Connect with us

Ύδρευση - Αποχέτευση

Κρήτη: Υπεγράφη η σύμβαση για το βιολογικό του Δήμου Καντάνου-Σελίνου

Δημοσιεύθηκε

στις

Τη σύμβαση που αφορά τα «Έργα διαχείρισης αστικών λυμάτων οικισμού Σούγιας, Δήμου Καντάνου-Σελίνου» καθώς και του Υποέργου «Σύστημα βιολογικής επεξεργασίας με προκατασκευασμένες μονάδες προσκολλημένης βιομάζας», υπέγραψαν την Τετάρτη 23/12/2020, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, κ. Άρης Παπαδογιάννης, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Καντάνου Σελίνου, κ. Γιάννης Βαρδουλάκης και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας, Δρ. Εμμανουήλ Διαλυνάς.

Το συνολικό κόστος των έργων ανέρχεται σε 675.180,00€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του, είναι οι τέσσερις (4) μήνες και η χρηματοδότηση γίνεται από το Πρόγραμμα «Φιλόδημος» και το ΠΕΠ Κρήτης.

Σε ότι αφορά την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ-ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ & 6ΜΗΝΗ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ» ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 400.000,00 ευρώ πλέον ΦΠΑ 24%, ενώ η «ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ & ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΓΙΑ 10 ΕΤΗ», είναι εκτιμώμενης αξίας 15.000,00 ευρώ πλέον ΦΠΑ 24% για κάθε έτος.

Κύριος του έργου θα είναι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης του Δήμου Σελίνου (Δ.Ε.Υ.Α. Σελίνου), Φορέας Υλοποίησης, Κατασκευής και Προϊσταμένη Αρχή, ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης (Ο.Α.Κ) Α.Ε. ενώ την κατασκευή του ανέλαβε η «ΔΙΑΛΥΝΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».

Στην συνάντηση που έγινε στα γραφεία του Ο.Α.Κ. στην Αγυιά, συμμετείχαν ακόμη ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Νίκος Καλογερής και ο Δήμαρχος Καντάνου Σελίνου, κ. Αντώνης Περράκης,

Δηλώσεις κ. Παπαδογιάννη

«Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα έργων πνοής για την ευρύτερη περιοχή της Σούγιας, που τόσο πολύ έχει ταλαιπωρηθεί αλλά και επιβαρυνθεί τα τελευταία χρόνια, κυρίως λόγω της μεγάλης της επισκεψιμότητας. Η διαχείριση των λυμάτων της περιοχής, θα γίνεται πλέον σύμφωνα με όλες τις προβλεπόμενες προδιαγραφές και προϋποθέσεις για την προστασία της Δημόσιας υγείας και του φυσικού περιβάλλοντος. Η συνεργασία και σε αυτή την περίπτωση, οδηγεί με γρήγορους πλέον ρυθμούς τόσο στην κατασκευή όσο και στην απρόσκοπτη λειτουργία του σημαντικότερου ίσως έργου της ευρύτερης περιοχής και αυτό μας κάνει όλους υπερήφανους. Δίνουμε βαρύτητα στους Δήμους – όλης της Κρήτης – που δεν διαθέτουν τεχνική επάρκεια και τους στηρίζουμε στην πράξη. Η συνεργασία με τον Δήμο Καντάνου Σελίνου έχει πολύ δρόμο μπροστά της και θα συνεχιστεί », ανάφερε μεταξύ άλλων ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Κ., κ Άρης Παπαδογιάννης.

Δηλώσεις κ. Καλογέρη

«Ήταν ένα έργο, που το απαιτούσε ολόκληρη η Κρήτη και όχι μόνο το Σέλινο, διότι η Σούγια φιλοξενεί πάρα πολύ κόσμο το καλοκαίρι, απ’ όλο το νησί. Είναι ένα έργο με ισχυρό αναπτυξιακό αποτύπωμα για την περιοχή και ακόμη μεγαλύτερο, περιβαλλοντικό. Δίνουμε λύση, σ’ ένα πάρα πολύ σοβαρό πρόβλημα», τόνισε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Νίκος Καλογερής.

Δηλώσεις κ. Περράκη

«Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αντιπεριφέρεια Χανίων, στήριξαν αυτή την προσπάθεια από την αρχή. Συνέδραμαν στην κατάρτιση των μελετών και στην ένταξη του στο Πρόγραμμα «Φιλόδημος» και στο ΠΕΠ Κρήτης. Ο Ο.Α.Κ. από την πλευρά του, λόγω της έλλειψης προσωπικού που έχει ο Δήμος Καντάνου και Σελίνου, έρχεται να καλύψει με τα έμπειρα στελέχη του αυτό το κενό και να υλοποιήσει μαζί μας μια σειρά από πολύ σημαντικά έργα, όπως ο Βιολογικός της Σούγιας. Το έργο αυτό, έχει ακόμη την εξής πρωτοτυπία: ο ανάδοχος του, αναλαμβάνει και την λειτουργία του για την επόμενη δεκαετία κάτι που για εμάς, είναι πάρα πολύ σημαντικό», επισήμανε ο Δήμαρχος Καντάνου Σελίνου, κ. Αντώνης Περράκης.

Δηλώσεις κ. Βαρδουλάκη

«Η Δ.Ε.Υ.Α. θα κάνει ότι είναι δυνατό, να προετοιμάσει το «έδαφος» για να λειτουργήσει άψογα το έργο. Πάντα ως υπηρεσία θα είμαστε στο πλευρό των πολιτών του δήμου μας, αλλά και των εταιριών που συνεργαζόμαστε, για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Πιστεύουμε, όπως δεσμεύθηκε και ο υπεύθυνος της εργοληπτικής εταιρίας, τον Αύγουστο του 2021, ότι το έργο θα ξεκινήσει να λειτουργεί», ανέφερε από την δική του πλευρά, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Καντάνου Σελίνου, κ. Γιάννης Βαρδουλάκης.

Advertisement

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα