκριμένα στη Περιφέρεια, ο Περιφερειάρχης, υπέγραψε την κατασκευή έργου «Αποκατάσταση αγωνιστικού χώρου του δημοτικού γηπέδου Καστελλίου» με προϋπολογισμό 217.000 ευρώ παρουσία του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Παύλου Μπαριτάκη, των Αντιπεριφερειαρχών Νίκου Συριγωνάκη, Γιώργου Αλεξάκη, του εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Γιώργου Πιτσούλη, των υπηρεσιακών στελεχών της διεύθυνσης τεχνικών έργων Καίτης Ιερωνυμάκη, Μανόλη Γωνιανάκη, των εκπροσώπων του ποδοσφαιρικού σωματείου «Δωριέας» Ανδρέα Μαραγκάκη, Λευτέρη Βαγιωτάκη, Γιάννη Μανωλαράκη, της κατασκευαστικής εταιρείας Χαράλαμπου Λυδάκη.

Οι εργασίες που θα εκτελεστούν είναι: Στον αγωνιστικό χώρο, θα γίνει αντικατάσταση του παλιού συνθετικού χλοοτάπητα με νέο τελευταίας γενιάς με πιστοποιητικό FIFA. Στο γήπεδο έχουν γίνει οι εργασίες υπόβασης (στραγγιστήρια) και θα γίνει το στρώσιμο με αδρανή υλικά για να δοθούν ξανά οι κλίσεις, ώστε να μπορέσει το γήπεδο να υποδεχτεί τον νέο συνθετικό χλοοτάπητα σε νέα σταθερή επιφάνεια.
Αποκατάσταση κτιρίου Στέγης Ανηλίκων Ηρακλείου

Επίσης ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, παρουσία, της Αντιεισαγγελέως Εφετών Ανατολικής Κρήτης Γεωργίας Δούρου, του Αντιπεριφερειάρχη Λάμπρου Βαμβακά υπέγραψε την προγραμματική σύμβαση για το έργο «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ »ΣΤΕΓΗΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ» ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ», προϋπολογισμού 203.748 χιλ. ευρώ με μελέτη που συντάχθηκε από το Τμήμα Δομών Περιβάλλοντος της Δ/νσης Τεχνικών έργων της Περιφέρειας Κρήτης.

Από το Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων έχει εγκριθεί το ποσό των 160.000,00 € και από το ΠΔΕ της Περιφέρειας Κρήτης έχει εγκριθεί το ποσό των 43.748,17 €. Με τη συγκεκριμένη πράξη πρόκειται να βελτιωθεί η υποδομή του κτιρίου ώστε να γίνει άνετη η διαβίωση των παιδιών που φιλοξενούνται.

Στην υπογραφή της σύμβασης παρόντες ήταν επίσης η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Κρήτης Καίτη Ιερωνυμάκη και το στέλεχος της υπηρεσίας Δήμητρα Τζανάκη.

image_pdfimage_print

Αθλητικές Υποδομές

Επίσκεψη Πατούλη στο -υπό ανακατασκευή- Δημοτικό Στάδιο Πεύκης

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Γρασίδι σε ποδοσφαιρικό γήπεδο

Τις εγκαταστάσεις του δημοτικού Σταδίου Πεύκης, το οποίο ανακατασκευάζεται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, παρουσία του δημάρχου Λυκόβρυσης Πεύκης Τ. Μαυρίδη και υπηρεσιακών παραγόντων.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο Περιφερειάρχης ζήτησε από τους υπηρεσιακούς παράγοντες να εξασφαλιστεί η επιτάχυνση του έργου και να υπάρξει συμπληρωματική χρηματοδότηση με στόχο την αναβάθμιση του φωτισμού του γηπέδου.

Ο Γ. Πατούλης ζήτησε να ξεμπλοκάρουν οι διαδικασίες και οι εργασίες να γίνουν το ταχύτερο δυνατό προκειμένου εντός του Δεκεμβρίου να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι συμβατικές εργασίες και να είναι έτοιμο προς χρήση.

Το επόμενο διάστημα οι εγκαταστάσεις θα επιθεωρηθούν από ειδικούς εμπειρογνώμονες προκειμένου το γήπεδο να λάβει πιστοποίηση με την οποία θα μπορούν να πραγματοποιούνται και διεθνείς αγώνες.

Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης αφού χαρακτήρισε το στάδιο ως κόσμημα για την περιοχή, επισήμανε ότι πρόκειται για ένα σημαντικό έργο το οποίο θα δώσει νέα πνοή και δυνατότητες άθλησης στην περιοχή.

«Ως περιφέρεια θα συμβάλλουμε τόσο στην ολοκλήρωση ανακατασκευής του έργου, όσο και στην αναβάθμιση του φωτισμού του. Ζήτησα από τις υπηρεσίες να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για να παραδοθεί έγκαιρα το έργο στους συλλόγους και στους κατοίκους της περιοχής.

Το συγκεκριμένο γήπεδο μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης, αναψυχής και άθλησης. Πρόκειται για ένα έργο που ενισχύει τις αθλητικές υποδομές και αλλάζει το αθλητικό τοπίο της ευρύτερης περιοχής. Μάλιστα με την πιστοποίηση που θα λάβει θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί και διεθνείς αγώνες».

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Αθλητικές Υποδομές

Ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ στην Τούμπα

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Κρίσιμος θα είναι ο Νοέμβριος για το θέμα της κατασκευής το γηπέδου του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη. Μετά τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Ιβάν Σαββίδη, έχει ξεκινήσει η δραστηριοποίηση γύρω από το θέμα της ωρίμανσης των διαδικασιών που θα φέρουν το μεγάλο αθλητικό έργο, ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση του.

Το γήπεδο της Νέας Τούμπας, φαίνεται ότι μπορεί να προχωρήσει έχοντας τις «ευχές» όλων. Εκτός από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη που έδειξε ενδιαφέρον για το έργο Δήμος και Περιφέρεια δείχνουν διατεθειμέοι να «βάλουν το χέρι στην τσέπη» και να συνεισφέρει (όπως αντίστοιχα κάνει η Περιφέρεια Αττικής με το νέο γήπεδο της ΑΕΚ) με συνοδά έργα.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει αναλάβει την εκπόνηση της μελέτης για το οδικό δίκτυο γύρω από το γήπεδο του ΠΑΟΚ ενώ τονίστηκε από τον Απόστολο Τζιτζικώστα ότι η Περιφέρεια έχει αναλάβει την αναμόρφωση της ευρύτερης περιοχής έχοντας μάλιστα εξασφαλίσει και τα απαραίτητα κονδύλια από προγράμματα του ΕΣΠΑ.

Από την πλευρά του ο ΠΑΟΚ αυτό που θα χρειαστεί σε πρώτη φάση να προχωρήσει, είναι, η εκπόνηση της ΣΜΠΕ για να εγκριθούν οι Περιβαλλοντικοί Όροι, ο γενικός σχεδιασμός του έργου και το Master Plan. Στη συνέχεια θα πρέπει να εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα που θα δώσει υπόσταση στο όλο εγχείρημα.

Να θυμίσουμε πως ήδη από τον περασμένο Απρίλιο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης ενέκρινε το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο για το γήπεδο. Η εκτίμηση που υπάρχει για το κόστος είναι περίπου στα 80εκατ.ευρώ.

Προς το παρόν στον ΠΑΟΚ κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους προφανώς για να εξετάσουν όλες τις πλευρές του θέματος της υλοποίησης αυτού του φιλόδοξου project που μπορεί να μεταμορφώσει την περιοχή της Τούμπας.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Αθλητικές Υποδομές

Το ανακαινισμένο κλειστό γήπεδο μπάσκετ Καμινίων παρέλαβε ο Δήμος Περαιά

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Γήπεδο Μπάσκετ Καμινίων Πειραιά

Ο Δήμος Πειραιά παρέλαβε το ανακαινισμένο κλειστό γήπεδο μπάσκετ Καμινίων, καθώς ολοκληρώθηκαν οι εκτεταμένες εργασίες για την πλήρη ανακατασκευή του.

Υπενθυμίζεται ότι στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ Καμινίων, το οποίο βρίσκεται επί των οδών Υμηττού και Μουτσοπούλου, αφαιρέθηκε όλη η παλιά οροφή και τοποθετήθηκε νέα, τοποθετήθηκε για πρώτη φορά σύστημα εξαερισμού και νέος φωτισμός, έγινε απόφραξη φρεατίων και ξηλώθηκαν οι κερκίδες.

Επίσης, τοποθετήθηκε νέο παρκέ και νέες κερκίδες, νέος πίνακας για το σκορ, καθώς και νέο σύστημα θέρμανσης του γηπέδου (ενεργειακή αναβάθμιση), ενώ το επόμενο χρονικό διάστημα θα παραδοθούν και τα νέα αποδυτήρια.

Σημειώνεται ότι το έργο υλοποιήθηκε από τον Δήμο Πειραιά, με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, κα Σταυρούλα Αντωνάκου, σε δήλωσή της σημείωσε πως νιώθει ιδιαίτερα υπερήφανη που παραδόθηκε το κλειστό γήπεδο μπάσκετ Καμινίων στον Δήμο Πειραιά, τονίζοντας παράλληλα πως η Αντιπεριφέρεια συνέβαλε να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν η ολική ανακαίνιση του γηπέδου.

«Το «νέο» γήπεδο μπάσκετ Καμινίων είναι πραγματικά όμορφο και σύγχρονο και εύχομαι να το χαρούν τα παιδιά, οι δημότες και τα αθλητικά σωματεία της πόλης μας και να το προστατεύσουν. Ως πρώην αθλήτρια και ως πρώην Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν., πιστεύω πως είναι εξαιρετικά σημαντικό να δημιουργούνται ασφαλείς και λειτουργικές αθλητικές υποδομές, καθώς εκτός των άλλων, βοηθούν στο να ασχοληθούν όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι με τον αθλητισμό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη για την άψογη συνεργασία, η οποία θα συνεχιστεί επ΄ ωφελεία της πόλης του Πειραιά και των κατοίκων», σημείωσε η κα Αντωνάκου.

Ο Δήμαρχος Πειραιά, κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του τόνισε πως η αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών της πόλης μας αποτελεί προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή, σημειώνοντας πως είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που παρέλαβε ο Δήμος Πειραιά, πλήρως ανακαινισμένο το κλειστό γήπεδο μπάσκετ Καμινίων.

«Είναι σημαντικό για εμάς που η Δ΄ Δημοτική Κοινότητα διαθέτει πλέον ένα σύγχρονο, ασφαλές και λειτουργικό γήπεδο, στο οποίο θα αθλούνται τα παιδιά της πόλης μας, αλλά και τα ερασιτεχνικά σωματεία», σημείωσε ο κ. Μώραλης.

Επιπλέον ανέφερε πως τα τελευταία 5 χρόνια έχουν υλοποιηθεί ανακατασκευές γηπέδων και γυμναστηρίων σε ολόκληρη την πόλη, όπως είναι τα γήπεδα Φοίνικα, Πορφύρα και Αγίου Διονυσίου, το κλειστό γυμναστήριο «Σαλπέας», το «Θεμιστόκλειο» το οποίο θα παραδοθεί το επόμενο χρονικό διάστημα, γήπεδα μπάσκετ, Beach Volley και 5×5 στα Βοτσαλάκια.

Ο Δήμαρχος τόνισε πως στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να δημιουργηθούν στην πόλη μας αθλητικές εγκαταστάσεις που αρμόζουν στην αθλητική ιστορία της πόλης.

Τέλος, ευχαρίστησε την Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου, η οποία όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ξεκίνησε το έργο και με τη συμβολή της παραδόθηκε άμεσα στον Δήμο, λέγοντας πως είναι άριστη η συνεργασία Δήμου και Αντιπεριφέρειας Πειραιά.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά, κ. Ιωσήφ Βουράκης, σε δήλωσή του, τόνισε πως άνοιξε τις πόρτες του το κλειστό γήπεδο μπάσκετ Καμινίων, λέγοντας πως η Δ΄ Δημοτική Κοινότητα έχει πλέον ένα γήπεδο-«στολίδι» για τα παιδιά, τους δημότες και τα αθλητικά σωματεία.

Ο κ. Βουράκης ανέφερε ότι η πλήρης ανακατασκευή του κλειστού γηπέδου μπάσκετ Καμινίων, αποτελούσε ένα πάγιο αίτημα της αθλητικής κοινότητας του Πειραιά το οποίο ικανοποιήθηκε.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Ο.ΠΑ.Ν. πρόσθεσε: «Θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, προκειμένου ο Πειραιάς να διαθέτει σύγχρονους και επαρκείς αθλητικούς χώρους. Χαίρομαι που παραδίδουμε προς χρήση ένα όμορφο και άρτιο γήπεδο».

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα