Νίκος
Καραγιάννης

Την ένταξη τριών νέων έργων στο τομέα του πολιτισμού στο ΕΣΠΑ Κρήτης 2014-2020, συνολικού προϋπολογισμού 800.000 ευρώ υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Η υπογραφή της ένταξης έγινε στα γραφεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων παρουσία της Προϊσταμένης της Υπηρεσίας Ελένης Παπαδοπούλου, της Αρχαιολόγου Κατερίνας Τζανακάκη και του Περιφερειακού Συμβούλου εντεταλμένου σε θέματα ανάπτυξης  Δημήτρη Μιχελογιάννη.

Συγκεκριμένα στο ΕΣΠΑ εντάσσονται 2 έργα για την περαιτέρω ανάδειξη της Αρχαίας Απτέρας («Ψηφιακές δράσεις προβολής του αρχαιολογικού χώρου της Απτέρας με χρήση τεχνολογιών αιχμής» και «Ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου Απτέρας- Α ́ Φάση») καθώς και ένα για τα ενετικά τείχη της Παλιάς Πόλης Χανίων («Αποκατάσταση του Δυτικού Ευθύγραμμου Τμήματος (Cortina) των Ενετικών τειχών της Παλαιάς Πόλης των Χανίων»).

Επιπλέον έγινε αναλυτική συζήτηση για την εξέλιξη των έργων τα οποία ήδη υλοποιούνται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων μέσα από Ευρωπαϊκούς και Εθνικούς πόρους της Περιφέρειας Κρήτης και συγκεκριμένα για τα έργα αποκατάστασης-ανάδειξης του Φραγκοκάστελου στα Σφακιά, τον προγραμματισμό των έργων ανάδειξης της Αρχαίας Λισού στο Σέλινο και του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων. Τέλος συζητήθηκε και η δυνατότητα δέσμευσης επιπλέον πόρων για τις υπόλοιπες αρχαίες πόλεις του Σελίνου όπως για πχ της Αρχαίας Ελύρου σε συνέχεια των έργων στη Λισό και στο πλαίσιο της ανάδειξης της Συνομοσπονδίας Αρχαίων Πόλεων του Σελίνου, γνωστής και ως Κοινό των Ορείων.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης ευχαρίστησε την κα. Παπαδοπούλου για την εξαιρετική συνεργασία ανάμεσα στην Περιφέρεια και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων όπως και τον κ. Μιχελογιάννη για τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό και την υλοποίησή του για την ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος των Χανίων ως «εργαλείο» για την βιώσιμη ποιοτική ανάπτυξη της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων αλλά και της Κρήτης στο σύνολό της.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV